Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Közlekedés"
12Következő >>

veroniq - 2019.03.18. 13:19

A MAGYAR KÖZÚTNÁL IS VÉGE A TÉLNEK: KÖZEL 162 EZER TONNA SÓT ÉS TÖBB MINT 9 MILLIÓ LITER KALCIUM-KLORID OLDATOT HASZNÁLTAK FEL AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2019. március 16-án lezárta a 2018-2019-es téli üzemeltetési időszakát, így a következő hónapokban újra a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási, illetve többek között a növényzetgondozási és burkolatjel festési munkákra helyezik a hangsúlyt a szakemberek. A 2018. november 10-től tartó téli üzemeltetési időszak alatt közel 162 ezer tonna útszóró sót és több mint 9 millió liter kalcium-klorid oldatot juttattak ki a síkosságmentesítési munkáik során.


Közbiztonság:
 1 Hozzászólás    

admin - 2015.01.19. 20:56

 

 (MTI) - Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

    Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre adták ki a köd miatti figyelmeztetést.
    Azt írták: kedden napközben a legtöbb helyen javulnak a látási viszonyok, de az Északi-középhegység vidékén akár tartósan megmaradhat a köd.
    Az előrejelzés szerint kedden napközben szitálás bárhol lehet, majd késő délutántól dél, délnyugat felől egyre több helyen alakulhat ki eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet plusz 4 és 9 Celsius-fok között alakul.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.02. 21:08

 

"Az ősz beköszöntével gyakrabban fogjuk emlegetni a látni és látszani szókapcsolatot. A fényvisszaverő ruházat, karszalag, matrica láthatóvá tesz, megvédhet az utakon. Lakott területen kívül mind a kerékpárosoknak, mind a gyalogosoknak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő ruházatot kell viselni. Ezek nem helyettesíthetik a világítóberendezést, de növelik a láthatóságot, ezzel együtt a biztonságot. A fényvisszaverő eszközök és öltözék viselete, valamint a jól működő világítás esetén a gyalogosok és a kerékpárosok sötétben is jól láthatóvá válnak."

Közbiztonság:
Bicikli   
 0 Hozzászólás    

tyb - 2013.09.14. 22:09

Meghalt ma egy kedves barátunk Laci. Alig 21 évesen érte a tragédia közlekedési balesetben. A ceglédi "Horthy-kanyar" újabb értelemetlen áldozata Ő. Valamikor, a 90'-es években, közlekedési vezetőként értetlenül álltam a közútkezelő tétlensége felett, ugyanis, szinte hetente jártunk ki helyszínelni az ominózus kanyarhoz. Emlékszem, hogy volt olyan nap, amikor két halálos baleset is történt ott. Sok abonyi is pórul járt ebben a szerencsétlen útkanyarulatban.

Közbiztonság:
Baleset   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.18. 17:51

A lakosság annyit észlel, hogy " vacakolnak ", egy- egy munkagéppel jelennek meg azon a területen, melyet talán a leggyorsabban kellene megcsinálni. Mármint a belterületi részen. Mi ennek elvileg a határideje? Ez ennek megfelelően halad? Volt-e valamilyen zavaró körülmény, ami esetleg lassította a munkavégzést? Az üggyel kapcsolatban több panaszos olvasó is szólt, tekintettel arra, hogy alig van munkaerő vagy munkagép az érintett szakaszon. Látják és türelmetlenek. – írtam meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. illetékesének, aki postafordultával válaszolt.

Közélet:
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2012.09.06. 10:13

Mennyibe kerül? Kinek éri meg? Lesz-e előnye? Mi a baj a régi rendszámokkal? Kérdőjelek a területalapú szabályozás körül. Már bevezetése előtt is sok a kérdőjel a minap belengetett területalapú rendszámok bevezetése körül. Bár az illetékes hatóságnál érdeklődésünkre azt mondták, a szabályozás egyelőre „kidolgozás alatt áll", talán már most érdemes feltenni a legfontosabb kérdéseket.

Gazdaság:
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.13. 07:50

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) az egész Európai Uniót átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket szervez, amelyhez Magyarország is minden alkalommal csatlakozik.  A nemzetközi fokozott közúti ellenőrzés időpontja 2011. december 16-17. Az európai kampány kifejezetten az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt történő járművezetés visszaszorítására irányul.

Közbiztonság:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.11.26. 15:15

Nem értem. Én sem. Olvasónk szólt, hogy a Szemere Bertalan út végén eltűnt az elsőbbségadás kötelező tábla. A Szelei út- Szemere kereszteződés ezek szerint már egyenrangú utak találkozása. Iszonyatosan balesetveszélyessé vált véleményem szerint a csomópont, hiszen az Újszilvás irányából, a védett úton Abonyba érkezőket nem védi immár semmi….

Közbiztonság:
Abony   
 2 Hozzászólás    

matek - 2011.08.23. 21:23

 

A rendőrség augusztus 25-26-án országszerte az összes sebességmérő készülékével ellenőrzi az autósokat: a kétnapos akció ideje alatt elsősorban a gyorshajtókat szeretnék kiszűrni.
 

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági kampány ideje alatt alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre, valamint a gyorsforgalmi utak leállósávján történő haladással, illetve megállással elkövetett szabályszegésekre koncentrálódik a figyelem.

 

A forgalomellenőrzés során továbbra is kiemelt hangsúlyt kap az ittas járművezetők felderítésére, és a kerékpáros közlekedés szabályainak ellenőrzése is. 

A közlekedésbiztonsági akció keretén belül kiemelt figyelmet fordítanak a szabálytalan előzés, az elsőbbségi jog meg nem adása és a szabálytalan kanyarodás szabályait megszegők, tilos jelzésen áthaladók felderítésére is. A Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival együttműködve a járművezetők ellenőrzésén túl a járművek műszaki állapotát is vizsgálni fogják. 

Közbiztonság:
Traffipax   
 2 Hozzászólás    

matek - 2011.08.23. 20:43

Nem kétséges, hogy erősebb fénye, és a napsütéshez közelebbi színhőmérséklete miatt a Xenon fényszóró a hagyományos, Wolfram-szálas halogénnél kellemesebben, ráadásul szélesebb sávban világít, ezért éjszakai vezetésnél akár még közlekedésbiztonsági szempontból is sokat érhet a modernebb, úgynevezett gázkisüléses világítórendszer. A képen: elsők közt fogják kiszúrni ellenőrzéskor a gyárilag Xenon nélkül árult, kékesen világító autókat. 

 

Közútra nem érdemes utólagos Xenont venni, a szakértők szerint csak a gyárilag Xenonnal is kínált autók alakíthatók át szabályosan - csillagászati összegekért. Az utángyártottak csaknem kivétel nélkül alkalamtlanok közúti használatra. Terepezésre, zárt pályára ugyanakkor ajánlhatók, nem csak az erősebb fény, és a hosszabb élettartam említhető a Xenon előnyeként - mivel nincs benne izzószál, a rázkódást is jobban bírja.
Noha bírságot sem a Rendőrség, sem az NKH nem ad, utóbbi szerv saját jogköréből adódóan veszi el a rendszámot és irányítja az autót műszaki vizsgára, a Rendőrség csak feljelentést tehet, melynek eredményeként az NKH rendeli el az időszakos műszaki vizsgát, melynek díja 16.290 forint. Számíthat arra az autós, hogy itt a szokottnál szúrósabb szemmel ellenőrzik majd autóját, mintha csupán az érvényességi idő meghosszabbítása miatt jelent volna meg. 

Forrás és részletek: http://www.integratorforum.hu

Közélet:
 2 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok