Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 2202, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
1234567Következő >>Utolsó

Múlt héten hétfőn, ünnepélyes keretek közt került sor a Díszpolgár címek átadására. Kettő közülük sajnos posztumusz díj. Drága, szép emlékű idősebb Acsai Ferenc és Heiling György lettek haláluk után Abony Díszpolgárai. A harmadik megtisztelő címet az Abonyban köztiszteletnek, és megbecsülésnek örvendő, fáradhatatlan Doktornő Dr. Gráf Zsuzsanna kapta. Szeretettel gratulálunk neki és persze a posztumusz díjazottak családtagjainak is. 

Közélet:

Az alábbiakban az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft közleményét olvashatják. Kérjük, forduljanak hozzájuk bizalommal hulladékkezelési ügyekben!

 

Tisztelt Abonyi Lakosok!


Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. január 01-jétől az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. látja el a hulladékszállítási, gyűjtési feladatokat Abony városában.

A hulladékszállítással kapcsolatban kialakult helyzet megoldására a 292/2013(VII.26) kormányrendelet alapján a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 236-29/2014/PMKIIF. határozata szerint az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.-t jelölte ki közérdekű szolgáltatóvá a közszolgáltatás ideiglenes ellátásra.

A települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közegészségügyi követelményekről szóló 16/2002. (IV. 10.) EüM rendelet alapján a lakosságtól és a közületektől egyaránt heti rendszerességgel a megszokott ürítési napokon, ünnepnapokra, munkaszüneti napokra tekintet nélkül, minden hétköznap történik a hulladékszállítás.

 

Részletek, elérhetőségek a címre kattintva!

Közélet:
Abony   

Abonyban megnövekedett belvízhelyzetről írnak a szoljon.hu internetes oldalon. Hogy mit is? Katt a címre az egész cikk elolvasásáért.

 

" ABONY | Évek óta nem volt olyan magas a talajvíz Abonyban, mint most. A lakosok a helyzet súlyosbodásától tartanak.

 – Aggódom, hogy a talajvíz szintje annyira megemelkedik, hogy eléri az udvaron található fészert is, melyben a tüzifát tárolom – mondta egy abonyi lakos, akinek mondhatni az egész kertjében áll a belvíz."

Közélet:
Belvíz   

Hihetetlen, de igaz: tegnap nyári záporok voltak, mennydörgéssel és villámlással, Szent Este pedig plusz 13 Celsius várható.... Szerinted? Itt a jövő heti részletes prognózis- Maximum homokból tudunk hóembert építeni, ahogyan az a képen is látható

(MTI) – Karácsony második napján számít lehűlésre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

    Az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzés szerint a jövő héten is többször megerősödik majd a szél, de eleinte marad az ilyenkor szokásosnál enyhébb idő: december 24-én akár 13 Celsius-fokig is melegedhet a levegő. A hét végére viszont lehűlés érkezik: karácsony második napján néhol hózápor is lehet, vasárnap pedig mínusz 8 fokig is lecsökkenhet a hőmérséklet.

Közélet:

 

Kedves Olvasónk kért meg, hogy segítsek megtalálni a tegnap este Tavernánál elhagyott telefonját. A telefon Sony z1 compakt tipusú. A megtaláló jutalomban részesül. Bárki tud valamit a telefonról, írjon a szerkesztoseg@miabonyunk.hu e-mail címre.

Közélet:
Telefon   

 

 
Abony egy részén nincsen közvilágítás! Az elmúlt napokban említett Attila úti besurranás ismét megismétlődhet, hiszen könnyen előfordulhat az adott eset, hogy bemennek egy ház udvarára, mert rátettek egy lapáttal! Nemcsak ebben az utcában, hanem a közeli utcákban sem, például az Újszászi út egy szakaszán! Ez normális? Valószínű, hogy az önkormányzat kifizette és nem kellene, hogy ez előforduljon!
 

Közélet:

Abonyi vagyok, így vallom, mert már több, mint 24 éve itt éldegélek, szeretetben, békességben. Gyakran küzdelmesen, de úgy érzem befogadtak az itt élő emberek. Szeretem a városomat, a lakosokat szolgálom. Újságíróként, és a MiAbonyunk főszerkesztőjeként is. Igaz, Dunaharasztiból származom, mely tényt soha nem felejtek el. Szeretettel gondolok vissza ezen időszakra is, természetesen. Itt élnek szeretteim, akiknek küldöm az itt látható képeket többek közt, no meg az abonyiaknak, és a nagykőrösieknek is.

Közélet:

Ülésezett a testület

Közel ötven napirendi pontot tárgyalt meg a képviselő-testület az idei utolsó ülésén. A grémium döntése értelmében folytatódhatnak a Malomtó széli sportfejlesztések, Cegléden marad a Kossuth erkély, állami támogatást kaphat az ÖKOVÍZ Kft. és a következő évtől létrejön a mezőőri szolgálat.

Tulajdonosi hozzájárulását adta az önkormányzat a Malomtó széli sportpálya és a Városi Uszoda fejlesztéséhez. A CVSE több mint 300 millió forintot használhat fel a fejlesztésekhez – ehhez járult hozzá az önkormányzat az ingatlanok tulajdonosaként, így a sportpályán parkoló, kerítés, valamint közel 800 férőhelyes lelátó, míg az uszodában többek közt kerékpártároló, s meleg- és hideg vizes kutak kialakítása kezdődhet meg – amennyiben az egyesületnek sikerül a társasági adóból a szükséges forrásokat előteremtenie.

Közélet:
Cegléd   

Az Abonyban is közismert korábbi ceglédi rendőrkapitány, Ambrus Zoltán is részt vett az év végi nagykőrösi képviselő- testületi ülésen. Jelenléte egyáltalán nem a véletlen műve, őt nevezik ki Nagykőrösre az év végével.  

 

Utolsó idei testületi ülés, adventi gyertyagyújtással - December 18-án ülésezett Nagykőrös város képviselő- testülete, idén utolsó alkalommal. Az adventi gyertyákat Dr. Czira Szabolcs polgármester, Ábrahám Edit és Kustár Tamás képviselők gyújtották meg. Több fontos témában is döntés született.

Közélet:

Március elsejétől a kormányhivatalok hatáskörébe kerül egy sor, eddig önálló állami szervekhez delegált feladatnak, így például a család- és lakástámogatások kifizetésének a megoldása. Az új terv egy sor szervezeti és informatikai átalakítást igényel, igen rövid idő alatt, miközben a költségei feltehetően milliárdos nagyságrendűek.

Közélet:
1234567Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyenek az abonyi útépítések?
   
 Remek, minden rendben velük! 
 Egész jól épülnek! 
 Van amelyik jó, van amelyik nem! 
 BOTRÁNYOSAK! 
 Vannak Abonyban útépítések? 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok