Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7967, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Külvilág
Első<< Előző17181920212223Következő >>Utolsó

Az alábbi levelet Floridában élő kedves abonyi olvasónk küldte el nekünk, melyet hálásan köszönünk szerkesztőségünk nevében! Íme, Wass Albert háza!

"Drága Veronika"

Ne haragudj , hogy felkereslek,   de megkérnélek, szépen, ha kitudnád tenni, az újságodba.

Ez a hely  "WASS  ALBERT " háza  Floridában. Ahol élt es  dolgozott.

Ezeket a képeket  ajándékba, küldöm, hogy hátha valaki  kíváncsi, hogy hol is élt ' A  VILÁGHÍRŰ MAGYAR IRÓ"

"WASS ALBERT"

Szeretettel gondolunk rátok, jó egészséget kívánunk nektek,es sok- sok erőt, hogy tudjatok csinálni "A MIABONYUNK" ÚTTÖRŐ MUNKÁJÁT, HOGY VÉGRE ABONY AZ ABONYIAKÉ LEGYEN.

 LOVE

JOE & MARIA

 

Íme a képek:

Külvilág:

veroniq - 2011.01.09. 12:09:27

Naponta 5-10 ember érdeklődik a ceglédi anyakönyvi hivatalban az egyszerűsített honosítási eljárás után – tudtuk meg az okmányiroda vezetőjétől. Az eljárás lényege, hogy magyar állampolgárságot kaphat minden olyan külföldi illető, aki magyar származású, és beszél is magyarul.

Az egyszerűsített honosítási eljárásra az jogosult, akinek a felmenője vagy ő maga magyar állampolgár volt, illetve ha valószínűsíti magyarországi származását. A kérelem beadásakor igazolni kell, hogy a kérelmező beszél magyarul, és arról is nyilatkozni kell, hogy a magyar jog szerint büntetlen előéletű és nincs ellene folyamatban büntetőeljárás. Ugyanis fontos kitétel az is, hogy honosítás nem sértheti Magyarország köz- illetve és nemzetbiztonságát.

Külvilág:
Cegléd   

A két bécsi döntés (1938. nov. 2. és 1940. aug. 30.), majd a kassai, munkácsi és rahói légi provokáció – súlyos ember-és anyagi áldozattal, a jelentősen megnőtt területű (93.073-ról 171.933 km2–re) hazánkat is belevitte a II. világháborúba. A határainkhoz egyre közelebb került háború borzalmai előrevetítették a tragédiák sorát. Hogy abban könnyen vagy nehezen elkerülhető lett volna-e a részvétel, vitathatónak látszik. De… (kiki történelmi tudása-tudatlansága, világnézeti-politikai ízlése szerint) dönti el e mondat folytatását.

A jelek nem voltak jók, hiszen a Kárpátalján és Délvidéken a bevonulás nem is ment békésen, de a lengyel menekültek beszámolói sem adtak okot optimizmusra a németekkel kapcsolatban. Aratott a halál szerte Európában. Magyarország is tehát „lassan” hadba lépett, előbb Kelet-Lengyelország, Fehéroroszország, Kelet-Ukrajna területén megszálló erőkkel vett részt az ország, majd tevőlegesen a fronton. A nyári transzponálások a Don vidékére 1941-ben, intő jelek lehettek volna…

Külvilág:

Godó János, Törtel polgármestere újévi köszöntőjében, mely a helyi önkormányzati újságban jelent meg, nagyon sok embernek mondott köszönetet eddig végzett áldozatkész munkájáért. Godó János nagyon elégedett Dr. Kecskeméti Gabriella jegyzővel, aki „ nagy odaadással formált jó közösséget egy erre vágyó szorgalmas csapatból. Segítsége nélkülözhetetlen a feladataim elvégzéséhez. „- mondta a törteli polgármester.

 

Mint kiderült az írásból, Godó János előző munkahelyén remekül érzete magát, mint egy nagy családban, úgyhogy fájó érzésekkel hagyta el azt. Ennek ellenére a hivatali dolgozók barátként befogadták és megkönnyítették számára a beilleszkedést. Törtelen az emberek örömmel adják idejüket, munkájukat, és pénzüket is a közös ügyekért. Így Godó János nagyon bizakodó a jövőt illetően.

Külvilág:
Törtel   

veroniq - 2011.01.05. 12:40:12

Galéria ITT, fotó: LŐVE, MiAbonyunk 

Tetétlen nem tétlen

 

Tudtuk meg Pásztor Imre polgármestertől, aki lapunk kérdésére elmondta, hogy nagy a veszély, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy urai legyenek a helyzetnek. Mint már azt megírtuk, nagyon sok lakóingatlan forog közvetlen veszélyben Kőröstetétlenen a belvíz miatt. „ Mi nem várjuk feltett kézzel az olvadást! Gátat építünk, megerősítjük azt ami már készen van és szivattyúzunk! „- mondta a kis falu vezetője. Én pedig megfényképeztem Önöknek a Kocséri út végén lévő ideiglenes szivattyútelepet. Cicával. A „ hómacska „ ugyanis valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt a jégpáncélon melegedik. Nyilván valamit érez, ő tudja….

 

LŐVE

Külvilág:
Belvíz   

Pásztor Imrét, Kőröstetétlen polgármesterét kérdeztem az Óév utolsó napján arról, hogy mit is kíván a kis alföldi településnek 2011-re. A falu vezetője elmondta, hogy nem igazán volt ideje gondolkodni ezen az elmúlt napokban, hiszen Karácsony másnapján betört Kőröstetétlenre a víz és azóta a gátakon dolgoznak. Ebből egyértelműen következik, hogy nincs is más vágya, csupán annyi, hogy sikerüljön a csoda és megmenthessék azt a mintegy harminc házat, melyek a legnagyobb veszélyben vannak.

 

„ Engem már akkor kiráz a hideg, ha azt a szót meghallom, hogy víz, vagy csak rá gondolok! Annak ellenére, hogy a víz az élet alapja… Elmondhatom, hogy Kőröstetétlenen minden lakosnak vízparti ingatlanja van jelenleg, de ez csak akkor lenne jó, ha a Balaton partján élnénk. Így sajnos ettől az ingatlanok árai nem nőnek meg. Ez humorosan hangzik, de egyáltalán nem vicc, hanem véresen komoly. Mindenkinek a 2010-esnél sokkal derűsebb és vidámabb évet kívánok, ilyen borzasztó karácsonya és szilvesztere ne legyen senkinek, mint nekünk! Ezt az évet mind helyi viszonylatban, mind országosan gyorsan felejtsük is el! Igaz, a választások számunkra kedvezően sikerültek minden téren.

Külvilág:

veroniq - 2010.12.30. 20:17:02

Galéria ITT, fotó: Pásztor Imre

Mint arról lapunk már beszámolt Önöknek, a szomszédos Kőröstetétlenen is nagy a baj belvízfornton. Menetek. Karácsony másnapján betört a víz a faluba, 20 cm-s ár hömpölygött az utcákon. Ezek a képen ott és akkor készültek. A polgármester, Pásztor Imre nem látható a képeken. Azért, mert ő is mentett és ő fényképezett.

Külvilág:
Belvíz   

tyb - 2010.12.29. 00:45:20

 

 

Egy csodálatos felvételre akadtam böngészés közben. Peking az űrből, ráadásul éjjel. Az igazán kivételes fotó a nemzetközi űrállomásról készült. Szépen kirajzolódik rajta a kínai főváros minden nagyobb utcája. A több mint tízmilliós város éjszakai látképe jól jellemzi a non-stop , soha meg nem álló világváros dinamizmusát.Talán e kép is jól bizonyítja, hogy Kelet fejlődik. A Peking (felső rész) alatt látható közeli város Tiencsin (7 millió lakos) rohamosan "közelít" a fővároshoz. Nyilván hamarabb összeér, mint Monor Budapesttel, pedig százszor olyan távol van tőle. 

Mindenesetre a felvétel tényleg egyedülálló és csodálatos.

 

Forrás : NASA

 

Nagyításhoz katt a képre!

      

Külvilág:

veroniq - 2010.12.28. 11:22:21

Pásztor a gáton, avagy Tetétlenen maga a polgármester is védekezik

 

Mint az országos tudósításokban is megjelent, nagy a baj belvíz fronton nem csak Abonyban, de Kőröstetétlenen is. Pásztor Imre polgármester maga is részt vesz a védekezésben, és azt vallja, hogy ettől működik a rendszer. A lakosság is nagy szerepet vállal a munkában, hiszen az ő értékeik forognak közvetlenül veszélyben. Mintegy 30 házról van szó, és ennek érdekében éjt nappallá téve dolgoznak. Pásztor Imre bizakodó, szerinte sikerül megmenteni az ingatlanokat. Mindezt annak ellenére hiszi, hogy Karácsonykor betört a faluba a víz és az utcákon 20 cm-s magasságban hömpölygött az áradat. Azóta már sokat javult a helyzet, de a veszély még nem hárult el.

Külvilág:

Több mint négyszáz ember mindennapjaihoz nyújt segítséget a tanyagondnoki szolgálat, amely a város északi illetve keleti határában lévő külterületeken dolgozik. Az utak sok helyen járhatatlanná váltak, a térdig érő sárban csak sok száz méteres gyalogolással lehet megközelíteni több tanyát. Olyan idősek is vannak, akiket a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa naponta többször keres fel, hogy tegyen a tűzre, és élelmet, gyógyszert vigyenek neki.

A hó és a felázott talaj tovább rontja az egyébként is mostoha sorsú emberek helyzetét. Ilyenkor a legegyszerűbb teendő elé is megoldhatatlan akadályok tornyosulnak. Az idős emberek élelmiszerért, tüzelőért vagy gyógyszerért sem tudnak elmenni, ahogy orvoshoz sem. Ilyenkor is a tanyagondnoki szolgálatra szorulnak. Azt, akit egészségügyi panasza a városba szólítja, ők hozzák be terepjárón. A kisgyermekes családoknál pedig a védőnői szolgálattal való kapcsolattartást teszik lehetővé. A Máltai Szeretetszolgálat a város keleti és északi határán látja el ezt az ellátást, amely most télen értékelődik fel igazán.

Külvilág:
Cegléd   
Első<< Előző17181920212223Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok