Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1505150615071508150915101511Következő >>Utolsó

Mint arról lapunk már röviden beszámolt, a hét vége citromdíjas eseménye minden bizonnyal ez lesz, hogy a Somogyi Imre Általános Iskola főhomlokzata előtt lévő bronz mellszobrot, mely Somogyi Imrét, az oktatási intézmény névadóját ábrázolta.

Közbiztonság:
Somogyi   

veroniq - 2011.01.23. 11:03:14

   A képek megtekintéséhez kattintson ide!

Január 22-én a Szent Imre Közösségi Házban nagyszabású farsangi játszóházat szervezett a KARITÁSZ abonyi csoportja, mely alkalomból az épület benépesült kicsikkel és nagyokkal, akik felhőtlenül szórakoztak az impozáns környezetben. Díszeket, álarcokat készítettek és az egyik különteremben hatalmas játék folyt, amibe még András atya, esperes plébános is boldogan bekapcsolódott. A köztiszteletben álló idős pap fiatalokat meghazudtoló lendülettel játszott, a teremben lévők legnagyobb csodálatára, asztaliteniszezett. Még sok ilyen felhőtlen programot kívánunk a Katolikus Egyházközösség tagjainak!

 

 

LŐVE


      

Közélet:

veroniq - 2011.01.22. 20:21

A háttérben már minden szépen összeállt, a XIII. Városi Sportbál időpontja február 16., szombat! Jegyek jövő héttől korlátozott számban igényelhetők, megrendelhetők a sportegyesületek által szervezett zártkörű rendezvényre! Ismét jön a TAHA Band, TUTO és a Trusted Essence. A sportbál színe most a zöld- narancs lesz! 

Sport:
Sportbál   

veroniq - 2011.01.22. 18:39:55

   A képek megtekintéséhez kattintson ide!

Erről számolt be lapunknak Gáspár Csaba, az ABOKOM kft. igazgatója, és igaza is van. Valóban apadás tapasztalható a belvizes területen, de arról még egyelőre senkinek sincs információja, hogy tavasszal és nyáron hány ház dől össze. Ím e tények, képekkel. LŐVE

Közélet:
Belvíz   

A mellékelt képen alighanem Abony városának legkihasználatlanabb buszjáratát láthatjuk. Nem tudjuk mikor és honnan indul, de egy biztos, sok pénzbe kerül és az legfrissebben megépült multihoz vinné utasait. INGYEN. Szégyen, nem szégyen én még nem láttam rajta utast. És Önök??? Karácsony tájékán tűnt fel először a „ fantomjárat „. Vezetőjét nagyon sajnálom, hiszen általában utas nélkül közlekedik. Lehet, hogy neki mindegy, hiszen a fuvart e nélkül is kifizetik számára. Igaz, nem tudni helybéli-e a vállalkozó. Ezennel szeretném szíves figyelmébe ajánlani mindenkinek, hogy létezik!

Citrom-díj:
   

 

Mint már arról beszámoltunk, megy a ködösítés és a hazudozás az Egészségügyi Centrum ügyében. Íme, a legékesebb tényszerű bizonyíték arra, hogy az építésügyi hatóság azonnali hatállyal megtiltotta az épület használatát. A felvett jegyzőkönyvet olvasónk küldte el szerkesztőségünk címére, aki szintén teljesen megdöbbent. Már tudta Romhányiné Dr. Balogh Edit, Abony polgármestere, azt, hogy a jogerős végzésig megtiltják a használatot, de ennek ellenére ezt követően nyilatkozott a Magyar Televízió Regionális Híradójának, hogy minden engedély rendben és ő nem érti, hogy miért keltenek pánikot egyesek a településen.

Citrom-díj:

Legyünk önfenntartó település!

 

Mondta el lapunknak Palya István, Jászkarajenő polgármestere, amikor a 2011-es év tervekről faggattam. Megtudtam, hogy merész lépésre szánták el magukat, hiszen szeretnének egy százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő céget alapítani. Minderre már a helyi képviselő testület is áldását adta.

 

„ Legyünk önfenntartók! Ennek érdekében a gazdálkodási tevékenységet kell erősíteni. Az alapkiadásokat az intézmények fenntartása jelenti, de nyitnunk kell új irányba. Új bevételi forrásokat kell teremtenünk a stabilitás erősítése érdekében. Az már előre látható, hogy hiába is várunk sokkal több pénzt a központi költségvetésből, de egyszerűen nem tudnak többet adni. Nem maradhatunk tétlenek. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az ország gazdasági helyzetét. Terveink közt szerepel egy önkormányzati tulajdonú cég alapítása. Ez mezőgazdasági termeléssel és szolgáltatások nyújtásával is foglalkozna, a cél persze a munkahelyteremtés is.

Külvilág:

veroniq - 2011.01.22. 11:50:44

altA 450 méter hosszú, tiszavirágot mintázó, kecses alkotás, a ma átadott szolnoki Tiszavirág híd, amely Közép-Európa leghosszabb kerékpáros és gyalogos hídja. A híd és környezetének kialakítása 1,225 milliárd Ft-ba került, amelynek 75%-a európai uniós finanszírozású, 25%-át pedig a város önerőből biztosította. A kivitelező Közgép Zrt. 2009 augusztusában kezdte meg a munkálatokat.

Csaknem 100 ember, 17 hónapon keresztül dolgozott azon, hogy felépüljön Közép-Európa leghosszabb kerékpáros és gyalogos hídja. A szokatlanul hideg tél és az áradások miatt többször is fel kellett függeszteni a helyszíni munkát. A kivitelezés kezdete óta számos, az ártéri munkaterületet részben vagy egészben elöntő árhullám vonult le a folyón, a munkanapok csaknem 60% volt alkalmatlan a munkavégzésre.

„Modern, kecses, acélszerkezetes alkotás ez, amely tiszavirágot mintáz, különleges, ritkán alkalmazott műszaki megoldások egész sorát vonultatja fel. A híd acélszerkezete a Közgép Zrt. soroksári gyárában készült. Az íves főtartók 12 méteres gyártási darabjait a festés után már a Közgép soroksári székhelyének szomszédságában található kikötőben 36 méteres elemekké állították össze, annak érdekében, hogy minél kevesebb legyen a helyszíni összeszerelésre fordított idő.”– mondta Németh Miklós, a Közgép Zrt. elnök-vezérigazgatója

Külvilág:

veroniq - 2011.01.22. 11:42:59

Ne dobjunk ki feleslegesen milliókat szigetelésre! Itt a január, ideje hőtérképet készíttetni!

Csak a téli hónapok alkalmasak arra, hogy elkészíttessük ingatlanunk hőtérképét, ezért érdemes már most hozzáfogni a szervezéséhez, ha eddig nem tettük meg. De mi is az a hőkamerás vizsgálat, és mire jó pontosan? Erre adunk választ a cikkben.

A hőtérkép készítése során egy hőkamera segítségével teljes képet kaphatunk arról, hogy milyen állapotban van a lakóházunk, ami a hőszigetelést illeti. Egy szakember kezében a hőkamera pontosan megmutatja, hol szökik a meleg otthonunkból, illetve hol helyezkednek el addig rejtve maradt hőhidak. De miért fontos, hogy mindezzel tisztában legyünk, és mikor van szükségünk egyáltalán hőtérképre? Lássuk!

Közélet:

veroniq - 2011.01.22. 11:14:51

Mintegy négy évvel ezelőtt az úgynevezett sárga ház belső parkolóját lezárták sorompóval az ott lakók kérésére és a lakosság legnagyobb megdöbbenésére. Mára, néhány napja eltűnt megint a sorompó.

Közélet:
Parkoló   
Első<< Előző1505150615071508150915101511Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok