Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1501150215031504150515061507Következő >>Utolsó

A West Balkán tragédia hullámai Ceglédet is elérték. A helyi szórakozóhelyek törvényes működését és a biztonsági előírások betartását itt is átvizsgálják. Pétervári Gábor, a Slágerclub tulajdonosa máris lemondta X-Faktoros sztárvendégeit, nem vállalja a szórakozóhely befogadóképességét meghaladó rendezvény megszervezését. Ugyanakkor kifogásolja, hogy míg ő próbál minden törvényi előírásnak megfelelni, addig a többi szórakozóhely tulajdonos a hivatal elnéző hozzájárulásával törvényi kiskapukat talál és a befogadóképesség többszörösével terhelt rendezvényeket tart.

 
A 280 fő befogadására alkalmas teremben már előre látható volt, hogy egyszerre gazdaságosan és törvényesen sztárokat meghívni nem lehet, mert a belépőjegyek a költségeket és az egyéb törvényben előírt kiadásokat nem fedezik. A koncertet ugyan meghirdették, de az egy hete történt tragédia hatására megtartását inkább nem vállalták. A Béke téri club tulajdonosa - mint elmondta - csak utólag szerzett tudomást a plakátokon található - a szervezők által meghirdetett - 400 fős limitről.
Közélet:
Diszkó   
Cegléd   

veroniq - 2011.01.29. 08:57:47

 A ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet igazgatója, dr. Pusztai Dezső közleményt  adott ki, melyben tájékoztatja a lakosságot, hogy az országos influenzajárványra miatt, saját hatáskörében eljárva 2011. január 28-ától látogatási tilalmat rendelt el a következő osztályokon: Szülészet-Nőgyógyászati Osztály, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály, Központi Anest- és Intenzív terápiás Osztály, Kardiológiai őrző. A rendelkezés visszavonásig érvényes.

Közélet:

veroniq - 2011.01.29. 08:33:52

Ülnek, mikor ezeket a sorokat olvassák? Ha nem, haladéktalanul tegyék meg. Leírhatatlan az, amit a következő sorokban olvasni fognak. Íme ismét egy igaz történet arról, hogy hogyan vitték el a végrehajtók egy másik Olvasónk autóját. Köszönjük a megtisztelő bizalmat, azt, hogy már második Olvasónk osztotta meg velünk életének egyik legnegatívabb sztoriját. Amennyiben ezt Önök is szeretnék velünk megtenni, küldjék el ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

Íme az olvasói levél, teljes terjedelmében:

 

Tisztelt Veronika!

 

2011.01.28.-án megjelent egy cikk /Rémsztori/ címmel. Nekem is volna egy ehhez kapcsolódó történetem: ha akarod megjelenteted, ha akarod nem,.- de mindenképpen el kell mesélnem!    

 
A történet a következő: Nekem is volt egy banki svájci frankos devizahiteles autóm. Egy munkaügyből eredően,- amely a Munkaügyi Bírósággal levelezve,- sem nyert beigazolódást,tehát nem is volt munkaügyi perem,- egy szép tavaszi napon 7 óra 30 perckor berohant hozzám a Bírósági Végrehajtó ,hogy adjak neki oda azonnal 1.o57.ooo Ft-ot!! A megdöbbenéstől köpni-nyelni nem tudtam,- de nem engedtem be az épületbe. 
Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.28. 18:40:59

 Kedves hölgyolvasónk mesélte el a következő történetet, akinek az autóját elvitték a bank végrehajtói, mert már nem tudta tovább fizetni a részleteket. Alapvetően nem ezzel van a baja, hanem a móddal, az eljárással és azzal, hogy a gépkocsiját jóval magasabb áron látta meg pár nap múlva a bank telephelyén eladásra kínálva, mint amennyit a bank szerint az ér. 

Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.28. 17:34:58

Már körbevette a víz a létfontosságú létesítményt

Rendkívüli gondokkal küszködik manapság a kétpói hulladéklerakó. A térségben felgyülemlett belvíz már-már a létesítmény működését veszélyezteti. Romhányiné Dr. Balogh Edit erről a tényről nem tájékoztatta Abony város képviselő testületét annak ellenére sem, hogy ő is tagja a REMONDIS Kétpó Kft. felügyelőbizottságának. A hír szerdai, a képviselő testületi ülést csütörtökön tartották. Napokon belül akár üzemi kényszerleállás is bekövetkezhet a kétpói hulladéklerakóban.

 

Amennyiben a belvíz eléri az elektronikusan működtetett mérlegelő rendszert, illetve az üzemi útrendszert, úgy nem tudni, hová kerül 24 település közel 224 ezer lakosának szemete. Jelenleg a létesítményt üzemeltető Remondis Kétpó Kft. és a Közép-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakemberei igyekeznek a felmerült problémát megoldani.

 

Minderről a www.szoljon.huszámolt be, beküldő: Markó Ferenc

Közélet:
ABOKOM   
Szemét   
Programok:
Galamb   

veroniq - 2011.01.28. 16:32:03

Mint lapunk arról már többször beszámolt, egyáltalán nem felhőtlen Abony város polgármesterének és jegyzőjének a viszonya. A választási kampány során a televízió adásában Romhányiné Dr. Balogh Edit egyenesen kijelentette, hogy lehet, hogy nem is polgármestert, hanem jegyzőt kellene váltani. Nos, mind Balogh Edit, mind a jegyző, Dr. Németh Mónika azóta is a helyén maradt. Az a hír járja, hogy a város első két asszonya szóban már nem kommunikál egymással, csak leveleznek. Ez azért nem teljesen így van, mint azt fényképünk is mutatja. A két hölgy pusmogott egymással a január végi testületi ülésen. Viszont az eredmény nem lehetett túlzottan pozitív, hiszen a disputa után ilyen arcot vágtak:

Nyehehe:

Ez derült ki abból, amit Pintér Gábor alezredes, Abony rendőr őrsparancsnoka mondott el a település közbiztonságát ért kritikai észrevételekkel kapcsolatban rendőreinkről. Nem egyszer hevesen és emelt hangon szólt, becsülettel védve kollégáit és a mundér becsületét is. Íme, a hozzászólásának lényege:

 

„ A rendőrség létszámpolitikája nem az én hatáskörömbe tartozik. Nem az én dolgom megítélni, hogy jó vagy sem, hogy hány kiló súlyúak és hány centi magasak a rendőrök.  A jelenlegi állománnyal Abonyon kívül öt települést kell ellátnunk. A mi feladatunk a közrend és közbiztonság fenntartása. Most 21 fős a létszám, ezzel kell megoldanom mindezt. Örömmel mondhatom, hogy a tavalyi volt az olyan első évünk, amikor nem volt áthelyezés, nyugdíjazás vagy egészségügyi okokból leszerelés. 16-ról sikerült 21 főre növelnünk illetékességi területünkön az állományi létszámot. A többi öt település terhére havi négy alkalommal vannak Abonyba átrendelve az ottani körzeti megbízottak.

Közbiztonság:

veroniq - 2011.01.28. 10:42:46

Rossz a lakosság hangulata!

 

Mint lapunk arról már röviden hírt adott, Habony István városi képviselő kemény kritikát fogalmazott meg a testületi ülésen a rendőrség munkájával kapcsolatban. Íme, részletesen az, amit mondott:

 

„ Tiszta fegyver nincs csak tisztított! A legjobb közbiztonságot is lehet tovább javítani. Rossz a lakosság hangulata e tekintetben. A médiumok azt sugallják, hogy a rendőrség  ahelyén van, de mi egészen mást érzékelünk alulról. …… Az abonyi rendőrök nem mehetnek át Szolnok megye területére. Már nem csak a felső vezetékeket lopják el, hanem a szobrokat is. Beszéltem egy idős emberrel, aki azt mondta, ha gyerekkorában a rendőr gyanúsat észlelt, akkor megállt. Most ez nem így van. Jó lenne szabályozni azt, hogy kit hány kilótól és centitől lehetne felvenni rendőrnek! A sok fiatalnak nagyon örültünk, de úgy ítéli meg a lakosság, hogy ezzel nem lehet elégedett. Szerintem vegyünk biciklit a rendőröknek! Na a Vasbolt előtt álljanak éjjel tizenegykor a kocsijukban ülve másodmagukkal. Jó lenne ha a lakosság fejmagasságban találkozhatna a rendőrökkel.

Közbiztonság:

veroniq - 2011.01.28. 10:04:31

Abonyban a Polgármesteri Hivatal nagytermében nyilván nem lehet túlságosan meleg, hiszen a testületi ülésen egy vadi újnak látszó villanyradiátort is beállítottak annak érdekében, hogy a teremben lévőknek ne kelljen fagyoskodniuk. Igaz, ez nem éppen energiatakarékos üzemmód......

Különvélemény:
Első<< Előző1501150215031504150515061507Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok