Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Külvilág
Első<< Előző18192021222324Következő >>

Olvasónk, aki a bűnözés ellen fogalmazott meg, nagy vihart kiváltó levelet, most egy példát küldött el nekünk, idézve a zomszédos település honlapjáról:

 

Nem álom, nem ábránd a közbiztonság, hanem szervezettség és összefogás eredménye

Idézet Újszilvás honlapjáról:

"Polgárőr Szervezet és Mezőőri Szolgálat

Létrejött egy olyan kezdeményezés a faluközösségen belül, ahol a lakosság és az önkormányzat közös erővel tud munkálkodni a közbiztonság valódi megteremtésében.

Cél a harmónikus, bűnözés mentes lakókörnyezet kialakítása, közterületek folyamatos ellenőrzése, a gyermekek megóvása a veszélyeztető körülményektől, a bűnmegelőzés és hatékony közbiztonság kialakítása, a vagyonvédelem erősítése. Feladata, hogy a bűnözés ne áramoljon be a településre, és rendszeres közbiztonsági kontrollal rendelkezzen Újszilvás község a lakosság bevonásával.

Ezért szerveződött újjá és alakult meg egyesületi formában az Újszilvási Polgárőrszervezet é

Külvilág:

veroniq - 2010.12.03. 14:42:27

Az idei évben a „ Pest megye közbiztonságáért „ díjat Kőröstetétlen község Polgárőr egyesülete kapta. Ezt a hírt csak igen röviden kommentálta lapunknak Pásztor Imre polgármester, aki boldogan vette át a díjat.

 

„ Az elmúlt évben Kőröstetétlen belterületén nem történt bűncselekmény. Csupán ennyit szeretnék erről elmondani. Azt hiszem, hogy ez mindent megmagyaráz. „ – mondta Pásztor Imre lapunknak.

 

A mai napon egyébként Pest megye önkormányzata számos kitüntetést adott át, melyek közül egyiket sem kapta abonyi. Illetve nívódíjat kapott az Ócsai egészségház projektért a város és Horváth Zoltán tervező mérnök, aki az abonyi egészségügyi centrumot is tervezte. Nagykőrös is szerepelt a kitüntetettek között, ők építészeti díjat kaptak a településközpontjukért.

 

LŐVE

Képek még:

Külvilág:

veroniq - 2010.12.03. 13:50:04

Jászkarajenői elkeseredett Olvasónk írja:

 

Templomunk lépcsőjén felállított adventi koszorún nem azért hiányzik a gyertya mert elégett hanem azért mert ellopták. Négy hatalmas,lábszár méretű gyertya csak pár napig látszott. Istentől loptak......nem tudom tudják-e.

 

Nagyításhoz katt a képekre!

Külvilág:

Önerőből és adakozásból úították fel Ceglédbercelen a tornatermet, ahol abonyi a jegyző, Pető Zsolt személyében.

Saját forrásból, 49 millió forintból újította fel Ceglédbercel önkormányzata a helyi általános iskola tornatermét. A beruházásra már évek óta igyekeznek támogatást nyerni, ám végül a testület úgy döntött az önkormányzat költségvetéséből végzik el a felújítást. A tornatermet tegnap a diákok ünnepélyes avatás után birtokba is vehették.

A ceglédberceli általános iskola tornaterme 1973-ban épült, a Szolnoki vasútállomás épületének tégláiból. Akkor a falu közössége fogott össze, és saját kezükkel építették fel az iskolarészt. Az eltelt majd 30 év alatt azonban a terem meglehetősen elhasználódott, így már évek óta igyekeztek forrást találni a felújításra.

Külvilág:

A kis falu vezetősége döntött a jövő évi közüzemi díjakról. Mértéktartó módon emeltek, hiszen, mint Pásztor Imre polgármester lapunknak elmondta, 2011-től 4 %-kal emelkedik a víz és csatornadíj, a hulladékszállításé pedig 3,8 %-kal. A kommunális adó mértéke 3000 forint már tíz éve és ezt sem emelték. Új momentum, hogy a 70 év feletti egyedül állók és a 80 év feletti házaspárok egyaránt 50 %-os kedvezményben részesülnek a kommunális adó tekintetében. Ráadásul Karácsony előtt minden időskori nyugdíjas 2000 forintot kap, amit arra költenek el, amire a legjobban szükségük van.

 

Kőröstetétlenen a helyi iparűzési adó mértéke megegyezik a törvényi maximummal, azaz 2 %-os. Pásztor Imre szerint lényegtelen, hogy 1,9 vagy 2 % a mérték, mert nem ezen múlik, hogy jön-e egy településre újabb vállalkozás vagy sem. Kőröstetétlennek a legnagyobb üzeme az arab kézben lévő sajtgyár, mellyel a település vezetői évek óta remek kapcsolatban vannak.

Külvilág:

veroniq - 2010.11.30. 09:49:36

 

 http://www.youtube.com/watch?v=8hFxvmnZJfg

 

Kedves, Londonban élő, abonyi Olvasónk jelenti, hogy már Londonban is esik a hó, ezt a fenti linken érik el..

 

Arról is küldött nekünk egy linket, hogy milyen a feldíszített London. " Londoni tudósítónk " jelenti, hogy gyönyörű. Íme a link:

 http://www.youtube.com/watch?v=cY4ABzAQsoo

 

Ha Ön is külföldön él, vagy más városban, kérem küldjön nekünk képet vagy videót arról, hogy ott hogyan várják a Karácsonyt. szerkesztoseg@miabonyunk.hu

Külvilág:

Lezárta az ügyet: lemondott a polgármester

Van olyan városvezető az országban, aki nem bírta tovább és inkább lemondott. Ilyen Nógrádszakál polgármestere, aki menet közben döbbent rá, hogy a képviselő testület többsége nem támogatja. A hírt Olvasónk küldte el nekünk, azzal a megjegyzéssel, hogy „ abonyi követendő példa ? „. Nyilván Abony polgármestere, Romhányiné Dr. Balogh Edit is rádöbbent már arra, hogy őt sem támogatja testülete nagy része. Ráadásul a jegyzővel és aljegyzővel is nyílt színen menetrendszerűen vitáznak. Íme a nógrádszakáli sztori:

Külvilág:
   

Az állomásépület falára kihelyezett tábla hirdeti, hogy mintegy hatvan millió forintos uniós támogatásból épült meg a vasút melletti gépkocsi parkoló. Az emlékeztetőtábla avatásával jelképesen is átadták a létesítményt. A rendezett és speciálisan kialakított terület 81 autót tud befogadni. A fedett tárolókba 40 kerékpár zárható le. Az úgynevezett P+R program célja, hogy csökkentse a főváros és az agglomeráció járműforgalmát, és többen használják a vasutat.

A vasút segítségével szeretnék tehermentesíteni az agglomerációt. A projekttel is vonzóbbá próbálják tenni a MÁV szolgáltatásait, hogy kevesebb autó szennyezze a levegőt, és csökkenjen a zsúfoltság a fővárosban illetve az oda vezető utakon. Arra szeretnék ösztönözni az emberek, hogy csak az állomásig autózzanak, onnan vonattal érjék el távolabbi céljukat - ehhez teremtik meg a feltételeket megyeszerte a P+R programmal. Így tehát csökkenhet a városon átvezető, vagy azt érintő utak forgalma is.

Külvilág:
Cegléd   

Képek Horváth György hadnagy földi maradványainak Szlovákiából történt hazahozataláról  ITT megtekinthetők! Fotó: Lőrinczy Veronika

 

Magyar pilóta halála a felvidéki Bucs község határában

 

 

Nemzetközi együttműködés keretein belül egy második világháborús magyar felségjelű repülőgép roncsmaradványainak kiemelése történt a szlovákiai Bucs község határában.

Egy szlovákiai magyar roncskutató csapat szemtanúk elbeszélései alapján 2009. október 25-én kutatógödör ásást végzett a feltételezett repülőgép becsapódásának helyszínén. Ásás közben a repülőgép roncsmaradványai között rátaláltak a gép pilótájának földi maradványaira, és magyar nemzetiségét igazoló rangjelzéseire. A helyi illetékes hatóságok értesítése után október 27-én a magyarországi hatóságokat is értesítették.

2009. november 16. és 20. közötti roncskiemelésre egy ötfős magyarországi roncskutató csapat utazott a helyszínre, amelynek tagja voltam én is. Feladatunk volt szaktanácsad

Külvilág:
Blogok   

veroniq - 2010.11.25. 13:15:11

Jászkarajenőn minden képviselő és bizottsági tag lemondott tiszteletdíjáról, értesítette lapunkat Baranyai László, a JOBBIK Magyarországért Mozgalom egyik helyi vezetője. Megtudtam Palya István polgármestertől, hogy a hír igaz, sőt még ő is szolidaritást vállalt a képviselőkkel és ugyanannyit felajánlott a tiszteletdíjából, mint amennyiről a többiek lemondtak. „ Évente így majdnem 2,3 millió forintot tudunk megtakarítani. A képviselő testületben mindenki egyhangúlag szavazta meg azt, hogy lemondanak a tiszteletdíjukról. Természetesen én is megtettem azt, amit ők és az általuk felajánlott bruttó 27 ezer forintot én is beadom havonta a közösbe.

 

A pénzt egy elkülönített számlán gyűjtjük. Jótékony célt fogunk szolgálni ezzel az összeggel vagy pályázatok önerejét képezi majd ez a magtakarítás. Nekünk nagyon fontosak a gyermekek és segíteni szeretnénk a tanulásukat is ezzel a pénzzel, vagy a kirándultatásukhoz fogunk hozzájárulni. „- mondta a példamutat

Külvilág:
Első<< Előző18192021222324Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok