Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Közlekedés"
12Következő >>

veroniq - 2019.03.18. 13:19

A MAGYAR KÖZÚTNÁL IS VÉGE A TÉLNEK: KÖZEL 162 EZER TONNA SÓT ÉS TÖBB MINT 9 MILLIÓ LITER KALCIUM-KLORID OLDATOT HASZNÁLTAK FEL AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2019. március 16-án lezárta a 2018-2019-es téli üzemeltetési időszakát, így a következő hónapokban újra a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási, illetve többek között a növényzetgondozási és burkolatjel festési munkákra helyezik a hangsúlyt a szakemberek. A 2018. november 10-től tartó téli üzemeltetési időszak alatt közel 162 ezer tonna útszóró sót és több mint 9 millió liter kalcium-klorid oldatot juttattak ki a síkosságmentesítési munkáik során.


Közbiztonság:
 1 Hozzászólás    

admin - 2015.01.19. 20:56

 

 (MTI) - Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

    Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre adták ki a köd miatti figyelmeztetést.
    Azt írták: kedden napközben a legtöbb helyen javulnak a látási viszonyok, de az Északi-középhegység vidékén akár tartósan megmaradhat a köd.
    Az előrejelzés szerint kedden napközben szitálás bárhol lehet, majd késő délutántól dél, délnyugat felől egyre több helyen alakulhat ki eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet plusz 4 és 9 Celsius-fok között alakul.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2014.10.02. 21:08

 

"Az ősz beköszöntével gyakrabban fogjuk emlegetni a látni és látszani szókapcsolatot. A fényvisszaverő ruházat, karszalag, matrica láthatóvá tesz, megvédhet az utakon. Lakott területen kívül mind a kerékpárosoknak, mind a gyalogosoknak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő ruházatot kell viselni. Ezek nem helyettesíthetik a világítóberendezést, de növelik a láthatóságot, ezzel együtt a biztonságot. A fényvisszaverő eszközök és öltözék viselete, valamint a jól működő világítás esetén a gyalogosok és a kerékpárosok sötétben is jól láthatóvá válnak."

Közbiztonság:
Bicikli   
 0 Hozzászólás    

tyb - 2013.09.14. 22:09

Meghalt ma egy kedves barátunk Laci. Alig 21 évesen érte a tragédia közlekedési balesetben. A ceglédi "Horthy-kanyar" újabb értelemetlen áldozata Ő. Valamikor, a 90'-es években, közlekedési vezetőként értetlenül álltam a közútkezelő tétlensége felett, ugyanis, szinte hetente jártunk ki helyszínelni az ominózus kanyarhoz. Emlékszem, hogy volt olyan nap, amikor két halálos baleset is történt ott. Sok abonyi is pórul járt ebben a szerencsétlen útkanyarulatban.

Közbiztonság:
Baleset   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.07.18. 17:51

A lakosság annyit észlel, hogy " vacakolnak ", egy- egy munkagéppel jelennek meg azon a területen, melyet talán a leggyorsabban kellene megcsinálni. Mármint a belterületi részen. Mi ennek elvileg a határideje? Ez ennek megfelelően halad? Volt-e valamilyen zavaró körülmény, ami esetleg lassította a munkavégzést? Az üggyel kapcsolatban több panaszos olvasó is szólt, tekintettel arra, hogy alig van munkaerő vagy munkagép az érintett szakaszon. Látják és türelmetlenek. – írtam meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. illetékesének, aki postafordultával válaszolt.

Közélet:
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2012.09.06. 10:13

Mennyibe kerül? Kinek éri meg? Lesz-e előnye? Mi a baj a régi rendszámokkal? Kérdőjelek a területalapú szabályozás körül. Már bevezetése előtt is sok a kérdőjel a minap belengetett területalapú rendszámok bevezetése körül. Bár az illetékes hatóságnál érdeklődésünkre azt mondták, a szabályozás egyelőre „kidolgozás alatt áll", talán már most érdemes feltenni a legfontosabb kérdéseket.

Gazdaság:
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.13. 07:50

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) az egész Európai Uniót átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket szervez, amelyhez Magyarország is minden alkalommal csatlakozik.  A nemzetközi fokozott közúti ellenőrzés időpontja 2011. december 16-17. Az európai kampány kifejezetten az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt történő járművezetés visszaszorítására irányul.

Közbiztonság:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.11.26. 15:15

Nem értem. Én sem. Olvasónk szólt, hogy a Szemere Bertalan út végén eltűnt az elsőbbségadás kötelező tábla. A Szelei út- Szemere kereszteződés ezek szerint már egyenrangú utak találkozása. Iszonyatosan balesetveszélyessé vált véleményem szerint a csomópont, hiszen az Újszilvás irányából, a védett úton Abonyba érkezőket nem védi immár semmi….

Közbiztonság:
Abony   
 2 Hozzászólás    

matek - 2011.08.23. 21:23

 

A rendőrség augusztus 25-26-án országszerte az összes sebességmérő készülékével ellenőrzi az autósokat: a kétnapos akció ideje alatt elsősorban a gyorshajtókat szeretnék kiszűrni.
 

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Speed” közlekedésbiztonsági kampány ideje alatt alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre, valamint a gyorsforgalmi utak leállósávján történő haladással, illetve megállással elkövetett szabályszegésekre koncentrálódik a figyelem.

 

A forgalomellenőrzés során továbbra is kiemelt hangsúlyt kap az ittas járművezetők felderítésére, és a kerékpáros közlekedés szabályainak ellenőrzése is. 

A közlekedésbiztonsági akció keretén belül kiemelt figyelmet fordítanak a szabálytalan előzés, az elsőbbségi jog meg nem adása és a szabálytalan kanyarodás szabályait megszegők, tilos jelzésen áthaladók felderítésére is. A Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival együttműködve a járművezetők ellenőrzésén túl a járművek műszaki állapotát is vizsgálni fogják. 

Közbiztonság:
Traffipax   
 2 Hozzászólás    

matek - 2011.08.23. 20:43

Nem kétséges, hogy erősebb fénye, és a napsütéshez közelebbi színhőmérséklete miatt a Xenon fényszóró a hagyományos, Wolfram-szálas halogénnél kellemesebben, ráadásul szélesebb sávban világít, ezért éjszakai vezetésnél akár még közlekedésbiztonsági szempontból is sokat érhet a modernebb, úgynevezett gázkisüléses világítórendszer. A képen: elsők közt fogják kiszúrni ellenőrzéskor a gyárilag Xenon nélkül árult, kékesen világító autókat. 

 

Közútra nem érdemes utólagos Xenont venni, a szakértők szerint csak a gyárilag Xenonnal is kínált autók alakíthatók át szabályosan - csillagászati összegekért. Az utángyártottak csaknem kivétel nélkül alkalamtlanok közúti használatra. Terepezésre, zárt pályára ugyanakkor ajánlhatók, nem csak az erősebb fény, és a hosszabb élettartam említhető a Xenon előnyeként - mivel nincs benne izzószál, a rázkódást is jobban bírja.
Noha bírságot sem a Rendőrség, sem az NKH nem ad, utóbbi szerv saját jogköréből adódóan veszi el a rendszámot és irányítja az autót műszaki vizsgára, a Rendőrség csak feljelentést tehet, melynek eredményeként az NKH rendeli el az időszakos műszaki vizsgát, melynek díja 16.290 forint. Számíthat arra az autós, hogy itt a szokottnál szúrósabb szemmel ellenőrzik majd autóját, mintha csupán az érvényességi idő meghosszabbítása miatt jelent volna meg. 

Forrás és részletek: http://www.integratorforum.hu

Közélet:
 2 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok