Mi Abonyunk - Hogyan kerültek gyermekeink külföldre?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.05.04. 10:46:10

Korábban, arról írtunk, hogy Abonyban nevelt gyermekeket Olaszországba " exportáltak ", vagyis a magyar szülőktől őket elvették és külföldre adták örökbe őket. Kaptam egy levelet, kedves hozzáértő Olvasónktól, aki maga is a gyetmekvédelem területén dolgozik. Íme szakmai véleménye. 

Bocsi, hogy nem a cikkhez írom a kommentet, de valahogy nem sikerül regisztrálnom.
Az Olaszországba örökbe adott gyerekekkel kapcsolatos cikkhez szeretnék hozzá szólni.
Sajnálom, hogy egy nevelőszülő kér tőled segítséget, hogy járj utána, miért kerülnek ki a gyerekek Olaszországba.
Mivel a gyermekvédelemben dolgozom így érdemben hozzá tudok szólni.
 
A gyerekeket átmeneti nevelésbe veszi a gyámhivatal, és a vérszerinti szülőnek a gyermekvédelmi törvényben meghatározottak szerint joga és kötelessége a gyermekével kapcsolatot tartani, ha ezzel a jogával és kötelességével nem él a szülő, vagyis nem tartja a gyermekével a kapcsolatot egy éven keresztül, a gyámhivatal örökbe fogadhatóvá nyilvánítja  a gyermeket. Az örökbe fogadhatóvá nyilvánított gyermek nevelőszülője az első, akit nyilatkoztatnak, hogy kívánja-e a gyermeket örökbe fogadni. Ez a gyermek érdeke lenne, mivel ismert, megszokott környezetébe maradna. Amikor a nevelőszülő úgy nyilatkozik,hogy nem kívánja örökbe fogadni a gyermeket, akkor a Gyermekvédelmi Szakszolgálat örökbefogadási osztálya felteszi a gyermeket az országos listára. Ekkor azok a szülők fogadhatják örökbe őket, akik MAGYARORSZÁGON jelezték, hogy szeretnének örökbe fogadni gyermeket., ha ez a folyamat sem volt sikeres, akkor kerülnek fel a gyermekek a nemzetközi listára.
 
Szeretném megjegyezni, hogy én is nagyon sajnálok minden gyermeket, akinek el kell hagynia a hazáját, de a gyermekvédelmi törvény a fent leírtak szerint biztosítja a gyermekeknek azt a jogát, hogy saját családja legyen. 
 
Mellesleg megjegyezném még, hogy az olaszországi törvények sokkal szigorúbbak, mint a magyar, ezért sokkal szigorúbb feltételeknek kell megfelelni annak, aki örökbe szeretne fogadni gyermeket. 
 
A nevelőszülőnél ugyanis ideiglenes illetve átmeneti elhelyezését rendeli el a gyámhivatal, ameddig a szülők helyzete nem javul, de sajnos van amikor a szülők azzal, hogy nem látogatják gyermeküket lemondanak róluk.
 
Azért sajnálom, hogy a nevelőszülő nincs tisztába a fent leírtakkal, mert ők ezt a tanfolyamon tanulják, és tudniuk kell, hogy a feladat csak átmeneti, és a nevelőszülő fő feladata a hazagondozás elősegítése, ha ez nem lehetséges az örökbefogadásra, átgondozásra való felkészítés. Remélem érthetővé vált, hogy kerülnek a gyermekeink külföldre.
Üdv.
 
Közélet:
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Javaslat

Egy kis figyelem -

2011.05.04. 14:40:29

Tisztelt Szakértő! Sok minden igaz amit Ön leírt, csak sajnos a valóságban nem minden így működik!

Tudom én csak egy mezei kis egér vagyok,vagy egy vagyok a sok nevelőszülő közül, de higyje el, van sok tapasztalatom, és sajnos nem jók! Először is 16 éve nevelek egy beteg gyermeket, kiskorában megkérdezték szeretném-e örökbe fogadni, természetesen én akartam, mivel már annyi mindent tettem érte, és úgy gondoltam gondoltuk ez a helyes. Erre a nevelőszülői tanácsadó azt javasolta ne tegyük, mert tényleg sokat tettünk érte mind gondozásban mind anyagilag, ha most örökbe fogadnánk akkor attól a kis összegtől is  (ami akkor kb. 3500 ft volt) elesnénk plusz mivel nagyon beteg a gyermek nagyon eselyés hogy  hamarosan  meghal.S a temetés költségei is minket terhelnének.Szóval kérdésen az lenne ,nekem ezt a kérdést azóta sem tették fel,meddig és mikor volt fent azon a listán, mivel ő eleve örökbe fogadható,a szülei születésekor lemondtak róla?Mennyi ideig van fent a Magyar listán és mennyi ideig a külföldin? Mert bár igen régen nevelőszülő vagyok én sem tudom, pedig elvégeztem  a tanfolyamot férjemmel együtt,és a továbbképzéseken is aktívan részt veszek.

Másik észrevételem pedig az lenne,hogy sajnos azokon a tanfolyamokon, mindent mondanak csak azt nem ami tényleg fontos! Tudom ez nem az Ön hibája,nem is akarom hibáztatni!Csak itt valami nagyon el van rontva, boldog boldogtalan nevelőszülő lesz és sajnos nagyon-nagyon sok mindennel nem vagyunk tisztában! Higgye el nekem nagyon sok nevelőszülőt ismerek, és a Nevelőszülői hálózatokat is hát erről is tudnék mesélni!

Abonyban nagyon jó lenne egy fórumot öszehozni ahol minden hálózat nevelőszülői ott lennének és megismerkednénk beszélgetnénk,szakmai tanácsokat kérhetnénk tapaszatalat csere lehetne stb!

Én mindezt csak azért írtam le mert Ön azt mondja,hogy ezt és azt tudni kell,hát nem minden esetben tudják ezt higgyje el!S természetesen engem csak a jó szándék vezérelt, vezérel mai is!Ha nem így lenne már rég feladtam volna:Üdvözlettel egy nevelőszülő


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok