Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7814, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1506150715081509151015111512Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.02.07. 14:04:10

 

Nagyszabású közlekedésbiztonsági kampányt indít az ÁAK Zrt.

Leállósáv – Csak vészhelyzetben!
 
„Van Magyarországon 5 négyzetkilométernyi terület, ahol a túlélési esély mindössze 20 perc.” – Ez áll az Állami Autópálya Kezelő Zrt. legújabb kampányának középpontjában. A riasztó számadatok mögött a leállósáv veszélye, valamint a helytelen és sokszor felelőtlen használata áll. Az ÁAK Zrt. álláspontja szerint az autópályák záróvonallal leválasztott sávja több figyelmet és egy esetleges névváltoztatást is igényelne.
Közbiztonság:
Baleset   

veroniq - 2011.02.07. 13:35:18

/files/februar10.pdf KATT IDE!

 

Megint összeül Abony város önkormányzatának képviselő testülete. Nyilván lassan példátlan rekordot dönt meg városunk azzal, hogy heti szintre emelkedett a tetsületi ülések száma. Múlt héten a belvíz miatt tanácskoztak a városvezetők, most a porondon több, mint 20 napirendi pont lesz. Ezek közül több igen érdekes. Fognak a piac és üzletház terveivel is foglalkozni, de porondra kerül a strand és a salgóbányi tábor állapota is. Zárt ülésen beszélgetnek egy esetleges szélerőműről. Fent megtalálható a teljes kínálat.

Politika:

Az évtized környezetvédelmi botránya van kipattanóban Abonyban. Az elmúlt hét végén a korábbi folyékony műtrágya telepet szemlézte meg a JOBBIK helyi szervezetének vezetése egy környezetvédelmi szakemberrel, aki a Parlamentben szakasszisztensként dolgozik tavaly április óta. 

Citrom-díj:

 

 

 Nagy bajban a nevelőszülők is!

 
Mint lapunk arról már beszámolt, nem kapták meg a mai napi pénzüket a Bursa Hungarica ösztöndíjasai, de pórul jártak azok a civil szervezetek is, akik elvileg kaptak ugyan támogatást Pest megyétől, de a mai napig nem jutottak ehhez hozzá. Az ok nem más, mint az, hogy egyszerűen üres a kassza. Hol? Pest megye önkormányzatánál. Ezzel kapcsolatos a www.nol.hu cikke, vagyis azzal, hogy a nevelőszülők sem kapják meg időben a pénzüket a TeGyeSzi-től. Íme az írás részletesen, melyből kiderül, hogy csődhelyzet azért nincs, de százezrekkel tartoznak a nevelőszülőknek is. Arról egyelőre nincs információnk, hogy abonyiakat is érint-e ez a helyzet.
Citrom-díj:

Kedves Olvasók, érintett civil szervezetek!

Szeretnélek megkérni benneteket, hogy az abonyi civil szervezetek pontos nevét, címét és adószámát itt kommentként tegyétek közzé vagy küldjétek el nekünk a szerkesztoseg@miabonyunk.hu címre, hogy ezzel is segíthessünk abban a döntésben, hogy kinek is adják a magánszemély adózók azt a bizonyos 1 %-ot. Erre bizony most mindenkinek hatalmas szüksége lehet, mert egyre kevesebb a támogatás. Minderre a KLB Kontír Bt. Vezetője Molnár Károly hívta fel figyelmemet. Az ötlet remek. Aki tudja, adja abonyi szervezetnek adója 1 %-át!

Íme néhány ötlet:

 - Fergeteg Triatlon SE Adószám: 19184063-1-13

 - Abonyi muzsikáló Gyermekekért Alapítvány adószám: 19179502-1-13 

 - "Óvodás Gyermekeinkért Alapítvány" adószám:18684302-1-13 

 - Adj 1 % esélyt a természetnek! Adószám: 18178883-1-41 

- Abonyi Kézilabda Klub, 2740., Abony, Kossuth tér 18., adószám: 18663767-1-13

- SOMOGYI ISKOLA - EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY (2740. Abony, Szelei út 1.)

is köszönettel fogadja a 1 %-os felajánlásokat.

Adószámunk: 18664373-1-13

 

Ne feledkezzünk meg a második 1 %-ról, melyet akár egyháznak is lehet felajánlani:

Katolikus Egyház  0011

Református Egyház   0066


Lőrinczy Veronika, főszerkesztő

Közélet:
Adó   

veroniq - 2011.02.05. 15:55

Sport:
Sportbál   

veroniq - 2011.02.05. 10:12:48

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester a következőt nyilatkozta az abonyi magánállatkerttel kapcsolatban a www.szoljon.hu-nak:

 

„ Szeretnénk, ha maradna az állatkert, hiszen Abonynak ez turisztikai vonzerő és látványosság. Ám szinte évenként bejelenti a vállalkozó, hogy elmegy a városból, hol Szolnokra, hol Ceglédre. Megmondom őszintén, aki elindul és menni akar, azt el kell engedni — fogalmazott a polgármester asszony. — Ám közös megegyezéssel nem kívánja a testület jelenleg felbontani a szerződést, nem akarunk fizetni több millió forintot a szerződésbontásból eredő költségekre. Ugyanis közös megegyezés esetén a szerződés szerint az ott elkészült felépítmények kártalanítását az önkormányzatnak kell állnia. Viszont ha Tóth Tibor úgy dönt, hogy el akar menni és felbontja a szerződést, akkor az önkormányzatnak fizetési kötelezettsége nincs — magyarázta Romhányiné dr. Balogh Edit. Mint hozzátette: a városnak két szempontból sem érdeke mindez: egyrészt nem kívánják ezt a turisztikai látványosságot megszüntetni, másrészt nem kívánnak fizetni azért, mert úgymond menet közben a tulajdonos úgy dönt, hogy nem kívánja a vállalkozását tovább folytatni.

Citrom-díj:
   

veroniq - 2011.02.05. 09:07:38

Elégedett Ön az Abony város által szervezett rendezvényekkel?
 
 NEM 
 Fogjuk rá 
 IGEN 
 
Eredmény

Közélet:

veroniq - 2011.02.05. 08:46:36

Egyhangú igennel fogadta el Abony város képviselő testülete az Abonyi Lajos Művelődési Ház és Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely szakmai és pénzügyi beszámolóját. Ehhez a napirendi ponthoz nem szólt hozzá senki, de mint elmondták, nem azért, mert nem fontos nekik ez a feladat, hanem azért, mert mindennel meg vannak elégedve. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen a néhány fős kis csapat rengeteg rendezvényt szervez városszerte és ellátják a kultúrához kapcsolódó feladatokat is. Ráadásul mindezt meglehetősen költségtakarékos módszerrel teszik, mert összesen heten vannak a szakemberek és két takarító segíti a munkájukat.

Kultúra:

veroniq - 2011.02.04. 22:06:58

 MiA múlt: Visszajöttek  régi oldalak!

 

Nos, egy kis meglepetés, kedves Olvasóinknak. Visszarendeződnek lassan a MiAbonyunk régebbi verziói is. Íme egy kis múltidéző, a kísérleti, de ezerszer feltört joomla oldal és az azt ideiglenesen ezek után kiváltó drupal oldal. Ezeket már nem lehet kommentelni, de a tartalmakat megmentettük az utókor számára. Jogos lesz a kérdés, hogy hol van az ŐsMiAbonyunk. Nyugalom, ez is megvan, csak az állománya akkora, hogy feltöltése hosszabb időbe telik majd. Sajnos az adatbázis szerver adatai már nem állnak rendelkezésünkre. Addig is jó csemegézést mindehhez. Lőrinczy Veronika főszerkesztő

 

Fent a MiA múlt menüpontban megtalálod az oldalakat, de láthatod itt is őket:

 

http://www.miabonyunk.hu/archiv/jomabonyunk/

 

http://www.miabonyunk.hu/archiv/drupal/

Közélet:
Első<< Előző1506150715081509151015111512Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok