Mi Abonyunk - 160 éve nem volt ilyen!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.01.16. 16:11:07

160 éve nem volt ilyen nagy belvíz, mondta el lapunknak Jászkarajenő polgármestere, Palya István, aki azért nem nézi tétlenül a problémákat. A település vezetőjét az okokról is kifaggattam. Megtudtam, hogy ők is urai a helyzetnek, minden tőlük telhetőt megtesznek. 160 évvel ezelőtt, pontosan a belvizes katasztrófa miatt készült el az úgynevezett Kőrösi ér, mely a belvizet lenne hivatott levezetni. Nem lenne itt ilyen nagy gond, ha ez tiszta lenne. Viszont a kotrásra nem volt pénze senkinek. Palya István elmondta, hogy mindez a KÖTIVIZIG feladata lenne és már többször kértek segítséget tőlük, akik azt a választ adták, hogy nekik nincs erre pénzük.

 

A karai polgármester egészen máshogy látja a helyzetet, hiszen a gazdáktól erre beszedte a KÖTIVIZIG a pénzt, mégsem kotorták ki a rendszert. „ Ha ezek tiszták lennének, nem lenne ilyen probléma! Akkor Kőröstetétlentől a Tiszáig szaladna a víz. Folyamatosan szivattyúzunk a falu két oldalán, de az üzemeltetési költség igen magas. Mindkét oldalon van vízelvezető, de ezt teljesen benőtte már a nád, egyszerűen el van dugulva. A KÖTIVIZIG munkatársai még tőlünk kérdezik folyamatosan, hogy hogy lehetne segíteni a belvízgondokon nálunk. De ezt nekik kéne a legjobban tudniuk. Több millió forintot kértünk a vis major alapból a tavaszi belvíz után, de most még nagyobb baj van. A megoldást az jelentené, ha pályáznánk vízelvezető rendszerre. Megsüllyedtek az átereszek, nem felelnek meg a követelményeknek és még újra is kellene szintezni. Tervezünk is hamarosan és mindenképpen pályázni fogunk erre. A belterületen jelenleg húsz ház, a külterületen mintegy öt ház van közvetlen veszélyben. Ahol az igazi gond van, az általában vályogház, de van közte olyan is, ami téglából épült. Sajnos júniusig még sok csapadékot jósol a meteorológia, én azt gondolom, hogy ez igazi katasztrófa lesz a mezőgazdaságnak is! „

 

LŐVE

Külvilág:
Belvíz   
 17 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

THESHOWK

Hogyan találjon olyan online bukmékereket, akikben megbízhat

 Online egyszerűbb elintézni a karácsonyi bevásárlást

CSILLAGDA!

Nem cáfolják a tartalékos katonák mozgósítását

Fehér fürdőszoba - az örök klasszikus

Megjelent a PayPal fizetési rendszerrel működő legjobb magyar online kaszinók toplista

DFP részecskeszűrő tisztítás - Vajon minek köszönhető?

Románia lezárta határait, kijárási tilalom lépett életbe

Harminc napra mindenkit kizárnak a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
objektív

III.István -

2011.01.25. 14:52:53

Nekem is tetszik a fórum,és javaslom hogy folytassuk most már építő jellegű ötletekkel,hozzászólásokkal.Több szem többet lát alapon.Sőt hiányolom innen azokat a politikusjelölteket akik a választásokon indultak de nem nyertek.Ha voltak ötleteik akkor azoknak is itt lenne a fórum és hátha előbbre jutnánk.Mert van nekünk négy alulmaradt polgármesterjelöltünk és kb 23 képviselőnk.Sajnálom hogy olyan csendben vannak pedig a többségük programja ma is aktuális lenne.

Istvánnak

objektív -

2011.01.25. 11:47:11

Kedves István!

Kicsit ha elgondolkodna rajta, hogy mikor is ásták a Kőrös eret!!!??? Ön szerint az 1800 as évek végén létezett Nagykőrösön szennyvízelvezetés? Tehát ebből következik, hogy az eredeti szándék a belvízelveztés volt, az már csak másodlagos, hogy időközben csatlakozott rá szennyvíz is (Nagykőrös város és a konzervgyár).
De egyébként ennek semmi jelentősége, Önnek ebben igaza van, csak tetszik a fórum és szerettem volna bekapcsolódni a témába.

objektív

III.István -

2011.01.24. 20:37:04

Ha a cikket elolvastad volna akkor Verát és a polgármestert is ki kéne javítanod mert a cikkben is Kőrösi ér szerepel.De hogy megnyugtassalak én ott a partján nőttem fel és sokáig csak kanális volt a neve,a szüleim és a környék is így nevezte.Később tanítottak meg hogy Kőrösi ér.Itt karán mindenki így ismeri,elhiheted.Te nem vagy objektív hanem csak egy okostojás akinek a hozzászólása semmitmondó.Ja és nem belvíz elvezető hanem Kőrös város szennyvizét vezeti hol tisztítva hol meg kevésbé tisztítva.Pontosítsuk tovább is?

Csak a rend kedvéért...

objektív -

2011.01.24. 19:49:40

Csak a pontosítás végett jegyezném meg, ha már egy témát ennyire kivesézzünk, hogy az említett belvízelvezető csatorna neve Kőrös ér...(Ennyit a sok okos hozzászolásról). Ha ennyire képben van kedves Tárgyilagos, ezt sem ártana tudni.

kedves Vera!

népfia -

2011.01.17. 17:48:57

Ezt a nevettető műsort még tovább lehetett volna fokozni ha a képviselő testület tagjait kérdezed meg a védekezés állásáról és a folyamatban levő munkálatokról.Ha nem lennének elérhetők akkor az ovoda középső csoportosai biztosan szívesen állnak rendelkezésre.

verának

figyelmes31 -

2011.01.17. 15:31:44

Félreértettél. Nem téged akarunk bántani. Te csak abban vagy hibás, hogy szokásokat követsz, amennyiben feltételezed, hogy egy polgármester szava szentírás. Hát nem az! Ezért hívjuk fel a figyelmedet arra, hogy bizonyos dolgokat fenntartással kell kezelni. Mivel nem vagy karai ezért segíteni szeretnénk avval, hogy a nyilvánvaló mellébeszéléseket cáfoljuk. Pl.: mit keres a kőrösér Tetétlenen? A polgármester szerint nem tisztították ki-dehogynem! Ő jobb lenne ha másra mutogatás helyett a saját mulasztásaival foglalkozna! Van belőle bőven! Az is igaz, hogy jó részét örökölte de ez nem jelenti azt, hogy a rossz példát kell követni.

Na ácsi!

III.István -

2011.01.17. 13:37:47

karaikám én nem neveztem szennylapnak azt ahol még olvasni és írni is lehet némi felvilágosultak között.De egy pillanatra elgondolkoztam a szó jelentésén és már ezért is szégyelltem magam.Vera nem tehet róla mert a Vera nem karai vera hanem abonyi Vera.karai ha egyszer te leszel a karai Vera akkor hazugságvizsgálóval készíts riportokat.Így nem esel bele ekkora ferdítésekbe csupán jóhiszeműségből.VERÁNAK:-----polgármester szavában nem szoktak kételkedni-----csak emlékeztetnélek hogy államtitkárok is vannak becsukdosva.....nyilván nem szavahihetőségük miatt.:))

csak egy megjegyzés

karai -

2011.01.17. 13:05:43

Szerintem nem Verának kellene utána nyomozni a hírek valóságtartalmának, ha egy polgármester interjút ad, akkor talán vehetne annyi fáradtságot magának, hogy az adott témának egy kicsit utána néz. Már csak a hitelesség kedvéért is. Hiszen nem rossz az ha egy telpülés vezetője képpben, van érti dolgok lényegét. Nem csak nagyokat és rettendő bődületeket mond.

Bocsi Veronika nem téged kellene támadni. Várjuk a cikkeidet Karáról!!!!!!!!!!

Figyelmes31, abban 100%-ban igazad van, hogy ebben a faluban a kivárás a legnagyobb stratégia, majd kiforrja magát a természet, ő hozta a sok vizet, hát vigye is el. Csak az a baj, hogy rengeteg pici ház fog ennek a kivárásnak áldozatul esni. El nem tudom képzelni, hogy azok az emberek hol fognak lakni, akiknek a háza összedől. Az itt lecsap a markoló, ott lecsap a markoló, nem megoldás. Szakvélemény alapján lehetne a belvíz elvezetést megoldani, de amikor ekkora szakértő gárda van a faluban.... Az Isten legyen velünk!

kikérem magamnak!

veroniq -

2011.01.17. 11:06:20

Na, ácsi! Kedves figyelmes, légy valóban figyelmes!!! Nos, egy polgármester szavában kételkedni NEM SZOKTAK!!!! Az nem úgy működik, hogy fogom magam, megcsinálom az interjút és utána elkezdek nyomozni, hogy van-e olyan, aki máshogy látja a világot! És pont. Ezt még az országos sajtó sem teszi meg. Az alapkiindilási pont: az interjúalany igazat mond, aki polgármester. Aztán van lehetőség a cáfolatra. Mint ahogyan látom, vannak akik nem értenek vele egyet. Ezt viszont nem moderálom. Miért is tenném? Demokrácia van, a vélemény szabad. De engem piszkálni teljesen felesleges. Volt már erre példa és azt gondolom, hogy rá is jöttek az érintettek, hoy saját magukkal kellet volna inkább foglalkozniuk, nem velem. Ha szeretnétek publikálni, adott a lehetőség. Mint már írtam: cikkeket, információkat ide várok: szerkesztoseg@miabonyunk.hu . És közzé is fogom tenni. Ennyi. Van még kérdés? Tisztelettel: Lőrinczy Veronika

belvíz?

figyelmes31 -

2011.01.17. 10:10:29

Karinak és a többi hozzászólónak tök igaza van. Veronikának mielőtt leír valami informálódni kéne az érem másik oldaláról is. Tudomásom szerint van rá lehetősége, kapott is infókat amikről viszont egy sor sem jelent meg! Hogy is van ez? Kezdem azt hinni, hogy ez a lap a karai önkormányzat fényezésére van kitalálva!

Nem kellene 160 évre visszamenni! Elég csak 10 évre. Akkor is volt belvíz, majdnem ekkora és mi történt? Az önkormányzat akkor is várta a jó időt és azóta csak romlott ahelyzet. Pedig ezt nem hívják másként mint mulasztásos törvénysértés, ugyanis az önkormányzati törvény előírja kötelező feladatként a védekezést. Nos az Ő védekezésük abban merül ki, hogy ilyenkor hivatkoznak a vis major esetre. Ez nem más mint egyszerű parasztvakítás! A józan ember nem akkor kezd el kutat ásni amikor már szomjas! A megoldás olyan egyszerű, mint a probléma felismerése. Nevezetsen tudják és írják, hogy az átereszeket és lefolyásokat például beszántották. Kérem helyre kell állítani természetesen annak a költségére aki beszántotta! Ehhez tudni kéne, hogy hol voltak ezek! Tudjuk! Az eltömedékelt lefolyásokat ki kell tisztítani. Avval aki eltömte a navajonkikkel! Az önkormányzat csak sötétben tapogatódzik amikor itt-ott túr-fúr de véletlenül sem a megfelelő helyen! Úgy látszik, hogy szégyenli olyan emberek megkérdezését akik valóban tudják, hogy a víz merre folyik lefelé. Fölfelé az istennek sem akar! Sajnos az önkormányzat minden igérete ellenére úgy kerüli a nyilvánosságot mint a macska a forró lását! Miért nem működik a karai honlap? Miért nem működik együtt az önkormányzat az egyszerű emberekkel? Le kéne szállni a fellegekből a való világba!

 

Drága Istvánom!

karai -

2011.01.17. 09:07:52

Miért, mondtad a Miabonyunkra, hogy szennylap? Veronika csak azt tudja leírni amit a interjú alany elmond neki.  Nagyon sokan olvassák, böngészik a karaiak közül. Tulajdonképpen ez az egyetlen tájékozódási pontunk, hogy mi is van a faluban.  A falusi híradónkban csak a szépet és a jót írják, nem pedig a valósat. Így nyílik rálátásunk is arra, hogy mennyire felkészültek a vezetőink  a falu gondjai megoldására, a helyzet uralására, és hogy mekkor szakértelme, rálátása  van egy-egy helyzet kezelésére.

Sztem te is inkább a bárkát építsed, ne azt várd, hogy majd a fedett csatornátokat kitisztítják. Jobb félni mint megijedni az özönvíztől!

Truck

III.István -

2011.01.17. 07:32:46

Nem tudom ki és honnan vette a szennylap elnevezést de a fenti cikk annyira mellőzi a valóságot hogy az én fejemben is megfordult a jelző.//És még én szégyenlem magam//

Olyan jó érzés...

Truckman -

2011.01.16. 19:21:31

...hogy ezt a "szennylapot" a Karaiak is olvassák! Csak meg ne tudja a polginénk! Mert szétdurran a feje!Király Örülünk neketek (is)! Visszavárunk!

Keblemre! Sziasztok! BYE-BYE ! DA SVIDANYA !  És az ország jövőbeli nyelvén: LEHITRAOT !!!!!!!!!!!!!

   

 

MiKaránk

veroniq -

2011.01.16. 19:12:57

Üdv a karai lakosoknak:) Tőletek is várnánk ám még  híreket, információkat, meg olyan dolgokat, amiknek utána lehetne járnom... Köszike előre is: Veronika

160 év tehet róla...

Tárgyilagos -

2011.01.16. 18:40:45

Nem kéne 160 évre visszatekinteni csak az elmúlt négy és fél évre .Veroniq neked nem kell tudnod hol hol van az a Kőrösi ér,de a polgármester úrnak már illene.De te is tudhatod mert épp ezeken az oldalakon olvastam a hírt hogy egymilliárdos költséggel takarították ki a medret,amit személyesen is láttam.Még Czira úr is koccintgatott egy képen ennek örömére.Tehát megint csak egy íróasztal mögül elfakított sikertelen nyilatkozgatás.Bár most lemaradt a nadrágszíjhúzogatás amibe közben hatvan centi lett toldva az évek alatt.Még annyit hogy nem olyan nagy a mi falunk hogy ne tudnánk róla ha valami munka folyik.Semmilyen munka nem folyik.

Már ismét nem tudjuk mit is beszélünk?

karai -

2011.01.16. 17:37:19

Ez a nyilatkozata sajnos ismét úgy sikerült a polgármester úrnak, mint az iskolajáratos interjú.

Nem tudja mit beszél, ha nyilatkozik, akkor legalább utána nézne a tényeknek. A Kőrösi ér nevű vízelvezető csatornánkat a tavasz végén, vagy a nyár elején adták át, kitisztítva, kimélyítve, úgy árad benne a víz a Tiszába, hogy még raftingolni is lehetne benne. Európai Uniós támogatással lett  végig kitisztítva Nagykőröstől  Tiszajenőig. Az is fura, hogy Kőröstetétlenen is emlegeti a Kőrösi eret, hiszen az nem is érinti Tetétlent. Van egy olyan csatorna amelyik Kőröstetétlenről jön Karára, de az nem a Kőrösi ér. Abban igaza van a Polgármesterünknek, hogy a csatornákat nem tisztítja senki, csak a gazdálkodóktól szedi be a Dél-Pest megyei Vízgazdálkodási Társulat a hozzájárulási díjat  egységesen kb 700-750 Ft/ha. Ha érinti a területet csatorna, ha nem, fizetni kell. Igaz ezek még a határban érdemi munkát nem végeztek.

Még talán annyi, ha csak erre telik a tehetségéből a Polgármesteri Hivatalnak, akkor lehet, hogy jobb lenne ha mindenki építene 1-1 bárkát és azon tengetné a mindennapjait. Végig nézve a falu alacsonyabb területein sokkal nagyobb a baj, mint ahogy az Önkormányzat ablakából látszik. III. István szavaival élve "ez csak vízgereblyézés" amit tesznek a faluért.

KÖTIVIZIG, ABOKOM, ÖKOVÍZ

Truckman -

2011.01.16. 16:36:11

Mind csak kér, de semmit sem ad szinte! 160 éve? Ne röhögtess, 5000 éve nem volt az, mi most várható! Szemes termény végett ne aggódjatok! Van fűrészpor dögivel! 500 ezer Ha van víz alatt, ebbe a qrva országban! Búzára az idén ne számítsatok már sokáig! Én asszem a "mókus elv"-vet fogom alkalmazni 1-2  hó múlva! Az a makkot dugdossa el szűkösebb időkre, én meg majd a LISZTET! Csak el ne felejtsem hova dugom el!


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok