Mi Abonyunk - DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8022, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.10.21. 07:17

 

Ha látott már javítási számlát a részecskeszűrő cseréről, akkor nem irigyelte azt az autóst, aki kifizette. Olvasson tovább, tudni fogja minek köszönhetjük ezt és ezentúl hogyan oldja meg a DPF problémát.

Az, hogy dízel autó tulajdonosként a komoly javítási számláktól retteg, az nem a véletlen műve. A dízelek idáig történő eljutása, pontosan visszakövethető. De mielőtt kifejtenénk a történetet, egy gyors segítség következik. Miközben az eltömődött részecskeszűrős autójának az áron aluli eladása, a hitelfelvétel és a tizedikről történő leugrás között tipródik, nézzen meg egy másik megoldást, amely talán tud segíteni az autójának a DPF részecskeszűrőjén.

Hasonló a helyzet a motornak a szelepeivel, ahol komoly mennyiségű lerakódás veszélyezteti a normális működést. Ha a részecskeszűrő működésére kíváncsi, akkor ide kell kattintania, de ha a DPF szűrő tisztításának a folyamata érdekli, akkor abban itt tud elmélyülni.

Az autók motorjának az igen bonyolulttá válása 1975-ben kezdődött. Ez a folyamat nem a jó öreg Európában, az autó szülőföldjén és a technológia akkori bölcsőjében indult útjára. Az Atlanti-óceán túlpartján szigorítottak először a környezetvédelmi szabályokon, azaz a kibocsájtási normákon. A szigor jó ideig csak az amerikai kontinensen forgalomba hozott személyautókat érintette. Ezért az európai gyárak, már ekkor gyakorlatot szereztek a katalizátorok tervezésében és alkalmazásában.

Európában a zöld hullám érkezését egészen az 1980-as évek közepéig sikerült elhúzni. Aki az idősebb korosztályhoz tartozik, az emlékszik arra az időszakra, amikor az autósoknál a sláger kifejezés a katalizátor volt. 1986 előtt ezt szót leginkább a kémikusok és a vegyészek használták, azóta a katalizátor jelentése az átlagembernél egyelővé vált az autók kipufogórendszerében lévő alkatrésszel.

A görög eredetű szó eredeti jelentése igen találó: feloldás. A katalizátor kifejezést eredetileg olyan anyagra használták, amely a saját anyagának az átalakulása nélkül segíti a különböző kémiai folyamatok beindulását, fennmaradását.

Az indulást követően – a nagyvárosok lakóit megfojtó szmog és más szennyezés hatására – egyre szigorodtak a kibocsájtási normák. A haladás szerencsére mérhető, mert az eltelt évtizedek alatt 95 százalékkal esett vissza az autók szennyezése!

Ehhez kellett a részecskeszűrő is, népszerűbb nevén a DPF, amely megbonyolította a dízelmotorokat. És egy ideje már a benzines erőműveket is. A megoldás szerencsére nem csak a csere, érdemes a jóval barátibb áron mért, fent említett alternatív megoldást is megnézni.

Benedek Attila – Galambos Dániel (milyenautot.hu)  

Külvilág:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Fehér fürdőszoba - az örök klasszikus

Megjelent a PayPal fizetési rendszerrel működő legjobb magyar online kaszinók toplista

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Ma nézz az ég felé! Jönnek a Perseidák! Hullócsillagok várhatók!

Hogyan találjon olyan online bukmékereket, akikben megbízhat

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

Tudta, hogy a gluténmentes pizza sima kenyértésztából is elkészülhet?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok