Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7162, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Fejlesztés"
12Következő >>

veroniq - 2011.09.02. 14:25

Az alábbi e-mailt ma kaptam, közzé is teszem változtatás nélkül.
 
Büntető feljelentést tett a Jobbik a Pest megyei nevelőszülői-hálózat és a gyermekotthonok teljes ellehetetlenülése miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen.
 
Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője a feljelentéssel kapcsolatban elmondta, a gyermekek után járó illetmény kifizetése, valamint a gyermekotthonok normális működtetése kötelező, törvényben előírt feladat, tehát az önkormányzatoknak, de magának az államnak is kötelező gondoskodni arról, hogy a megfelelő ellátást biztosítsa és hatékonyan beavatkozzon, ha a rendszerben működési zavar lép fel, például, ha a feladatra szánt normatíva nem elég a gyermekek nevelésére, étkeztetésére. Kifejtette, a zavar mára mindennapossá vált, de sem a megyei vezetés, sem a szakminisztérium, sem a kormány nem tett semmit, csupán a katasztrofális tüneteket próbálja enyhíteni.
Közélet:
JOBBIK   
 2 Hozzászólás    

admin - 2011.08.12. 12:46

7 hónappal az alapkőletétel után átadták a Pingvines Bölcsődét. A megnyitón körbejártuk az épületet kívül-belül és meg is tízóraiztunk. Képegaléria ITT található. (fotó: Polyák Attila)

Oktatás:
Testület   
 21 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.05. 19:40:58

 

Projektátadó rendezvény a Toldy Ferenc Kórházban

 
Közel egy év telt el azóta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásban részesítette a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetet. A nyertes pályázat címe 
„Hatékony energiafelhasználással a Toldy Ferenc Kórház fenntarthatóságának javításáért”. A projekt hosszas és gondos előkészítése után 2011. február 8-án ünnepélyes keretek között is megkezdődtek a kivitelezési munkálatok. A lelkiismeretes munka eredményeként ma már a betegek korszerű és igényes környezetben gyógyulhatnak. 
 
Egészségünk:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.05. 16:05:42

Abony város önkormányzatának sikertörténete is lehetett volna az új egészségügyi centrum építése, de a körülötte húzódó herce- hurca miatt éppen erről híresült el a település. Most a finisben vannak, de még nem érkezett meg a pénz az önkormányzat számlájára, legalábbis a www.nfu.hu hivatalos pályázatos oldal vonatkozó tájékoztatása szerint. Összesen 436.821.915 forintot nyertek el a célra, eddig 245.704.862 forintot utaltak át a helyi számlára. Még 191.117.053 forintot várnak az állami büdzséből, az elszámolást követően. Az egészségügyi központot még tavaly átadták, januártól birtokba is vehette azt a lakosság.

Egészségünk:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.25. 12:20:12

 

Talán abonyiakat is érint majd az a nagyszabású beruházás, melynek keretében Cegléden új aszfaltkeverő üzemet létesít a Magyar Út- és Aszfaltépítő Kft. A beruházást segíti a helyi önkormányzat, de e mellett pályáznak is. Közel félmilliárdba kerül a fejlesztés.

Íme médiapartnerünk cikke minderről: www.panorama-online.hu

Ötven új munkahelyet teremthet az a cég, amely még ez év első felében szeretné megkezdeni az aszfaltgyártást újonnan telepítendő üzemében, a ceglédi Ipari Park területén.

Gazdaság:
Cegléd   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.03. 10:59:47

Mennyiért bérlik a konyhát?

 

A tavalyi évben az abonyi közétkeztetést végző cég, az INNOVEN Kft. nettó 250 ezer forint + ÁFA-t fizetett havonta, azaz bruttó 312.500 forintot adott ki azért, mert bérli az önkormányzat tulajdonában lévő konyhát. Idén a KSH által számított várható infláció mértékével, azaz 3,5%-kal növelték meg ezeket az összegeket. Így bruttó 323.438 forintot fizet havonta a városnak a vállalkozás.

 

Az abonyi konyhát pályázatos forrásból újították fel, rendezték be, még a Gajdos István polgármester alatti időszakban. Ez a városnak szinte pénzébe sem kerülő, alacsony önerőt igénylő fejlesztés bőven megtérül, mert egy évben 3.881.256 forintot hoz a város kasszájába. Lapinformációink szerint azóta sem sikerült olyan fejlesztést végrehajtani Abonyban, ami bevételt hoz a város kasszájába. A beruházások döntő többsége inaktív, azaz nem termel pénzt. Ilyen az útfejlesztés például. A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet havonta milliókat vesz ki az abonyiak pénztárcájából. 

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.10. 12:57:53

Lapunk információi szerint ma megtörténik a munkaterület átadás- átvétele a Pingvines óvoda területén, miután sikeres közbeszerzési eljárás után kivitelező találtatott a feladat elvégzésére. Mint korábban azt már megírtuk, Abony Kreatív Kópévár néven nyert projektet bölcsőde építésére. A pályázat benyújtása azért volt alapvetően fontos a város számára, mert az előző kormány a jogszabályokkal arra ösztönözte a nőket, hogy minél előbb menjenek vissza dolgozni. Ez ma már másképp van, nyilván nem lesz olyan nagy a túljelentkezés, mint amit előzetesen kalkuláltak, de elmondható, hogy igenis szükség van Abonyban egy új bölcsődére. Hogy ki is építhet és ki lesz a műszaki ellenőr? Íme, a részletek:

Oktatás:
 10 Hozzászólás    

admin - 2010.12.18. 11:35:49

Abony város még idén márciusban döntött a „ Virágos városért „ program megvalósításáról és finanszírozási feltételeiről. Összesen kettőmillió forintot szavaztak meg akkor erre és az előző testületi ülésen beszámolót kaptak kézhez a képviselő testületi tagok. Abony fásítási programját Abony város önkormányzata 200 darab facsemete megvásárlásával támogatta és a Városunk Fejlődéséért Egyesület is ugyanennyi fa megvételét ajánlotta fel. A 400 db facsemetét még nem ültették el, azokat a Városi Strandfürdő területén helyezték el és ott gondozzák őket egy „ faiskolában „.

 

100 tölgyfa, 100 fehér törzsű nyírfa, 100 platánfa és 100 kőris várja, hogy elültessék őket. A virágokat egy kertészmérnök segítségével ültették el, 2010. március közepétől, a közmunka program keretében. A Főtérre összesen 1800 darab begóniát, a Kinizsi városkapuhoz pedig 400-at ültettek el papíron. A Főtér kandelábereibe 30 muskátli került, a központba virágcserepekbe pedig 40 darab. Az összes virágosításhoz több, mint 10.000 növényt és 200 virághagymát ültettek el. Ténylegesen minderre 1.701.159 forintot költöttek el.

Közélet:
Testület   
 4 Hozzászólás    

admin - 2010.12.18. 11:23:21

Abony város önkormányzata az első fordulóban nyert 921.520.280 forintot a „ Lehetőségeink Fő tere” című projekthez, melyhez a teljes bekerülési költség 71%-át kell mellétennie a településnek. Most, annak érdekében, hogy a második fordulóba léphessen a program, rengeteg kötelezően előírt dokumentumot kell még benyújtani, ezek közül az egyik egy városfejlesztő társaság alapító okirata. A projektmenedzsmenti feladatok ellátása miatt kötelező létrehozni ezt, szakembereket kell a későbbiekben alkalmazni.

Gazdaság:
EU   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.02. 09:46:20

Önerőből és adakozásból úították fel Ceglédbercelen a tornatermet, ahol abonyi a jegyző, Pető Zsolt személyében.

Saját forrásból, 49 millió forintból újította fel Ceglédbercel önkormányzata a helyi általános iskola tornatermét. A beruházásra már évek óta igyekeznek támogatást nyerni, ám végül a testület úgy döntött az önkormányzat költségvetéséből végzik el a felújítást. A tornatermet tegnap a diákok ünnepélyes avatás után birtokba is vehették.

A ceglédberceli általános iskola tornaterme 1973-ban épült, a Szolnoki vasútállomás épületének tégláiból. Akkor a falu közössége fogott össze, és saját kezükkel építették fel az iskolarészt. Az eltelt majd 30 év alatt azonban a terem meglehetősen elhasználódott, így már évek óta igyekeztek forrást találni a felújításra.

Külvilág:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok