Mi Abonyunk - Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.03.30. 15:40

 

Így indította az évet a Dél- Pest megyei ingatlanpiac


A magyar ingatlanpiacon is megfigyelhető volt a trend, miszerint az évek óta tartó folyamatos drágulás 2019 második felében mérséklődésnek indult. A tavalyi évben megjelent világjárvány ezt a folyamatot csak tovább erősítette, így a nagyobb városok esetében drasztikusabb visszaesést is megfigyelhettünk. Írtunk már átfogó elemzést az abonyi lakáspiacról a koronavírus-járvány alatt. Az ingatlannet.hu elemzésében most pedig arra keresi a választ, hogy milyen tendenciák jellemzik Pest megye délen fekvő nagyobb városainak, mint Abony, Cegléd, Nagykőrös és Dabas ingatlanpiacát!

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Abony nem csak kedvező fekvése miatt lehet népszerű település Pest megyében. Az ingatlanárak is jóval a megyei átlagárak alatt találhatók, így itt például egy családi ház átlagos kínálati ára megközelítőleg 20 millió forint, míg a megyei átlagárak alapján egy hasonló paraméterekkel rendelkező családi ház akár 40%-kal kerülhet többe. Az abonyi ingatlanpiacot a járvány második hulláma sem rendítette meg, az átlagos négyzetméter árak a lakóingatlanok esetében az elmúlt fél évben szinte stagnáltak. 2020. szeptember és 2021. február között a lakóingatlanok átlagos négyzetméter ára 164 ezer forint volt. Ekkor a legolcsóbb négyzetméterár 157 ezer forint volt októberben, a legmagasabb idén februárban, 181 ezer forinttal.


A második hullám sem fékezte a ceglédi ingatlanpiac drágulását

A ceglédi ingatlanpiacon a járvány második hulláma további drágulást hozott. A lakóingatlanok átlagos négyzetméter árát tekintve a tavalyi évben csaknem 4,5%-os áremelkedés volt tapasztalható. A lakóingatlanok közül is a téglalakások négyzetméter ára nőtt nagyobb mértékben, a panelek esetében inkább hullámzó tendencia jellemezte a négyzetméter árakat, de összességében a panellakások kínálati árai is drágultak a pandémia ellenére. A tavalyi év utolsó negyedévében a lakóingatlanok egy négyzetméterre jutó átlagára 288 ezer forint volt. Az új év a ceglédi ingatlanpiacon valamelyest enyhülést hozott, 8%-kal csökkentek a négyzetméter árak.

Stagnálnak a nagykőrösi ingatlanárak

A nagykőrösi ingatlanárak alakulását sem befolyásolta negatívan a világjárvány. Már jóval a pandémia előtt 200 ezer forint fölé kúsztak a lakóingatlanok négyzetméter árai. A nagykőrösi lakóingatlanok esetében a járvány második hulláma valamelyest visszavetette az átlagárakat. A tavalyi nyári hónapok legmagasabb átlagárához képest csaknem 10%-kal estek vissza az árak októberre. Ekkor 230 ezerről 209 ezer forintra csökkent az egy négyzetméterre jutó átlagár a lakóingatlanok esetében. A tavalyi év utolsó két hónapjában azonban megindult a korrekció, szinte a nyári legmagasabb átlagáron stagnáltak egészen januárig a négyzetméter árak. Jelenleg, a februári adatok szerint 220 ezer forint egy lakóingatlan átlagos négyzetméter ára Nagykőrösön.


300 ezer forint felett az átlagos négyzetméterár Dabason

Míg a járvány a hazai ingatlanpiacot ledöntötte lábáról, addig Dabason sem az első, sem a második hullám nem vetette vissza a négyzetméter árak drágulását. 2020 utolsó negyedévében több, mint 5,5%-ot emelkedtek a lakóingatlanok egy négyzetméterre jutó árai. Míg a tavalyi év októberében egy négyzetméterért 311 ezer forintot kértek a tulajdonosok, addig decemberben már ugyanez 329 ezer forintot ért. A 2021-es év további áremelkedést hozott, januárra újabb 10,3%, míg februárra további 2,5%-ot nőttek a négyzetméter árak.


Gazdaság:
Ingatlan   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 6-os választókerületben?
   
 Gulykáné Gál Erzsébet Függyetlen 
 Juhász Petra Fidesz- KDNP 
 Krupincza János VFE 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok