Mi Abonyunk - Abonyban késik az átadás, de nem múlik!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7162, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.12.23. 09:49:45

Megszólalt a KÁTA ÉPSZÖV!

 

Mint lapunk arról a közelmúltban beszámolt Önöknek, Abonyban egy magánberuházás keretében épül egy egészségügyi méregtelenítő állomás, melyre az NSCH Kft nyert el tetemes uniós forrást, de az önerő még nagyobb, csaknem 300 millió forint. A volt varroda épületét szépen rendbe hozták, a Szolnoki út 92. szám alatt, de szemmel láthatóan nem folyik tovább a munka a területen.

 

A KÁTA ÉPSZÖV végezte el a beruházást, mint ahogyan ezt tábla is hirdeti az udvaron. Újabb lapértesüléseink szerint az a tőkeerős vállalkozás, amelyik felvállalta volna a finanszírozást, a gazdasági válság miatt mégsem volt képes beszállni az üzletbe. Az üggyel kapcsolatban levelet írtam mindkét érintett cég vezetőjének és a tegnapi napon a KÁTA ÉPSZÖV ügyvezető igazgatója felhívott és elmondta, hogy hogy is áll a projekt.

 

„ Nos, eddig külföldön voltam, most értem haza. A kollégáim az asztalomra tették levelét és a cikket. El kell mondanom, hogy a beruházás a tőlünk elvárható módon, remek minőségben elkészült, valóban vannak fizetési nehézségei a megrendelőnek, de ez a gazdasági válságban ebben az országban nem is meglepő. A befejezés csúszik, nem könnyű az NSCH-nak sem. A KÁTA ÉPSZÖV egy rendkívül tőkeerős cég, nincs gond. Bízom abban, hogy hamarosan beindul a program és egy olyan egészségügyi komplexummal lesz gazdagabb Abony városa, mely egyedülálló a régióban. Igen, tényleg méregtelenítő állomás lesz az épületben és lesz benne Keszon kamra is, mely csak egy berendezés a sok közül. „ – mondta el a cégvezető lapunknak adott exkluzív telefonos villáminterjújában.

 

Lőrinczy Veronika

 

Íme a korábbi cikk:

Rendszerhiba

 

Mint arról lapunk már beszámolt Önöknek, Abonyban Európai Uniós támogatással nem csak egy egészségügyi létesítmény épül, hanem mindjárt kettő. Készen van a viharos napokat megélt egészségügyi centrum, a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet. Igaz, még vizsgálat van folyamatban a szabálytalanságok felülvizsgálata érdekében. Erre az önkormányzat nyert pénzt, egy másik beruházásra pedig az NSCH Kft. Ezen cég székhelye a nyilvános cégbírósági okiratok tanúbizonysága szerint Abonyban van, a Szolnoki út 92. szám alatt, mégpedig tavaly májusa óta. Ez az épület a Pecsenyesütővel szemben van, a volt négyes mellett. Ez a színhelye annak a beruházásnak, mely lapinformációink szerint egy egészségügyi létesítmény lenne, ahol méregtelenítéssel hoznák rendbe a pacienseket. Úgy tudjuk, hogy úgynevezett Keszon kamra lenne ott. Az épület készen van, szemmel láthatóan tetszetős, szép. Viszont jelenleg „ lakatlan „, a beruházás annak ellenére nem folytatódik, hogy az átadás tervezett időpontja 2011.01.31. Csak kutyák őrzik a területet, mozgás nincs.

 

Nem hivatalos hírek szerint a beruházás megrekedt. A fő ok nyilván a pénztelenség, tekintettel arra, hogy úgy tudjuk, hogy a céget, mely szépen megépítette, felújította a komplexumot, a mai napig nem fizették ki, így pedig bajos az elszámolás az irányító hatóság felé. Nagy tábla hirdeti, hogy a KÁTA ÉPSZÖV volt az, aki itt dolgozott. Összesen 87.480.000 csengő forint támogatást kapott a projekt mely a teljes bekerülési költségnek csupán 30 %-a. Így 291.600.000 forint az összköltség, a vállalkozásnak több, mint 200 milliót kell kicsengetnie, vagyis számlákkal igazolnia. Nos, már kifizettek nekik eddig előlegként 34 992 000 Ft –ot, majd számlák alapján még a nyáron 14 984 061 Ft –ot, de ez úgy tűnik, hogy kevés az üdvösséghez.

 

A pályázat nyilvános részében meglehetősen ködösen hangzik az, hogy a közel 300 milliót mire költik, mert ez a következőképpen szerepel a leírásban: „ A projekt keretében az NSCH Kft. egy komplex technológiai fejlesztést kíván végrehajtani egy hátrányos helyzetű kistérségben, a vállalkozás jövedelemtermelő képességének növelése érdekében, magas hozzáadott értékű szolgáltatás nyújtásával, fenntartható módon. A projekt részei: az egészségügyi szolgáltatás kialakítása technológiafejlesztéssel, kiszolgáló épület kialakításával és az eredményes működés érdekében minőségirányítási rendszer bevezetése és marketing akciók révén.  „

 

Mindenki nagyon kíváncsi arra, hogy mi lesz ott és mikor. Ezért mind a KÁTA ÉPSZÖV, mind az NSCH képviselőinek e-mailben elküldtem kérdéseimet néhány nappal ezelőtt, de a válasz a hallgatás lett. Nyilván mindkettőjüknek érdeke, hogy így legyen. Viszont akkor tényleg baj van… Szerettem volna megtudni, hogy pontosan mi is lesz az épület funkciója, mikorra lesz készen és, hogy tényleg igaz-e, hogy nem fizették ki a beruházást végző céget. Nem lettem okosabb. Kíváncsian várom a további fejleményeket.

 

Lőrinczy Veronika

Gazdaság:
Gazdaság   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Felhívások jelentek meg az Üzleti Parkkal kapcsolatban

Töltsd le az APP-ot, vásárolj a Közeli boltban! Nyerj!

Másfél millió embernek küld levelet a NAV- Te köztük vagy?

Elstartolt az ingyenes szállítással működő abonyi online bolt! Abonyiak Abonyért

Még a koronavírus megjelenése előtt mérséklődtek a Pest megyei ingatlanárak

Megnéztük, hogyan változtak az abonyi ingatlanárak tavalytól mostanáig!

Új bolt nyílik!

Jól működik az abonyi online bolt! Pozitív tapasztalatok

Ilyen most az abonyi ingatlanpiac- az elmúlt 5 évben szárnyaltak az árak

Gazdaságvédelmi Akcióterv: már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok