Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6917, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1504150515061507150815091510Következő >>Utolsó

veroniq - 2010.11.18. 23:36:33

Mint lapunk már beszámolt róla, a közelmúltban Abony egyik legszebb, patinás épületét felállványozták. Mára kiderült, hogy miért.

Csatronát cseréltek a frekventált területen elhelyezkedő ingatlan egy részén. Íme a képek erről.

Közélet:

veroniq - 2010.11.18. 23:12:43

November 18-án rendkívüli testületi ülést tartottak a Városházán Abonyban, melynek csupán egy napirendi pontja volt, mely a költségvetés módosításáról szólt.

Citrom-díj:

veroniq - 2010.11.18. 22:39:34

 

Ez is kiderült az úgynevezett közmeghallgatáson, ahol a lakosság kérdezett, a polgármester és a képviselők pedig válaszoltak, amire tudtak. Az egyik felszólaló hozzászólásában felvetette, hogy áldatlan állapot az, hogy Abonyban nem szabályozzák, hogy mikor lehet a kertekben tüzelni. A választ Kovács László, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság FIDESZ-es elnöke adta meg a kérdésre, aki elmondta, hogy van erre helyi szabályozás. Kedden és pénteken lehet tüzelni Abonyban.

Közélet:

veroniq - 2010.11.18. 21:31:26

 

Corvinus-felmérés: A vásárlók tizede már tudatosan keresi a hazai élelmiszert

A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar termékei még mindig nincsenek a "megfelelő polcon" a jelentősebb kereskedelmi láncoknál – ez derül ki a Budapesti Corvinus Egyetem kutatásából. Bár a fogyasztók kicsivel több mint tíz százaléka már tudatosan vásárol és keresi a hazai termékeket, ezt az arányt növelni kellene. 

 

Még jócskán van mit tenni a hazai élelmiszer-ipari termékek kiskereskedeleméért  – többek között ez derül ki a Budapesti Corvinus Egyetem témába vágó kutatásából. A hungaricumokat támogató szövetség megbízásából a tizenkét legjelentősebb hazai kereskedelmi láncot monitorozta felmérésével. Bár a számszerű eredmény első látásra nem tűnik rossznak, mégis további intézkedéseket javasolnak a felmérők, többek között a vidékfejlesztési tárca szakembereinek a magyar áruk pozícióinak javítására. A tudatos vásárlók tíz százaléknál valamivel nagyobb arányát bővíteni kellene, ehhez oktatási programok indítását javasolják az iskolákban. Ugyancsak növelni kellene a feldolgozott hazai áruk arányát, mert ebből elszomorítóan kevés van még a polcokon.


 

Gazdaság:
Gazdaság   

veroniq - 2010.11.18. 21:21:57

Programok:
Ipar   
Buli   
Tánc   
Zene   

 

Mint arról a MiAbonyunk internetes hírportál már korábban beszámolt, néhány évvel ezelőtt Gúth András vállalkozó saját költségén megcsináltatta a Gergely utcát. A közmeghallgatáson jelentették be, hogy ismét jótékony célra adakozik, hiszen a megépült Egészségügyi Centrum épületének védelme érdekében kiépíti ide a térfigyelő kamerarendszert. Ezt a bejelentését a teremben ülők megtapsolták.

Közélet:

veroniq - 2010.11.18. 20:12:30

2010-11-18 Abony. Város. Útiszonyok, ahogyan egy olvasónk és még sok- sok lakos érzi és látja. Az alábbiakban olvasói levél következik, képekkel.

Nagyításhoz katt a képekre!

Tisztelt szerkesztőség!


Ismételni fogom magam, mert az üzenőfalon már jeleztem a véleményemet, de az Önök részére újfent vázolom a felháborodásomat.


Évek óta járok Pestről a Bodócs közbe , ( régen még Szamuely T. utca volt, tehát azóta járok ide) egy számomra nagyon kedves családhoz. Ami mindig felbosszant, az az utca elhanyagolt állapota. Tessék mondani, senkit nem érdekel, hogy lassan semmilyen módon (gyalogosan, mint én, gépkocsival, mint mások) nem lehet végigmenni az utcán. A vasútállomástól a Nyári Pál utcáig egy kellemes aszfaltozott útszakasz után szó szerint belefutok egy "balkáni" közegbe, ami boka- és tengelytörő utat takar...

Citrom-díj:
Utak   
Kátyú   

veroniq - 2010.11.18. 19:56:50

Mondta el Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester lakossági kérdésre a november 18-i közmeghallgatáson. Baranyi Istvánné kért szót és megkérdezte a polgármester asszonyt, hogy mikor lesz végre Abony városának alpolgármestere. A felszólaló elmondta, hogy az utcájának lakói is nagyon kíváncsiak a válaszra.  Tovább...>>

Politika:
Testület   

veroniq - 2010.11.18. 07:25:02

 

A képet Figura nevű kedves Olvasónk küldte el szerkesztőségünk címére és azt írja, hogy akkor, azon a horgászaton halat azt nem fogtak, de Süllőt azt igen! Ezzel a képpel is kívánunk " neki " szép és eredményes napot!

Különvélemény:

veroniq - 2010.11.18. 00:07:04

Leukémiás fiatalember javára szerveznek jótékonysági koncertet Abonyban. Sörös Lászlónál tavaly májusban diagnosztizáltak vérrákot, a kemoterápia pedig akkor csak átmenetileg volt eredményes. Idén betegsége kiújult, csontvelő átültetésre van szüksége, most már nemzetközi donorlistán szerepel. Tünetei enyhítésében azonban eddig hatásosnak bizonyult egy speciális víz, amelyre nincs TB támogatás. A folyadék beszerzéséhez szeretnének most barátok és családok segítséget kérni egy koncert keretében. A jótékonysági koncert pénteken 17 órakor kezdődik, helyszíne az abonyi Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola aulája.

Dr. Imre Zsuzsanna háziorvos volt az első, aki felfedezte a betegséget. Tavaly májusban a Szent László Kórházban diagnosztizálták Sörös László betegségét: Akut limfoid leukémia. Decemberben elvégezték a protokoll szerinti utolsó kemoterápiát is, márciusban azonban egy ájulás után kiderült, visszatért a betegség. Március óta újra kemoterápiára kell járnia Lászlónak, ám a kezelőorvos, Dr. Lueff Sándor – aki ahogy László fogalmazott számára most a mindent jelenti – közölte a hírt, csontvelő átültetésre van szükség.

 

Forrás és további részletek: www.ctv.hu

Közélet:
Első<< Előző1504150515061507150815091510Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön már várja az önkormányzati választásokat?
   
 IGEN nagyon! 
 Nem érdekel a választás! 
 NEM! Minek lesz az?  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok