Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7814, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1501150215031504150515061507Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.02.17. 18:01:42

Ezúton szeretnék kedves Olvasóinktól segítséget kérni, mert az előző testületi ülésen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester elmondta a televíziós közvetítéssel kapcsolatos napirendi pontnál, hogy az eddigi képviselő testületi ülések anyagai fent vannak a www.abony.hu internetes oldalon. Most csináljunk nekik egy kis reklámot! Kérem, segítsenek megtalálni nekem ezeket a felvételeket, mert szégyen, nem szégyen, én ezeket bizony nem találom! Igaz, eléggé otthonosan mozgok az internetes világban, de ez nekem feladta a leckét. Most vagy tök béna vagyok, vagy polgármesterünket félretájékoztatták és nincs ott semmi.

Nos, 100 szónak is egy a vége, a " becsületes megtaláló ", aki megmutatja nekem, hogy hol vannnak a város honlapján azok a felvételek, amik a testületi ülésekről készültek, kap tőlem egy üveg pezsgőt! Na, akkor keresésre fel! Kérem a linket, ha megvan. Üdv. Lőrinczy Veronika, főszerkesztő

 

Youtube videomegosztón megtalálható abonyi képviselőtestületi videók:

Közélet:
TV   

veroniq - 2011.02.17. 17:13:43

A tavalyi évben is remek fényképeket készített nekünk, lassan már profivá váló amtőr fotósunk, az ABOPOL Kft. egyik társtulajdonosa. Az idei évben a 2010-esnél még remekebb fényképekkel örvendeztetett meg bennünket. Fogadjátok ezeket olyan szeretettel, amilyen lelkesedéssel készítette Nektek, Rólatok, Rólunk, ezeket a képeket Laci!

Ha szeretnéd megkeresni magad, vagy érdekelnek a díjazottak, esetleg Hip-Hop Boyz fan vagy és kellene egy kép róluk, netalántán az izgat hogy buliztak a XI. Városi sportbálon, akkor kattints IDE (fotó: ABOPOL, Szabó László S.K.)

Közélet:
AboPOL   
Sportbál   

Hárommillió virágokra! Ennyi pénzt szavazott meg Abony város képviselő testülete a 2011-es virágosítási programjára. A tavalyi évben ennél kevesebb összeg állt rendelkezésre és azt sem úgy valósították meg, ahogyan azt eredetileg elképzelték. 

Közélet:

 

Naponta elképedve látom, hogy az OTP Bank előtt a volt négyes főúton a KRESZ mindenféle szabályaira fittyet hányva megállnak az ügyfelek, hogy pénzt vehessenek fel az automatából vagy bemenjenek bankjukba. Eddig még nem sikerült lencsevégre kapnom az  " elkövetőket ", akik gyakran meseautókkal érkeznek a helyszínre szabálytalankodni és ezzel veszélyeztetik a többi közlekedőt. Nos, ma 13.12 perckor rajtakaptam az abonyi zsarukat, ahogyan rajtakaptak egy tilosban megállót. Íme a kép minderről. Kérem, máskor is és másokkal is járjanak el ugyanilyen szabályszerűen, hiszen a közelben gyalogátkelő hely is van.... Tisztelettel kívánok további eredményes munkát a mai napra is az abonyi zsaruknak ebben a ronda esős időben!

 

Szabálytalankodó autókról és rendőri intézkedésekről továbbra is várjuk Olvasóink képeit, rövid kommenttel, ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

LŐVE

Közbiztonság:

 Bemérik a „ sugarakat „

 

Lapunkat, a Jobbik Magyarországért Mozgalom környezetvédelmi szakembere, Zábrácki László arról tájékoztatta, hogy a volt folyékony műtrágya gyár területén bemérik a közeljövőben a káros anyag kibocsátás szintjét. Első sorban arra a kérdésre keresnek választ, hogy sugároz-e a terület radioaktív anyagot. Ennek érdekében a Magyar Országgyűlés hivatalában dolgozó szakember már megtette a kellő lépéseket és megrendelték a mérőeszközt, az úgynevezett Geiger- Müller számlálót.

Közélet:

veroniq - 2011.02.16. 21:47:33

Már a babakocsikat is lopják!

 

Ülnek? Remélem. De minden esetre jól kapaszkodjanak meg. Egy elképesztő történet következik az emberi gonoszságról és arról, hogy hogyan találkozik össze az elfuserált egészségügyi centrum meg a bűnözés.  Kedves ismerősöm mesélte el az alábbi történetet.

 

Hétfői napon a háromgyermekes család kötelező védőoltásra vitte az egészségügyi központba legkisebb gyermekét. Nincs autójuk, babakocsival érkeztek. Bevitték azt az épületbe, de onnan ki kellett vinniük, mert rájuk szóltak. Ki is vitték. Aztán az oltás után jött a „ meglepi „. A babakocsinak hűlt helyét találták. Ez egy sötétkék színű COMPO márkájú babakocsi volt, mely már a harmadik gyermeket szolgálta ki. Benne volt az anyuka összes irata egy női táskában, valamint egy karton tejecske, melyet a gyerekek vártak már otthon nagyon. Ezen a napon még egy rózsaszínű babakocsinak is lába kélt az egészségügyi centrum elől, ahol, annak belsejében egészen egyszerűen nem található babakocsi tároló. A családfő elmondta, hogy korábban, mikor még másik épületbe jártak, legalább melegedő is volt a téli hidegben a babakocsik számára, mert kinyitottak egy garázst nekik, ahová azokat betolhatták, annak érdekében, hogy legalább ne kelljen a jéghidegre hűlt kocsiba tenni az apróságokat.

Közbiztonság:

Kérdezi tőlem hűséges Olvasónk, akinek nem igazán tudtam tanácsot adni arra nézve, hogy a Somogyi vagy a Gyulai iskolába írassa-e be első osztályba lépő kisgyermekét. Nos, én diplomatikusan csak annyit mondtam, hogy én tanító nénit szoktam választani, ami igaz is. Most megkérem Önöket, kedves Olvasók, hogy segítsenek társuknak a döntésben! Melyik általános iskolát válassza és miért? Induljon hát a vita, a  fórum minderről.

 

Íme Olvasónk levele:

Tisztelt Veronika!

 A korábban történő telefonos beszélgetésünkre hivatkozva írok most Önnek.  A leendő kisiskolások szüleinek szeretném, ha segítene az iskola választásban. Egy fórum elindítását szeretném  kezdeményezni, teljesen névtelenül.

Oktatás:
Oktatás   
Iskola   

veroniq - 2011.02.16. 18:43:24

Galéria megtekinthető: ITT (fotó: Polyák Attila)

2011. február 5-én került megrendezésre a Városi Sportcsarnokban a Kyokushin Karate Diákolimpia Területi Selejtezője. A rendezvényen számos sportegyesület képviseltette magát, közülük az abonyi Power SE versenyzői az alábbi helyezéseket érték el. Eredmények a cikkben!

Sport:
Karate   
POWER SE   

Börtön után most mopedautó-húzással demonstrál

Százhúsz kilométeren át kézi erővel húzza Törökszentmiklósról Budapestre különleges, három és félmázsás gépjárművét a Mopedautók és Segéd-motorkerékpárok Magyarországi Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, Bander Ferenc így demonstrál a mopedautók magyarországi – véleménye szerint az uniós közösségi joggal ellentétes – hatósági megítélése ellen.
 
 

Az érdekvédő az akció előtt az indulás helyszínén, Törökszentmiklóson az MTI-nek elmondta: a menet körülbelül öt napot vesz majd igénybe. Ennyi idő alatt szeretné 350 kilogramm tömegű, a robogókéhoz hasonló teljesítményű, dízel járművét elhúzni Budapestre. A 4-es főúton haladva a lehető legtöbb lakott települést igyekszik útba ejteni, hogy minél többen csatlakozzanak tiltakozásához.
   
Forrás és további részletek: HVG
Kép: MTI
 
Közélet:

veroniq - 2011.02.16. 18:11:56

Kiírták a pályázatot a civilek számára

 

A tegnapi napon kiírták Abony sportegyesületei és civil szervezetei számára az önkormányzati támogatással kapcsolatos pályázatokat. Jó hír lehet az érintettek számára, hogy a keretösszeg emelkedett és gyorsított formában folyik a pályáztatás. Erről kérdeztem Gulykáné Gál Erzsébetet, az Oktatási- Kulturális és Sport Bizottság elnökét, aki lapunknak adott villáminterjújában elmondta, hogy a hír igaz, a szervezeteknek március 3-ig kell benyújtaniuk pályázataikat.

 

A 2010-es évben rendelkezésre álló keretösszeg mindösszesen 10 millió forint volt, de ebből csak nyolcat osztottak ki első körben. A maradék kettőmillió forint az eredményesség alapján járt volna, a hagyományoknak megfelelően, de ennek a kiírására, megpályáztatására végül nem kerülhetett sor, tekintettel arra, hogy nem jutott rá forrás.  

Sport:
Sport   
Első<< Előző1501150215031504150515061507Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok