Mi Abonyunk - 20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8029, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.01.04. 12:27

Nemcsak a nagyvárosokban, hanem sok vidéki településen is igen borsos árat szabnak az eladók házaiknak. Ha megnéznénk, hogy ugyanazt az ingatlant milyen áron lehet megvásárolni különböző településeken, akkor igen nagy különbségekkel szembesülnénk. Az Ingatlannet.hu elemzéséből most megtudhatjuk, hogy mekkora árdifferencia van Abony és környékének ingatlanpiacán.

Abony ingatlanárai nem sokat változtak

Az Ingatlannet.hu megvizsgálta, hogyan változott az Abonyban eladásra kínált családi házak átlagára 2020. január és november között. Az év kezdetén átlag 160 ezer forintos árral találkozhattak a vásárlók a piacon. Ekkor 20 millió forint egy 125 m²-es házat ért. A következő két hónapban áremelkedésnek lehettünk tanúi, így tavasszal egy kicsi kisebb 117 m² alapterületű házat lehetett vásárolni az általunk meghatározott 20 millió forintból. A koronavírus megjelenése áresést hozott magával. A csökkenés egészen júniusig tartott, amikor 20 millió forint egy 133 m²-es abonyi családi házzal volt egyenlő. A nyár végével és az ősz beköszöntével aztán visszaállt az év eleji szint és ez is volt jellemző az elmúlt 5 hónapra. Úgy tűnik a koronavírus második hulláma nem okozott változást. Tehát ebben az időszakban a sokat emlegetett 20 millió forintos keretösszegért 125 m² alapterületet kínáltak cserébe az abonyi házak tulajdonosai.


Összességében idén nem sokat változtak az Abonyban eladó családi házak kínálati árai, nem úgy, mint a megelőző években. Például tavaly január és november között átlagosan 20 százalékkal lettek drágábbak az abonyi házak, de 2018-ban is 20 %-os volt az áremelkedés mértéke.

Hol a legolcsóbbak és legdrágábbak az ingatlanok?


Az Ingatlannet.hu Pest megye más városainak ingatlanpiaci árait is szemügyre vette. A vizsgált családi házak tekintetében idén novemberben Budaörsön és Dunakeszin volt legmagasabb az átlag kínálati ár. Ezeken a településeken 20 millió forint csak egy 35 m²-es házra, míg Érden és Vácon már egy 40-50 m²-es házra volt elegendő az összeg. Közel dupla ekkora alapterületet kínáltak cserébe a 20 millió forintért Albertirsán. Ennél pedig már csak Cegléden és Abonyban voltak alacsonyabb a házak átlag kínálati árai idén novemberben. Itt a keretösszegünkért egy 100-125 m² alapterületű házat tudtak ajánlani az eladók.


Látható, hogy az elemzésbe vont települések között igen nagyok az árkülönbségek. Míg Budaörsön csak egy kis házat ér a pénzünk, addig Abonyban már egy igen tágas otthonra lelhetünk.

2021 a családok éve lesz!


Magyarország kormánya új rendeletet hozott otthonteremtési támogatás címen, ezzel támogatva az országban élő családokat. Többek között 2021. január elsejétől 27%-ról 5%-ra csökken az új építésű ingatlanok áfája. Mindemellett elindul az otthonfelújítási támogatás, mely a már meglévő családi házak felújítási költségének felét, maximum 3 millió forintig téríti vissza utólagosan. Ezek a támogatások azonban 2021-ben valószínűleg növelni fogják az ingatlanpiaci árakat. Ingatlannet.hu


  

Gazdaság:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok