Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7495, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1504150515061507150815091510Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.02.02. 12:30:59

 

Nem tagadom, naponta megnézem Abony város hivatalos honlapját és keresek- kutatok friss információk után. Elképesztő állapotok uralkodnak a lakosság „ nem-tájékoztatása „ a szembeötlő cél. Ronda és avas. De azt, amit ma láttam meg rajta, minden elképzelésemet felülmúlta. Van rajta frissítés gyanánt egy APEH közlemény és egy plakát, mely egy  Visegrádban megrendezésre kerülő programra csalogat, egy fotókiállításra. Hogy Abonyban is lesznek a hét végén programok? Meg utána is… Hogy volt egy testületi ülés? Sőt, holnap is lesz…. Ez senkit nem érdekel az antiinformatív városi honlapon. Merte zek a helyi rendezvények nem kapnak itt helyet. Na, én szégyellném nagyon, ha bármi közöm lenne ehhez. De szerencsére nincs! LŐVE

Citrom-díj:

veroniq - 2011.02.02. 12:09:28

Íme a Ceglédi Rendőr Kapitányság hivatalos közleménye az elmúlt hét bűnügyi statisztikájáról. Ebben nem esik szó az abonyi szoborlopásról, a  szivattyút őrző személy leütéséről, de az ékszerbolt kirakatának betöréséről sem. Voltak ennél durvább esetek is sajnos körzetünkben. Íme az írás média partnerünk honlapjáról: www.panorama-online.hu

 

 A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén január 24. és január 30. közötti időszakban 69 bűncselekményt történt, mely 26-tal több az előző hetinél. 48 esetben indult ismeretlen, míg 21 esetben ismert tettes ellen az eljárás. / Képünk csak illusztráció! /

Közbiztonság:

Egyszerűbben adózunk az idén, bár még a tavalyi szabályok szerint, ezért sem “söralátét” méretű még a bevallási ív – mondta Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettese a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában kedd reggel. Viszont a papír alapon bevallóknak is az eddigi harmadára fogyott a csomag, mindössze tizenkét oldal lesz az eddigi harminchat helyett. Nyomtatni is kevesebbet kell majd az ígéretek szerint. 

Sokkal kevesebb oldal kitöltése vár ránk az idén, ami azért érdekes, mert a jogszabályból még semmi változást nem látunk. Ezt koncepcióváltással sikerült elérni. Eddig az volt az elv, hogy amilyen adózási lehetőséget az SZJA-törvény felsorol, az mind köszönjön is vissza a bevallásban. Azokat a sorokat, amelyeket tízezernél kevesebben töltöttek ki, idén elhagyták az ívekből, így a bevallás az eddigi ötszázhúsz helyett száznegyvenkilenc sort tartalmaz majd. A paksaméta így harminchatról tizenkét oldalasra “fogyott” - derült ki a beszélgetésből.

 

Ha adózással kapcsolatban kérdése van, forduljon bizalommal a MiAbonyunk támogatójához, a KLB Kontír Bt-hez, akiket elérhet itt is: http://www.klbkontir.hu/

Ngyításhoz katt a képre!

Gazdaság:
Adó   

veroniq - 2011.02.01. 22:14:26

A bűnügyi helyzet számokban

 

Pintér Gábor alezredes, Abony város őrsparancsnoka beszámolt a képviselő testületnek az helyi rendőrőrs működéséről. Ebben statisztika is szerepel, mely szerint 2010-ben összesen  660 bűncselekmény vált ismertté városunkban, a tavalyi  571-el szemben. Az abonyi rendőrőrshöz tartozó települések közül sajnos csak Abonyban van romló statisztika. Betöréses lopás 125 volt, 2009-ben 134. Lopást 296 esetben követtek el, az előző évben 207-et. Rablás 2009-ben 10 volt, 2010-ben csak 4. Testi sértés 21, 2010-ben, előtte 22. Egyéb bűncselekmények száma 214 2010-ben, az előző évben pedig 201.

 

A részletes beszámolót folytatásokban közöljük, mindenki okulására.

 

LŐVE

Közbiztonság:

Magosz: Multicégek zsarolják a termelőket

 

Három hazai felvásárló visszaél gazdasági erőfölényével, és tisztességtelen piaci magatartást folytat, amikor a gazdákkal akarja megfizettetni azt a terményt, ami  a belvíz miatt nem termett meg – nyilatkozta Jakab István. A Magosz elnöke a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában kedd reggel azt is elmondta: egyes, elsősorban nemzetközi háttérrel rendelkező, multinacionális cégekről van szó, akik fedezeti vásárlással, a gazdák terhére vásárolják meg a szabad piacon a hiányzó mennyiséget. A szervezet több fronton is fellép a cégekkel szemben - hangoztatta Jakab István. 

Gazdaság:

Mint lapunk arról már beszámolt, Abony város önkormányzata mulasztásos jogsértést követ el azzal, hogy nincs a településnek alpolgármestere. Erről a Közigazgatási Hivatal is küldött már felszólítást. Ennek ellenére, továbbra sincs alpolgármesterünk. A hivatal észrevételezésében az szerepel, hogy Abonynak 30 napon belül meg kell szüntetnie ezt az állapotot, mert teljesen törvénytelen. „ Ezen időpontoktól kezdve tehát nincsen helyettese a polgármesternek. „ Bár lehet, hogy ezt bizonyos esetekben Romhányiné Dr. Balogh Edit nem is bánja, de mindent megtesz annak érdekében, hogy igenis legyen a városnak alpolgármestere.

Politika:

Negatív megtérülési értékek

 

Mondta ki az a tanácsadó cég, amely közreműködött az abonyi gigapláza és piaccsarnok előzetes üzleti terveinek elkészítésében. Lapunk nem hivatalos információi alapján csak bérbeadás esetén 22-100 év felett, értékesítéssel együtt történő bérbeadás esetén 17-100 év felett térülne meg az a beruházás, mely Abony következő nagyprojektje lenne, a főtér rekonstrukciójával, valamint a művelődési központ építésével együtt. Kalkuláltak bérleti díjakat is, mely üzletek esetén 18,5 EUR/m2/hó, a vásárcsarnok piaci értékesítéssel érintett területén 6,5 EUR/m2/hó és lakások esetében 4 EUR/m2/hó. Vagyis egy 50 m2-es lakás bérleti díja havonta 200 EURO lenne, ami jelenleg 53.000 forint körül van. Még így sem térülnek meg gyorsan a befektetések, melyet az önkormányzatnak saját zsebből kellene előfinanszíroznia.

Gazdaság:
Piac   

veroniq - 2011.02.01. 16:46:03

A cikk rövid lesz. Nem ragozom a véleményemet. Kedves Olvasónk fényképezte meg nekünk az ebek harmincadjára került Nagyjárást és környékét. Mindent visznek, ami vihető. Az iskolából, a házakból, az erőkből. Galéria: KATT

Citrom-díj:

 Egedy bekérdezett

 

Dr. Egedy Zsolt, a FIDESZ helyi képviselője az előző testületi ülésen rákérdezett arra, hogy mi a helyzet a Belső erdő dűlő hulladékszállítási gondjaival. Mint megírtuk, erről a területről senki sem gyűjti össze a szemetet, pedig mintegy 80 ember lakik ott. Oda egyáltalán nem jut el a hulladékszállító jármű. Gáspár Csaba, az ABOKOM ügyvezető igazgatója elmondta, hogy sajnos valóban nem történt előrelépés a szeméttel kapcsolatban. Annak ellenére nem, hogy a lakosok aláírás gyűjtést kezdtek és segítséget kértek több témában is. Mint kiderült, az ABOKOM felé nem ment megkeresés ez ügyben, viszont lapunk úgy tudja, hogy a lakók a kérelmet a polgármesternek címezték, aki azóta nem adta tovább a kérést. Gáspár Csaba azt mondta, hogy a problémát meg fogják oldani, de, hogy mikor arra nem tett ígéretet. „ Valóban ki kell dogozni erre egy rendszert, a közeljövőben megteszem! „- mondta el Gáspár Csaba.

 

LŐVE

Közélet:
Szemét   

veroniq - 2011.02.01. 10:28:44

Porondon a belvíz. Lapinformációink szerint Abony város polgármestere erre a hétre csütörtökre, azaz február 3-ra rendkívüli képviselő testületi ülést hívott össze 16 órára, belvízügyben. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester, aki a védelmi bizottság elnöke is egyben nyilván szeretné menteni a menthetőt. Így most az a helyzet, hogy hetente üléseznek városvezetőink.

 

A testülteire Balogh Edit nem egyedül megy, hanem meghívta azokat a szakembereket is, akik érintettek a belvíz ügyben. Azt nem tudom, hogy a még jobban érintett, a belvízzel sújtott lakosságot meghívta-e. Félő, hogy nem, mert akkor megint szót kérnének és vita alakulna ki. Csütörtökön mi minden esetre ott leszünk és beszámolunk Önöknek. Ha érintettek és tehetik, menjenek el csütörtökön, hiszen bizonyára érdekes dolgokat hallhatnak ott.

 

LŐVE

Közélet:
Belvíz   
Első<< Előző1504150515061507150815091510Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok