Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7001, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1504150515061507150815091510Következő >>Utolsó

2010. július

Svédcsavar polgármester fronton

 

A FIDESZ már döntött arról, hogy Kovács Lászlót, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnökét indítja polgármester jelöltnek az abonyi önkormányzati választásokon. Többen úgy vélik, hogy nála jóval markánsabb jelöltet is találhattak volna, és az ellentábor meg kifejezetten örül személyének. A jelenlegi polgármester, Romhányiné Dr. Balogh Edit nagy bajban lehet, mert a jelek szerint egyszerűen kihátráltak mögüle azok a civil szervezetek, melyek eddig támogatták, de még nagyobb baj, hogy az Abonyban egyik legerősebbként elhíresült vállalkozói lobbi bizalmát sem élvezi már. Ennek irányába hat, hogy az imént említett erős gazdasági lobbi új nevet dobott be a piacra Dr. Magyar Gábor személyében, aki igaz, hogy jelenleg Tahitótfaluban él és ott helyi képviselő, de a hírek szerint haza akar költözni szülővárosába, Abonyba.

Politika:

Több mint négyszáz ember mindennapjaihoz nyújt segítséget a tanyagondnoki szolgálat, amely a város északi illetve keleti határában lévő külterületeken dolgozik. Az utak sok helyen járhatatlanná váltak, a térdig érő sárban csak sok száz méteres gyalogolással lehet megközelíteni több tanyát. Olyan idősek is vannak, akiket a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa naponta többször keres fel, hogy tegyen a tűzre, és élelmet, gyógyszert vigyenek neki.

A hó és a felázott talaj tovább rontja az egyébként is mostoha sorsú emberek helyzetét. Ilyenkor a legegyszerűbb teendő elé is megoldhatatlan akadályok tornyosulnak. Az idős emberek élelmiszerért, tüzelőért vagy gyógyszerért sem tudnak elmenni, ahogy orvoshoz sem. Ilyenkor is a tanyagondnoki szolgálatra szorulnak. Azt, akit egészségügyi panasza a városba szólítja, ők hozzák be terepjárón. A kisgyermekes családoknál pedig a védőnői szolgálattal való kapcsolattartást teszik lehetővé. A Máltai Szeretetszolgálat a város keleti és északi határán látja el ezt az ellátást, amely most télen értékelődik fel igazán.

Külvilág:
Cegléd   

veroniq - 2010.12.26. 00:08:31

Jövőre részletekben fizethetik a lakásvásárlási illetéket a fiatalok

 

A 35 évnél fiatalabbak jövőre az első lakásuk megvásárlásánál felmerülő illeték megfizetésére tizenkét hónapos részletfizetést kérhetnek.

A parlament novemberben módosította az az adó- és járuléktörvényeket, ennek keretében bővítette az illetékre vonatkozó szabályozást. A november közepén kihirdett törvénya 35 évnél fiatalabbnak biztosít könnyebbséget - közölteaz adóhivatal.

A jogszabály kimondja, hogy a visszterhes vagyonátruházási illetékkötelezettség keletkezésekor 35. életévét be nem töltött fiatal első lakástulajdonának megszerzése esetén az adóhatóság a vagyonszerző, azaz a vásárló kérelmére - a kérelemben megjelölt időtartamra, legfeljebb a lakásvásárlástól számított 12 hónapra - havonta egyenlő részletekben teljesítendő részletfizetést engedélyez automatikusan az illetéktartozásra. Eddig is lehetett részletfizetést kérni, de a lehetőséget nem kapta meg mindenki.

Közélet:
Adó   

veroniq - 2010.12.25. 12:48:29

Galéria ITT, fotó: LŐVE

 

Az utókor számára csak néhány régi tégla, használati tárgy maradt meg az egykoron szebb napokat látott Petőfi Sándor Művelődési Házból. Emlékét ezek a fényképek is őrzik. Ekkor még az önkormányzat bérelte az egyháztól. Utána jött a bontás, az eltüntetés, majd a tüntetés, mely semmiféle eredményre nem vezetett. Ha minden a tervek szerint halad, helyén LIDL áruház épül. Abony egyik legértékesebb helyén, a központban. Ott, ahol lapértesüléseink szerint a multi újabb ingatlanok megvásárlására készül…. Ez 2010. egyik legkeményebb történése volt, mely sok negatív érzést is kiváltott a lakosságból.

 

LŐVE

Közélet:

veroniq - 2010.12.25. 11:46:41

Halálos motorbaleset történt az éjjel Cegléden. A járművön utazó két férfi a helyszínen meghalt. Egyikőjük sem viselt bukósisakot. Fának hajtott egy motoros péntek éjjel Cegléden, közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfi és az utasa a helyszínen meghalt. A holttestükre szombat reggel találtak rá. Egyikőjük sem viselt bukósisakot.

Közbiztonság:
Baleset   

veroniq - 2010.12.25. 11:15:26

Érdekes dolog végignézni az esztendő legfontosabb történéseit. Már olvashattak egy fél éves beszámolót az abonyi bűncselekményekről. Most egy csipet politika következik, az első ható hónapból. A sorozat folytatódik.

2010. január

 

Jobbik Abonyban

 

Nagy lakossági érdeklődés és részvétel mellett kezdődött a Jobbik kampánya Abonyban.

 

Szegedi Csanád, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Európa Parlamenti képviselője az abonyi lakossági fórumon felszólalt a multik ellen, akik felháborító módon kiváltságokat élveznek a magyar kis- és középvállalkozásokkal szemben. „ Csak azért mert külföldiek.  Csak azok maradhassanak az országban, akik kifizetik az adókat és a járulékokat! „

Politika:

veroniq - 2010.12.25. 10:32:45

Kozma Imre atya: "Arra vágyunk, hogy szeressenek és hogy szerethessünk"

A belső utakon keresztül jutunk el egymás, és önmagunk megismeréséhez, s hosszú utazásunk végén rájövünk, erre volt szükségünk, nem a pompára. Javakkal nem pótolható a legnagyobb ajándék, az emberi kapcsolat. Kapjanak helyet gondolatainkban azok, akik kevésbé szerencsések nálunk – nyilatkozta Kozma Imre atya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője és a Betegápoló Irgalmasrend budapesti rendház főnöke a hvg.hu-nak.

Közélet:

Nagy bajban vannak a belvízkárosultak

 ( A képen egy abonyi családi ház látható, mely nem vízparton fekszik... Elvileg! )

Máris elolvadt az idei hó. Televíziós adásokban sírnak azok, akiknek házaik, életül munkájának gyümölcse van veszélyben. Imát mondunk, azokért, akik Szent Este is bajban vannak. Még nagyobb bajban, mint eddig voltak. Abonyban is sokan vannak ők…. A karácsonyi gyertya meghitt fényénél gondoljunk azokra a lakótársainkra, akik emberhez méltatlan, sanyarú körülmények között, értékeikért rettegve töltik ezt az estét.

Citrom-díj:
Belvíz   

veroniq - 2010.12.24. 13:17:58

Nyehehe:

Olvasónk küldte:

Továbbra is folytatódnak a balkáni állapotok a tüdőszűréskor!


Tegnapi napon megkaptuk az értesítést tüdőszűrésre. Nem kis meglepetésünkre a Strand épületébe a Kálvin János útra! Az idén tavasszal pedig már reménykegtünk abban, hogy 2011-ben már az új Egészségügyi Centrumban végzik a szűrést, emberi körülmények között!

 

Katt a képre a nagításért!

Citrom-díj:
   
Első<< Előző1504150515061507150815091510Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok