Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1503150415051506150715081509Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.01.27. 10:36:21

A Pinokkió ügy tovább folytatódik

Mint lapunk arról beszámolt, annak ellenére, hogy született egy jegyzőkönyv arról, hogy az egészségügyi centrumot nem lehet használni, tovább folyik az épületben a munka. A város polgármestere szerint minden a legnagyobb rendben van.

Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.27. 10:10:24

Mint lapunk arról beszámolt, a hétvégén egy kisgyermeket mentőhelikopterrel szállítottak el Abonyból. Most egy segítségkérő levelet teszünk közzé, melyet a család juttatott el a város több pontjára. A kérést Olvasónk juttatta el szerkesztőségünk címére.

 

Nagyításhoz katt a képre!

Közélet:

veroniq - 2011.01.26. 15:04:17

Raffai László, a helyi abonyi kisebbségi önkormányzat elnöke területi  kisebbségi önkormányzati elnök is lett. Szerkesztőségünk nevében szeretettel gratulálnunk és munkájához erőt, egészséget és kitartást kívánunk. Lapunk úgy tudja, hogy az abonyi politikus egyben az országos Kisebbségi Önkormányzat elnöke is lett. Íme egy cikk a kisebbségi választásokról:

 

A bolgár, a cigány, a német, a szerb, a szlovák és a ruszin kisebbségek alakítottak területi kisebbségi önkormányzatot Pest megyében.

 

A hat kisebbség képviselői a Megyeházán tették le az esküjüket és vették át a megbízó leveleiket dr. Kenéz Tibortól. A Pest Megyei Területi Választási Bizottság elnöke ismertette a választás eredményét és elmondta, hogy a megyében jogorvoslati kérelem nem érkezett ezzel kapcsolatban. A kisebbségek képviselőit dr. Szép Tibor főjegyző köszöntötte a megyei önkormányzat részéről. Hangsúlyozta, hogy a kisebbségi önkormányzatok munkájukkal erősítik azt a sokszínűsége

Politika:

veroniq - 2011.01.26. 14:23:39

A kistérségi társulásban tűzifát osztanak a rászorulóknak. Lapunknak egyelőre nincs információja arról, hogy abonyi családok is kaptak volna tüzelőt. Sok olyan település van, ahol a helyi önkormányzat tűzifával segíti a bajba jutott embereket. Sajnos Abonyban nincs ilyen akció.

 

Tűzifával segíti a rászorulókat a térség szociális feladatait koordináló Kistérségi Társulás. A városban különböző okokból kivágott beteg, sérült fákat osztják szét. Egy családnak most öt mázsányi jutott. Ha valaki pedig az elszállítást sem tudja megoldani, a Várvag Kft munkatársai abban is segítenek.

„Ez jó vizes de majd kiszárad”

Legfőképpen és remélhetőleg majd a kályhákban, jó meleget adva a családoknak. A fasori munkák során vagy egyéb okokból kivágott fákat itt a Kőrösi úti telephelyen tárolják. Akinek pedig szüksége volt ilyen jellegű segítségre, a Családsegítő Szolgálatnál jelezhette.

Külvilág:
Tűzifa   

veroniq - 2011.01.26. 10:33:59

Bizonyára sok abonyi lakosnak adott munkát egykoron a Szolnoki Cukorgyár. Aztán jött a rendszerváltozás és külföldi kézre került a híres üzem. Most haldoklik. Bontják is már serényen. Íme a www.automendzser.hu írása minderről:

 

Daruk állnak a cukorsiló kétharmad részben lebontott építménye mellett, az egykori Szolnoki Cukorgyár területén. A felszámolt üzemben 2003 őszén adták át az 50 ezer tonna cukor befogadására alkalmas, fűthető, légkondicionált, francia szabadalom alapján készült silót, melynek bontásával várhatóan jóval a 2011 nyári határidő előtt elkészülnek a munkával megbízott pécsi RCF Promotion Kft. szakemberei.

Gazdaság:

veroniq - 2011.01.26. 10:25:41

A Ceglédi Panoráma decemberben adott hírt a munkapiaci változásokról, új kormányzati intézkedésekről. Akkor jelentették be az új közfoglalkoztatási rendszer bevezetését is. Mivel ez a téma sokakat érint Cegléd térségében, az eltelt időszak tanulságairól és a változásokról Madácsyné Somodi Mária kirendeltség-vezetőt kérdeztük.

- Hogyan indult az újév, sikerült-e állni a munkanélküliek rohamát, hogyan álltak át az új rendszerre?

- 2010. január 1-től a munkaügyi szervezet integrációja megvalósult, a vonatkozó jogszabályok alapján a Kormányhivatalokhoz tartozunk. Változott a nevünk is: Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központja Ceglédi Kirendeltség.
Az év első munkanapján az ügyfelek ellátása zökkenőmentes volt. Több önkormányzatnál kihelyezett ügyfélfogadást tartottunk. Gyakorlatilag 16 órára minden ügyfelet elláttunk, a várakozási idő sem volt hosszú.

Közélet:

veroniq - 2011.01.26. 10:02:38

 

Annak ellenére veszettül csúszik a település főútja, hogy azt a havazás után próbálták síkosság mentesíteni, lesózták az utat. Az autók a Szelei út irányából kikanyarodáskor életveszélyes fordulatokat tesznek. A kerékpársávot megint nem takarította le senki. Így a biciklivel közlekedők kénytelenek az úttesten haladni. Vigyázzanak magukra és egymásra nagyon! Balesetmentes közlekedést Mindenkinek!

 

LŐVE

 

Képek még:

Közbiztonság:
   

Nyilván megint nem lesz botránymentes a holnapi képviselő testületi ülés. Zárt ajtók mögött vitáznak majd képviselőink az alpolgármester személyéről. Elég vicces lenne, ha nem a legnagyobb helyi frakció adná a város második emberét. Ennek ellenére Romhányiné Dr. Balogh Edit két – a lakosság által nem igazán támogatott – jelöltet is bedobott a köztudatba. Lapunk úgy tudja, hogy Kelemen Tiborral és Habony Istvánnal is szívesen dolgozott volna együtt. Lehetséges alternatíva lenne részéről Parti Mihály FIDESZ-es városatya is. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy szinte mindenkivel szívesen dolgozna együtt polgármesterünk, de csak akkor, ha őt nem Dr. Egedy Zsoltnak hívják.

Politika:

veroniq - 2011.01.26. 09:07:26

Nyilván sajnos az e heti rendőrségi satatisztika már nem lesz iylen kedvező Abonyra nézve, de a múlt héten viszonylag nyugalaom volt a városban. Erről számoltak be a Ceglédi Rendőr Kapitányság munkatársai. Íme az írás:

 

Az elmúlt héten az átlag körüli bűncselekmény számnál kevesebbet regisztráltunk a területünkön, a korábbi időszakhoz képest 11-el kevesebbet. Az elkövetéseket területi megoszlás szerint vizsgálva az látható, hogy Cegléd város vonatkozásában jelentősen csökkent az elkövetések száma, Abony város vonatkozásában is csökkenés látható, viszont a harmadik város Albertirsa vonatkozásában kisebb növekedés történt.


Területünkön a legjellemzőbb bűncselekmény a lopás, azon belül is a dolog elleni erőszakkal történő elkövetések.

Közbiztonság:

veroniq - 2011.01.25. 18:07:05

Mit tennél, ha egy átlagos péntek este felhívna a rendőrség és megkérne, hogy gyere el vasárnap egy ismert szállodába a belvárosban, mert fontos mondanivalójuk van számodra? Fogalmad sincs, miről lehet szó. Nem követtél el semmit, éled hétköznapi életedet, visszamentél dolgozni, a gyereknek jó óvodát találtál. Ahol figyelnek rá, játszanak vele és még egy nagyon aranyos, fiatal óvó bácsija is van. Aki olyan kedves és megbízható, hogy még este is hajlandó bébiszitterkedni, hogy végre ki tudj mozdulni a férjeddel. Neki ugyan nincs saját gyereke, de örökbefogadást terveznek meleg partnerével. Vakon megbízol benne.

Vasárnap férjeddel elmentek a szállodába. Csak nézel, hogy mi ez a felhajtás. Több tucatnyi ember van a teremben, felismersz több szülőt az óvodából is. A mikrofonnál a rendőrfőkapitány és a főpolgármester. Még jó, hogy ülsz, mert bizony leülnél attól, amit mondanak. Amerikai nyomozók Bostonban őrizetbe vettek egy férfit, aki tiltott filmeket nézett a számítógépén. Szörnyű, megrázó filmeket, amelyekben felnőtt férfi fajtalankodik kiszolgáltatott kisgyerekekkel. A nyomozás során kiderült, hogy a filmek a te országodban készültek. A te városodban. A te gyereked óvodájában. A kedves óvó bácsi van rajtuk. Lehet, hogy a te gyerekeddel. Vagy a szomszédéval. Vagy a másik óvodai szülő gyerekével. Ezt még ki kell nyomozni.

Citrom-díj:
   
Első<< Előző1503150415051506150715081509Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok