Mi Abonyunk - A PER: Június 10-én akár ítélethirdetés is lehet
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.04.29. 15:41

Április 29-én a Ceglédi Járásbíróságon folytatódott az a per, melyben Lőrinczy Veronika, Abony Város sajtóreferense, a www.miabonyunk.hu főszerkesztője perelte be azt az abonyi nőt, aki róla, mint magánvádlóról folyamatosan, a sértett véleménye szerint megalázó, becsületsértő, valótlan tényállításokat közöl. Az ügyben becsületsértés miatt folyik az eljárás.


A per elején a bírónő ismertette Lőrinczy Veronika magánvádját jegyzőkönyv alapján, melyet az előző tárgyalási napon, február 9-én mondott el. E szerint a vádlott által több alkalommal leírtak, mely szerint Lőrinczy Veronikát többször is elítélte a bíróság, valamint, hogy „elzavarták Nagykőrösről”, továbbá álhíreket terjeszt, nem igaz, az valótlan tényállítások sorozata.

 

A bírónő ezt követően a vádlottat hallgatta meg. A bírónő felszólította a vádlottat, hogy tegye meg bizonyítási indítványát, 15 napon belül. A bírónő kiemelte, hogy ilyen esetben a bizonyítási kényszer megfordul, és a vádlottnak kell bizonyítania azt, hogy amiket leírt, az igaz. A vádlott elismerte, hogy ő írta le azt, hogy Lőrinczy Veronika álhíreket terjeszt, azt, hogy őt a bíróság többször elítélte, és azt is, hogy azt írta, hogy „elzavarták Nagykőrösről”.


Lőrinczy Veronika szerint ezeknek semmiféle valóságalapjuk sincs. A bírónő elmondta, hogy egy közszereplőt sem lehet bűncselekmények elkövetésével vádolni, ezt bizonyítani kell.


A bírónő kérte a vádlottat, hogy ezeket támassza alá bizonyítékokkal, erre 15 napos határidőt adva. A vádlott megkérdezte, hogy megkapta-e a bizonyítási indítványt a bírónő, melyet még decemberben készített. A bírónő azt természetesen megkapta, de továbbra is várja a bizonyítékokat.

 

A bírónő nem tartotta kizártnak, hogy már a következő kitűzött határnapon ítélet szülessen az ügyben, azaz június 10-én.


A magánvádló kért, több alkalommal, hogy a vádlott elmeállapotának tisztázására rendeljenek ki elmeorvosi szakértőt. Ezzel kapcsolatban a vádlott azt szerette volna kérni, hogy a bíróság mondja ki, hogy nem szükséges az elmeorvosi szakértői vizsgálat elrendelése. Ezzel szemben a tárgylást lefolytató bírónő nem mondta ki, hogy erre szükség lesz-e vagy sem.


A vádlott tanúkat akar beidéztetni a bíróságra, saját igaza bizonyítására. Ezen kívül a vádlott rákérdezett arra, hogy a jelen lévő Lőrinczy Veronika tudósíthat-e egyáltalán a tárgyalásról. A bírónő kifejtette, hogy természetesen ez jogában áll.


Sajnálom, hogy a vádlott továbbra is olyan dologhoz ragaszkodik konkrét bizonyítékok hiánya mellett, mely nem igaz. Törvénytisztelő ember vagyok, sosem ítélt el semmilyen bíróság, nem terjesztettem sosem álhíreket, ez bűncselekmény lenne, Nagykőrösről pedig senki sem zavart el. Benyújtottam a bíróságra azt a tegnap esti posztját is, mely elvesztett perek sorozatáról szól. Valóban nem ő írta, azonban a valótlan tények ilyen módon való terjesztése „híresztelés” a magyar jogrendben, és ugyanúgy büntetendő cselekmény, mintha ő maga írta volna le. Három tanút kíván beidéztetni az abonyi nő, mindegyiküket jól ismerem. Nagyon bízom a magyar igazságszolgáltatásban, abban, hogy mindazon megaláztatásért, melyben szinte naponta van részem, a bíróság meghozza elmarasztaló ítéletét a vádlott ellen. ”- mondta Lőrinczy Veronika


   

Közélet:
Abony   
 1 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kipp Kopp koncert

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Chliievő verseny

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Alaptalan vád.

TATU -

2021.05.14. 05:49:07

Ha nem bizonyított akkor bűncselekmény, eleve érthetetlen ez a sértegetés ha valakivel bajom van el mondom finoman, hogy a vádlót se érje meglepetés. Remélem győz majd az igazság.


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok