Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7814, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1502150315041505150615071508Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.02.16. 15:24:15

Beindul az önkormányzati propaganda gépezet! A TRIÓ Televízió nyerte a képviselő testületi ülések közvetítésének jogát, illetve a műsorkészítést is ők végezhetik. 

Közélet:
TV   
Törtel beerősít
 
Több abonyi játékos is a Törteli KSK csapatát erősíti és ők a megyei első osztályban játszanak. Az országos híradások most arról számolnak be, hogy a törteli szakvezetés beerősít és két 36 éves, ferencvárosi, korábban válogatott sportolót is szerződtet.
 
Íme a cikk erről:
 
Játékossors: a megye I-ben folytatja a korábbi ferencvárosi, válogatott csatár

A Törteli KSK két 36 esztendős, korábbi válogatott játékost szerződtetett Tóth Mihály és Pető Zoltán személyében. A Pest megyei I. osztályban szereplő együttes két új játékosa közül az  egyszeres válogatott Tóth Mihály  legutóbb az NB II-es SZTK-Erimában, míg a kilencszeres válogatott Pető Zoltán az ősszel az élvonalbeli Szolnoki MÁV-ban futballozott. 

Forrás: www.nemzetisport.hu
 
Sport:
Törtel   
Foci   

veroniq - 2011.02.16. 14:11:33

Abonynak ugyan alpolgármestere már hosszú hónapok óta nincsen, de aljegyzőnk az már van.

 

Mint lapunk arról már beszámolt, az előző aljegyző, aki kibékíthetetlen ellentétben állt a település polgármesterével, más magasabb beosztásban dolgozik tovább Szolnokon.  Az önkormányzat a megüresedő álláshelyre rögtön ki is írta az álláspályázatot és sikerült is kiválasztani a legmegfelelőbbnek ítélt jelöltet a sok jelentkező közül. Lapunk nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a „ felhozatalban „ voltak olyanok is, akikről nem lehetett eldönteni, hogy egyáltalán miért is pályáztak…. Nos, az álláspályázat győztese korábban Rákóczifalván dolgozott a település polgármestere mellett koordinátorként és első sorban a pályázatok tartoztak a hatáskörébe.

 

Dr. Vörös Máriának jogi végzettsége van, nyilván képben van az önkormányzati és hivatali működéssel kapcsolatban és a település bónuszként kapja a pályázatok terén megszerzett tudását. 

Közélet:
Aljegyző   
Testület   

veroniq - 2011.02.16. 13:42:21

Ezt állapíthatta meg a képviselő testület, amikor Dr. Németh Mónika jegyző szót kért az előző ülésen és elmondta a tavalyi évre előírt adóbevételek teljesülésének számait. Mint lapunk arról már beszámolt olvasóinak, Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester éppen az adócsoportot tartotta több alkalommal is szakmailag felkészületlennek a feladata ellátására.  Ez első sorban arra vonatkozott, hogy rengeteg a még 2010.-es év előtti kintlévőség. Aztán utóbb kiderült, hogy mégsem olyan sok, mint azt előzetesen számolta egy külsős cég, aki teljesen alkalmatlannak bizonyult a behajtásra. Ezek után az adócsoport lépett akcióba és sikerült rengeteg pénzt bevarázsolni az önkormányzati büdzsébe. Az 2010-es esztendő teljesítési adatai egész kellemes számokat tartalmaznak.

Közélet:
Adó   

veroniq - 2011.02.16. 08:05

Közélet:
Abony   

A Városi Sportbálra többen is ajánlottak fel tombola nyereményeket és köztük igazán értékes „ darabokat „ is. Úgy adódott, hogy a fődíj egy igazi meglepetés volt, mert egy mini hifi tornyot, MP-as lejátszóval hozott a bálra az Oktatási- Kulturális és Sport Bizottság elnöke, Gulykáné Gál Erzsébet. Volt is öröm, amikor az értékes tárgy gazdára talált, de nem volt kisebb értékű a porszívó sem a STONE PUB-tól, a Pintér és Társa felajánlása egy mikrohullámú sütő volt és a 25. születésnapját ünneplő Mediterrán fürdőszoba szalon ajándéka egy 25 ezer forint értékű vásárlási utalvány volt!

 

Ezen kívül nagyon köszönjük Szobonyáné Éva, Sziszkó, Nagy Gáborné, Dr. Németh Mónika, a Kormos Optika és a többi felajánló ajándékait is! Így lett teljes a bál.

 

LŐVE

Közélet:
Sportbál   

veroniq - 2011.02.15. 20:16:17

Az előző testületi ülésen fogadta el Abony város önkormányzata azt a pénzügyi beszámolót, melyet a pályázatos támogatást kapott civil szervezetek nyújtottak be. Lapunk úgy tudja, hogy minden sportegyesület és civil szervezet képes volt időben és érdemben elszámolni az abonyi önkormányzat felé. Az Abonyi Városi Polgárőrség beszámolójával azonban gondok adódtak. Ez elhangzott Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester szájából, amikor Kovács László bizottsági elnök arra kérdezett rá, hogy a beszámolt szervezetek listájában miért nincsen benne ez a szervezet. Az ok prózai.

Közbiztonság:

veroniq - 2011.02.15. 20:03:06

 Megújult a házasságkötő terem

 

Nem csupán a polgármesteri Hivatal Dísztermébe érkeztek új székek, hanem az úgynevezett kis házasságkötő terem is megújult. Erről örömmel számolt be a mai képviselő testületi ülésen Dr. Németh Mónika jegyző, aki azt is elmondta, hogy a tavalyi költségvetési keret terhére vásárolták meg az új szőnyegeket és a virágokat. „ remélem ezzel sikerül a házasságkötési kedvet is fokoznunk! „- mondta a jegyző.

 

LŐVE

 

Íme képek még:

Közélet:
Hivatal   

veroniq - 2011.02.15. 19:34:58

Új székek érkeztek a polgármesteri hivatal dísztermébe, a régieket lecserélték. Ideje is volt már mindennek. A múlt évi megspórolt keret terhére vásárolták meg mindezt. Íme a mi székeink. Ma már ültem rajta és el kell mondanom, hogy ugyan szépek, mutatósak, de nem túlságosan vendégmarasztalóak.... Mert nem kényelmesek. Mindez nem baj, biztos kibírjuk! A szépségért meg kell szenvedni, még akkor is, ha egy ülőalkalmatosságról van éppen szó.

 

Nagyításhoz katt a képre!

Közélet:
Hivatal   

Abony város önkormányzatának a múlt év októberi választások óta nem sikerült még alpolgármestert választania. Ma sem jött össze az „ alpolgi hadművelet „, mert eredménytelen lett az a titkos szavazás, melyet az ügyben szerveztek zárt ülés keretében. Az érintetteknek urnába kellett dobniuk a szavazócédulákat. Az ülésről több képviselő is hiányzott a tizenegy közül, így nem volt jelen Dr. Abonyi Viktor, Habony István és Kocsiné Tóth Valéria sem. Nyilván többen tartózkodtak. Részleteket nem tudunk, mert titkos és zárt volt a szavazás. Annyit viszont lehet sejteni, hogy a favorit nem más volt, mint Parti Mihály korelnök, a FIDESZ helyi képviselője.

 

Lapunk nem hivatalos forrásból úgy tudja, hogy négy igen, három nem szavazatot kapott a jelölt és egy érvénytelen szavazócédulát is találtak a szavazatszámlálók az urnában. A voksolás név nélküli és titkos volt....

Politika:
Első<< Előző1502150315041505150615071508Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok