Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7967, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Külvilág
Első<< Előző18192021222324Következő >>

veroniq - 2010.11.21. 14:10:45

Felülvizsgálta a fejlesztési és beruházási kiadásokat az önkormányzat, és több feladat végrehajtását elhalasztotta. A belső strandnak a pályázatától, a kedvezőtlen feltételek, a kis arányú támogatás miatt visszaléptek, és a városközpont rehabilitációs projekt megvalósítását, a csomópontokkal együtt elhalasztják. Olcsóbb megoldást keresnek, és a közlekedési rend felülvizsgálatáról határoztak. Az ok, a költségvetésben az önerőre megtervezett fedezet nem teljesült.

A képviselők azoknak a beruházásoknak, felújításoknak a leállításáról illetve elnapolásáról határoztak - egyhangúlag, - amelyek nagy része önerőből, másik hányada pályázati pénzből, hitelből valósult volna meg. Így a belső strand átépítéséről, a város-rehabilitációs pályázatról, a két közlekedési csomópont megépítéséről mondanak le, legalábbis egyelőre. Egy 71 millió forintos csomagban, - egyebek között a Budai úti közvilágítás bővítésének, erdősítésnek, a panelprogram önerejének, a laktanya

Külvilág:
Cegléd   

 

Az alábbi hírt a Duna TV sajtósai küldték el szerkesztőségünk címére:

 

Mikola: "Jövőre még nem lesz Kánaán, de talajt fogunk"

 

A szakpolitikus látja az óriási elvárásokat, de szerinte egy év alatt nem lehet megoldani az ágazat minden problémáját. Évtizedes program az egészségügy rendbetétele – ők a választásokkor is erről beszéltek.

Külvilág:
Kánaán   
   

 

Idén is lesz jégpálya és karácsonyi vásár. A nehéz gazdasági helyzet ellenére a város vezetése úgy döntött, nem marad el a már szinte hagyománnyá vált téli programsor. Az előkészületek már zajlanak, hiszen a tervek szerint november 27-én nyit a jégpálya. Ezért most hamarabb került helyére a város karácsonyfája is, amelyet ma reggel vágtak ki, délelőtt pedig már fel is állítottak a Szabadság téren.

A nehéz gazdasági helyzet kérdésessé tette, lesz-.e idén jégpálya. A létesítmény azonban számtalan gyermek és felnőtt téli szórakozásához járult hozzá az elmúlt években – fogalmazott Földi László.

FÖLDI LÁSZLÓ polgármester: És úgy döntöttem, hogy nem engedek annak a nyomásnak, amely azt eredményezte volna, hogy bizonyos okok miatt, takarékossági okok miatt ezt ne rendezzük meg. Vállalkozók támogatásával és segítségével sikerül a jégpályát összehozni. A karácsonyi vásár pedig talán megáll a saját lábán is és így bízom benne, hogy a város költségvetését nem fo

Külvilág:

Zsolti - 2010.11.11. 11:23:00

Nagykőrös városa nyerte a Kulturált Települési Környezet Díjat az idén. Pest Megye Közgyűlése Örkény, Ócsa és Taksony pályázatát is díjazta.
A díj azoknak a közösségeknek adományozható, amelyek a megyei településekben, vagy jelentős településrészek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeztek és ezzel jelentősen hozzájárultak környezetük szebbé, jobbá tételéhez. Idén nyolc pályázat érkezett a kitüntető díjra.

Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése a „Kulturált Települési Környezet Díj” pályázat

I. díját 500 ezer forintos összeggel Nagykőrös Város Önkormányzatának,

II. díját 300 ezer forintos összeggel Örkény Város Önkormányzatának,

III. díját megosztva, egyenként 100 ezer forintos összeggel Ócsa Város Önkormányzatának és Taksony Nagyközség Önkormányzatának adományozza.

Külvilág:

Semjén Zsolt: Minden magyarért meg fogunk küzdeni

Az alábbiakban a Duna televízió, szerkesztőségünk címére elküldött írását olvashatják:

Magyarország soros uniós elnöksége egy lehetőség arra, hogy a határon túli magyarság ügyei hangsúlyosan megjelenjenek. A szavazati jog kérdése a nemzeti egység megőrzése érdekében maradt ki a MÁÉRT zárónyilatkozatából. Az összmagyar regisztert pedig jelentős nemzetközi erőforrásnak szánja a kormányzat. A Magyar Állandó Értekezlet után a tanácskozás tanulságairól és a nemzetpolitikában várható lépésekről is nyilatkozott Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Duna Televízió Heti Hírmondó című műsorának vasárnap este.

Magyarország lesz az Unió soros elnöke, tehát az EU ügyei itt fognak “intéződni”. Ez pedig egy lehetőséget ad arra, hogy úgy koordináljuk a dolgokat, hogy a határon túli magyarság, illetve általában a kisebbség szempontjai hangsúlyosan megjelenjenek - így reagált Semjén Zs

Külvilág:

Petrányi Csaba polgármester ( középen ) ismét maradandót alkotott....
( Fotó: LŐVE )

Már többször írtunk arról, hogy a környező települések igencsak elöljárnak a fejlesztések és újítások területén. Most Újszilváson örülhetnek, mert geotermális energiával kezdik fűteni a közintézmények nagyobb részét. Íme az írás erről:

Elindultak a hőszivattyúk Újszilváson. Vagyis mostantól a közintézmények 90 %-ban gáz helyett úgynevezett geotermális energiát használnak. Ez ugyan magasabb áramfogyasztást jelent, de mivel így H kategóriás fogyasztók lettek, az áram olcsóbb lett. A több mint 1 millió eurós beruházás eredményeként összesen 45 %-os megtakarítást ért el a település.

A geotermális energia felhasználására az EGT Norvég Alaptól nyert 85 %-os támogatást a település. A rendszer néhány napos késéssel, de október 15-től el is indulhatott.

DR. PETRÁNYI CSABA polgármester: „Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy négyszáz méteres talpmélységű kútból, ivóvíz kút

Külvilág:

Mint arról lapunk beszámolt, Abonyban minden tiszteletdíjat a maximális mértékre vettek a képviselő testület tagjainál és a bizottságokban, arra való hivatkozással, hogy csökkent a létszám. A szomszédos településen, Kőröstetétlenen is történt némi emelés, de a költségek elenyészőek. Itt ugyanis nem a szokásos szorzó alapján állapítják meg a képviselő testület tagjainak tiszteletdíját, hanem azt rögtön forintosítják. 20.000 azaz húszezer forintot kapnak a testületi tagok, ha valaki külsős bizottsági tag, akkor 15.000 forint „ üti a markát „.

Kőröstetétlenen egyetlen egy bizottság van, annak neve Jogi és Gazdasági. Ebből következik, hogy egy szem elnököt kell finanszíroznia a településnek. Farkas Béláné 30.000, azaz harmincezer forintot vihet haza. Minden összeg bruttó, abból még adóznak is az érintettek. Pásztor Imre, a kicsiny alföldi település polgármestere lapunknak elmondta, hogy igen, emeltek. De korábban 10.000 forintot kaptak a képviselők, a külsősök pél

Külvilág:

miabonyunk - 2010.10.29. 23:39:32

Külvilág:
Programok   

Az alábbi hírt a Duna Televízió PR munkatársai juttatták el szerkesztőségünk címére:

Az ellenzéki politikus üdvözölte az Alkotmánybíróság különadóról született tegnapi döntését és bírálta a Fidesz Alkotmánybíróságot érintő törvénymódosítását

Vélhetően számos per indul majd a magán-nyugdíjpénztári befizetések tizennégy hónapos állami felfüggesztése miatt, hiszen ez a döntés három millió ember vitális érdekeit sérti – nyilatkozta a Duna Televízió reggeli műsorában Szanyi Tibor szocialista politikus, országgyűlési képviselő. Elmondta: pártja is pert indít az ügyben. Az Alkotmánybíróság tegnapi döntését a különadó eltörléséről helyeselte, bírálta ugyanakkor a Fidesz AB-vel kapcsolatos törvényjavaslatát.

Mi az MSZP gondja a magán-nyugdíjpénztári befizetések állami korlátozásával, miközben a kormány megbízottja, Selmeczi Gabriella úgy nyilatkozott: a magán-nyugdíjpénztáraknak át nem utalt összegeket nyugdíjak kifizetésére használják fel, továbbá egyéni sz

Külvilág:

miabonyunk - 2010.10.26. 19:03:40

Még az év elején jártunk Pannonhalmán, a Főapátságban és környékén, párommal Tyb-bel. Most megmutatjuk Önöknek, hogy mi is a varázslat, mely elkápráztatott és ámulatba ejtett bennünket. Az igaság az, hogy farkasordító hideg volt, fújt a szél és még a napocska sem világította meg a tájat. Ennek ellenére mi felhőtlenül lenyűgözve bolyongtunk a történelmi helyen, melyet folyamatosan és nagy léptékben fejlesztenek is.

Az Apátság emberközpontú mivoltáról árulkodik a papok borászata, a levendulaolaj gyártás, a kiváló testedzési lehetőséget nyújtó tornapálya és…. Szemfüles szerkesztőtársam észrevett valamit az ablakban: Coca- Colas palackokat. Íme a képes élménybeszámoló és álljon itt néhány fontos információ is arról, hogy miért is érdemes felkeresni a Pannonhalmi Apátságot:

Több mint ezer esztendeje szent ez a hely számunkra, magyarok számára, hiszen 996-ban az itt megtelepedő bencés szerzetesek, a helyet kiválasztó Géza nagyfejedelem és Szent István királyun

Külvilág:
Első<< Előző18192021222324Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok