Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6998, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1502150315041505150615071508Következő >>Utolsó

veroniq - 2010.12.27. 12:18:21

Jön a Szilveszter és a „ robaj „ !

 

Hamarosan véget ér az esztendő és ekkor szabad lesz a „ vásár „ néhány napra. Mármint, ami a nagyobb méretű tűzijátékokat illeti. Van olyan abonyi nagy áruház, melynek parkolójában már holnap kaphatók lesznek ezek a pirotechnikai eszközök. Sőt, az áruk is szerény lesz és baráti, legalábbis az elmúlt évekéhez képest. Ezzel nyilván együtt jár majd az is, hogy sokan vesznek olyanok is tűzijátékokat, akik még életükben nem próbálták ki azok használatát. Így nyilván a balesetek száma is nőhet. Volt egy időszak a rendszerváltás után, amikor szabad volt a petárda használata is Szilveszterkor, de jó magyar szokás szerint túlzásokba esett a lakosság. Sokan vesztették el fél szemük világát és szenvedtek maradandó sérüléseket. Így, a petárda tilos, ennek ellenére viszont sokan használják. Sajnos, már most is. Nézzük a részleteket:

Közbiztonság:
Petárda   

Hóhelyzet

 

Szakad a hó! Lehet szánkózni és kint a szabadban sportolni. Igaz, ennek nem mindenki örül. Azok biztosan nem, akiknek a közutakon kell ma közlekedniük és azok sem, akiknek házait fenyegeti a belvíz. Íme, egy ki egyveleg arról, hogy mi a helyzet az országban:

 

Hókupacok, jég és víz alatt az ország

A karácsonyi esők és az elmúlt napokban visszatért havazás miatt romlott az árvízi és belvízi helyzet; elzárt települést egyelőre nem jelentettek sehonnan az ország területéről. A közlekedésben fokozott óvatosság javasolt.

A Sajó áradása miatt eddig öt utat kellett lezárni. A Zagyván és a Körösökön elindult újabb árhullám miatt a Tisza felső és középső szakaszán, valamint a mellékfolyókon árvízvédelmi készültséget rendeltek el. Nőtt a belvizes földek nagysága is, országszerte 306 ezer hektár áll víz alatt. Békésben soha nem volt akkora terület belvizes, mint most. A szabolcsi Tiszaeszláron és Újfehértón összedőlt egy-egy vályogház, senki sem sérült meg. Több száz házat veszélyeztet a belvíz.

Közélet:

veroniq - 2010.12.27. 11:12:23

Csendháborítás: Mi az?

Kedves Olvasónk, D’Artagnan kérdezte tőlünk, hogy mi is a helyzet a csendháborítással kapcsolatban. Íme, most egy kis összeállítás a mihez tartás végett. Így Szilveszter táján éppen nagyon aktuális a téma. Sajnos, nem eszik olyan forrón a kását, ha a szomszéd elviselhetetlenül zajong, akkor hosszú procedúrára számíthat és 30 ezres bírságra. De hogy is van ez? Az biztos, hogy mindez közrend elleni szabálysértésnek minősül.

Elméletileg rendőrt hívhatunk, ha elviselhetetlen a szomszéd zaja: 2007. március 1. óta van hatályban a mindenkire kötelező érvényű zajrendelet, amit viszont a városok, kerületek felülírhatnak. Általános tapasztalat, hogy a rendeletet alkotók szerint a szombat nem pihenőnap, így a szomszéd ezen a napon büntetlenül fúrhat, kalapálhat, énekelhet.

Citrom-díj:

Csontvázzá soványodva éhen halt afrikaiak: világbotrány! De az, hogy évente hányan fagynak halálra itt, Európa közepén, legfeljebb csak kishír.

Persze, hogy majd még a világgá röppentett drámai képek nyomán elkezdjen, mondjuk Etiópia népe tüzelőnek való szárított teveszart (vagy éppen zsákba meleget?) gyűjteni a tökéletlen politikai vezetése alatt sínylődő „fejlett világ" szegényeinek!?

A minap - bűnügyi rovatban! - talált hír szerint még szinte el sem kezdődött a tél, és már csak Magyarországon is legalább ötvenen fagytak halálra saját, fűtetlen házuk táján. Tehát még csak nem is hajléktalanok! - No, nem mintha ez utóbbi állapot-körülmény bármennyit is szépítene a dolgon, hiszen GDP ide, high-tech oda, olyan, hogy egy emberi közösség a legalapvetőbb létfeltételeket se legyen képes elesettjeinek biztosítani, az még az emberré, sőt mi több, talán még a főemlőssé válás előtti időket idézi!

Citrom-díj:

veroniq - 2010.12.26. 10:55:35

Így, Karácsony másnapján boldogan nézegetem azokat a tárgyakat, melyeket azoktól kaptunk, akik igen közel állnak hozzánk. Becses darabok ezek, szépek és megérintenek. Olyanok, melyeket nem kötelező gyakorlatként, drága pénzért elidegenedve vettek nekünk. Olyanok, amiket az Ember, akit szeretünk, féltő gondoskodással válogatott nekünk, vagy saját kezűleg készített azért, hogy mosolyt csaljon az arcunkra.

Különvélemény:

veroniq - 2010.12.26. 10:32:18

Mi drágul januártól? Gáz, posta, jövedéki adó, közszolgáltatások

 

A januári emelések közül a legfontosabb a lakossági gáz drágulása. Az új tarifarendszer sávos lesz: az évente 1200 köbmétert meg nem haladó fogyasztás esetén nem változnak az árak - ide tartozik a fogyasztók 57 százaléka. Az 1200 és 1500 köbméter közöttiek esetén a drágulás mértéke 0,7 százalékos lesz januártól. Az 1500 köbméter feletti fogyasztás esetén az áremelés mértéke 4,5-9,3 százalék közötti lesz. A legfelső két kategóriába - 7,8, illetve 9,3 százalékos emeléssel - a 3,5 millió fogyasztó 6 százaléka tartozik.

Gazdaság:
Gazdaság   

veroniq - 2010.12.26. 09:21:06

Ádám, Éva, István, János

 

Sok Kedves Olvasónk nevei a fentiek. Ők Karácsonykor ünneplik névnapjukat. Vannak, akik jeles napokon születtek, vagy nevük miatt emlékezünk rájuk ilyenkor. Zsófi lányom a „ napján „ született, szeptember 17-én, Zsófia napon… Igaz, csak pár hét múlva döbbentem rá erre a tényre és máskor ünnepeljük angyalkám neve napját. Nos, jó is meg nem is, ha ünnepkor köszöntjük azokat, akik hozzánk közel állnak. Most külön tisztelettel kívánok sok boldogságot mindazoknak, akik Karácsonykor születtek vagy ilyenkor névnaposok. A fenti nevek szépek, híresek. Íme, a jelentésük:

Közélet:

veroniq - 2010.12.26. 01:11:12

 

Itt a Karácsony. Eszünk, eszünk és eszünk. Finomabbnál finomabb csemegével várnak Rokonaink, Barátaink. Ráadásul mi sem szeretnénk lemaradni. Főzünk és eszünk. Mert az ünnep erről is szól. A közös étkezésekről, az ínyencségekről, a sok- sok éve hagyományosan Karácsonykor főzött és sütött finomságokról, a kulináris élvezetekről Bűnbe esünk, elcsábulunk, három napig, de előtte és utána is…. Mert enni jó! Nos, ha mindezt átvészelték és elfogadták kedves Olvasók, akkor most következzék néhány gondolat arról, hogy hogyan is kellett volna… Én mindenesetre nagyon belakmároztam. Nem egyszer és nem kétszer, de nem bántam meg! Eljön ennek még a böjtje is.

Különvélemény:

2010. július

Svédcsavar polgármester fronton

 

A FIDESZ már döntött arról, hogy Kovács Lászlót, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnökét indítja polgármester jelöltnek az abonyi önkormányzati választásokon. Többen úgy vélik, hogy nála jóval markánsabb jelöltet is találhattak volna, és az ellentábor meg kifejezetten örül személyének. A jelenlegi polgármester, Romhányiné Dr. Balogh Edit nagy bajban lehet, mert a jelek szerint egyszerűen kihátráltak mögüle azok a civil szervezetek, melyek eddig támogatták, de még nagyobb baj, hogy az Abonyban egyik legerősebbként elhíresült vállalkozói lobbi bizalmát sem élvezi már. Ennek irányába hat, hogy az imént említett erős gazdasági lobbi új nevet dobott be a piacra Dr. Magyar Gábor személyében, aki igaz, hogy jelenleg Tahitótfaluban él és ott helyi képviselő, de a hírek szerint haza akar költözni szülővárosába, Abonyba.

Politika:

Több mint négyszáz ember mindennapjaihoz nyújt segítséget a tanyagondnoki szolgálat, amely a város északi illetve keleti határában lévő külterületeken dolgozik. Az utak sok helyen járhatatlanná váltak, a térdig érő sárban csak sok száz méteres gyalogolással lehet megközelíteni több tanyát. Olyan idősek is vannak, akiket a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa naponta többször keres fel, hogy tegyen a tűzre, és élelmet, gyógyszert vigyenek neki.

A hó és a felázott talaj tovább rontja az egyébként is mostoha sorsú emberek helyzetét. Ilyenkor a legegyszerűbb teendő elé is megoldhatatlan akadályok tornyosulnak. Az idős emberek élelmiszerért, tüzelőért vagy gyógyszerért sem tudnak elmenni, ahogy orvoshoz sem. Ilyenkor is a tanyagondnoki szolgálatra szorulnak. Azt, akit egészségügyi panasza a városba szólítja, ők hozzák be terepjárón. A kisgyermekes családoknál pedig a védőnői szolgálattal való kapcsolattartást teszik lehetővé. A Máltai Szeretetszolgálat a város keleti és északi határán látja el ezt az ellátást, amely most télen értékelődik fel igazán.

Külvilág:
Cegléd   
Első<< Előző1502150315041505150615071508Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok