Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7967, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Külvilág
Első<< Előző18192021222324Következő >>

Mennek a ceglédi öreg házak, meg az ész. Már elbontottak rengeteget. A Toldi utcában most bontják az utca legszebb házát, vele szemben árulnak egyet, gondolom rövidesen az új tulaj annak is nekiesik, hogy társas házat építsen a helyére.
Ezek a 90-110 éves házak miért nem kapnak védelmet? Tudja ezt valaki?
No, és a védelem: A Pesti úton évekkel ezelőtt csak úgy kapott a tulaj felújítási engedélyt, hogy megtartja az eredeti homlokzatot. Többmilliós költséggel, nagy odafigyeléssel megóvta, felhúzott mögé egy új házat, tartva a stiláris egységet, majd miután befejezte, megvonták a műemléki védelmet a háztól :((
Ha van még valami vonzó ebben a szerencsétlen városban, akkor ezek a házak azok... no, meg a hölgyek :))   (pardon)

Külvilág:
Cegléd   

matek - 2010.12.18. 22:17:14

A LIFE magazin összegyűjtötte és közreadta a 2010-es év fotóit.
Figyelem! Nyugalom megzavarására alkalmas képek is láthatóak a következő linken! 

2010 Pictures of the Year

Külvilág:

veroniq - 2010.12.16. 20:13:21

Ki nyög nagyobb hitelt: Orbán, Gyurcsány vagy Kósa?

Átlag 8-10 milliós hitelterhet hordoznak az országgyűlési képviselők. Ezek többsége jelzáloggal terhelt lakáskölcsön, de sokan tartoznak milliókkal magánszemélyeknek is.

Három Fideszes polgármester vezeti a mezőnyt. Debrecen első embere, Kósa Lajos áll az első helyen a képviselői tartozások versenyében a maga 85 millió forintjával, amiből 10 millió magánszemélyekkel szemben áll fenn. Jelentős lemaradással követi őt az V. kerületet irányító Rogán Antal 60 millióval, a bronzérmet Kocsis Máté, a Nyócker főnöke szerezte meg 40 millióval.

Külvilág:
Politika   

admin - 2010.12.15. 18:13:03

Benyújtották a képviselőtestület elé a 2011-es költségvetés koncepcióját, melyet a képviselő-testület december 16-i ülésén tárgyal. A részletes költségvetést pedig ennek függvényében a jövő év elején fogadja el a testület. A város költségvetése igazodik az országos költségvetéshez. A törvénytervezet 2011-re a gazdaság növekedésének beindulásával és a foglalkoztatás növekedésével számol a költségvetési stabilitás megőrzése mellett. A költségvetési törvénytervezetet és a helyi igényeket figyelembe véve készült el a ceglédi költségvetési koncepció tervezete.

Külvilág:
Cegléd   

Majd 50 millió forintból újulhatott meg az Újszilvási Római Katolikus Templom. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával elvégzett beruházás ünnepélyes átadását vasárnap tartották. A templomot a váci megyéspüspök, Dr. Beer Miklós szentelte fel.
Segíts magadon, Isten is megsegít – e mondás igazát bizonyítja az Újszilvási Katolikus Templom megújulása is – köszöntötte a község lakóit Kovács Attila plébános. A falu vezetése úgy döntött, forrást kell találni a templom felújítására, pályázott és nyert. A munkálatok júliusban kezdődtek, vasárnap pedig újra visszatérhettek a hívek templomukba. A beruházást a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára adta át. Czerván György úgy fogalmazott: biztos benne, hogy a munkálatok során nem csak az épület, de a közösség is megerősödött.

Külvilág:
Vallás   

40 éves a Toldy Ferenc Kórház. 1970-ben adták át a Törteli úti, hét emeletes intézményt. A jubileumot nagyszabású rendezvénnyel ünnepelték, ahol a kórház volt és jelenlegi vezetői, dolgozói együtt emlékeztek az elmúlt évtizedekre.

 

Az ország egyik legnagyobb beruházása kezdődött el 1966-ban Cegléden. Rekordidő, alig több mint három év alatt épült fel a Törteli úton a kórház. A hét emeletes, 476 ágyas, jól felszerelt osztályokkal és kiszolgáló egységekkel rendelkező intézmény nem csak Cegléd, de a térség betegeinek ellátását is lehetővé tette. A kórház főépületét 1970-ben avatták fel, az esemény után negyven évvel ünnepségre invitálták a kórház volt és jelenlegi dolgozóit. A jubileumon részt vevőket a polgármester, országggyűlési képviselő, Földi László köszöntötte. Beszédében elismerően szólt a ceglédi kórházban dolgozók áldozatos munkájáról, egyúttal köszönetet mondott azért, hogy minden nehézség ellenére tudásuk legjavával szolgálják a betegeket.

Külvilág:
   

Elhagyatott helyek rovatunk következő bemutatkozója egy hajdanán szebb napokat látott neo-gótikus stílusban épült kastély. Belgiumban, Lede központjában egy hét hektáros parkban fekszik a Mesen kastélya számos melléképülettel körbevéve, mint istálló, üvegház és egy csodálatos kápolna. A kastély elődjét a vikingek elleni védekezés céljából építették még a 9-10. század környékén, közel hét évszázadon át, mint katonai erődítmény müködött.  A kastély múltjáról az első források a 16. századból származnak, mikor is a terület tulajdonosa a Bette család lett egészen a 18. szászad végéig. A kastély többszöri átépítés után végső formáját 1628 körül érte el.1796-tól a kastély nem funkcionált lakóépületként. A 19. század során főleg ipari célokra használták, mint gin lepárló üzem, cukorfinomító, dohánygyár, melyek nyomait mai napig számos berendezés őrzi. 1897-ben az ingatlan az egyház tulajdonába került, az apácák iskolává, zárdává alakították és egy kápolnával bővítették ki 1905-ben. 1914-től 1970-ig a kastély, mint elit bentlakásos iskola (Royal Institute de Messines) működött, a francia Saint-Germain-en-Laye iskola utódaként, ahol kizárólag franciául folyt a tanítás.

Külvilág:
Kultúra   

Karai JOBBIK: " Még a WC felé sem tehetnek nélkülünk egy lépést sem! "

Baranyai László, a JOBBIK jászkarajenői szervezetének vezéralakja lapunknak elmondta, hogy a jövőben mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ne legyenek törvénytelenségek a faluban. „ Annak ellenére, hogy nem kerültünk be a testületbe, mi ott leszünk minden egyes ülésen és figyeljük a történéseket! Ígérem, hogy még a WC felé sem fognak tudni egy lépést sem tenni nélkülünk a település vezetői. Mindenféle mutyit azonnal nyilvánosságra fogunk hozni! Ha valami jogszerűtlen dolgot tapasztalunk, akkor azonnal szólunk. Igaz, hogy nem lett tagunk a testületben, de elmondhatom, hogy a szervezetünk meglehetősen erős itt helyben, igaz még nem vagyunk annyira közismertek, mint szeretnénk.

Külvilág:
JOBBIK   

Olvasónk, aki a bűnözés ellen fogalmazott meg, nagy vihart kiváltó levelet, most egy példát küldött el nekünk, idézve a zomszédos település honlapjáról:

 

Nem álom, nem ábránd a közbiztonság, hanem szervezettség és összefogás eredménye

Idézet Újszilvás honlapjáról:

"Polgárőr Szervezet és Mezőőri Szolgálat

Létrejött egy olyan kezdeményezés a faluközösségen belül, ahol a lakosság és az önkormányzat közös erővel tud munkálkodni a közbiztonság valódi megteremtésében.

Cél a harmónikus, bűnözés mentes lakókörnyezet kialakítása, közterületek folyamatos ellenőrzése, a gyermekek megóvása a veszélyeztető körülményektől, a bűnmegelőzés és hatékony közbiztonság kialakítása, a vagyonvédelem erősítése. Feladata, hogy a bűnözés ne áramoljon be a településre, és rendszeres közbiztonsági kontrollal rendelkezzen Újszilvás község a lakosság bevonásával.

Ezért szerveződött újjá és alakult meg egyesületi formában az Újszilvási Polgárőrszervezet é

Külvilág:

veroniq - 2010.12.03. 14:42:27

Az idei évben a „ Pest megye közbiztonságáért „ díjat Kőröstetétlen község Polgárőr egyesülete kapta. Ezt a hírt csak igen röviden kommentálta lapunknak Pásztor Imre polgármester, aki boldogan vette át a díjat.

 

„ Az elmúlt évben Kőröstetétlen belterületén nem történt bűncselekmény. Csupán ennyit szeretnék erről elmondani. Azt hiszem, hogy ez mindent megmagyaráz. „ – mondta Pásztor Imre lapunknak.

 

A mai napon egyébként Pest megye önkormányzata számos kitüntetést adott át, melyek közül egyiket sem kapta abonyi. Illetve nívódíjat kapott az Ócsai egészségház projektért a város és Horváth Zoltán tervező mérnök, aki az abonyi egészségügyi centrumot is tervezte. Nagykőrös is szerepelt a kitüntetettek között, ők építészeti díjat kaptak a településközpontjukért.

 

LŐVE

Képek még:

Külvilág:
Első<< Előző18192021222324Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok