Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 2118, belépett felhasználók: 0.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Balogh Edit: Szent István is arra törekedett, hogy megszüntesse a nomád életmódot

Ilyen, és ehhez hasonló gondolatokat fogalmazott meg az Augusztus 20-i ünnepségen Romhányiné Dr. Balogh Edit, Abony város polgármestere reggel 9 órakor elmondott beszédében. A rendezvényen sok politikus, jelenlegi regnáló képviselő, és persze a Fidesz jelöltek zöme is részt vett. Nem hiába, jönnek a választások. A polgármester beszéde alapvetően történelmi tárgyú volt, nem kifejezetten kampányszöveg, de mondandójába beleszőtte az aktuálpolitikát is.

 1 Hozzászólás

Hivatalos: Ők a FIDESZ- KDNP abonyi jelöltjei

Kicsit poénosan is fogalmazhatok, hiszen a mai napon, augusztus 15-éna születésnapom alkalmából mutatta be Földi László országgyűlési képviselő Dr. Magyar Gábor polgármester jelölttel közösen a kormányzópárt városi képviselő jelöltjeit a Lila Akác étteremben. A sajtótájékoztatón Dr. Magyar Gábor polgármester jelölt elmondta, hogy ...

Horgas Eszter varázslatos fuvolakoncertje Abonyban

Augusztus 2-án Horgas Eszter fuvolaművész Nyár Esti örömzene című koncertjét hallgathatta meg az abonyi Kultúra Házában. A művésznő elragadó személyisége eleve lenyűgözte a műértő és lelkes közönséget. 

Súlyos baleset Abony főútján: Mentőhelikopterrel vitték kórházba a kerékpárost

Rovatunk támogatója a JANIK Autósiskola.- Augusztus 2-án szombaton délután fél négy tájékán súlyos személyi sérüléssel járó baleset történt Abonyban, a Méhecske ABC közelében. Egy Cegléd felől, szürke SEAT típusú gépjárművel érkező nem abonyi férfi elgázolt egy, a másik irányból érkező abonyi, 30 év körüli kerékpáros hölgyet. 

Legfrissebb galériáink:
Blogok
Aprók

Minden, ami locsolás: AGROPONT!

Így is lehet, de velünk kicsit hatékonyabb! Komplett locsolórendszerek forgalmazása! Önálló alkatrészek, öntözéstechnikai berendezések helyben! Ne menjen messzire, ne rendeljen interneten! Jó minőség, remek áron! Csepegtető és automata öntözőrendszerhez kínáljuk: TORO, HUNTER, RAIN BIRD AGROPONT, Abony, Cserép út 1. ...

MiKertÉSZünk - 2014.08.18. 20:26

Kellékek a befőzéshez: Pálinkához, szörpökhöz, befőttekhez, lekvárokhoz..... HMMMMMMMMMM

  Nézd csak mire képesek ezek az AGROPONT-os fiúk, lányok! Minden kapható, ami egy ideális befőzés kelléke! Legyen egyszerűbb a dolog! Tárolj praktikusan és látványosan! Nem jött meg a kedved egy kis pálinkafőzésre? Üvegek szörpöknek és pálinkáknak minden ...

MiKertÉSZünk - 2014.08.18. 09:24

misike95 - Nagyon szép kiscicák és anyukájuk ingyel elvihetők!

Nagy László - Termelői mézvásár !!!!

Adrienn99 - Eladó Samsung champ deluxe mobil olcsón!!!!!

joci0121 - Beagle

roby72 - Matematika Korrepetálás

marika - Tükör eladó

marika - Porszívó eladó

marika - Eladó előszoba bútor

kocsis - Kerékpár

kocsis - Kerékpár

Még több blog --> Még több apró -->

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Híreink
 

Sulikezdés? Tuti tippünk van: RÁCZ Papír- Írószer Bolt

Pénztárca kímélő megoldás a sulikezdésre!

RÁCZ Papír- Írószer a Somogyi iskolával szemben

Folyamatos akciók, remek árak, kiváló minőség!

A / 5-ös füzetek 50 Ft / db

Hátizsákok, iskolatáskák már 2.200 Ft-tól

BUDMILL kisiskolás táskák kaphatók!

Kezdje vidáman a sulit gyermeke!

Megtalált fényképezőgép!

 

Kedves Olvasónk tegnap délután 16 óra 20 perckor a képen is látható típusú Olympus FE-20-as fényképezőgépet találta a Vasvári Pál (posta utcája) és az Újszászi út kereszteződésénél.

A gép fekete tokban volt, és sajnos törött, mivel 3 autó is áthajtott rajta, de a memória kártyája valószínűleg sértetlen.

A jogos tulajdonos keresse Király Bélát a 06-20/9584-492-es telefonszámon, vagy írjon az mmmj@freemail címre.

 


Képünk csak illusztráció!

 

 

 

 

 

Iskolakezdési ruhagyűjtés a Vöröskereszttel

Gyermekruha gyűjtési akció a rászoruló családok iskolakezdéséért


  A Magyar Vöröskereszt beiskolázási akciójához kapcsolódóan három Pest megyei Auchan áruházban gyűjt a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete továbbadományozható gyermekruhákat 2014. augusztus 21. és 24. között.

Az akció alatt nem csak a rászoruló gyermekeken és családjukon segíthetnek az önzetlen adományozók, de felajánlásukat vásárlási kedvezményekre jogosító kuponokkal méltányolja az Auchan Magyarország Kft.

Pest megyében a maglódi, a törökbálinti és a dunakeszi Auchan áruházban várják a jó minőségű gyermekruha adományokat a Pest megyei Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei a kijelölt napokon, reggel 8 és este 6 óra között.

 

SPÁTEN- Új Villányi borok és végtelenített nyitvatartás! Augusztus 20-án is egész nap nyitva! A terminál is!

Új Villányi boraink a HALASI Pincészettől. Remek minőség kiváló áron! 

AUGUSZTUIS 20-ÁN IS NYITVA! 

NÁLUNK NINCSEN SZÜNIDŐ! A TERMINÁL IS VÁRJA A KEDVES LAKOSSÁGOT!

FOGADJ, NYERJ AZ ÜNNEPEN!

Ha Önnek sem mindegy, hogy mi és mennyiért

Részletek a címre kattintva, képgalériával, árakkal!

 

Gázolás a gyalogátkelőhelyen: Hivatalos rendőrségi közlemény!

Rovatunkat a JANIK Autósiskola támogatja.- A baleset múlt héten pénteken történt. A rendőrség hivatalos közleményéből kiderül, hogy a sérült " áthajtott " a gyalogátkelőhelyen, nem szállt le, nem tolta a kerékpárt. Rendőreink a kerékpáros balesetek nagy száma miatt fokozott óvatosságra intenek!

PMRFK hivatalos közleménye az augusztus 15-i balesetről:

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 40. számú úton, Szolnok irányából Cegléd felé közlekedett egy személygépkocsi 2014. augusztus 15-én a délutáni órákban. Az autó vezetője Abony területén, a Kossuth tér előtt összeütközött egy kerékpárossal, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen hajtott át járművével. A mentők a kerékpárost kórházba szállították. Az esettel kapcsolatban a Ceglédi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya szabálysértési eljárást indított.

 

PEZE: Minden friss!

Lájkold Te is oldalunkat a Facebokon! Katt ide!

Keress bennünket a Kultúra Házában!  

Igényes környezet, barátságos hangulat és árak! 

Mártika néni fincsi sütijei kaphatók!

 

A PURINA legfrissebb akciói!

Pénztárgép ügy: Utánajártunk Olvasónk panaszának

Kérdés: „ Aki mindent időben intézett, és Önhibáján kívül nem kapta meg időben a pénztárgépet, az miért nem jogosult az 50.000 forintos támogatásra? „

Az Olvasó eredetileg egy utóbb visszavont engedélyes pénztárgépet rendelt, az újabb megrendelése pedig április 30-ig (a támogatásra való jogosultság módosított határidejéig) nem érkezett meg.

Először a NAV sajtós munkatársának címeztem a fenti kérdést, aki nagyon készségesen állt rendelkezésemre, és telefonon elmondta, hogy sajnos ebben a kérdésben nem ők az illetékesek, mert a jogszabály szerint valóban nem jogosult a fentiek ellenére sem az Olvasó a támogatásra.

A NAV sajtóosztályának munkatársa elmondta, hogy az ügyben a Nemzetgazdasági Minisztérium az illetékes a válaszadásra, és kérdéseimet továbbította az ott illetékes munkatársnak. Az érdemi választ megkaptam, kérdéseimre Bertók László, a Nemzetgazdasági Minisztérium Sajtó és Kommunikációs Főosztályának munkatársa az alábbiakban olvasható választ küldte, gyakorlatilag postafordultával.

 

István a király Abonyban: hatalmas közönségsikert aratott

Augusztus 19-én este megtelt Abony Város főtere az István a király című színdarab nézőivel, akik a már örök klasszikusnak számító darabot tekinthették meg a templom tövében. Remek rendezés, kiváló díszlet és már profivá értett csapat. Ezzel lehet jellemezni a Bihari Színkör mostani előadását. Polyák Attila a helyszínen járt és az alábbi linken látható képeket küldi Olvasóinknak sok szeretettel:

 

Eltájolva: A Nemzeti Választási Iroda szerint a könyvtárunk a régi helyen van

 

A napokban az NVI kiküldte, vagy kiküldi a lakosoknak a szavazási értesítőket. Érthetetlen okból az egyik választási körzet lakóit ebben a Csillag Zsigmond úti Könyvtárba hívják. Két megoldás lehetséges. Vagy tényleg ebben az épületben kell leadniuk a voksokat, ami már régen nem könyvtár, sokkal inkább a Somogyi iskola egyik épülete, vagy tényleg a Könyvtárba kell menni szavazni, de ekkor a Kultúra Házába, a Kossuth térre.

 

Megszólal a rendőrség elkóborolt szürke marha ügyben

A Pest Megyei Rendőr-főkapitánysághoz érkezett megkeresésére válaszolva az alábbi tájékoztatást adjuk. A szolgálatban lévő járőrök 2014. augusztus 18-án a hajnali órákban Abony, Újszászi úti parkolóban 4 szürkemarhára lettek figyelmesek. Mivel az elkóborolt állatok láthatóan kezdtek nyugtalanná válni, valamint szállításukra alkalmas jármű nem állt rendelkezésre, ezért a rendőrök az állatok hazaterelése mellett döntöttek.

 

A FERRUM- az EXPERT Partner Önt is várja

Háztartási kisgépek

Mosógépek, hűtőszekrények, tűzhelyek

Villanykapcsolók, lámpatestek, csillárok!

Minden, ami egy háztartásba szükséges!

Széles áruválasztékkal, kiváló áron, minőségi termékekkel

várjuk Önt is a FERRUM-ban 2014-ben is

Képek a címre kattintva

Itt vannak az abonyi JOBBIK jelöltjei

 

Szeremi Anikó, a Jobbik abonyi szervezetének elnöke facebook-os oldalán tette közzé a nyolc körzet jelöltjének fényképét. Egyelőre nem tudjuk, hogy ki melyik körzetben indul majd. A Jobbik soraiban összesen hat hölgy és két férfi indul 2014-ben, az abonyi önkormányzati választásokon. Mészáros Lászlóné, Szeremi Anikó a párt polgármester jelöltje.

Összerondították a központ burkolatát

Mintha valaki oda… volna. Jutott eszembe arról az igen undorító festékfoltról, mely a gimi oldalában, szemben a BENU gyógyszertárral szemben éktelenkedik. Szemmel láthatóan ez barna festék, mely vélhetően nem vagy csak nagyon nehezen jön le onnan. Remélem, nem szándékos volt. Ennek ellenére borzalmasan fest.
LŐVE

 

A legjobb tipp szomjúság ellen: SPATEN- Mindig nyitva

Szomjazol? Legjobb szomjoltók nálunk!

SÖRÖK, borok, égetett szeszek

üdítőitalok széles

választékban a legjobb árakon!

GYERE, JÁTSZ ÉS NYERJ 

Képgaléria árakkal IDE kattintva!

Három az egyben! Fogadjunk, hogy jó helyen jár!

Részletek a címre kattintva még!

 

Új, remek lehetőség Abonyban! Betonelemek minden igényt kielégítően!

 

Augusztus 20-án délben az abonyi Katolikus Templom harangja szól a Kossuth Rádióban!

Érdemes lesz majd az ünnepkor, Augusztus 20-án már 11 óra 50 perckor a Kossuth Rádiót bekapcsolnia minden abonyi lakosnak, hiszen a déli harangszó ezúttal Abonyból szól majd. A Katolikus Nagytemplom harangja zúg tehát Szent István ünnepén. Nekünk, értünk, abonyiakért is, az egész országban. A harangszó előtt bemutatják Abony egyik büszkeségét, az abonyi Szent István Római Katolikus Templomot.

 

Olvasónk füstölgése a füstölgés miatt

 

 

Az alábbiakban megosztom Kedves Olvasónk ma esti levelét teljes terjedelmében, változtatás nélkül. A levél témája a zöldhulladék égetésével járó förtelmes füst, mely ellen nem tudnak tenni. Ilyen esetben a Környezetvédelmi Főfelügyelőségnél lehet panaszt tenni. Az abony.hu szerint "a kerti hulladék égetése a hatályos jogi szabályozás alapján tiltott. Ez alól kivétel abban az esetben van, ha az önkormányzat helyi rendeletben szabályozza az égetés feltételeit." A teljes dokumentum olvasásához katt ide


Számunkra a jogszabály nem teljesen egyértelmű, ezért megkérdezzük az illetékest mindenről. Tudomásunk szerint nincs szabályozva a biohulladék égetése, és ez az önkormányzat oldalán közzétett információkból sem derül ki egyértelműen.

Finom falatoknak valók az abonyi PURINA-tól!

ELŐNEVELT CSIBE ELŐJEGYEZHETŐ!

 GYÖNYÖRŰ SZÉPEN FEJLETT TOLLAS CSIBÉK!


 Szállítás: augusztus 26.


 Fehér hús hibrid (Ross 308) 3 hetes 30-40 dkg 405 Ft
Sárga tojó (vegyesivarú) 4 hetes 25-30 dkg 405 Ft
Kendermagos (vegyesivarú) 4 hetes 20-30 dkg 405 Ft

Pulyka és kacsa ajánlatok a címre kattintva!

Minden, ami locsolás: AGROPONT!

Így is lehet, de velünk kicsit hatékonyabb!

Komplett locsolórendszerek forgalmazása!

Önálló alkatrészek, öntözéstechnikai berendezések helyben!

Ne menjen messzire, ne rendeljen interneten!

Jó minőség, remek áron!

Csepegtető és automata öntözőrendszerhez kínáljuk:

TORO, HUNTER, RAIN BIRD

AGROPONT, Abony, Cserép út 1.


 

Reméljük, hogy időjárásbeli katasztrófa nélkül megússzuk Augusztus 20-át.

 

Az időkép.hu információi szerint nemzeti ünnepünkön az időjárás helyenként viharosra fordulhat egy hidegfront miatt, ami bizony veszélyeztetheti a szabadtéri programokat és az esti tűzijátékokat is. A katasztrófavédelem készül a viharok által érintett területeken, a 2006-os 287 sebesülttel járó katasztrófa esetleges elkerülése érdekében, bár hivatalos közleményt erről még nem adtak ki.

 

Pótbeíratkozás a zeneiskolába

 

Vigyázz! Veszedelmes gödör áll lesben!

Olvasónk ezúton szeretné felhívni a többiek figyelmét arra, hogy a Szegfű út majdnem végénél, a Krakkótól kb.4-5 méterre van kiásva 2 gödör kb.1-másfél méter mélyen az út szélénél. Vigyázzanak magukra és egymásra! Nehogy baleset történjen!

 

Heti Hírek, MiAbonyunk melléklettel! Szeretjük azokat, akik segítenek nekünk, hogy árulják!

 

Ha szeretnéd, hogy házhoz vigyük, vagy előfizetnél, hívj fel: 30/9-670-313- A Heti Hírek MiAbonyunk melléklettel egyre több abonyi vállalkozás üzletében kapható! Keresse hétről hétre a következő helyeken újságunkat! Vigye el olyanoknak is a legfrissebb híreket, információkat, akik nem olvasnak bennünket interneten! Az újság 200 forint, benne a kistérség heti hírei, abonyi melléklet. Keresse Ön is a következő helyeken: Volt Millenáris kerékpárbolt, GLOBÁLBRINGA, Medveczkiné Tóth Edit PURINA Takarmány Kisáruháza, Drávay Csaba Dohányboltja, a Koronával szemben a Vasút úton, Vida Sándor dohányboltja, a Gimnázium oldalával szemben.

Munkavédelemben a legjobb! FERRUM! Cipők, védőruhák

Egyre több helyen kötelező a

megfelelő védőfelszerelés

Nálunk egy helyen mindent megtalál

Profi termékek széles választékban,

remek áron csakis nálunk!

Részletek, akciók a címre kattintva!

Kellékek a befőzéshez: Pálinkához, szörpökhöz, befőttekhez, lekvárokhoz..... HMMMMMMMMMM

Nézd csak mire képesek ezek az AGROPONT-os fiúk, lányok!

Minden kapható, ami egy ideális befőzés kelléke!

Legyen egyszerűbb a dolog! Tárolj praktikusan és látványosan!

Nem jött meg a kedved egy kis pálinkafőzésre?

Rengeteg kép a cikkben!

 


 

Gulya a központban: rendőri segédlettel terelték haza őket

A mai nap reggelén negyed hét magasságában a MOL kút környékén megjelent négy darab gyönyörű, nagy testű, remek bőrben lévő szürkemarha. Nem tankolni jöttek, csak sétáltak egy kicsit. A jószágokat NÉGY darab rendőrautó kísérte haza, több kilométeren keresztül, végig Abony városán, a főúton. A nem mindennapi menet nagy közérdeklődésre tartott számot. Arról egyelőre nincsen információnk, hogy miért mentek el remek lakhelyükről a szürke marhák. A mentésben Abony közkedvelt autómentőse is részt vett. Fényképek: Olvasónk.

 

Helyi értékeink védelmében: Blaskó Sándor szobrai ennél jóval többet érdemelnek!

Még Gajdos István polgármestersége idején, településünkön gyakorta foglalkoztatott szobrászművész volt Blaskó Sándor, akinek műremekei díszítik a Katolikus Templom melletti úgynevezett Millenniumi Emlékparkot, ahol a városi megemlékezéseket tartják, immár hagyományosan. Az ő munkái a Városkapun látható kőszobrok is, de az I. Világháborús emlékmű tetején lévő díszt is ő álmodta kőbe. A főút melletti Krisztus szobrot ő újította fel. Szép, értékes alkotásai ellenére sajnos az utóbbi években nem kapott újabb megrendelést Abonyban. A faszobrok állaga a parkban kezd kivetni valót hagyni maga után, különösen Rákóczi szorulna renoválásra, faanyag védelemre, mely a legjobban látható helyen, a park külső részén áll és a Városkapu felé tekint. Képgaléria Blaskó Sándor alkotásairól IDE kattintva

 

PEZE Pékség: A Család kedvenc péksége! Plusz zöldséges és fagyizó!

MOLKE és SHAPE KENYEREK KAPHATÓK:

KEDD, CSÜTÖRTÖK, SZOMBAT

Katt a címre még több információért!

Tudod: Mindig friss! Nem csak a pékáru,

hanem a zöldséges pult kínálata is!

 

Eljött a befőzések ideje! Gázcsere olcsón és ingyen tömítés

Nekünk forntos a remek minőség és vásárlóink biztonsága!

Gázcsere 4790 Ft + ingyen tömítés

Főzzön be finomságokat, jó áron, családja nagy- nagy örömére!

Kellemes munkálatokat kívánunk szeretettel:

www.purinabony.hu

Medveczkiné Tóth Edit PURINA Takarmány Kisáruháza

Abony, SPAR mögött

  

Mégtöbb hír
Dátum választó
Címke felhő:

Szavazás
Elégedett Ön az abonyi FIDESZ- KDNP önkormányzati képviselői listájával?
   
 IGEN, mert így biztosan győznek 
 IGEN, mert így biztosan nem győznek 
 NEM, mert így biztosan győznek 
 NEM, mert így biztosan nem győznek 
 Hát, többé- kevésbé elégedett vagyok 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok