Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1502150315041505150615071508Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.01.28. 09:57:33

Kitartás mindenkinek, ez a hét utolsó munkanapja. Igaz, sokan vannak, akik olyan munkát végeznek, hogy nem számít az, hogy a hét melyik felében járunk. Most ezernyi szépségével ismét ránk reccsentett a hideg tél. Zúzmara, hó, szikrázóan vakító szépséges napsütés. Szeretem a telet.... Ha ilyen. Nos, a MiAbonyunk szerkesztőségének ablakából látható abonyi " egytoronnyal " kívánok Önöknek szép pénteket! Lőrinczy Veronika

Különvélemény:

veroniq - 2011.01.28. 09:33:48

A képen az abonyi származású ceglédi polgármester, FIDESZ-es országgyűlési képviselő, kistérségi társulási elnök, Földi László látható, amint éppen kőműves munkát végez. Nos, a kép tegnap, január vége felé készült. A nagy hidegben igazán nem dolgoztak. Vagyis mégis. Nyársapáton a csatornaberuházás nyitórendezvényén sikerült lencsevégre kapnom a jó humorú Földit. Éppen az alapkövet teszik le és betonoznak. A közel fél milliárdos beruházáshoz sok sikert a kistérség településének, Nyársapátnak! Csak halkan jegyzem meg, hogy mind a pályázatíró cég, mind a projektmenedzsment abonyi. Sőt, hab a tortán, hogy a kivitelező, mely céget a közbeszerzési eljárás után kiválasztottak, szintén városunk egyik vállalkozója, abonyi. Sajnos itt helyben nem igazán rúgnak labdába a helybéliek.

 

LŐVE

 

Nagyításhoz kattints a képre!

Külvilág:

Habony István helyi MSZP-s városi képviselő a tegnapi napon a testületi ülésen keményen " beszólt " a jelen lévő rendőri vezetőnek, Pintér Gábor alezredes őrsparancsnoknak. Habony nehezményezte, hogy nincsen magassági és súlykontroll sem a rendőröknél. Elmondta, hogy a rendőri jelenlét nem érzékelhető Abonyban és nem autóból kéne a lakosokat figyelgetni, hanem többet kellene járőrözni és ha lehet, akkor ezt kerékpárral tegyék meg a rendőrök. Habony István szerint a rendőrök egy része végtelenül ki van képezve arra, hogy bizonyos bűncselekményekről ne készüljön papír, ne legyen belőle ügy. Mert, mint elmondta ez jelentősen javítja a statisztikát. Nos, a közbiztonság témakörhöz sokan hozzászóltak az ülésen és válaszolt az abonyi őrsparancsnok is. A mai nap folyamán részletekben beszámolunk erről az egyórás vitáról. LŐVE

Közbiztonság:

veroniq - 2011.01.28. 00:01:23

A Pinokkiók nem szeretik, ha az orruk alá dörgölik az igazságot és szembesülniük kell a tényekkel és a következményekkel.

Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester nem feladós fajta, hihetetlen strapabírással rendelkezik. Ennek ellenére a mai testületi ülés vége előtt elmenekült, faképnél hagyva mindenkit. Történt ugyanis, hogy Dr. Magyar Gábor képviselő előhozakodott azzal a kilakoltatási határozattal, mely előírja Abony számára, hogy ki kell költözni az egészségügyi centrumból, mivel annak nincs jogerős használatba vételi engedélye. Erre kérdezett rá Magyar Gábor, és egy vita is kezdett kibontakozni.

Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.27. 22:55:00

A mai napon a képviselő testületi ülésen beszámoltak rendőreink is. Az ülésre délután négy órára hívták meg őket. Pintér Gábor alezredes, Abony őrsparancsnoka türelmesen kivárta, hogy végre a testület színe elé járulhasson. Mindez 18.28 perckor történt meg, vagyis mintegy két és fél órát vártak a meghívott vendégek, addig a nyilvánosság kizárásával zárt ülésen vitázott a testület. Igaz, ezért Romhányiné Dr. Balogh Edit bocsánatot kért, de ez sovány vigasz, mert volt, akinek sürgős dolga volt és elment. Ő pedig nem más, mint Ambrus Zoltán alezredes, ceglédi rendőrkapitány. „ Erre nekem nincs időm! „- mondta, mikor bosszúsan távozott. Mindez 17.05-kor volt.

Citrom-díj:

Zárt ajtók mögött vitáztak az abonyi képviselő testület tagjai az alpolgármester személyéről. A füst mégsem szállt fel, sajnos, mert továbbra sincs alpolgármestere a településnek. Az egyik lehetséges jelölt, Parti Mihály részt sem vett a mai ülésen – lapinformációink szerint – betegsége miatt. Felvetődik egy érdekes kérdés. Már arról pusmognak a településen, hogy vélhetően az egészségügyi centrum botrányba keveredett polgármestert valahogy a vizsgálat időtartamára felfüggesztik pozíciójából.

Politika:

veroniq - 2011.01.27. 21:36:24

A mai nap sem telt el Abonyban bűncselekmény nélkül. A kora esti órákban az Abonyi Lajos út végén található belvizes területek mentésére szolgáló szivattyút ismeretlen tettesek meglovasították. 

Közbiztonság:
Belvíz   

veroniq - 2011.01.27. 12:21:42

Azt nem tudjuk, hogy pontosan mit állítanak ki és melyik települések jelenhetnek meg konkrétan Kínában, de az biztos, hogy megyénk hamarosan ott mutatkozik be.  

Kína legelismertebb ilyen jellegű rendezvényét, csaknem húsz éve rendezik meg az ország különböző városaiban.

A szervezők mintegy 120 kiállítóra számítanak idén szeptemberben. Az eredetileg a kínai városok közötti együttműködés előmozdítását szolgáló kiállításon néhány éve már külföldiek is részt vesznek, ezért kapott meghívást Csungkingból Pest megye is. A hagyományos világkiállításoktól eltérően a helyszín hosszú távon is a város jellegzetessége marad. A magyar kert-rész felépítésének minden költségét a kínai város vállalta magára.

Külvilág:

Szerző: Panoráma online

Íme az ékes bizonyítéka annak, hogy nem csak Abonyban vannak gondok a közbiztonsággal, hanem a szomszédos Cegléden is. Íme egy tanulságos olvasói levél.

A Panoráma Fórum rovatait olvasva azt tűnt fel, hogy Cegléd városában a közbiztonság nem a legmegfelelőbb, s ezért a Ceglédi Rendőrséget teszik felelőssé. Senkinek eszébe sem jut, hogy Cegléd közbiztonsága semmivel sem rosszabb, mint bárhol az ország más városaiban. Tudomásul kell venni, hogy amilyen az országos általános erkölcsi, gazdasági morális helyzete, olyan a közbiztonsága is. Az igaz, hogy a szocialista rendszerben a közbiztonság jobb volt, de az azért volt így, mert a diktatúrákban a bűnözést jobban kordában lehetett tartani. /pl:Ref./

 

De beszéljünk Cegléd közbiztonságáról :

A rendszerváltozás előtt a városban mindig volt egy úgynevezett URH-s gépkocsizó járőr, melyet csak rendkívüli esetben lehetett előírt feladatától elvonni, igénybe venni, az útiránytól eltéríteni, vagy elvezényelni. Ez a szolgálat a nap 24 órájában folyamatosan kellett, hogy működjön. Így nem fordulhatott volna elő olyan eset, hogy akkor amikor rendőr kellene, mondják hogy nincs járőr. Ennek a folyamatos gépkocsizó járőri tevékenységnek nemcsak a megelőzés volt a jelentősége, hanem az is előnye volt, hogy perceken belül megtudott jelenni ott, ahol bűncselekményt követtek el. Megfontolandó lenne ennek visszaállítása.

Közbiztonság:
Cegléd   

Az adójóváírás szűkítése, a nyugdíjak adó alá vonása, a rokkantellátások szigorítása is szóba kerülhet - vélekedtek a Világgazdaságnak nyilatkozó elemzők a februárban bemutatásra kerülő reformcsomagról, amely azonban még mindig nem "forrta ki magát".

 

Egy év alatt lehetetlen 600-800 milliárd forintot lefaragni a költségvetés kiadási oldaláról, de még az is komoly kormányzati erőfeszítéseket igényel, hogy ekkora megtakarítás három év alatt megvalósuljon. Így vélekedtek lapunknak elemzők, mindezt pedig a kormányzati berkeket ismerő források azzal egészítették ki, hogy még korántsem „forrta ki magát” a néhány héten belül bejelentendő reformcsomag.

Gazdaság:
Nyugdíj   
Adó   
Első<< Előző1502150315041505150615071508Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok