Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7001, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
<< Előző1234567Következő >>Utolsó

 

A 2019-es év, amit magunk mögött hagyunk, valószínű, hogy Városunk történelmének meghatározó éve lesz, mely megalapozza ez elkövetkező évek történéseit. Az abonyi lakosság jelentős többsége, országos szinten is kimagaslóan magas százalékos bizalmat szavazott a Szeretlek Abony programnak, a Városunk Fejlődéséért Egyesület színeiben induló jelölteknek. Összességében mintegy 70 %- os aránnyal utasították maguk mögé a többi jelöltet. Mind Pető Zsolt polgármester, mind pedig a nyolc körzetben képviselőnek induló jelölt megnyerte saját körzetét. Ezzel hatalmas lehetőséget kaptak, mely egyben nagy felelősség is, hiszen az ő döntéseik fognak dominálni az elkövetkező években, mert abszolút többségben vannak a szavazások alkalmával a testületben. Sokan vélték úgy, hogy minden csoda három napig tart, és a győzelem után majd lanyhul az összefogás, és a népszerűség is veszít varázsából.

 

Az Állami Számvevőszék befejezte az esztergomi székhelyű Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság 2015-2017 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy az igazgatóság a belső kontrollrendszerét nem működtette szabályszerűen, így nem volt biztosított a nemzeti vagyonnal való szabályszerű gazdálkodás. 

Közélet:

Az abonyi apukának, Fekete Gábornak már két mesekönyve is megjelent, melyet kicsik és nagyok nagyon szívesen forgatnak. Gábor mesekönyveinek honlapja IDE kattintva elérhető. Csodálatos dolognak tartom, hogy a mai világban egy édesapa meseírásra adja a fejét, és a könyveit kiadják. 

Közélet:
Abony   

 

Tisztelt Abonyiak, kedves adományozóink, segítőink.

Az Abonyi karitász csoport egész éves munkája után egy kis időre pihenni vonul. Szeretnénk megköszönni a munkánkban nyújtott segítséget, adományozóinknak, önkéntes diáksegítőinknek, kollégáinknak, barátainknak.
A Karitásznak nem csak karácsony közeledtével van munkája.

Csoportunk egész évben támogatja illetve segíti az Abonyban élő rászoruló családokat, időseket, egyedülállókat, krízishelyzetben lévőket.

 

Közélet:
Abony   

Szavazz anonim módon! Nekünk minden vélemény számít! Te döntesz! Szólj bele a Város dolgaiba! Abonyt szeretjük, a városvezetésnek fontos a Te véleményed is!

Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
 
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
 
Eredmény

Közélet:
Abony   

Pető Zsolt, Abony Város polgármestere évértékelő beszédében ismertette azokat a pályázatokat, melyeket elnyert Abony 2018-ban és 2019-ben. Mindösszesen 647 307 452,- Ft értékben valósultak meg, illetve vannak folyamatban az alább részletezett fejlesztések. 


Közélet:
Abony   

 

Abonyban Advent harmadik vasárnapján zsúfolásig megtelt a Városháza előtti tér. Becslések szerint mintegy 1500 helyi, és a környező településekről hozzánk érkező ember szórakozott önfeledten, boldogan, békességben és szeretetben. Hosszú az út, amíg az előző évek Csipkerózsika (rém)álmából végképp felébred a Város, hosszú az út, amíg minden a megfelelő helyére kerül, hosszú az út, amíg az utak rendben lesznek, hosszú az út, amíg az emberek érdekeit szolgáló nagy léptékű fejlesztések megvalósulnak, de egy biztos: Abony lendületbe jött, felrázták!

 

Végre örömmel és önként mennek be az abonyiak nagy rendezvényekre, végre nem kell senkit kivezényelni a városi programokra. Együtt szeretnének lenni a helyiek, kicsik és nagyok, családdal, gyerekekkel, nagyikkal, nagypapákkal, barátokkal, EGYÜTT! 

Közélet:
Abony   

 

Bár igaz, hogy úgynevezett "nagy projektek" Abonyban ebben az esztendőben nem voltak, ám mégis számos kisebb volumenű beruházást végrehajtott Abony Város Önkormányzata, melyek egy részét pályázatos forrásból, másik részüket pedig saját erőből sikerült finanszírozni. Pető Zsolt polgármester az abonyi Kultúra Házában megtartott évértékelő beszédében felsorolta azokat a fejlesztéseket, melyek 2019-ben zajlottak a városban. Érdekes számadatokkal szolgált a településvezető. Az óvodaberuházásokkal kapcsolatban a polgármester a következőt ismertette:

Közélet:

 

Madrid, Európa legmagasabban fekvő városa. Spanyolország fővárosa az Ibériai-félsziget közepén terül el, a szigeten Portugáliával és Gibraltárral osztozik. Ha valaki a kultúrát szereti magába szippantani, akkor múzeumok közül érdemes a Pradoba ellátogatnia, hiszen itt Tiziano, Velázquez, Botticelli vagy Rembrandt műveivel is találkozhat.


Közélet:
Abony   

Mindannyian várjuk a karácsonyt, de vannak, akik ilyenkor valóban csak a karácsonyi csodában reménykedhetnek. 

Közélet:
Abony   
<< Előző1234567Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok