Mi Abonyunk - DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7572, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.10.21. 07:17

 

Ha látott már javítási számlát a részecskeszűrő cseréről, akkor nem irigyelte azt az autóst, aki kifizette. Olvasson tovább, tudni fogja minek köszönhetjük ezt és ezentúl hogyan oldja meg a DPF problémát.

Az, hogy dízel autó tulajdonosként a komoly javítási számláktól retteg, az nem a véletlen műve. A dízelek idáig történő eljutása, pontosan visszakövethető. De mielőtt kifejtenénk a történetet, egy gyors segítség következik. Miközben az eltömődött részecskeszűrős autójának az áron aluli eladása, a hitelfelvétel és a tizedikről történő leugrás között tipródik, nézzen meg egy másik megoldást, amely talán tud segíteni az autójának a DPF részecskeszűrőjén.

Hasonló a helyzet a motornak a szelepeivel, ahol komoly mennyiségű lerakódás veszélyezteti a normális működést. Ha a részecskeszűrő működésére kíváncsi, akkor ide kell kattintania, de ha a DPF szűrő tisztításának a folyamata érdekli, akkor abban itt tud elmélyülni.

Az autók motorjának az igen bonyolulttá válása 1975-ben kezdődött. Ez a folyamat nem a jó öreg Európában, az autó szülőföldjén és a technológia akkori bölcsőjében indult útjára. Az Atlanti-óceán túlpartján szigorítottak először a környezetvédelmi szabályokon, azaz a kibocsájtási normákon. A szigor jó ideig csak az amerikai kontinensen forgalomba hozott személyautókat érintette. Ezért az európai gyárak, már ekkor gyakorlatot szereztek a katalizátorok tervezésében és alkalmazásában.

Európában a zöld hullám érkezését egészen az 1980-as évek közepéig sikerült elhúzni. Aki az idősebb korosztályhoz tartozik, az emlékszik arra az időszakra, amikor az autósoknál a sláger kifejezés a katalizátor volt. 1986 előtt ezt szót leginkább a kémikusok és a vegyészek használták, azóta a katalizátor jelentése az átlagembernél egyelővé vált az autók kipufogórendszerében lévő alkatrésszel.

A görög eredetű szó eredeti jelentése igen találó: feloldás. A katalizátor kifejezést eredetileg olyan anyagra használták, amely a saját anyagának az átalakulása nélkül segíti a különböző kémiai folyamatok beindulását, fennmaradását.

Az indulást követően – a nagyvárosok lakóit megfojtó szmog és más szennyezés hatására – egyre szigorodtak a kibocsájtási normák. A haladás szerencsére mérhető, mert az eltelt évtizedek alatt 95 százalékkal esett vissza az autók szennyezése!

Ehhez kellett a részecskeszűrő is, népszerűbb nevén a DPF, amely megbonyolította a dízelmotorokat. És egy ideje már a benzines erőműveket is. A megoldás szerencsére nem csak a csere, érdemes a jóval barátibb áron mért, fent említett alternatív megoldást is megnézni.

Benedek Attila – Galambos Dániel (milyenautot.hu)  

Külvilág:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

Tudta, hogy a gluténmentes pizza sima kenyértésztából is elkészülhet?

Szörnyű villám csapott le Cegléden, mi egyelőre megúsztuk

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Ma nézz az ég felé! Jönnek a Perseidák! Hullócsillagok várhatók!

Szeretne spórolni vásárlásnál? Látogasson el a Kuplio.hu oldalra, ahol nagyszerű kedvezmények és kedvezmény kuponok százait találja kedvenc webáruházaiba, egy helyen!

Olyan dologra készülnek Abonyban, ami eddig a környéken még sosem volt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok