Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Fejlesztés"
12Következő >>

veroniq - 2011.09.02. 14:25

Az alábbi e-mailt ma kaptam, közzé is teszem változtatás nélkül.
 
Büntető feljelentést tett a Jobbik a Pest megyei nevelőszülői-hálózat és a gyermekotthonok teljes ellehetetlenülése miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen.
 
Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője a feljelentéssel kapcsolatban elmondta, a gyermekek után járó illetmény kifizetése, valamint a gyermekotthonok normális működtetése kötelező, törvényben előírt feladat, tehát az önkormányzatoknak, de magának az államnak is kötelező gondoskodni arról, hogy a megfelelő ellátást biztosítsa és hatékonyan beavatkozzon, ha a rendszerben működési zavar lép fel, például, ha a feladatra szánt normatíva nem elég a gyermekek nevelésére, étkeztetésére. Kifejtette, a zavar mára mindennapossá vált, de sem a megyei vezetés, sem a szakminisztérium, sem a kormány nem tett semmit, csupán a katasztrofális tüneteket próbálja enyhíteni.
Közélet:
JOBBIK   
 2 Hozzászólás    

admin - 2011.08.12. 12:46

7 hónappal az alapkőletétel után átadták a Pingvines Bölcsődét. A megnyitón körbejártuk az épületet kívül-belül és meg is tízóraiztunk. Képegaléria ITT található. (fotó: Polyák Attila)

Oktatás:
Testület   
 21 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.05. 19:40:58

 

Projektátadó rendezvény a Toldy Ferenc Kórházban

 
Közel egy év telt el azóta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásban részesítette a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetet. A nyertes pályázat címe 
„Hatékony energiafelhasználással a Toldy Ferenc Kórház fenntarthatóságának javításáért”. A projekt hosszas és gondos előkészítése után 2011. február 8-án ünnepélyes keretek között is megkezdődtek a kivitelezési munkálatok. A lelkiismeretes munka eredményeként ma már a betegek korszerű és igényes környezetben gyógyulhatnak. 
 
Egészségünk:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.05. 16:05:42

Abony város önkormányzatának sikertörténete is lehetett volna az új egészségügyi centrum építése, de a körülötte húzódó herce- hurca miatt éppen erről híresült el a település. Most a finisben vannak, de még nem érkezett meg a pénz az önkormányzat számlájára, legalábbis a www.nfu.hu hivatalos pályázatos oldal vonatkozó tájékoztatása szerint. Összesen 436.821.915 forintot nyertek el a célra, eddig 245.704.862 forintot utaltak át a helyi számlára. Még 191.117.053 forintot várnak az állami büdzséből, az elszámolást követően. Az egészségügyi központot még tavaly átadták, januártól birtokba is vehette azt a lakosság.

Egészségünk:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.25. 12:20:12

 

Talán abonyiakat is érint majd az a nagyszabású beruházás, melynek keretében Cegléden új aszfaltkeverő üzemet létesít a Magyar Út- és Aszfaltépítő Kft. A beruházást segíti a helyi önkormányzat, de e mellett pályáznak is. Közel félmilliárdba kerül a fejlesztés.

Íme médiapartnerünk cikke minderről: www.panorama-online.hu

Ötven új munkahelyet teremthet az a cég, amely még ez év első felében szeretné megkezdeni az aszfaltgyártást újonnan telepítendő üzemében, a ceglédi Ipari Park területén.

Gazdaság:
Cegléd   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.03. 10:59:47

Mennyiért bérlik a konyhát?

 

A tavalyi évben az abonyi közétkeztetést végző cég, az INNOVEN Kft. nettó 250 ezer forint + ÁFA-t fizetett havonta, azaz bruttó 312.500 forintot adott ki azért, mert bérli az önkormányzat tulajdonában lévő konyhát. Idén a KSH által számított várható infláció mértékével, azaz 3,5%-kal növelték meg ezeket az összegeket. Így bruttó 323.438 forintot fizet havonta a városnak a vállalkozás.

 

Az abonyi konyhát pályázatos forrásból újították fel, rendezték be, még a Gajdos István polgármester alatti időszakban. Ez a városnak szinte pénzébe sem kerülő, alacsony önerőt igénylő fejlesztés bőven megtérül, mert egy évben 3.881.256 forintot hoz a város kasszájába. Lapinformációink szerint azóta sem sikerült olyan fejlesztést végrehajtani Abonyban, ami bevételt hoz a város kasszájába. A beruházások döntő többsége inaktív, azaz nem termel pénzt. Ilyen az útfejlesztés például. A Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet havonta milliókat vesz ki az abonyiak pénztárcájából. 

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.10. 12:57:53

Lapunk információi szerint ma megtörténik a munkaterület átadás- átvétele a Pingvines óvoda területén, miután sikeres közbeszerzési eljárás után kivitelező találtatott a feladat elvégzésére. Mint korábban azt már megírtuk, Abony Kreatív Kópévár néven nyert projektet bölcsőde építésére. A pályázat benyújtása azért volt alapvetően fontos a város számára, mert az előző kormány a jogszabályokkal arra ösztönözte a nőket, hogy minél előbb menjenek vissza dolgozni. Ez ma már másképp van, nyilván nem lesz olyan nagy a túljelentkezés, mint amit előzetesen kalkuláltak, de elmondható, hogy igenis szükség van Abonyban egy új bölcsődére. Hogy ki is építhet és ki lesz a műszaki ellenőr? Íme, a részletek:

Oktatás:
 10 Hozzászólás    

admin - 2010.12.18. 11:35:49

Abony város még idén márciusban döntött a „ Virágos városért „ program megvalósításáról és finanszírozási feltételeiről. Összesen kettőmillió forintot szavaztak meg akkor erre és az előző testületi ülésen beszámolót kaptak kézhez a képviselő testületi tagok. Abony fásítási programját Abony város önkormányzata 200 darab facsemete megvásárlásával támogatta és a Városunk Fejlődéséért Egyesület is ugyanennyi fa megvételét ajánlotta fel. A 400 db facsemetét még nem ültették el, azokat a Városi Strandfürdő területén helyezték el és ott gondozzák őket egy „ faiskolában „.

 

100 tölgyfa, 100 fehér törzsű nyírfa, 100 platánfa és 100 kőris várja, hogy elültessék őket. A virágokat egy kertészmérnök segítségével ültették el, 2010. március közepétől, a közmunka program keretében. A Főtérre összesen 1800 darab begóniát, a Kinizsi városkapuhoz pedig 400-at ültettek el papíron. A Főtér kandelábereibe 30 muskátli került, a központba virágcserepekbe pedig 40 darab. Az összes virágosításhoz több, mint 10.000 növényt és 200 virághagymát ültettek el. Ténylegesen minderre 1.701.159 forintot költöttek el.

Közélet:
Testület   
 4 Hozzászólás    

admin - 2010.12.18. 11:23:21

Abony város önkormányzata az első fordulóban nyert 921.520.280 forintot a „ Lehetőségeink Fő tere” című projekthez, melyhez a teljes bekerülési költség 71%-át kell mellétennie a településnek. Most, annak érdekében, hogy a második fordulóba léphessen a program, rengeteg kötelezően előírt dokumentumot kell még benyújtani, ezek közül az egyik egy városfejlesztő társaság alapító okirata. A projektmenedzsmenti feladatok ellátása miatt kötelező létrehozni ezt, szakembereket kell a későbbiekben alkalmazni.

Gazdaság:
EU   
 3 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.02. 09:46:20

Önerőből és adakozásból úították fel Ceglédbercelen a tornatermet, ahol abonyi a jegyző, Pető Zsolt személyében.

Saját forrásból, 49 millió forintból újította fel Ceglédbercel önkormányzata a helyi általános iskola tornatermét. A beruházásra már évek óta igyekeznek támogatást nyerni, ám végül a testület úgy döntött az önkormányzat költségvetéséből végzik el a felújítást. A tornatermet tegnap a diákok ünnepélyes avatás után birtokba is vehették.

A ceglédberceli általános iskola tornaterme 1973-ban épült, a Szolnoki vasútállomás épületének tégláiból. Akkor a falu közössége fogott össze, és saját kezükkel építették fel az iskolarészt. Az eltelt majd 30 év alatt azonban a terem meglehetősen elhasználódott, így már évek óta igyekeztek forrást találni a felújításra.

Külvilág:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok