Mi Abonyunk - A PER: Június 10-én akár ítélethirdetés is lehet
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8029, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.04.29. 15:41

Április 29-én a Ceglédi Járásbíróságon folytatódott az a per, melyben Lőrinczy Veronika, Abony Város sajtóreferense, a www.miabonyunk.hu főszerkesztője perelte be azt az abonyi nőt, aki róla, mint magánvádlóról folyamatosan, a sértett véleménye szerint megalázó, becsületsértő, valótlan tényállításokat közöl. Az ügyben becsületsértés miatt folyik az eljárás.


A per elején a bírónő ismertette Lőrinczy Veronika magánvádját jegyzőkönyv alapján, melyet az előző tárgyalási napon, február 9-én mondott el. E szerint a vádlott által több alkalommal leírtak, mely szerint Lőrinczy Veronikát többször is elítélte a bíróság, valamint, hogy „elzavarták Nagykőrösről”, továbbá álhíreket terjeszt, nem igaz, az valótlan tényállítások sorozata.

 

A bírónő ezt követően a vádlottat hallgatta meg. A bírónő felszólította a vádlottat, hogy tegye meg bizonyítási indítványát, 15 napon belül. A bírónő kiemelte, hogy ilyen esetben a bizonyítási kényszer megfordul, és a vádlottnak kell bizonyítania azt, hogy amiket leírt, az igaz. A vádlott elismerte, hogy ő írta le azt, hogy Lőrinczy Veronika álhíreket terjeszt, azt, hogy őt a bíróság többször elítélte, és azt is, hogy azt írta, hogy „elzavarták Nagykőrösről”.


Lőrinczy Veronika szerint ezeknek semmiféle valóságalapjuk sincs. A bírónő elmondta, hogy egy közszereplőt sem lehet bűncselekmények elkövetésével vádolni, ezt bizonyítani kell.


A bírónő kérte a vádlottat, hogy ezeket támassza alá bizonyítékokkal, erre 15 napos határidőt adva. A vádlott megkérdezte, hogy megkapta-e a bizonyítási indítványt a bírónő, melyet még decemberben készített. A bírónő azt természetesen megkapta, de továbbra is várja a bizonyítékokat.

 

A bírónő nem tartotta kizártnak, hogy már a következő kitűzött határnapon ítélet szülessen az ügyben, azaz június 10-én.


A magánvádló kért, több alkalommal, hogy a vádlott elmeállapotának tisztázására rendeljenek ki elmeorvosi szakértőt. Ezzel kapcsolatban a vádlott azt szerette volna kérni, hogy a bíróság mondja ki, hogy nem szükséges az elmeorvosi szakértői vizsgálat elrendelése. Ezzel szemben a tárgylást lefolytató bírónő nem mondta ki, hogy erre szükség lesz-e vagy sem.


A vádlott tanúkat akar beidéztetni a bíróságra, saját igaza bizonyítására. Ezen kívül a vádlott rákérdezett arra, hogy a jelen lévő Lőrinczy Veronika tudósíthat-e egyáltalán a tárgyalásról. A bírónő kifejtette, hogy természetesen ez jogában áll.


Sajnálom, hogy a vádlott továbbra is olyan dologhoz ragaszkodik konkrét bizonyítékok hiánya mellett, mely nem igaz. Törvénytisztelő ember vagyok, sosem ítélt el semmilyen bíróság, nem terjesztettem sosem álhíreket, ez bűncselekmény lenne, Nagykőrösről pedig senki sem zavart el. Benyújtottam a bíróságra azt a tegnap esti posztját is, mely elvesztett perek sorozatáról szól. Valóban nem ő írta, azonban a valótlan tények ilyen módon való terjesztése „híresztelés” a magyar jogrendben, és ugyanúgy büntetendő cselekmény, mintha ő maga írta volna le. Három tanút kíván beidéztetni az abonyi nő, mindegyiküket jól ismerem. Nagyon bízom a magyar igazságszolgáltatásban, abban, hogy mindazon megaláztatásért, melyben szinte naponta van részem, a bíróság meghozza elmarasztaló ítéletét a vádlott ellen. ”- mondta Lőrinczy Veronika


   

Közélet:
Abony   
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Otthoni barkácsolás - Útmutató egy barkácsgépbolttól

Jó tanácsok kezdő rollerezőknek

Milyen fejlődésen ment keresztül az elektromos fűtés?

Megbízható szivargyújtó márkát keres? Mi tudunk egyet!

Állati jó dolgok vannak előkészületben Abonyban

Milyen fotóból lesz tökéletes vászonkép?

Lecsaptak a NAV-os kutyák

Pert nyertünk a hazugságok ellen

Ételek, amiket egész évben elkészíthetsz a kertben, ha van egy jó kemencéd

Katarzis

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Alaptalan vád.

TATU -

2021.05.14. 05:49:07

Ha nem bizonyított akkor bűncselekmény, eleve érthetetlen ez a sértegetés ha valakivel bajom van el mondom finoman, hogy a vádlót se érje meglepetés. Remélem győz majd az igazság.


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok