Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Külvilág
Első<< Előző16171819202122Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.01.26. 14:23:39

A kistérségi társulásban tűzifát osztanak a rászorulóknak. Lapunknak egyelőre nincs információja arról, hogy abonyi családok is kaptak volna tüzelőt. Sok olyan település van, ahol a helyi önkormányzat tűzifával segíti a bajba jutott embereket. Sajnos Abonyban nincs ilyen akció.

 

Tűzifával segíti a rászorulókat a térség szociális feladatait koordináló Kistérségi Társulás. A városban különböző okokból kivágott beteg, sérült fákat osztják szét. Egy családnak most öt mázsányi jutott. Ha valaki pedig az elszállítást sem tudja megoldani, a Várvag Kft munkatársai abban is segítenek.

„Ez jó vizes de majd kiszárad”

Legfőképpen és remélhetőleg majd a kályhákban, jó meleget adva a családoknak. A fasori munkák során vagy egyéb okokból kivágott fákat itt a Kőrösi úti telephelyen tárolják. Akinek pedig szüksége volt ilyen jellegű segítségre, a Családsegítő Szolgálatnál jelezhette.

Külvilág:
Tűzifa   

Legyünk önfenntartó település!

 

Mondta el lapunknak Palya István, Jászkarajenő polgármestere, amikor a 2011-es év tervekről faggattam. Megtudtam, hogy merész lépésre szánták el magukat, hiszen szeretnének egy százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő céget alapítani. Minderre már a helyi képviselő testület is áldását adta.

 

„ Legyünk önfenntartók! Ennek érdekében a gazdálkodási tevékenységet kell erősíteni. Az alapkiadásokat az intézmények fenntartása jelenti, de nyitnunk kell új irányba. Új bevételi forrásokat kell teremtenünk a stabilitás erősítése érdekében. Az már előre látható, hogy hiába is várunk sokkal több pénzt a központi költségvetésből, de egyszerűen nem tudnak többet adni. Nem maradhatunk tétlenek. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az ország gazdasági helyzetét. Terveink közt szerepel egy önkormányzati tulajdonú cég alapítása. Ez mezőgazdasági termeléssel és szolgáltatások nyújtásával is foglalkozna, a cél persze a munkahelyteremtés is.

Külvilág:

veroniq - 2011.01.22. 11:50:44

altA 450 méter hosszú, tiszavirágot mintázó, kecses alkotás, a ma átadott szolnoki Tiszavirág híd, amely Közép-Európa leghosszabb kerékpáros és gyalogos hídja. A híd és környezetének kialakítása 1,225 milliárd Ft-ba került, amelynek 75%-a európai uniós finanszírozású, 25%-át pedig a város önerőből biztosította. A kivitelező Közgép Zrt. 2009 augusztusában kezdte meg a munkálatokat.

Csaknem 100 ember, 17 hónapon keresztül dolgozott azon, hogy felépüljön Közép-Európa leghosszabb kerékpáros és gyalogos hídja. A szokatlanul hideg tél és az áradások miatt többször is fel kellett függeszteni a helyszíni munkát. A kivitelezés kezdete óta számos, az ártéri munkaterületet részben vagy egészben elöntő árhullám vonult le a folyón, a munkanapok csaknem 60% volt alkalmatlan a munkavégzésre.

„Modern, kecses, acélszerkezetes alkotás ez, amely tiszavirágot mintáz, különleges, ritkán alkalmazott műszaki megoldások egész sorát vonultatja fel. A híd acélszerkezete a Közgép Zrt. soroksári gyárában készült. Az íves főtartók 12 méteres gyártási darabjait a festés után már a Közgép soroksári székhelyének szomszédságában található kikötőben 36 méteres elemekké állították össze, annak érdekében, hogy minél kevesebb legyen a helyszíni összeszerelésre fordított idő.”– mondta Németh Miklós, a Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója

Külvilág:

veroniq - 2011.01.21. 15:55:11

   A képek megtekintéséhez kattintson ide!

Mint lapunk arról már beszámolt, a kőröstetétleni belvíz gondok miatt lezárták azt az új utat, amely Kőröstetétlent Abonnyal köti össze. Személyesen jártam a helyszínen és meggyőződhettem róla, hogy valóban nagy a baj. Ha ez így maradt volna, akkor az útpálya is beszakadhatott volna. Szerencsére azonban van megoldás, mégpedig olyat igyekeznek találni az illetékesek, amely nem csak ideiglenesen oldja meg a gondokat. Ott jártamkor Pásztor Imre polgármester és a közútkezelő munkatársa, nagy munkagépével együtt, valamint egy vízügyi szakember vett részt a munkálatokban. Árkolnak, segítenek abban, hogy szabad lefolyása legyen a víznek és ne forduljon elő többször, hogy elúszik a falu. Mint megírtuk, Karácsonykor sajnos ez megtörtént. A mostani munkálatok helyszínén személyesen járt Illés Zoltán államtitkár is, aki példaértékűnek nevezte a kőröstetétleni eseményeket és úgy fogalmazott, hogy más településnek is így ké

Külvilág:
Belvíz   

Nagyvázsonyban található egy Kis-Moszkva nevezetű katonai bázis, mely a nyolcvanas években épült  és a katonaság 1989-ben hagyta el, ám ezután is szigorú őrizet alatt állt,  sőt még ma sem szabad a bejárás. Működése idején közvetlenül Moszkva alá tartozott, vélhetően nevét is innen kapta. Házai elég jó állapotban megmaradtak, hiszen ide nem mehettek be fosztogatók, vagy vandálok, de a természet már beköltözött az emberek által elhagyott házakba. A létesítmény 36 hektáron terül el és magába foglal óvodát, iskolát, uszodát, melegházakat,  sportpályákat, és ami már egy kicsit meglepőbb, egy atombunkert is, mely légmentesen zárható és egy raktárat is, amelyben nukleáris tölteteket, rakétatartozékokat tároltak. Talán ezért is kell máig katonai őrizet a városka mellé.

Továbbá vannak a területen transzformátorok, melyekből egy áram alatt is van, de a többi is beindítható, ezen kívül ki van építve a víz-, és gázvezeték és szennyvízelvezetés, tehát akár lakható is lenne

Külvilág:
Blogok   

CEGLÉD

Egy olvasónk jelezte néhány hete, hogy málladozó vakolatdarabok készülnek a járókelők közé hullani a polgármesteri hivatal homlokzatáról. Gondoltam, személyesen veszem szemügyre a helyszínt és éppen fotókat próbáltam készíteni, amikor - a díszvilágítás eltávolításával foglalatoskodó cég munkatársai - megszólítottak és bemutattak egy közel 10 kg-os átnedvesedett vakolatdarabot, amely néhány perce zuhant a nyakukba a forgalmas főbejárat előtti járdaszakaszon.

Külvilág:
Cegléd   

Pest megye – A Duna magas vízállása miatt lezárták kedd délben a Pest megyei Abony és Lórév közötti út kompátkelőhöz vezető szakaszát – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs csoportjának vezetője. Az árhullám és a magas talajvíz miatt más útszakaszokon is szünetel a forgalom. Pécsi Norbert tájékoztatása szerint egyelőre nem tudni, hogy meddig kell nélkülözniük a járművezetőknek az 51307-es út lórévi komphoz vezető szakaszát, de az Abonyt és Köröstetétlent összekötő utat – melyet három napja a magas belvízszint miatt zártak le teljes szélességében – várhatóan szerdán megnyitják. A több mint 8 kilométer hosszú útszakaszra vonatkozó zárás feloldását az árkolási munkák befejezése teszi lehetővé – tette hozzá a csoportvezető.

A belvíz által veszélyeztetett közép-magyarországi térségben továbbra sem használható a 11326-os út esztergomi hajóállomáshoz vezető szakasza, s teljes útlezárás van érvényben a Pest megyei Kiskunlacháza közelében a révhez kifu

Külvilág:

Az alábbi cikket a Duna Televízió sajtósai juttaták el a szerkesztőségünk címére:

 

Andor László: A magyar uniós elnökség változást hozhat a romák integrálásában


Sem a pénz nem volt elég, sem az eddigi programok nem voltak elég jók a romák társadalmi felzárkóztatására. A magyar uniós biztos szerint éppen a magyar elnökség idején és annak programja révén indulhat változás e téren

 

Számos oka van annak, hogy eddig nem vezettek látványos sikerre a romák felzárkóztatását célzó európai programok - derült ki Andor László magyar EU-biztos Duna Televíziónak adott nyilatkozatából.

Külvilág:
Politika   

Zsolti - 2011.01.17. 11:54:12

Kapcsolódó cikk: KATT

Norc street-view rendelkezésre áll:

 

Budapest | Balaton | Debrecen | Győr | Hajdúszoboszló | Miskolc | Szeged | Szentendre

 

Külvilág:

veroniq - 2011.01.16. 16:11:07

160 éve nem volt ilyen nagy belvíz, mondta el lapunknak Jászkarajenő polgármestere, Palya István, aki azért nem nézi tétlenül a problémákat. A település vezetőjét az okokról is kifaggattam. Megtudtam, hogy ők is urai a helyzetnek, minden tőlük telhetőt megtesznek. 160 évvel ezelőtt, pontosan a belvizes katasztrófa miatt készült el az úgynevezett Kőrösi ér, mely a belvizet lenne hivatott levezetni. Nem lenne itt ilyen nagy gond, ha ez tiszta lenne. Viszont a kotrásra nem volt pénze senkinek. Palya István elmondta, hogy mindez a KÖTIVIZIG feladata lenne és már többször kértek segítséget tőlük, akik azt a választ adták, hogy nekik nincs erre pénzük.

Külvilág:
Belvíz   
Első<< Előző16171819202122Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok