Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1510151115121513151415151516Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.01.17. 14:24:26

Gáspár Csaba, az ABOKOM Kft. ügyvezető igazgatója a MiAbonyunk internetes hírportált arról tájékoztatta, hogy Abonyban megfeszített tempóban dolgoznak a belvizes területeken. Most a gond az Abonyi Lajos út végén jelentkezett, ahol az ingatlanok megmentése érdekében arra kényszerültek, hogy szántóföldeket is elárasszanak.

Közélet:
Belvíz   
ABOKOM   

A biztosítók jól állnak az új kgfb-szerződések feldolgozásával: a társaságok nagyobb része már a kötvények kétharmadát feldolgozta és a csekkek túlnyomó többségét is kiküldte – jelentette be Molnos Dániel, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) főtitkára. A tavaly őszi kampányban biztosítót váltóknak érdemes néhány percet rászánniuk arra, hogy utánanézzenek, valóban megérkezett-e a kipostázott csekk. Ha január végéig nem érkezik meg, ajánlatos jelezniük az illetékes biztosítónak – vagy az alkuszcégnek, amelyen keresztül a szerződést kötötték – figyelmeztet a MABISZ főtitkára. Ha nem fizetjük be időben a díjat, az jelentős hátránnyal jár, mivel a szerződés díjnemfizetés miatt szűnik meg. Ilyen esetben a 2010. január 1-től hatályos kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény értelmében úgynevezett fedezetlenségi díjat kell fizetnünk. Ennek összege jóval magasabb, mint a normál díj, a gépjármű lökettérfogatától függően napi 270-560 forint.

Gazdaság:

veroniq - 2011.01.17. 10:46:37

A mai napon nagy örömmel vettem észre, hogy mégis, illetve megint vannak közhasznú munkásaink, akik többek között Abony köztisztaságáért felelősek. A négyes út mellett baktattak hatan, kettejüknél két nagy kukás zsák. Kellemesen beszélgettek, mind férfiak voltak. Új arcok, akiket eddig még nem láttam a köz érdekében dolgozni. Némelyikükön sárga mellény volt, kezükön gumikesztyű. Időnként lehajoltak a lakosok által elhajintott szemétért. Munkájuk hatékonyságával kapcsolatban ezek után enyhén szólva is vannak kételyeim, de az biztos, hogy szükség van rájuk. Kitartást és jó munkát kívánok minden közhasznú munkásnak. Az újaknak pedig üdv a fedélzeten! Lőrinczy Veronika

Közélet:
Szemét   

    A képek megtekintéséhez kattintson ide!

Kérlek Vera tedd közzé ezt a pár a fotót amit ma séta közben készítettünk az abonyi Nagy járás Kerektó dűlőben és a nagy erdőben! Milyen jó lenne, ha az autószerelők nem az eldugott helyekre szállítanák ki a hulladékaikat ami a szerelés után keletkezik és a tönkre ment mosógépet sem ide dobnák ki. Emberek amennyi üzemanyag kellett abba a traktorba amivel a szántásra kiszállították a szemetet annyi pénzből akár Ceglédre a szemét lerakó helyre is ellehetett volna vinni! Felháborító, hogy ahol egykor emberek sokasága élt  ma arra használják egyesek, hogy a megunt dolgaikat kidobják!

Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.16. 17:27:25

Forrás: Médiapartnerünk, www.panorama-online.hu

Tavaly történt, még december 12-én Cegléden, a Széchenyi úton a nyelviskola előtt. Vasárnap este fél 8, sötét, gyér az autósforgalom. Száraz volt az úttest, nem volt se köd, se ónos szitálás. Az úttest megfelelően kivilágított, hiszen pár méterre egy gyalogátkelőhely van kijelölve. Az éppen arra haladó mentőautó lelketlen vezetője mégis áthajtott egy, az úttesten tétovázó kutyán.

Szemtanúk elmondása alapján a mentőautó megkülönböztető jelzést nem használt, normál tempóban haladt és kísérletet sem tett arra, hogy elkerülje a szerencsétlen négylábú halálra gázolását! A kutya nem eléugrott, messziről látható volt és kikerülhető lett volna a négysávos úton, hiszen egyik irányból sem közeledett más jármű.

Citrom-díj:

Ezen a héten nem volt ötös a lottón, a jövő héten 272 millió forint lesz a főnyeremény.

Az ötös lottó nyerőszámai január 15-én: 3, 10, 48, 61, 76. Jokerszám: 009059.

Ezen a héten nem volt telitalálatos, a jövő héten várhatóan 272 millió forint lesz a főnyeremény. A négyesekre 1.678.430 forintot, a hármasokra 18.425 forintot, a kettesekre 1.270 forintot fizetnek

Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.16. 16:33:46

Abony, 2011. január Olvasónk fényképei. Ha Önök is szeretnék megosztani velünk utcájuk képeit, ide küldjék: szerkesztoseg@miabonyunk.hu Nagyításhoz kattints a képekre!

Kiss Ernő utca állapota:

Citrom-díj:
Utak   

veroniq - 2011.01.16. 16:11:07

160 éve nem volt ilyen nagy belvíz, mondta el lapunknak Jászkarajenő polgármestere, Palya István, aki azért nem nézi tétlenül a problémákat. A település vezetőjét az okokról is kifaggattam. Megtudtam, hogy ők is urai a helyzetnek, minden tőlük telhetőt megtesznek. 160 évvel ezelőtt, pontosan a belvizes katasztrófa miatt készült el az úgynevezett Kőrösi ér, mely a belvizet lenne hivatott levezetni. Nem lenne itt ilyen nagy gond, ha ez tiszta lenne. Viszont a kotrásra nem volt pénze senkinek. Palya István elmondta, hogy mindez a KÖTIVIZIG feladata lenne és már többször kértek segítséget tőlük, akik azt a választ adták, hogy nekik nincs erre pénzük.

Külvilág:
Belvíz   

veroniq - 2011.01.15. 13:59:49

Pásztor Imre, Kőröstetétlen polgármestere öt perccel ezelőtt telefonon arról értesítette a MiAbonyunk szerkesztőségét, hogy belvíz szivattyúzási munkálatok miatt ma 14 órától lezárják a Kőrsötetétlen felé vezető abonyi összekötő utat! Senki ne menjen arra, ÚTZÁR van!

Közélet:
Utak   

veroniq - 2011.01.15. 13:09:01

A rettenetes utca képeit itt találod!

 

Az alábbiakban olvasói levél következik, melyet teljes terjedelmében megosztok Önökkel.

 

"Sajnos, a helyzet kísértetiesen hasonlít sok más abonyi út állapotához. Ahogy a képekből látni lehet, nem valami fényes az út helyzete. Biztos vagyok benne, hogy az utcában, illetve a környékbeli utcákban élők megértik, hogy jelenleg sok más probléma is van a városban, de azokat a körülményeket, amik mostanában itt folynak, mind egytől egyig megelégelték. Sajnos ennek az állapotnak már károsultjai is vannak, amire lenne ötletünk, hogy kinek a felelőssége... Konkrétan megsérült kocsikról van szó. Ez is a csodálatos állapotban lévő utca számlájára írható természetesen.


...és ez még mind semmi. A lakók számára a legfelháborítóbb és személyem szerint a legundorítóbb dolog az, hogy az egyik lakó bement panaszt tenni az utca miatt, mire ott elmondták neki azt, ami a képekből nem látszik....hogy az út fel van újítva,tehát jó állapotban van!!!!!!!


Kérdem én, és minden egyes utcabeli...ez tényleg így látható a képekből????!!! Mert ha igen, akkor elnézést kérünk, és nem szóltunk semmit!

Citrom-díj:
Utak   
Első<< Előző1510151115121513151415151516Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok