Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1498149915001501150215031504Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.02.04. 22:06:58

 MiA múlt: Visszajöttek  régi oldalak!

 

Nos, egy kis meglepetés, kedves Olvasóinknak. Visszarendeződnek lassan a MiAbonyunk régebbi verziói is. Íme egy kis múltidéző, a kísérleti, de ezerszer feltört joomla oldal és az azt ideiglenesen ezek után kiváltó drupal oldal. Ezeket már nem lehet kommentelni, de a tartalmakat megmentettük az utókor számára. Jogos lesz a kérdés, hogy hol van az ŐsMiAbonyunk. Nyugalom, ez is megvan, csak az állománya akkora, hogy feltöltése hosszabb időbe telik majd. Sajnos az adatbázis szerver adatai már nem állnak rendelkezésünkre. Addig is jó csemegézést mindehhez. Lőrinczy Veronika főszerkesztő

 

Fent a MiA múlt menüpontban megtalálod az oldalakat, de láthatod itt is őket:

 

http://www.miabonyunk.hu/archiv/jomabonyunk/

 

http://www.miabonyunk.hu/archiv/drupal/

Közélet:

veroniq - 2011.02.04. 21:42:47

Ez egyáltalán nem biztos, de az abonyi rendőrségi statisztika szerint 2009-ben a helyi rendőrőrs parancsnok beszámolója szerint 25, míg 2010-ben 36 főt értek kaptak rajta ittas vezetésen. Ez vélhetően abból adódik, hogy jobban ellenőrizték a gépjárművezetőket. Halálos közúti baleset a tavalyi hét helyett három volt. A súlyos sérüléssel járó közúti balestek száma 29-ről csökkent 10-re. A könnyű sérüléssel járó balesetek száma 32-ről 16-ra csökkent. Nőtt viszont az anyagi káros balesetek száma, harmincról negyvenre. Összesen Abonyban és körzetében 2009-ben 98 közlekedési bűncselekmény történt, míg 2010-ben csak 69. Mindez Pintér Gábor alezredes, rendőr őrsparancsnok beszámolójából derül ki. Abonynak azért viszonylag ilyen magas ez a fajta statisztikája, mert a leggyakoribb hely továbbra is a négyes főút elkerülő szakasza, és a 40-es számú főút és a városba vezető egyéb útszakaszok. A város belterületén nem volt jelentős a közlekedési balesetek száma, 18-r

Közbiztonság:

veroniq - 2011.02.04. 20:59:05

Ezen a héten, csütörtökön Abonyban rendkívüli testületi ülésre gyűltek össze az érintettek, hogy megvitassák a város belvízgondjait, illetve az ebből kivezető lehetőségeket.

Citrom-díj:
Belvíz   
Sport:
Sportbál   

veroniq - 2011.02.04. 18:28:19

A tagok nem lehetnek tagok Abony ivóvízminőség javító projektjével kapcsolatban, a közbeszerzési eljáráshoz ad- hoc bizottságot kellett választania a településnek. Ebben több abonyi képviselő testületi tag is benne volt, így Kelemen Tibor, Kovács László és Habony István is. Eddig bevett gyakorlat volt a településen, hogy testületi tagok töltenek be ilyen szerepet. A Közbeszerzések Tanácsa ezt jogszerűtlennek minősítette, mert a tagok nem lehetnek tagok, azaz a képviselő testület tagjai, akik döntéseket hoznak ebben a tárgyban, nem lehetnek tagjai az ad- hoc bizottságnak. Így új tagokat választottak azok mellé, akik eddig is megfeleltek. Ők a következők: Kemecsei Antal, Katona Emil, Csányi Tibor, Tóth Róbert, Dr. Németh Mónika és Temesközy Tamás. Nekik rendelkezniük kell a közbeszerzés tárgya szerinti közbeszerzési, jogi és pénzügyi szakértelemmel.

Politika:
Ivóvíz   

 Befejeződött Nyársapáton a szilárdhulladék-lerakó telep rekultivációja

 

2011. február 3-án került sor a település szilárdhulladék-lerakó rekultivált telepének hivatalos átadására.

Kis Miklós Nyársapát község polgármesterének köszöntője és Földi László országgyűlési képviselő beszéde után az ünnepélyes szalagátvágás következett.

A rendezvényt ezután az Erdei Ferenc Általános Iskola tanulóinak zenés és prózai műsora követte. A meghívottak a Szarka Mihály Művelődési és Szabadidőközpontban tekintették meg a színvonalas műsort, amely után a rendezvény állófogadással zárult.

 

A hulladéklerakó telep rekultivációja 3 hónap alatt készült el. A kivitelezési munkákat a Vízner és Társa Kft 2010. novemberében kezdte el a korábbi sertésfeldolgozó telepen. A terület füvesítésére tavasszal fog sor kerülni.  A tervezési munkákat a budapesti TRISCHLER Hungária végezte el, a közreműködő szervezet pedig a Pro Regio Nonprofit Kft volt.

A projekt közel

Külvilág:

 

A tegnapi rendkívüli képviselő testületi ülésen a téma a belvízhelyzet volt. Az ügy nem egészen került nyugvópontra annak ellenére sem, hogy számos szakembert meghívtak a tanácskozásra, akik elmondták, hogy a polgármester által felvázolt megoldások a jók. Voltak azonban kétkedők, többek között Dr. Egedy Zsolt is, aki gazdatársai álláspontját képviselte. Gáspár Csaba, az ABOKOM ügyvezető igazgatója meglepő fényképeket mutatott arról, hogy milyen állapotok uralkodnak a belvízcsatorna hálózat háza táján. Ezért egyértelműen a lakosság okolható. Íme néhány kép ízelítőnek mindebből. Részletes beszámoló a tegnapi ülésről később.

 

LŐVE

 

Képek még:

Citrom-díj:
ABOKOM   
Belvíz   

veroniq - 2011.02.04. 15:35:58

Az alábbi hírt természetgyógyász Olvasónk küldte el nekünk:

 
Nem új keletű a hír, különösen azok körében, akik használják a természetes gyógykészítményeket, vagy valamilyen szinten kapcsolatban vannak a természetgyógyászattal, hogy rossz napok következnek a gyógynövényekre alapozott készítmények forgalmazóira. Uniós törvény, egyetemes megszorítás, maffia ez, ami nem kerüli el a természetgyógyászatot, mint a gyógyszeripar legnagyobb ellenségét.
Egészségünk:

veroniq - 2011.02.04. 15:21:35

Az ABONETT KC felnőtt kézilabdás lányai a felkészülés hajrájában vannak, melyet kőkemény edzőmunka és sok felkészülési mérkőzés tarkít. Jövő héten indul a bajnokság Brandt Tamás edző lányainak. Kecskeméttel, a korábban csoportjukban győztes, magasabb most osztályban játszó kézisekkel meccseltek már kétszer is. Ezúttal az Abony győzött. Az ABONETT felnőtt csapata első helyen áll a bajnokságban és esélyes annak megnyerésére is.

 

Íme a legutóbbi beszámoló:

 

A kilencgólos itthoni győzelem után hét góllal maradt alul az Abony ellen a Kecskeméti NKSE felkészülési mérkőzésen. A hírös városi lányoknak semmi nem jött össze, a gyenge játék a rövid bemelegítési időnek és a betegségeknek is köszönhető volt.

Sport:

veroniq - 2011.02.04. 14:22:39

 

 Cserben hagyott megyei civilek

 

Pest megye önkormányzata még a 2010-es választások előtt kiírta a civil szervezetek számára szokásos éves pályázatát, melyben 150 millió forint sorsáról döntöttek. Ezt el is bírálták, de a nyertesek a mai napig egyetlen forintot sem kaptak kézhez. Hasonlóan jártak, mint a Bursa Hungarica ösztöndíjasai, akik szintén nem jutottak hozzá a megyei támogatáshoz. Itt még rosszabb a helyzet, mert a települési önkormányzatok viszont átutalták saját lakosaik után a pénzt, melyen most gyakorlatilag békésen „ ül „ a megye. Nincs pénz, mondják a megyei vezetők, de mindezek ellenére Kínában járt a megyei delegáció, Szabó István alelnök vezetésével. Egy kertművészeti kiállításra készülnek szeptemberben, ahol megyénk is bemutatkozik. Mind a cserbenhagyott hallgatók, mind a civil szervezetek képviselői értetlenül állnak a történtek előtt.

Citrom-díj:
Első<< Előző1498149915001501150215031504Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok