Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6998, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1507150815091510151115121513Következő >>Utolsó

Írta: Panoráma Online

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén a 2010. december 06. és 12. közötti időszakban 58 bűncselekményt történt, mely 4-gyel több az előző hetinél.  47 esetben indult ismeretlen, míg 11 esetben ismert tettes ellen az eljárás.  

A bűncselekmények területi megoszlásánál megállapítható, hogy Cegléd város vonatkozásában minimális csökkenés /2/, Abonyban minimális emelkedés /2/ következett be, míg Albertirsán az előző hetivel azonos számú bűncselekményt regisztráltunk.

Az elkövetett bűncselekmények jelentős hányadát most is lopások tették ki, bár az elkövetések száma azonos az elmúlt hetivel. 

Az elmúlt héten 4 kiemelt bűncselekmény vonatkozásában került sor nyomozás elrendelésére, melyek közül 1 rablás bűntett, 3 pedig gépkocsi lopás megalapozott gyanúja miatt indult. 

Közbiztonság:

 

Extra galéria ITT, fotó: LŐVE

A Gyöngyszemek óvodájának Apponyi úti egységében beindult a karácsonyi „ nagyüzem „. Remek díszek készültek az apróságok és a „ nagyobbacskák „ nagy- nagy örömére. A rendezvény immár hagyományos, szeretettel várták most is a szülőket. Az anyukák és apukák ismét gyermekké váltak egy picit…. Rájuk fért. Íme egy kis ízelítő a hangulatból.

 

Fotó: LŐVE

Oktatás:

veroniq - 2010.12.15. 11:11:37

 

Abony város önkormányzata ezen a héten, csütörtökön rendkívüli testületi ülést tart, melyen érdekes témák lesznek. Például a polgármester beszámolót tart azokról a döntésekről, melyek meghozatalával átruházott hatáskörben döntéseket hozhatott. Egy cég jelentkezett, hogy esetleg szélerőművet építsenek Abonyban. Egy szándéknyilatkozatot kellene a testületnek erről az együttműködésről megszavaznia.

Politika:

A Szegednek bizonyára nagyon fájhatott a vereség, így a sérülésekre fogták, ami persze az abonyiak szerint nem igaz, hiszen szerintük csak egy jó szegedi játékost nem láttak a pályán. Íme a meccs a Szeged szerint. Az ABONETT KC első a bajnokságban, majd a rájátszás mindent eldönt. Megjegyzés: Nagy Kriszta nem kétméteres, csak 186 cm magas.... HEHE:)

 

Vasárnap NB II-es bajnoki rangadót vívott a tabellán második helyen álló KSZSE női kézilabda csapata az éllovas Abonnyal, hazai környezetben. A magabiztosan menetelő abonyiakat sajnos nem sikerült megfogni itthon, kiegyenlített félidő után a vendégek magabiztosan nyertek.

 

 A mérkőzés játékos szemmel (Szalma Dóra): “A sérülések végett megfogyatkozott csapatunk, bizakodva készült a hétvégi összecsapásra. Pocsai Dorina ujjtörése, Demus Mónika betegsége, Dobó Edit egyéb elfogaltsága, Kovács Karola bokaszalag szakadása és Forgó Nikolett szintén bokasérülése miatt nem vehetett részt a rangadón. Pocsai Dorina és Forgó Nikolett szinte kihagyhatatlan volt az eddigi mérkőzéseken is a védekezésből, és bebizonyosodott, hogy az Abony ellen is szükség lett volna rájuk. Hiába volt harcos a védekezés, az abonyiak 2 méteres játékosa játszva lőtte át a nagyjából 160 cm-es falunkat, ezen felül a rutinos jobb átlövőjük pedig 3-4 védőt kicselezve jutott el a kapunkig ziccer helyzetben.

Sport:

veroniq - 2010.12.14. 09:30:09

 

El vagyunk havazva, mesebeli tájjá varázsolta télanyó Abonyt. Szépséges a maga vakító fehérségében, impozáns és szívet- lelket gyönyörködtető. Ellenben. Az utak behavazva, nyoma nincs olyan járműnek, mely azon munkálkodik, hogy csúszásmentessé, avagy járhatóvá tegye az utakat. Reggel a járdákon még áll a hó. Gépkocsik csúszkálnak, kaparnak el a jégbordás „ úton „. Gyalogosok felbolydulva mászkálnak az út kellős közepén, kerékpárosok imbolyognak- sokszor gyermekrakományokkal- a havas, síkos utakon. Kutyusok keresik helyüket a rendszerben és rohannak ki az autók elé. Kerékpárosok megtébolyodva, jelzés nélkül kanyarodnak ki elém. Kis abonyi tél, kis abonyi iszony.

Különvélemény:
Utak   

veroniq - 2010.12.13. 18:22:10

Több olvasónk is megkeresett már azzal a kérdéssel, hogy igaz-e hogy az ABOKOM dolgozóinak szemetét ingyen viszi el az ABOKOM, és hogy nekik nem kell fizetniük. Gáspár Csabát, a legilletékesebbet, az önkormányzati tulajdonú cég ügyvezető igazgatóját kérdeztem arról, hogy mi igaz ebből.

 

Megtudtam, hogy a szemétszállítási díjat minden dolgozónak fizetnie kell. Az ivóvíznél kapnak kedvezményt a dolgozók, nekik havi 10 m3 fogyasztásig nem kell fizetniük, e felett viszont az általános díjszabás szerinti nekik is a térítési díj.

Közélet:
ABOKOM   

veroniq - 2010.12.13. 10:23:57

A MiAbonyunk fotósa sikerrel indult az Együttlét című fotópályázaton. A zsűri díjai mellett egy közönségdíj is gazdára talál, amit a döntőbe jutott képek közül választ ki az oldalra látogató.  Ha tetszik, itt szavazhatsz az "Ima" című képre, értékeld a csilagokkal! Köszönjük!

http://www.egyuttlet.eu/contest/vote/75

Közélet:
Közélet   

veroniq - 2010.12.13. 10:07:40

Nem felhőtlen a helyzete a Nagykőrösön abszolút többséget szerzett Dr. Czira Szabolcs polgármesternek sem, aki körzetünk országgyűlési képviselője is egyben.

Politika:
FIDESZ   

veroniq - 2010.12.13. 09:47:52

LUCA NAPJA - December 13

Krisztus után 304-ben szenvedett Siracusaban vértanúságot a szentéletű, jótékonykodó Szent Lucia, akinek emléke előtt tisztelgett a római katolikus egyház már az 5. századtól kezdve. Luca napja a Gergely-féle naptárreformig, 1582-ig a tél legrövidebb napja volt, az évszak közepének tartották, munkaszünetes törvénynapként határozták meg. Nevének etimológiája a latin lux = fény szóval áll összefüggésben.


Ehhez a naphoz számos hiedelem, szokás kapcsolódik. A praktikák, mágikus eljárások, szövegek a tyúkok szaporaságát, tojáshozamának növekedését igyekeztek elősegíteni. Éjfélkor ennek érdekében megpiszkálták a tyúkokat, nagyobb tojáshozamra kívánván őket serkenteni, máshol maguk a gazdaasszonyok mutattak példát „ülésből" a kotlósoknak.

Közélet:
Közélet   

veroniq - 2010.12.13. 09:38:09

A kép a tavalyi havas főtéren készült, Karácsonyfa angyalkákkal, készítette: Járdány Gyula.

 

Katt a képre ha nagyobb méretben is szeretnéd látni!

Közélet:
Első<< Előző1507150815091510151115121513Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok