Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7970, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Külvilág
Első<< Előző15161718192021Következő >>Utolsó

 

 
Hajdúdorogi Görög Katolikus Székesegyház
 

 
 
 


Külvilág:

Szegény lesz az eklézsia megyénkben. Azok járnak jól, akik nem Pest megyéhez tartoznak. Többek között ezért is szeretne Nagykőrös elszakadni innen. Abony is megyehatáron fekszik, de még soha senkinek nem jutott eszébe firtatni azt a városvezetők részéről, hogy esetleg menjünk át Jász- Nagykun Szolnok megyébe. Ott pedig több a pénz. Íme, a nagykőrösi eset:

 
Ezeket a vélelmeket többségben osztja a jelenlegi városvezetés, s egyetértett azzal az előző önkormányzat, 2007-ben mégis testületileg utasították el egy civil szervezet kezdeményezését a népszavazás kiírásáról. Akkor is Czira Szabolcs volt a város polgármestere.
 
– Három évvel ezelőtt népszavazást kiírni a megyeváltásról meglehetősen szerencsétlen lépés lett volna, biztosak lehetünk abban, hogy ezzel a törekvésünkkel jelentős fejlesztési forrásokat vesztünk el akkor. Csak a jelentősebbeket említem: a városközpont rehabilitációja, a belterületi kerékpárutak építése, a csapadékvíz-elvezető hálózat megvalósítása a központi régiótól függött. Nem képzelhetjük azt, hogy egy tőle átcsatlakozni készülő városnak épp olyan súlya lenne a döntéseknél, mint ha mi sem történne. Az említett beruházások azóta megvalósultak, illetve folyamatban vannak.
Külvilág:

Már Újszilváson is házhoz mennek a szelektív hulladékért.
Részletek Újszilvás község honlapján.

Melyik a jobb megoldás, ez vagy a nálunk alkalmazott gyűjtőszigetes?
Mindenki döntse el maga.

Külvilág:
Szemét   

Zsolti - 2011.01.29. 13:52:53

Kormánytagok javadalmazása


Az alábbi táblázatot kedves Olvasónk juttatta el szerkesztőségünk címére. Ezt nem kommentálom, döntsék el Önök, hogy ez most sok vagy kevés azért a munkáért, amit végeznek.

 

LŐVE

Nagyításért kattints a képre!

Külvilág:
Politika   

e-dictum - 2011.01.29. 13:29

Minden idők legnagyobb beruházása veszi kezdetét kistérségünk egyik településén, Nyársapáton. Megtörtént az ünnepélyes alapkőletétel és a mára már visszahúzódóban lévő belvíz sem lehet tovább a késedelem oka. Összesen nyolc település pályázott, de csak két szerencsés akadt a jelentkezők között. Nagybörzsöny és Nyársapát nyert forrást a csatornahálózat kiépítésére. 

Külvilág:
Blogok   
E-Dictum   

veroniq - 2011.01.28. 09:33:48

A képen az abonyi származású ceglédi polgármester, FIDESZ-es országgyűlési képviselő, kistérségi társulási elnök, Földi László látható, amint éppen kőműves munkát végez. Nos, a kép tegnap, január vége felé készült. A nagy hidegben igazán nem dolgoztak. Vagyis mégis. Nyársapáton a csatornaberuházás nyitórendezvényén sikerült lencsevégre kapnom a jó humorú Földit. Éppen az alapkövet teszik le és betonoznak. A közel fél milliárdos beruházáshoz sok sikert a kistérség településének, Nyársapátnak! Csak halkan jegyzem meg, hogy mind a pályázatíró cég, mind a projektmenedzsment abonyi. Sőt, hab a tortán, hogy a kivitelező, mely céget a közbeszerzési eljárás után kiválasztottak, szintén városunk egyik vállalkozója, abonyi. Sajnos itt helyben nem igazán rúgnak labdába a helybéliek.

 

LŐVE

 

Nagyításhoz kattints a képre!

Külvilág:

Egyik Kedves Olvasónk Steve juttatta el a szerkesztőségünk címére az alábbi cikket.

 

 

"Mint amikor a Titanic süllyedt." Palotai Zsolt a West-Balkán ügyéről és következményeiről


Először szólal meg a West-Balkánban történt diszkótragédia óta az aznap este fellépők közül a legnagyobb névnek számító Palotai. A 49 éves, több mint két évtizede a pályán levő dj elmesélte, hogy látta ő a tragédiát, és hogy szerinte milyen okok vezettek idáig, kezdve attól, hogy miért mások a mai tizenévesek, egészen addig, hogy milyen hatással lesznek a történtek Budapest partiéletére. Update-elve a Robotrock reakciójával.

Külvilág:

veroniq - 2011.01.27. 12:21:42

Azt nem tudjuk, hogy pontosan mit állítanak ki és melyik települések jelenhetnek meg konkrétan Kínában, de az biztos, hogy megyénk hamarosan ott mutatkozik be.  

Kína legelismertebb ilyen jellegű rendezvényét, csaknem húsz éve rendezik meg az ország különböző városaiban.

A szervezők mintegy 120 kiállítóra számítanak idén szeptemberben. Az eredetileg a kínai városok közötti együttműködés előmozdítását szolgáló kiállításon néhány éve már külföldiek is részt vesznek, ezért kapott meghívást Csungkingból Pest megye is. A hagyományos világkiállításoktól eltérően a helyszín hosszú távon is a város jellegzetessége marad. A magyar kert-rész felépítésének minden költségét a kínai város vállalta magára.

Külvilág:

veroniq - 2011.01.26. 14:23:39

A kistérségi társulásban tűzifát osztanak a rászorulóknak. Lapunknak egyelőre nincs információja arról, hogy abonyi családok is kaptak volna tüzelőt. Sok olyan település van, ahol a helyi önkormányzat tűzifával segíti a bajba jutott embereket. Sajnos Abonyban nincs ilyen akció.

 

Tűzifával segíti a rászorulókat a térség szociális feladatait koordináló Kistérségi Társulás. A városban különböző okokból kivágott beteg, sérült fákat osztják szét. Egy családnak most öt mázsányi jutott. Ha valaki pedig az elszállítást sem tudja megoldani, a Várvag Kft munkatársai abban is segítenek.

„Ez jó vizes de majd kiszárad”

Legfőképpen és remélhetőleg majd a kályhákban, jó meleget adva a családoknak. A fasori munkák során vagy egyéb okokból kivágott fákat itt a Kőrösi úti telephelyen tárolják. Akinek pedig szüksége volt ilyen jellegű segítségre, a Családsegítő Szolgálatnál jelezhette.

Külvilág:
Tűzifa   

Legyünk önfenntartó település!

 

Mondta el lapunknak Palya István, Jászkarajenő polgármestere, amikor a 2011-es év tervekről faggattam. Megtudtam, hogy merész lépésre szánták el magukat, hiszen szeretnének egy százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő céget alapítani. Minderre már a helyi képviselő testület is áldását adta.

 

„ Legyünk önfenntartók! Ennek érdekében a gazdálkodási tevékenységet kell erősíteni. Az alapkiadásokat az intézmények fenntartása jelenti, de nyitnunk kell új irányba. Új bevételi forrásokat kell teremtenünk a stabilitás erősítése érdekében. Az már előre látható, hogy hiába is várunk sokkal több pénzt a központi költségvetésből, de egyszerűen nem tudnak többet adni. Nem maradhatunk tétlenek. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az ország gazdasági helyzetét. Terveink közt szerepel egy önkormányzati tulajdonú cég alapítása. Ez mezőgazdasági termeléssel és szolgáltatások nyújtásával is foglalkozna, a cél persze a munkahelyteremtés is.

Külvilág:
Első<< Előző15161718192021Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok