Mi Abonyunk - Balogh Edit is menne?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.05.12. 19:28:14

Többek között Abony polgármestere is nyilatkozott a www.szoljon.hu-nak arról, hogy szívesebben tartozna magánemberként is Jász- Nagykun Szolnok megyéhez, mint a jelenlegi Pesthez. Azt viszont nem tudja, hogy Abony lakossága vajon mit szólna majd hozzá. Íme a cikkrészlet:

 

 Jász-Nagykun-Szolnok megye határán e kistérségből három település, Abony, Kőröstetétlen és Jászkarajenő fekszik. A polgármestereknél a megyeváltás realitásairól érdeklődtünk.

— A (megye)székhely szempontjából sokkal előnyösebb lenne számunkra Szolnok, amellyel jó kapcsolatot is ápolunk — mondta Romhányiné dr. Balogh Edit, Abony polgármestere. — Bár Cegléden sok államigazgatási kirendeltség működik, és a távolság közel akkora, mint a szolnoki, de tényleg gondot jelent, ha bármiféle ügy elintézése miatt fel kell utazni Budapestre. Biztos, hogy megoszlik egy esetleges megyeváltás kérdésében a lakosság véleménye, mert sokan járnak Szolnokra, de sokan a főváros irányába is dolgozni. Az biztos, hogy Szolnok vonzereje nagyobb, mint Ceglédé, és mindig szerettünk volna Szolnok kertvárosi része lenni.

A polgármester hangsúlyozta: a gond az, hogy akik szolnoki munkahellyel rendelkeznek, azért nem jönnek ide lakni, mert bár minden ügyes-bajos dolgukat Szolnokon intéznék a munkahely miatt, ugyanakkor Pestre kellene menni hivatalos ügyekben. Megjegyezte: magánemberként szívesen szavazna Szolnokra, amelyhez érzelmi szálak is kötik. Azt viszont nem tudja, hogy Abony lakossága erről miként vélekedne.


Forrás és további részletek, arról is, hogy mint gondol minderről Kőröstetétlen és Jászkarajenő polgármestere: 

http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/tobb-varosat-is-elveszitheti-pest-megye-376806

 

Beküldő: Olvasónk! Köszönjük!

Közélet:
 15 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Más megye?

Markó Ferenc -

2011.05.15. 09:11:43

Steve kérdésére válaszolva Abony elődje Aban falu tartozott valaha a szolnoki Várispánsághoz a XI. századtól az 1241-es tatárjárásig. Utána egy jóideig mint "pusztult hely" szerepel.

Jász-Nagykun-Szolnok megye?

Senki ne gondolja azt, hogy ha megyét váltunk majd Abony lesz az a település akinek egyből a "húsos csontot" adják. Az "újonc" ugyan úgy a sor végén kullog majd, mint most.

Még és azt is...

soul -

2011.05.15. 04:32:58

... vegye mindenki figyelembe, hogy az ÖSSZES ellenálőrző-bírságoló hatóság nap mint nap átugrana falatozni a le nem rágott, szinte érintetlen csontra. Mert "odaát" már nincs mit-kit büntetni.

Még a menedzserszelélet alátámasztására példa: cukorgyár, papírgyár, bútorgyár, vegyiművek, erdért :(

s.

soul

Bugi -

2011.05.14. 22:45:33

Írásod tökéletes és detto ráillik a karai nomenklatúrára egy az egyben.Idézlek:***Akikben - nem elvárható módon - nincs menedzser és tervező-kivitelező szemlélet. Ez alapjában nagy baj, még nem is figyelnek a építő jellegű értelmes hozzászólásokra, kritikákra. Sajnos. De Ők már csak ilyenek. Megint sajnos.***

Én...

soul -

2011.05.14. 22:16:06

...Szolnok megyében dolgozom. Az egészben. Belülről látom a gazdaságát és a társadalmát a munkám miatt. Sajnos vagy szerencsére. Már 6. éve. Egyet látok. Ha megyünk, sajnos, ha nem szerencsére. Országos szinten a kardinális mutatók borsodi, nógrádi, baranyai szintet verik. Persze alulról. Most Nagykőrös megy, váltani szeretne megyét oda, ahol 15km és eu-s autópálya megy. Na ez a szolnoki megyében nincs. Jászság felső részét - JBerényt - is elsődlegesen, ha nem CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az autópálya és a pest-megyei agglomeráció közelsége ami hajtja és hajtja szüntelen előre. Szolnok, vele a megye egy gazdasági kisértettelep. Tiszabővel, Tiszaburával, Tiszaroffal, Jászladánnyal, Motor utcával. Megy az eu-s pénz. Játszótérre, parkra, szalaiferi-hídra, stb. Ipari park=0, munkahelyteremtési lobbi, beruházás=0, csak a flanc megy.  Mint sajnos nekünk, Szolnoknak sem volt soha struktúrális szemléletű, tervező, jövőnéző, előrekereső polgija. Csak tanárok. Meg nálunk egy doki. Akikben - nem elvárható módon - nincs menedzser és tervező-kivitelező szemlélet.   Ez alapjában nagy baj, még nem is figyelnek a építő jellegű értelmes hozzászólásokra, kritikákra. Sajnos. De Ők már csak ilyenek. Megint sajnos.

s.

Abony

Steve968 -

2011.05.13. 20:53:55

tartozott már Szolnok megyéhez. Ebben {#emotions_dlg.markoferi} biztosan többet tudna mondani.

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

"Abony nem Szolnok...

Truckman -

2011.05.13. 20:35:08

...Abony nem Szolnok kertvárosa hanem a roma telepe lenne!"

 

Bingó TATU! Ott a pont!KirĂĄly

 

Maradjunk csak PEST-nél! A polginé meg mehet felőlem Zagyvarékasra is!Bleeee

Véleményem szerint nem egészen

Steve968 -

2011.05.13. 20:06:34

Közelebb lenne a megyeszékhely. Az uniós pénz több és nagyobb hányadát finanszírozzák egy-egy projektnek. Abony az egyik legtávolabbi település Budapesttől.

 

A helyzete koránt sem előnyös, de mivel Pest megyéhez és a Közép-magyarországi Régióhoz tartozik, amely Magyarország legmagasabb gdp-jével rendelkezk, így a támogatások nem ugyanazok, mintha Jász-Nagykun-Szolnok megyéhez tartozna ...

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}

Szerintem

Tárgyilagos -

2011.05.13. 12:46:26

A megyeváltást szerintem valamiféle sógor-komaságon kívül semmi nem indokolhatja.Akár Abonyban akár Kőrösön vagy Karán.

Meggondolatlanság !!!!!

TATU -

2011.05.13. 09:47:37

Szolnok ahol jó kapcsolatot tart a romákkal,nem az a baj,ha fel kell utazni Budapestre,Szolnok.hoz való csatlakozás esetén minden Fövárosi intézményi jogosultságunk meg szünik.Abony nem Szolnok kertvárosa hanem a roma telepe lenne.Ez egy város és lakóinak igazán elárulása.Szerintem Polgármestrünk menjen,amit tett és tesz,az nem érdemel köszönetet.A kötvények ki bocsátása és eddigi tevékenysége nagy kárt okozott,s ha bűneit felsorolnánk,talán esélyes lenne egy életfogytiglanra.Nem akarok Jász Nagy Kun lenni,nem vagyok Jász vagyis Iráni leszármaott,Magyar vagyok,Pestmegyéhez tartozom és ezért lakom itt,ja, ellehet költözni azt tegye a polgi.

Balogh Edit is menne

miki71 -

2011.05.13. 05:17:50

Tőllem mehet nyugodtan

szakállas

veroniq -

2011.05.12. 23:42:22

A történet szakállas. Még az első Fidesz kormány idején szerette volna a Pest megyei közgyűlés elérni a Budapesttől való elszakadást. Aztán az MSZP ebből politikát csinált és lesöpörte a porondról a kormányváltás az egészet. Na, aztán pár éve felébredtek a szocik és az ilyen színű polgik is kinyitották a szájukat, hogy milyen jó is lenne leválni! Elkéstek!!!! A kár, amit ezzel okoztak Pest megyének milliárdokban mérhető. Ugyanis Budapest elszipkázta a pénzt. Pedig ők csak azért voltak jogosultak EU-s támogatásokra, mert Pest megye mutatói lerontották az övékét. Ez az IGAZ történet! Gratulálhatunk nagy vezéreinknek..... üdv: LŐVE

Mióta szajkózom!

mano73 -

2011.05.12. 23:00:21

Erről az ügyről pont ezen a héten gondolkoztam el újra,mikor olvastam az újszászi összekötő út(?) pest-megyei részének áldatlan állapotáról!1.Szolnok mint megyeszékhely ügyintézésileg mennyire egyszerűbb+olcsóbb+gyorsabb.2.Hálátlan főváros,ami minden megyei pályázati ügyletből óriási részt kap a többi kistelepülés kárára.Szolnok megye jóval "szegényebb" Pest megyénél,ezért nagyságrendekkel több a pályázaton nyerhető forrás.3.Hiába vagyunk Pest megyében,ugyanúgy kapjuk a renitens családokat,úgyhogy ez nem oszt-nem szoroz.Én azt mondom,hogy menjünk!Vera ezt már egyszer szavaztatta is.Nyert is a megyeváltást helyeslők tábora.

Ezt benéztem

arw -

2011.05.12. 21:34:16

Milyen szimpatikus a polgármester, ha látom az arcát már ugrok is át a cikken. Most tettem be a linket az üzenőfalba.. (bocs). Egyébként Szolnokon dolgozom de én nem veszem észre hátrányát az Abonyban élésnek. Szolnokon is van egy csodálatos polgármester, gondolom nem kell bemutatni\"Király\"

Ma régiót kellene..

Aul -

2011.05.12. 20:48:25

na végre egy jó ötlet !

Új irány?

Tárgyilagos -

2011.05.12. 20:24:02

Testvérvárosunk Tiszabő.....befogadnak vajon?


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok