Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 2179, belépett felhasználók: 0.


Híreink: Közélet
1234567Következő >>Utolsó

veroniq - 2014.10.25. 12:59

Szeretnél egy jó csapat tagja lenni?

Manikűröst, pedikűröst, műkörmöst

keresek, akár azonnali kezdéssel

Érdeklődni: Czagányné Pusztai Ágnes

Telefon: 30/278-3850

Közélet:
Abony   

2014. november 29-én, 18 órai kezdettel!
Rendezvény helyszíne: Abony, VÁROSI SPORTCSARNOK.

Az est sztárvendége: 3+2 Együttes élőben

18 00 órától 

Nagyon sokan vagyunk már! Foglald le a

helyedet időben, nehogy lemaradj!

A hajnalig tartó mulatság hangulatát több Zenész barátunk szolgáltatja

A sérülésmentes csuklópánt sorszámai sorsoláson vesznek részt.
Egyéb nyeremények között, a fődíj, egy értékes meglepetés.

Jegyek korlátozott számban, csak elővételben kaphatók, megrendelhetők:
2.500 Ft. /fős áron október 31-ig.

Részletek a címre kattintva.

Közélet:
Abony   

Október 16-án a Helyi Választási Bizottság ülésén három roma kisebbségi képviselő vette át a megbízólevelét. Jakab János, Jakab Péter és Jakab István a Lungo Drom színeiben jutott mandátumhoz a ceglédi roma nemzetiségi önkormányzatban. A ceglédi képviselők tanácsadója Raffael Jánosné, aki Abonyban nemzetiségi képviselő, sőt az előző ciklusban elnökhelyettes is volt. Az abonyiak több sikeres programmal a hátuk mögött biztatták a ceglédieket arra, hogy legyen szervezett érdekképviseletük. Erről és a jövőbeli tervekről beszélgettünk a képviselővel.

- Milyen eszközei, lehetőségei vannak a nemzetiségi önkormányzatnak az érdekképviselet terén?

Közélet:
Roma   

Divatrovatunk támogatója az abonyi LILA Redőnyös bolt.- Meleg tónusú avarszínek – Az idei ősz kollekciója a bronzos és rozsdás avarszíneket kombinálja. Élénk, de harmonikus hangulatot adhatsz az öltözékednek, ha az aranyló barnákat, a telt, meleg sárgákat és a tompa homokárnyalatokat együtt alkalmazod. Ám valamivel izgágább összhatást érhetsz el, amennyiben smaragdzöldet vagy narancsvöröset csempészel a kompozícióba.

Közélet:
Abony   

 

A MÁV elnyerte a vasúti építészet Oscar-díját a Pest megyei állomásépületek felújításával
A Budapest-Újszász vasútvonal állomásépületeinek felújítása és új típusépületek építése projektjével a MÁV Zrt. elnyerte a vasúti építészet Oscar-díját, a Brunel-díjat, amelyet szerdán adtak át Amszterdamban.

A vonalon jellegzetesen előforduló, szinte azonos típusépületek (Maglódon, Mendén, Sülysápon, Tápiószecsőn, Tápiószelén, Tápiógyörgyén) az eredeti tervek és fotók felhasználásával műemléki igényű rekonstrukción estek át, miközben korszerű szerkezetet, energiatakarékos világítást, vandálbiztos és víztakarékos mosdókat és komfortos padlófűtést kaptak.

A vonal két jelentős utasforgalmú megállóhelyére (Maglódi nyaraló és Szentmártonkáta) új, de a régi típusépületekhez méltó megállóhelyi épületet terveztek és építettek a MÁV által megbízott Hajnal Építész Iroda Kft. mérnökei és a kivitelezők. Négy kisebb forgalmú megállóhelyen (Rákoskert, Pusztaszentistván, Tápiószentmárton, Zagyvarékas) modern formájú esőbeállókat alakítottak ki a szakemberek.

Közélet:
Abony   

Az alábbiakban Olvasónk rövid, tömör levelét teszem közzé mindenfle kommentár nélkül:

" Megköszönöm Veronik hősies helytállásodat, az októberi Nagyabonyi honvédő háborúban , és Abonyi lakosságnak az éberségét , hogy időben felismerte a városunkra leselkedő veszélyt , és nem engedte hogy az idegen szivűek csellel és rágalmazással elfoglalják városunkat . ABONYI "

Közélet:
Közélet:
Járás   

Tisztelt Ügyfeleink!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. május 1-jén a törvény erejénél fogva megszűnt a mező- és erdőgazdasági földekre, nem közeli hozzátartozók között, szerződéssel alapított haszonélvezeti jog, továbbá használat joga (a továbbiakban együtt: haszonélvezeti jog).
A földhivatalnak legkésőbb 2015. július 31-ig törölnie kell az ingatlan-nyilvántartásból valamennyi, a fenti előírás hatálya alá tartozó haszonélvezeti jogot.
A törlési kötelezettség nem terjed ki a közeli hozzátartozók között alapított haszonélvezeti jogra, ezért a törvény alapján a bejegyzett haszonélvezeti jogosultnak nyilatkozatot kell tennie arról, hogy a közte és haszonélvezetet engedő személy (tulajdonos, volt tulajdonos) között a szerződéskötés időpontjában a közeli hozzátartozói jogviszony fennállt-e, vagy sem.

Közélet:
Abony   

A Vecsés-Alsónémedi összekötő út mintegy 8,5 kilométeres szakasza, valamint az Újhartyán-Sári bekötőút mintegy 316 méteres szakasza újult meg a közelmúltban, több mint 1,55 milliárd forintból.

Az Új Széchenyi Terv, Regionális Operatív Programja (ROP) keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben 247 kilométernyi útfelújítást végez. Az országos programon belül Pest megyében 2013-ban több mint 9 milliárd forint értékben, 48,8 kilométernyi út felújítására volt lehetősége a társaságnak. Idén több mint 51 kilométeren folytatódtak a munkálatok, 9,1 milliárd forintnyi támogatásból.

Közélet:

Az alábbi olvasói levelet Dévainé Kazinczy Sára frissen megválasztott önkormányzati képviselő asszony szíves figyelmébe ajánlom, mert az eset az ő körzetében történt, és egyben kérem, hogy segítsen a lakóknak az ügy mielőbbi tisztázásában!

 

Nincs egy órája annak, hogy csengettek, le akarják záratni azt a kis utat amit Abonybna a Vasút utat köti össze a Kécskei úttal, aláírást gyűjtenek a lezárás mellett. Az az út az 1972-73 as évben lett lebetonozva, olyanok írtak alá akik nem igen használják. Így az embereknek nem kell nagy kerülőt tenni,hamarabb eléri a vasutat a boltot a központot a busz közlekedést. Egyébként igen forgalmas útról van szó.

Közélet:
Abony   
1234567Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Elégedett Ön az önkormányzati választások végeredményével?
   
 IGEN 
 NEM 
 Fogjuk rá 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok