Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1509151015111512151315141515Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.01.18. 11:55:14

Valami nagyon bűzlik az abonyi egészségügyi centrumban és körülötte is. Ez szó szerint értendő, hiszen Dr. Pusztai Dezső, a majdani intézményvezető levelében hibalistát írt, melyben szó szerint a következő szerepel: „ Az egész épületen belül bűz terjeng. „

Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.18. 11:10:30

100 mop a centrumnak!

 

Mivel nincs még a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézetnek engedélye, és a benne dolgozók saját jogosítványaikkal dolgoznak az épületben, gondot okoz az is, hogy ki vegye a takarításhoz szükséges eszközöket. A markáns választ megadta erre a képviselő testület, mert úgy döntöttek, hogy megszavaznak ezek megvásárlására 725.225 forintot. Összesen száza darab mopot, azaz felmosófejet vesznek236.250 forintért. De az épületbe egy színes nyomtató is kell, ennek ára 97.500 forint. Az épületben uralkodó kaotikus állapotokat példázza az is, hogy jelenleg még mosógép sincs, ezért erre szintén megszavazott a város 116.600 forintot.

Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.18. 10:51:50

Indul az új Széchenyi terv!

 

2011. március 1-től adhatóak be az első, kis- és középvállalkozásokat (KKV) érintő pályázatok az Új Széchenyi Terv keretében.

A régóta várt új, 2011-2013 közötti Európai Uniós pályázatok több, mint fele ebben az  évben lesz elérhető, 2012-2013-ban már fokozatosan szűkülnek a lehetőségek. A vállalkozások támogatását biztosítani hivatott pályázati kiírások legtöbbje a KKV körnek szól és elsősorban vidéki régiókban megvalósuló projektekkel lehet pályázni. A pályázóknak érdemes a lehető leghamarabb elkezdeni a felkészülést, hogy a várható pályázati dömping ellenére sikerrel pályázzanak.

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében pénteken megjelent pályázati kiírásokat elemezve a 4 Tender Hungary pályázatíró és tanácsadó cég szerint a friss pályázatok rendkívüli lehetőségeket tartogatnak a gazdaság motorjának számító KKV-k számára. Dr. Körmendy Zsófia, a pályázatíró cég ügyvezetője szerint könnyebb lesz pályázni, mint eddig és az ígéretek szerint a döntéshozatal és a támogatások kiutalása is felgyorsul, valamint megjelennek az önerő előteremtését segítő hitellehetőségek is. Az ügyvezető szerint nem árt azonban vigyázni a pályázatok iránt érdeklődőknek: elengedhetetlen az alapos felkészülés, a pályázatok megfelelő előkészítése, a szükséges kötelezettségvállalások átgondolása. Fontos megtervezni, hogy a pályázatokhoz elvárt önerő hogyan lesz előteremtve.

Gazdaság:
Gazdaság   

veroniq - 2011.01.18. 10:11:13

Mivel Dr. Urbán Ildikó aljegyző munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntették, mert más magasabb megbízatást kapott Szolnokon, keresik utódját. Már azon a testületi ülésen, ahol Ildikó távozását elfogadta a képviselő testület, kiírták a posztra az új pályázatot. Ezt Dr. Németh Mónika jegyző készítette elő úgy, hogy az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság is megszavazta. A Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály közreműködött az előterjesztés előkészítésében. Mindennek nem annyira örült a település polgármestere, Romhányiné Dr. Balogh Edit, aki túl gyorsnak érzékelte a tempót. Igaz, ő nem vett részt az előkészítő munkában.

 

Szóval Balogh Edit nem akarta rögtön meghirdetni az aljegyzői állást, de a többiek nem értették, hogy miért és meddig kell még húzni az új álláspályázat kiírását. Mint lapunk arról már többször beszámolt, a polgármester állandó harcban áll az abonyi jegyzőkkel. Dr. Urbán Ildikó aljegyző távozásakor azzal köszönt el munkatársaitól, hogy jó testületet, jó együttműködést és jó polgármestert kíván Abonynak és lakosainak.

Közélet:
Aljegyző   

Megható igaz történet következik, melynek írásos dokumentumát Kedves Olvasónk szeméylesen hozta el nekem. A történetnek szereplője ő maga is, hiszen édesanyját ő is elveszítette, ő az a kislány, aki akkor kórházban volt, mert megfázott amikor nővére a bölcsődébe vitte..

Beszéljenek a képek, a szöveg, mely egykoron egy régi újságban jelent meg.

/ Nagyításhoz minden esetben kattints a képre! /

Abony retro:
   

veroniq - 2011.01.17. 20:36:42

Borzalmas állapotok uralkodnak kint, a hobbikon. A sártól nem lehet lassan se ki, se bejutni. Egy szűk kis utca vezet a parkerdő mellett, amin a legrövidebb idő alatt meg lehet közelíteni, a hobbikat, de két oldalról már rég alámosta a belvíz az egészet. Galéria: ITT

Citrom-díj:

Íme az elkeseredett, külterületen élő lakosok levele még egyszer, melyre a mai napig nem kaptak választ. Annak ellenére nem, hogy a törvény szerint 30 napon belül reagálni kellene az iylen és ehhez hasonló beadványokra. Azóta történt rablás is a területen, de itt vágták ki azt a fát is, mely egy villanyvezetéken landult és leszakította azt. Az itt élők már nem tudják, hova, kihez forduljanak. Hiszen csak falra hányt borsó minden szavuk. Kovács László képviselő rákérdezett a polgármesternél arra, az egyik testületi ülésen, hogy mi a helyzet ez ügyben, de semmi sem történt....

 

LŐVE

Citrom-díj:

Abony város polgármestere, Romhányié Dr. Balogh Edit ellen hamarosan vizsgálat indul, mivel feljelentést tettek ellene a Közigazgatási Hivatalnál. Ennek oka az egészségügyi centrum építése körüli botrány, melyben nyomon követhető számos jogsértés és szabálytalanság. A polgármester ezen teljesen felháborodott, kikérte magának és azt mondta, ez példátlan és ilyen még nem volt. Nos, abban bizonyára igaza van, hogy ellene ilyen eljárás még nem indult, de az országban számos településen kerestek már felelősöket ilyen módon. Lapunk úgy tudja, hogy már a közbeszerzési eljárás sem úgy zajlott, ahogyan kellett volna.

Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.17. 14:56:14

Nyilvánvalóan ezt gondolhatták mindazok, akik letörték azt a kötelezően elhelyezendő EU-s pályázatról beszámoló táblának felső részét. Mármint azt gondolták, NINCS Új Magyarország. Hát, ha ilyen a mentalitás, akkor én is azt mondom, hogy nincs. De ugyanakkor halkan megjegyzem, de úgy, hogy mindenki hallja, hogy cseppet sem csodálkozom az emberek elkeseredésén. Sőt. Itt a táblától öt méterre, az Abonyi Lajos út végén a belvíz tombol, nem jutott pénz a megelőzésre…. Ez tényleg nem az igazi Új Magyarország!

 ( Nagyításhoz kattints a képekre! )

LŐVE

Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.17. 14:50:03

Győrfi Pál: Szörnyű és ritka eset a hétvégi diszkótragédia


Az alábbi hírt a Duna Televízió munkatársai küldték el szerkesztőségünk címére:

 

A mentők percek alatt a helyszínre értek, de már nem tudtak segíteni a hétvégi diszkótragédia áldozatain. Az ilyen tragédiák idehaza szerencsére rendkívül ritkák – nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában hétfő reggel. A beszélgetésből az is kiderült: részben kormányzati segítséggel, részben uniós forrásból még az idén jelentősen megújul a mentők gépkocsiparkja; június környékén érkeznek az első kocsik a háromszázötven járműre tervezett beszerzésből.

"Az első segélyhívásnál már lehetett tudni, hogy nagy baj van, hiszen a riasztás arról szólt, hogy több ember is eszméletét vesztette az adott szórakozóhelyen – ismerteti a hétvégi budapesti tragédia hátterét a mentőszolgálat szóvivője, ezért több mentőegység is a helyszínre indult, végül összesen hat kocsi személyzete avatkozott be. A riasztást követően percek alatt megérkezett a segítség, azonnal megkezdődött az életmentési kísérlet, mindhárom áldozatot több mint fél órán át próbálták újraéleszteni, sajnos sikertelenül. Találgatások folynak arról, hogy mi okozhatta a halálukat.

Közbiztonság:
Első<< Előző1509151015111512151315141515Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok