Mi Abonyunk - Kara önfenntartó település szeretne lenni!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.01.22. 12:11:57

Legyünk önfenntartó település!

 

Mondta el lapunknak Palya István, Jászkarajenő polgármestere, amikor a 2011-es év tervekről faggattam. Megtudtam, hogy merész lépésre szánták el magukat, hiszen szeretnének egy százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő céget alapítani. Minderre már a helyi képviselő testület is áldását adta.

 

„ Legyünk önfenntartók! Ennek érdekében a gazdálkodási tevékenységet kell erősíteni. Az alapkiadásokat az intézmények fenntartása jelenti, de nyitnunk kell új irányba. Új bevételi forrásokat kell teremtenünk a stabilitás erősítése érdekében. Az már előre látható, hogy hiába is várunk sokkal több pénzt a központi költségvetésből, de egyszerűen nem tudnak többet adni. Nem maradhatunk tétlenek. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az ország gazdasági helyzetét. Terveink közt szerepel egy önkormányzati tulajdonú cég alapítása. Ez mezőgazdasági termeléssel és szolgáltatások nyújtásával is foglalkozna, a cél persze a munkahelyteremtés is.

 

Hiszen a helyben megtermelt élelmiszereket a konyhára beszállítanánk. A lakosságot szeretnénk ellátni terményekkel. Az intézményi karbantartást is ez a saját vállalkozás végezné. Jelenleg a településen még a szennyvízszippantás is többé- kevésbé megoldatlan. Ezt is vállalhatnánk. Nem tétovázunk, nagyon gyorsan létre fogjuk hozni az új céget, az alapítás folyamatban van már. Tavaszra, ha minden a tervek szerint halad, már működni is fogunk. Mi nem szálltunk el magunktól, nem a látványra alapozunk. Büszke vagyok arra, hogy az önkormányzat nem adósodott el, nem vettünk fel hiteleket, de kötvényt sem bocsátottunk ki. Úgy gondolom, ha ezt eddig nem tettük meg, akkor ezek után se tegyük meg! Nem érdemes. Olyan dolgokkal kell foglalkoznunk, amik a pénzt visszahozzák. Önfenntartóvá kell válnia az önkormányzatnak, ha hosszú távon életképes akar maradni. Megtérülő beruházásokra van szükség, nem pedig olyanokra, melyek látványosak ugyan, de csak viszik a pénzt. „- mondta el kérdéseimre válaszolva Palya István, Jászkarajenő polgármestere.

 

Lőrinczy Veronika

Külvilág:
 9 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Ma nézz az ég felé! Jönnek a Perseidák! Hullócsillagok várhatók!

Szeretne spórolni vásárlásnál? Látogasson el a Kuplio.hu oldalra, ahol nagyszerű kedvezmények és kedvezmény kuponok százait találja kedvenc webáruházaiba, egy helyen!

Olyan dologra készülnek Abonyban, ami eddig a környéken még sosem volt

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

Tudta, hogy a gluténmentes pizza sima kenyértésztából is elkészülhet?

Szörnyű villám csapott le Cegléden, mi egyelőre megúsztuk

Az ír faluban még a kutyák is kanosak a közelben lévő Viagra gyár füstje miatt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Polgármester úr!

Bugi -

2011.05.17. 20:45:18

Ha tényleg nem tétovázik akkor hol van az a megmentő cég,hol vannak a munkahelyek???Hol vannak a megtérülő beruházások?Mire is büszke most?Szállítanak már a konyhára a termésből?Ki tud válaszolni?

az igéret földje vagyunk

III.István -

2011.01.22. 21:04:53

Szerintem sokan várjuk már az igéretek valóra váltását mert ezekből még semmi nem valósult meg.Közben meg sajnálom a polgármester úr pesszimizmusát hogy a kormány nem ad sokkal több pénzt.Szerintem semennyit se adott eddig mert fejlődésnek vagy fenntartásnak nyoma nem látszik.Tessenek már észrevenni hogy a mellékutcák aszfaltját a kukásautó töri fel heti rendszerességgel.Ha ez ellen se tesznek akkor tavaszra már nem lesz min járni.Hiába nyert a fidesz,hiába fideszes az egész vezetés,mintha nem volnának boldogok a győzelemtől.Az előző vezetés ellenzékben is tolta a községet előre.Cégalapítás,szolgáltatás,nagy szavak.Máris megrendelném pár lakótársam nevében egy térdig érő vízelvezető árok kiásását a víztorony kerítése mellett mert enélkül az út járhatatlan.Ha erre is céget kell alapítani akkor kezdjünk hozzá mielőbb!

Kedves Nagyfehér...

Süllő -

2011.01.22. 18:39:41

Sajnálom, hogy csökkent a személyes megítélésem az értékítéletedben. Úgy gondolom ez a Te esetedben nem is történhetett volna másképp. Üdv

{#emotions_dlg.sullo} 

Szerintem a Hal...

Truckman -

2011.01.22. 16:45:20

... az ég adta világon, semmit sem változott! Szerintem veled szállt el a narancssárga hőlufi Nagyfehér!

Süllő wáááá

Tárgyilagos -

2011.01.22. 16:16:28

Most akartalak megnyugtatni hogy lesz itt még böllérverseny is,de most jutott eszembe hogy nincs disznónk se.De a beigért vállalkozásokból lesz valami mert a haver már megvette a szippantót.Gazdaságos is lesz ha nem kell Kétpóra szállítani a szennyvizet hanem elég eldugni a határban.Tippem hogy ez is nagyon rövid életű erőlködésként sül el.Kérdés azért felmerül bennem hogy milyen munkára várnak jelentkezőket és mikor lehet jelentkezni,kinél.NÉV,IDŐPONT,SZEMÉLY SZERINT.****Kedves Vera megkérdeznéd?

Sajnos

Nagyfehér -

2011.01.22. 16:09:56

Süllő kezd Truckman-hez "felnőni". Kár....... 

Előnyös fotó...

Süllő -

2011.01.22. 13:35:47

Háát... Ha ezt a fotót nem ebben a szövegkörnyezetben látom, a térképet és a címert leszámítva, egy böllérverseny előbb jutna eszembe mint egy önkormányzat Király

Dübörög kara

népfia -

2011.01.22. 13:25:50

Polgármesterünknek évek óta vannak munkahelyteremtő álmai és az eltelt idő alatt nemhogy keletkezett volna új munkahely de csomó meg is szűnt.Hogy most céget alapít?Már régen kellett volna mert ehhez ért és a polgármesterséget meg visszaadni amíg minden tönkre nem megy.Helyi termelőkkel meg szóba sem áll a konyha csak neppertől meg rokontól vesz alapanyagokat.(főleg zöldség-gyümölcsöt).De ezek akkor is szép madártávlati tervek,csak az a baj hogy tervek is maradnak mint eddig minden.

Szeretnéd te Pityu?

Truckman -

2011.01.22. 12:21:08

Nos, ámen! Legyen! DE ELŐBB TANULJATOK MEG VÍZ(B)EN JÁRNI!Ártatlan


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok