Mi Abonyunk - Jövőre még nem lesz itt a Kánaán: Mikola is megmondta....
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.11.17. 11:50:07

Mikola: "Jövőre még nem lesz Kánaán, de talajt fogunk"

 
A szakpolitikus látja az óriási elvárásokat, de szerinte egy év alatt nem lehet megoldani az ágazat minden problémáját. Évtizedes program az egészségügy rendbetétele – ők a választásokkor is erről beszéltek.
 
Tisztelt szerkesztőség! Kedves kollégák!

 
Óriásiak az elvárások, de ennek ellenére nem jön el a Kánaán az egészségügyben 2011-ben. Az ágazat rendbetételéhez türelem kell, a lényeg, hogy mindig egy kicsivel jobb legyen - nyilatkozta Mikola István volt egészségügyi miniszter, a parlament egészségügyi bizottságának fideszes elnöke a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában kedd este. A fideszes politikus emlékeztetett: a választásokkor is azt mondták, hogy az egészségügy rendbetétele tíz éves program – az első esztendő a talajfogás éve lehet, vissza lehet állni alaphelyzetbe a “liberális rombolásokból”.
 
"Sokan gondolnak arra, hogy most Kánaán lesz, megmentjük az egészségügyet. Hát nem lesz Kánaán, türelem kell. A lényeg, hogy úton legyünk, hogy mindig egy kicsivel jobb legyen. Bízom abban, hogy a 2011-es költségvetés a struktúra, a finanszírozás, a betegutak rendezésével az emberek számára is átláthatóbb, követhetőbb, a gyógyulás esélyét a korábbinál kicsit jobban nyújtó változásokat hoz" - mondta Mikola István.
 
Hogyan kell hozzányúlni a struktúrához és a finanszírozáshoz? Ezzel ugyanis az elmúlt húsz évben sok kormány próbálkozott, többnyire sikertelenül - hangzott a Közbeszéd felvetése.
 
Mikola István úgy reagált: jövőre “talajfogásra” van lehetősége az ágazatnak. "Megvethetjük a lábunkat. Azokat a liberális rombolásokat és forráskivonást, amiket megélt az ágazat az elmúlt négy-nyolc évben, azokat alaphelyzetté lehet tenni, ezekből vissza lehet állni egy alaphelyzetbe" - szögezte le a politikus. Konkrétumként említette, hogy jövőre ötvenhat milliárd forinttal több jut a gyógyításra, tovább kiemelte a teljesítményvolumen-korlát és a rezidensek "röghöz kötése" ügyében tett lépéseket, illetve "a patikákat tőkekoncentráció keretében kivásárlók megfékezését".
 
“A választáskor is egy évtizedet mondtunk”
 
A fideszes politikus emlékeztetett: évtizedes program az egészségügy rendbetétele, a választások idején is erről beszéltek. "Ez az első év az elrugaszkodás éve, olyan talajfogás, ahonnan ténylegesen el lehet kezdeni egy évtizedes építkezést. Ez a költségvetés erre megfelelő" -mondta a 2011-es egészségügyi büdzséről Mikola.
 
Ön korábban úgy nyilatkozott: 2013-2014-re kerülhet látványosan több pénz az ágazatba. Elég nehéz elképzelni, hogy kapnak három-négy év türelmi időt akár a szakmától, akár a lakosságtól - hangzott a Közbeszéd felvetése.
 
Ha azt látják az emberek, hogy évről évre javul a helyzet - jövőre például a kapacitások torzulását kiegyenlítjük, a teljesítményvolumen-mizériában rendet teszünk -; ha azt látják, hogy a lakóhely közeli ellátás jobb körülmények között jobb teljesítménnyel képes az embereket meggyógyítani; hogy jobb mentőautók futnak az utakon vagy a védőnők jobb közérzettel, jobb anyagiak között tehetik a dolgukat - nos, akkor azt gondolom, azt is érezni fogják az emberek, hogy kezdünk kilábalni ebből a depressziós helyzetből az egészségügyben - érvelt a szakpolitikus.
 
Gyorsabban dönteni, aktívabban cselekedni
 
Ugyanakkor megfogalmazta az egészségügyi államtitkársággal szemben azt a kritikát, hogy nem elég aktívak – hangzott a műsor közbevetése.
"A jelenlegi ágazatvezetés tudományosan nagyon képzett, nagyon alapos előkészítéseket folytató szakemberekből áll. Ugyanakkor aggódom, hogy a valóban időigényes szakmai előkészítés kicsit hosszadalmas lesz, és közben az ágazat ezernyi problémája ránk borul" – érvelt az egészségpolitikus. "A megjegyzésem tehát azt célozta – és mi erről naponta beszélünk az államtitkárral és az ágazat vezetőivel -, hogy nagyobb ütemben kell végezni a szakmai előkészítést; rövidebbre fogni, gyorsabban meghozni a döntéseket és aktívabbnak lenni a cselekvésben; hogy lássák az emberek, hogy nem csak okoskodunk, hanem megy előre a szekér” – nyilatkozta a Duna Televízióban Mikola István.
 
Szöveg: Pintér Attila, felelős szerkesztő, Duna Televízió Zrt.
Tekintse meg a beszélgetést 
 
Külvilág:
Kánaán   
   
 2 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

THESHOWK

Hogyan találjon olyan online bukmékereket, akikben megbízhat

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Fehér fürdőszoba - az örök klasszikus

Megjelent a PayPal fizetési rendszerrel működő legjobb magyar online kaszinók toplista

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
de csini!

veroniq -

2010.11.17. 15:20:49

Hú Steve!!! De csini vagy!!!! :) Örvendek Neked, üdv a fedélzeten: LŐVE
Kábítás ?

Steve968 -

2010.11.17. 15:09:28

Homályba tűnik el egy tavalyi kijelentés, mely szerint 1000 milliárd kell az egészségügyben azonnal, és ha hatalomra kerülnek biztosítják. Akkor ez most hol van ??? Amíg ellenzékben voltak, mindent olyan egyszerűen megmondtak, most meg már mindig 10 évről beszélnek, pedig erről szó sem volt. Már megint kábítás megy ??? Csaó-csaó: Steve968

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok