Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8072, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Építkezés"
12Következő >>

veroniq - 2021.10.15. 10:47

Interjú az egyik legismertebb virtuális piactér, a Biano alapítójával, Michael Zelinkával

A kihívásokkal teli elmúlt másfél, két év után, amikor minden az alkalmazkodásról szól, a home&decor szegmens, online kereskedelem egyik világhírű “sztárja”, a www.biano.hu
mégsem a lassulás jelét mutatja, hanem épp annak ellenkezőjét. 

Közélet:
Reklám   
 0 Hozzászólás    

admin - 2013.04.16. 12:56

Olvasónk hívott tegnap azzal, hogy aszfaltozzák a kis utcát az épülő komplex művelődési ház mellett. Azt mondta, hogy " csak úgy " odaöntik a munkások az aszfaltot, nem lesz alapja. Polyák Attila lefényképezte Önöknek, hogy hoygan is aszfaltoznak. Kiderült, hogy van alapja annak, amit most építenek, a képek szerint a munkavégzés szakszerűnek tűnik. Nyilvánvaló, hogy garanciális a feladat elvégzése. Az Olvasók nyilván elmondják majd véleményüket minderről. 

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.25. 10:43:51

Abony eddig " lájkolja " a Szilasi és társa Kft-t, mely cég a közbeszerzési eljárás után elneyrte az új bölcsőde építésének jogát. A fiúk nem sokat " lacafacáznak ", nekik sem a hó, sem a hideg nem jelent akadályt. Nem úgy, mint az elhíresült és közben már csődöt jelentett GENÉP, mely vállalkozás volt az, amelyik az Egészségügyi Centrumot botrányos módon építette. Szilasiék Abonyt egy új látványossággal is megörvendeztették ideiglenesen egy nagy darunak látszó úgynevezett betonpumpával. Nyilvánvaló, hogy határidőre végeznek az építkezéssel. Még egy nagy jó pont az építő cégnek, hogy helyi abonyi vállalkozóktól is szereznek be építési anyagokat. Jó és minőségi munkát továbbra is Szilasiék! LŐVE

Oktatás:
 5 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.18. 14:13:24

Bizonyára sokak örülnek annak, hogy Abonyban végre igazi bölcsőde épülhet Európai Uniós forrásból. Összesen 231 764 443 forintot nyertek a célra, a támogatás aránya 90%-os, a 10 %-os önerőt Abony városa teszi mellé. Galéria ITT (fotó: Polyák Attila)

Oktatás:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.22. 11:50:44

altA 450 méter hosszú, tiszavirágot mintázó, kecses alkotás, a ma átadott szolnoki Tiszavirág híd, amely Közép-Európa leghosszabb kerékpáros és gyalogos hídja. A híd és környezetének kialakítása 1,225 milliárd Ft-ba került, amelynek 75%-a európai uniós finanszírozású, 25%-át pedig a város önerőből biztosította. A kivitelező Közgép Zrt. 2009 augusztusában kezdte meg a munkálatokat.

Csaknem 100 ember, 17 hónapon keresztül dolgozott azon, hogy felépüljön Közép-Európa leghosszabb kerékpáros és gyalogos hídja. A szokatlanul hideg tél és az áradások miatt többször is fel kellett függeszteni a helyszíni munkát. A kivitelezés kezdete óta számos, az ártéri munkaterületet részben vagy egészben elöntő árhullám vonult le a folyón, a munkanapok csaknem 60% volt alkalmatlan a munkavégzésre.

„Modern, kecses, acélszerkezetes alkotás ez, amely tiszavirágot mintáz, különleges, ritkán alkalmazott műszaki megoldások egész sorát vonultatja fel. A híd acélszerkezete a Közgép Zrt. soroksári gyárában készült. Az íves főtartók 12 méteres gyártási darabjait a festés után már a Közgép soroksári székhelyének szomszédságában található kikötőben 36 méteres elemekké állították össze, annak érdekében, hogy minél kevesebb legyen a helyszíni összeszerelésre fordított idő.”– mondta Németh Miklós, a Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója

Külvilág:
 8 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.22. 11:42:59

Ne dobjunk ki feleslegesen milliókat szigetelésre! Itt a január, ideje hőtérképet készíttetni!

Csak a téli hónapok alkalmasak arra, hogy elkészíttessük ingatlanunk hőtérképét, ezért érdemes már most hozzáfogni a szervezéséhez, ha eddig nem tettük meg. De mi is az a hőkamerás vizsgálat, és mire jó pontosan? Erre adunk választ a cikkben.

A hőtérkép készítése során egy hőkamera segítségével teljes képet kaphatunk arról, hogy milyen állapotban van a lakóházunk, ami a hőszigetelést illeti. Egy szakember kezében a hőkamera pontosan megmutatja, hol szökik a meleg otthonunkból, illetve hol helyezkednek el addig rejtve maradt hőhidak. De miért fontos, hogy mindezzel tisztában legyünk, és mikor van szükségünk egyáltalán hőtérképre? Lássuk!

Közélet:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.14. 10:56:46

Villanyszerelés felújítása régi lakásokban

Tudja Ön, hogy hány lakás gyullad ki, mert a régi Al MM-falvezetékek (vakolatba elhelyezett kettős szigetelésű alumínium vezeték) elöregedtek, és tűzveszélyesé váltak?

Azt tudta, hogy a mai konyhai terhelés, szobai gépek terheléseit nem bírja el a 70-80-as években készült panellakások villanyszerelése?
Az akkori max 1 robotgép a konyhába és a Tv+porszívót elbírta a hálózat, de a mai igényeket nem szolgálja sokáig.

  • Önnek hány elektromos berendezése volt a 80-as években?
  • Most mennyi van?
  • Látta már szakember a hálózatát?
Reklám:
Robivill   
Reklám   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.01.09. 18:09:17

Cikk lelőhelye, a MiAbonyunk egyik támogatója: www.robivill.hu

 

Régen még nagyon egyszerű volt a helyzet. Egy kapcsoló az ajtó mellett, egy-két dugalj szobánként és kész. A modern elektromos tervezés manapság lényegesen összetettebb és ezért gondos tervezést kíván. Ehhez szeretnénk segítséget adni, kedves olvasónk...

Első lépésben vegyük számba elektromos készülékeinket, készítsünk listát! Gondoljuk végig, hogy helyiségenként milyen világítást szeretnénk alkalmazni, majd beszéljük meg a villanyszerelővel, tervezővel, akik további segítséget is tudnak nyújtani!

Reklám:
Reklám   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2010.12.23. 09:49:45

Megszólalt a KÁTA ÉPSZÖV!

 

Mint lapunk arról a közelmúltban beszámolt Önöknek, Abonyban egy magánberuházás keretében épül egy egészségügyi méregtelenítő állomás, melyre az NSCH Kft nyert el tetemes uniós forrást, de az önerő még nagyobb, csaknem 300 millió forint. A volt varroda épületét szépen rendbe hozták, a Szolnoki út 92. szám alatt, de szemmel láthatóan nem folyik tovább a munka a területen.

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás    

admin - 2010.12.14. 19:22:37

Néhány hónap minőségi munkájának eredményeképpen felépült a Római Katolikus Plébánia udvarán a Szent Imre közösségi ház. Lapunk nem hivatalos információja szerint az épület műszaki átadás- átvétele december 14-én, kedden azaz ma lesz. A főpróbára valószínű, hogy idén Szilveszterkor kerül majd sor, hiszen ekkor szervez a Karitász helyi csoportja bált. A színvonalas épületet ugyanaz tervezte, mint az abonyi egészségügyi centrumot, Horváth Zoltán. Viszont ezt az épületet nem a jelenleg felszámolás alatt álló GEN-ÉP építette, hanem a GOM-ÉP. Ez utóbbi építőipari vállalkozásnak Lajosmizsén van a székhelye és kiváló referenciákkal rendelkezik.

Közélet:
 1 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok