Mi Abonyunk - A kötelező biztosítás váltás menete lépésről lépésre
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2021.03.30. 15:56


A neve nem véletlenül az, ami, a 2009. évi LXII-es törvény értelmében ez... ...kötelező. Azonban választási lehetőségünk van: a piaci szereplők (biztosítótársaságok) közül rengetegen nyújtják ezt a szolgáltatást. Sokszor a szolgáltatás minősége gyakorlatilag azonos több cégnél, míg a különbség éves szinten akár több tízezer forint is lehet. Érdemes tehát utánajárni, hogy melyik a legjobb ajánlat a piacon. Na néhány óránk is rámenne erre, még mindig elég jó órabérrel keresnénk. Hiszen minden egyes forint, amit megspórolunk, pontosan ugyanúgy néz ki a bankszámlánkon, mintha megkerestük volna. A kettő valójában ugyanaz. Az angol erre utaló kifejezés az „A penny saved is a penny earned”, amit úgyis le szoktak fordítani, hogy „Ha most spórolsz, későbbre is marad.”

Hogyan lehet megtalálni a legjobb biztosítást?


Egyesével átnyálazhatjuk az összes biztosító kötelező biztosítás ajánlatait, de van itt egy jó kis hekkelés is: létezik ingyenes kötelező biztosítás kalkulátor is. Mielőtt megkötnénk a biztosítást, jó tudni, hogy Casco vagy akár új, váltott vagy meghosszabbított lakásbiztosítással is jó kedvezményekbe futhatunk bele.


A kötelező biztosítás váltásra évente egyszer van lehetőség. Méghozzá nem is olyan sokáig, a lejáró biztosítás előtt 60 naptól kezdve 30 napig. Tehát kb. egy hónapnyi időnk van váltani, az év további 11 hónapjában ezt nem tehetjük meg.


Ne feledjük el, hogy minden járműnek kötelező ez a biztosítás: nemcsak a személygépkocsiknak, hanem a teherautóknak, a motoroknak, a robogóknak (azoknak is, amelyeken nincs rendszám), utánfutóknak, mezőgazdasági járműveknek.

Mennyibe kerül egy biztosítás kalkulátor?


Az előző bekezdésben említettük, hogy ingyenes. Ez nem elírás volt, valóban az. Így felmerül a kérdés, hogy miért áldozna valaki rengeteg munkát azért, hogy létrehozzon valamit, amiért ingyen szolgáltatást nyújt, és egyáltalán, kinek az érdeke ez. Ha azonban ismerjük a biztosítócégek működését, akkor nem fogunk annyira meglepődni. Hiszen minden egyes alkalommal, amikor valaki biztosítást köt, egy jutalék is be van kalkulálva az árba. Egyes esetekben ezt talán senki nem kapja meg (ha közvetlenül, online rendelünk egy biztosítást), máskor a biztosítási ügynök, aki felkeres minket, máskor a pultnál ülő kolléga, stb. Ha egy biztosítási kalkulátoron keresztül kötünk biztosítást, ez a jutalék, amelyet a biztosító fizet, náluk landol.
Az ügyfelek számára ez tehát ingyenes. A jutalékrendszer törvényileg szabályozva van, így egy kalkulátor valóban független szakemberként működik, aki nem egy adott cég termékét igyekszik ránk tukmálni, hanem valóban segít a legjobb ajánlat megtalálásában.

Mennyibe kerül az éves kötelező biztosítás?


Ezt rengeteg minden befolyásolja. Az autó teljesítménye, típusa, az autó kora, és az üzembentartó személye is. Fontos, hogy milyen munkát végez, milyen idős, köztisztviselő vagy közalkalmazott-e, családos-e, más biztosításokkal rendelkezik-e ugyanott, és az is, hogy okozott-e már balesetet és mikor. Ebből kedvezmények, de pótdíjak is „kialakulhatnak”, ez az ún. bonus-malus rendszer.
  

Gazdaság:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megduplázódik az alkalmi munkások után fizetendő adó

Így alakult az ingatlanpiac az elmúlt fél évben

Megéri Abonyban családi házat venni?

Kedvezően alakul az abonyi lakáspiac

Elindult, de szerdán megint leáll a kecskeméti Mercedes gyár

Ha ilyet vettél a Pennyben, ne edd meg!

Vádemelés az abonyi nevelőszülő ellen

Vezetéstechnikai tréningek Budapest környékén: mik a lehetőségek?

Fiatalos lendülettel fejlődik a Niki- Bau Trans

20 millió forint vásárlóértéke Abony és környékének ingatlanpiacán

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

A sarokkanapé, a kis lakások megmentője

Azok, akik kis lakásban élnek, pontosan tudják, hogy minden egyes ...

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok