Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 2101, belépett felhasználók: 0.


Híreink: Közélet
1234567Következő >>Utolsó

 

A mai napon az abonyi áramszünetekkel kerestem meg a szolgáltató illetékesét, aki soron kívül válaszolt kérdéseimre. Megtudhattuk, hogy Abony településhez kapcsolódva jelenleg egy komolyabb beruházási projekt fut, ami új középfeszültségű betáplálást biztosíthat a település számára. Az új betáplálás elősegíti, hogy az ügyfelek részére az üzembiztosabb, kevesebb zavartatást nyújtó szolgáltatást nyújtsák. Jelenleg a vezetékjogi engedélyezési eljárás van folyamatban, előre láthatóan 2016-ban valósulhat meg a beruházás.

Közélet:
E.ON   

Rovatunk támogatója a JANIK Autósiskola.- Olvasónk jelzése alapján néztem utána annak, hogy a Pingvines ovi és bölcsőde utcája mennyire van elhanyagolt állapotban. Valóban teli van pici gödrökkel, kátyúkkal, azon csak nagy zötyögés árán lehet eljutni az intézményekbe. Mivel ez nagy forgalmú út, nagyon bizakodunk benne, hogy az útfelújítás során ősszel ide is jut egy kis aszfalt. Megérdemelné az utca, annál is inkább, mert mint ahogyan azt a tábla is hirdeti, nagyberuházás történt itt a közelmúltban. Ez így meglehetősen disszonsáns.

Közélet:
Abony   

Nyáron is szükség van a véradókra!


Budapest, 2014. július 28. – Nyáron is szükség van rád! Adj vért! Adj esélyt! – ezzel a szlogennel hív véradásra a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete. A megyében augusztus végéig 52 véradóhelyszínen és a Vérellátó Szolgálat intézeteiben is várják a véradókat. A nyári időszakban kiürülnek a nagyvárosok, sokan töltik vízparton vagy külföldön jól megérdemelt szabadságukat. A betegellátásnak ugyanakkor ebben az időszakban is szüksége van az életmentő vérre.

Közélet:
Véradás   

Ilyenkor nyáron mindenki mindent a leggyorsabban szeretne. Hajlamosak vagyunk a legvégsőbbekig halogatni a lejárt érvényességű vagy hamarosan lejáró érvényességű okmányok pótlását. Így jártam én is, benéztem, mert kisfiam állandó személyi igazolványa csak három hét múlva érkezett volna meg, ennek hiányában ideiglenes okmánnyal nem vihettem volna ki elvileg Horvátországba. Így jött a 21.000 forintos, egy hét alatt ideérő útlevél. Olvasónk panaszának jártam utána, aki azt írta, hogy nem kapta meg a kellő információt ügyei intézéséhez a nagykőrösi okmányirodában, és az ügyintéző stílusa sem tetszett neki. Lejárt jogosítványát szerette volna megcsináltatni, mert Olaszországba készültek nyaralni, az előleget kifizették.

Közélet:

Ha szeretnéd, hogy házhoz vigyük, vagy előfizetnél, hívj fel: 30/9-670-313- A Heti Hírek MiAbonyunk melléklettel egyre több abonyi vállalkozás üzletében kapható! Keresse hétről hétre a következő helyeken újságunkat! Vigye el olyanoknak is a legfrissebb híreket, információkat, akik nem olvasnak bennünket interneten! Az újság 200 forint, benne a kistérség heti hírei, abonyi melléklet. Keresse Ön is a következő helyeken: Volt Millenáris kerékpárbolt, GLOBÁLBRINGA, Medveczkiné Tóth Edit PURINA Takarmány Kisáruháza, Drávay Csaba Dohányboltja, a katolikus templom oldalával szemben, Vida Sándor dohányboltja, a Gimnázium oldalával szemben.

Közélet:
Hírek   

Egy igazán tartalmas és kimerítő vasárnapi motorozás van mögöttünk. Először a Mátra meredélyeit barangoltuk be, menet közben többször elkapott bennünket a zápor, megázva, de meg nem fáradva, majd megszáradva és a kanyarokat vadászva haladtunk, mesebeli tájakon. Sokszor magukban a felhőkben bolyongtunk, mert a hegyen olyan alacsonyan voltak ezek az égi tünemények, hogy csakis rajtuk keresztül vezethetett utunk. Az erdő mennyei illatú volt, szinte faltuk a friss levegőt. A sűrűben hatalmas gombák csábítottak. Egy kiadós ebéd után az útirányt onnan még nem haza, hanem Szolnokra terveztük, ahol megcsodálhattuk a napokban átadott milliárdos fejlesztés eredményét, az árvízvédelmi gátat. Ha tehetik nézzék meg Önök is és sétáljanak a tetején egy nagyot, nézzék a gyorsan szaladó, nagy sodrású szőke Tiszát, a rajta úszó hajókat.

Képgaléria IDE kattintva

Közélet:
Árvíz   
Szolnok   

veroniq - 2014.07.26. 18:41

Hazafelé jövet, az utcánkban kaptam lencsevégre őkelmét, ezt a  varázslatos szépségű felhőt, ahogy terebélyesen, hívogatóan mosolygott rám fentről. Most megmutatom Önöknek, és azt is, hogy miért ilyenek a nyári felhők a szakirodalom szerint. Vadásszanak Önök is felhőkre, a képet küldjék el nekem ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

Nyáron gyakran erõs felmelegedéshez magas vízgõztartalom társul. Ekkor szélcsendes idõben erõs verejtékezés lép fel, de a keletkezett verejték nem tud elpárologni, emiatt nem hûl a test. Hamarosan hõfölösleg, hõpangás lép fel, a teljesítõképesség romlik. Ez a veszély fõként a nagyobb testû vagy idõsebb túratársaknál áll fent. A rosszullétet követheti esetleg vörösájulás vagy hõguta. Ilyenkor a teendõnk, hogy minél jobban hûtsük a testet. Párás, fülledt, meleg idõben, ha a látástávolság nem túl jó, erre mindenképpen oda kell figyelni.

Közélet:
Abony   

veroniq - 2014.07.26. 14:00

Ausztriába keresek németül jól beszélő fiatal munkatársat gépészeti szigetelő munkára, hosszú távra. Szakmai jártasság nem feltétel , de építőipari munkához szokott munkaerőt keresek. Érdeklődni a következő telefonszámon lehet:

0630 9635 911

Közélet:

veroniq - 2014.07.25. 17:46

A Somogyi Imre Általános Iskola Abonyi Lajos úti tagintzéményének udvarán hatalmas cserépkupacok láthatók, vélhetően tetőcsere történik, melyet nagyon megérdemel már a régi, szép, patinás kúria. Nem tudjuk egyelőre, hogy milyen funkciót szánnak az épületnek, mert ha minden az előzetes tervek szerint alakul, akkor innen az osztályok kiköltöznek. Pontosabban át, a volt Könyvtár épületébe.

Közélet:
Abony   

veroniq - 2014.07.25. 16:37

Olvasónk kérésének megfelelő utánajártam annak, hogy valóban nem tól szerencsés úgy egyirányúsítani utcákat, hogy nem tesznek ki elsőbbségadás kötelező táblát is. Így lett egyenrangú tábla nélkül az Abonyi Lajos út és a Liget utca. Szerencsére nem sokáig! Ugyanis cikkünk megjelenésének estéjén máris kihelyezésre került a képen is látható tábla. Én azt gondolom, hogy csak egy kis fáziskéséről lehetett szó, és az illetékesek maguktól is tudták, hogy az elsőbbségadás táblának kint van a helye!

Közélet:
Abony   
1234567Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Csatlakoznál egy olyan abonyi civil kezdeményezéshez, mely azért működik, hogy eltűnjenek a kül- és belterületi illegális szemétdombok?
   
 IGEN! Hol lehet jelentkezni? 
 Talán, kellő anonimitás mellett bevállalnám 
 Kár az erőlködésért, szívesebben elköltöznék innen! 
 Jó ez így ahogy van, én jól érzem így magam! 
   
Eredmény
Programok

Felnőtt GOKART kupa Nyársapáton

Nyársapát 60 éves - Gokart pálya 10 éves- Gokart Kupa 5 éves

GOKART VERSENY NYÁRSAPÁTON

MEGHÍVÓ

Az V. Kistérségi Gokart Kupa 2014.
kerül megrendezésre
a Bognár Gokart Parkban
Nyársapáton
2014. augusztus 17-én vasárnap
a felnőtteknek.

Az alábbi kategóriákban várjuk a felnőttek nevezését:

XXIII. Fergeteg Triatlon Verseny

Rendező: Fergeteg Triatlon Se, Medveczky Edit,
Helye: Abony Városi Strandfürdő (Kálvin út)
Ideje: 2014. július 26. du. 14.00
Nevezés: 12.30-tól a strandon


 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok