Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 2100, belépett felhasználók: 0.


Híreink: Közélet
1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2014.07.26. 18:41

Hazafelé jövet, az utcánkban kaptam lencsevégre őkelmét, ezt a  varázslatos szépségű felhőt, ahogy terebélyesen, hívogatóan mosolygott rám fentről. Most megmutatom Önöknek, és azt is, hogy miért ilyenek a nyári felhők a szakirodalom szerint. Vadásszanak Önök is felhőkre, a képet küldjék el nekem ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

Nyáron gyakran erõs felmelegedéshez magas vízgõztartalom társul. Ekkor szélcsendes idõben erõs verejtékezés lép fel, de a keletkezett verejték nem tud elpárologni, emiatt nem hûl a test. Hamarosan hõfölösleg, hõpangás lép fel, a teljesítõképesség romlik. Ez a veszély fõként a nagyobb testû vagy idõsebb túratársaknál áll fent. A rosszullétet követheti esetleg vörösájulás vagy hõguta. Ilyenkor a teendõnk, hogy minél jobban hûtsük a testet. Párás, fülledt, meleg idõben, ha a látástávolság nem túl jó, erre mindenképpen oda kell figyelni.

Közélet:
Abony   

veroniq - 2014.07.26. 14:00

Ausztriába keresek németül jól beszélő fiatal munkatársat gépészeti szigetelő munkára, hosszú távra. Szakmai jártasság nem feltétel , de építőipari munkához szokott munkaerőt keresek. Érdeklődni a következő telefonszámon lehet:

0630 9635 911

Közélet:

veroniq - 2014.07.25. 17:46

A Somogyi Imre Általános Iskola Abonyi Lajos úti tagintzéményének udvarán hatalmas cserépkupacok láthatók, vélhetően tetőcsere történik, melyet nagyon megérdemel már a régi, szép, patinás kúria. Nem tudjuk egyelőre, hogy milyen funkciót szánnak az épületnek, mert ha minden az előzetes tervek szerint alakul, akkor innen az osztályok kiköltöznek. Pontosabban át, a volt Könyvtár épületébe.

Közélet:
Abony   

veroniq - 2014.07.25. 16:37

Olvasónk kérésének megfelelő utánajártam annak, hogy valóban nem tól szerencsés úgy egyirányúsítani utcákat, hogy nem tesznek ki elsőbbségadás kötelező táblát is. Így lett egyenrangú tábla nélkül az Abonyi Lajos út és a Liget utca. Szerencsére nem sokáig! Ugyanis cikkünk megjelenésének estéjén máris kihelyezésre került a képen is látható tábla. Én azt gondolom, hogy csak egy kis fáziskéséről lehetett szó, és az illetékesek maguktól is tudták, hogy az elsőbbségadás táblának kint van a helye!

Közélet:
Abony   

Közkívánatra az abonyi Mérges városrészre vezetett az utam, ahol pár fényképet készítettem Olvasóink kedvéért az ott látható épületekről. Mikor mondtam barátaimnak, hogy hova készülök, figyelmeztettek: Aztán vigyázz ám magadra, de nagyon! Nehogy bajod essen! Nem vagyok egy félős típus, és elmondtam nekik, semmi félnivalóm nincsen, hiszen nem bántom az itt élőket, így hát ők sem bánatnak engem. Sokuknak segítettem már, ügyes, bajos dolgaikban, és nem nézem, hogy a lakos roma származású- e vagy sem. Az embert nézem, nagy E-vel. A kis körutam a következőkkel zárult. A július 21-én és 22-én végzett tevékenységem során nap közben a városrész igen csendes, sőt, mondhatni, kihalt volt. Nem töltötte meg hangos cigányzene és gyermekzsivaj a városrészt, mintha szomorúan magukba fordultak volna az itt élők. A képeken nem csak azért nincsen ember, mert személyiségi jogi okok miatt nem fényképeztem, hanem azért sem, mert szinte nem is találkoztam senkivel. Nem találtam olyan házakat, melyek olyanok lettek volna, mint a nagykőrösiek, melyek láttán kértek meg az Olvasók arra, hogy fényképezzek itthon is. Képgaléria a fényképezésem eredmlényéről ITT

Közélet:
MÉRGES   

Rovatunkat a JANIK Autósiskola támogatja.- Abonyban kitört az egyirányúsítási láz a település központi részén lévő kis utcákban. Nem igazán érthető okok miatt. Pluszban kitettek a behajtani tilos táblák mellé, még egy olyat, is, hogy kivéve kerékpárral. Ez a vonatkozó KRESZ szabályai szerint teljesen felesleges, igaza van ebben is olvasónknak, tekintettel arra, hogy a jogszabály megengedi eleve az egyirányú utcába történő kerékpárral való behajtást a forgalommal szemben is. A bökkenő azonban nem ez.

Közélet:

Mint arról lapunk beszámolt Önöknek, korábban ellopták Somogyi Imre szobrát az iskola kerítésén belülről, és azóta sincsen meg, a tettes vagy tettesek imseretlenek maradtak. Ellopták a városközpontban lévő Milleniumi Emlékparkból a kis harangot is, ez szerencsére előkerült, de állandóra azóta sem merik kihelyezni. Ebben az időszakban döntöttek úgy, hogy Kazinczy szobrát a Speciális Otthon kerítésén belülről...

Közélet:
Abony   

Két napja számoltunk be Önöknek róla, hogy az abonyi zsidó temetőnél lévő főúti rész kerékpársávjában akkorára nőttek az árokparti növények, hogy az kerékpárral járhatatlanná vált, és balesetveszélyes. Nem sokáig kellett várakoznunk a jó tündérekre, mert ma reggelre helyre állt a rend, zavartalan a haladás. Érdeklődtem arról Parti Mihály alpolgármesternél, hogy kinek is köszöngető ez a gyors intézkedés és megtudtam, hogy a Közterület Felügyelet munkatársai felszólították a temető gondnokát a helyzet rendbe tételére, aki elmondta, hogy folyamatban van a terület rendezése. Alsó kép: Ilyen volt... Előző cikkünk a témában IDE kattintva olvasható

Közélet:
Abony   

Csatlakoznál egy olyan abonyi civil kezdeményezéshez, mely azért működik, hogy eltűnjenek a kül- és belterületi illegális szemétdombok?
 
 IGEN! Hol lehet jelentkezni? 
 Talán, kellő anonimitás mellett bevállalnám 
 Kár az erőlködésért, szívesebben elköltöznék innen! 
 Jó ez így ahogy van, én jól érzem így magam! 
 
Eredmény

Közélet:
Szavazás   

Olvasáshoz katt a címre!

Közélet:
Abony   
1234567Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Csatlakoznál egy olyan abonyi civil kezdeményezéshez, mely azért működik, hogy eltűnjenek a kül- és belterületi illegális szemétdombok?
   
 IGEN! Hol lehet jelentkezni? 
 Talán, kellő anonimitás mellett bevállalnám 
 Kár az erőlködésért, szívesebben elköltöznék innen! 
 Jó ez így ahogy van, én jól érzem így magam! 
   
Eredmény
Programok

XXIII. Fergeteg Triatlon Verseny

Rendező: Fergeteg Triatlon Se, Medveczky Edit,
Helye: Abony Városi Strandfürdő (Kálvin út)
Ideje: 2014. július 26. du. 14.00
Nevezés: 12.30-tól a strandon


 

Abonyi Napló legfrissebb lapszáma, elárusítóhely listával

 

 

Katt a címre, hogy megtudd, hol kapható!

Horgas Eszter - Nyár esti Örömzene ABONYBAN

További programjaink:

2014.08.19. István a király c. rockopera 20:00 Szabadtér
2014.08.20. Kenyérszentelés és Nemzetközi Néptánctalálkozó Szabadtér

Abonyi Lajos Művelődési Ház,
Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely

GOKART KUPA Nyársapáton!

Nyársapát 60 éves - Gokart Kupa 5 éves

GOKART VERSENY NYÁRSAPÁTON

MEGHÍVÓ

Az V. Kistérségi Gokart Kupa 2014.
kerül megrendezésre
a Bognár Gokart Parkban
Nyársapáton
2014. július 13-án vasárnap
a gyerekeknek.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok