Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7080, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1511151215131514151515161517Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.01.15. 12:43:19

Törteli adókrónika

 

Törtelen a kommunális adó mértéke belterületi lakás és üres telek esetén egyaránt 6.000 forint évente. A zártkerti építményeket, telkeket is adóztatják, ezek tulajdonosai idén 4.000 forintot fizetnek. A kereskedelmi egységek más elbírálás alá esnek, nekik a duplája, azaz 12.000 forint a fizetnivalójuk, mint a magánszemélyeknek. Ha szállásépülettel rendelkezik valaki, vagy egyéb szolgáltató épület birtokosa, akkor is 12.000 forintot köteles az önkormányzat kasszájába befizetni egy évre. Vannak viszont olyan esetek, amikor mentességet kapnak a lakosok a kommunális adó megfizetése alól.

Külvilág:
Törtel   
Adó   

veroniq - 2011.01.15. 12:38:33

Mint a falu polgármesterétől, Palya Istvántól megtudtam, sikeres volt az a pályázat, melynek köszönhetően két mezőőrt is tudnak alkalmazni Jászkarajenőn. Kemény feltételeknek kellett megfelelni, így először nem sikerült ilyen munkatársat alkalmazniuk. Állami támogatással dolgozhat két mezőőr, 300 ezer forintot nyertek fejenként arra, hogy öltözetet és eszközöket biztosítsanak nekik. Ezen kívül a bérük 50 %-át, maximum 50 ezer forintot is átvállal az állam, ami Palya István szerint nagy segítséget jelent.

 

„ Hadat üzenünk a fatolvajoknak, és a mezei lopásoknak! Olyan, hogy megélhetési bűnözés egyszerűen nem létezik. Próbáljon meg mindenki munkából megélni. Segíts magadon és az Isten is megsegít! Ne mástól várja már mindenki a segítséget! Én aláírom, hogy valóban van, aki rászorul a gondoskodásra, akinek az egészségi állapota megromlott vagy időskorú. De a munkanélküliek nagy többsége jóval többet tehetne, mint amit eddig tett! Faluhelyen, vidéken élünk. Ragadjon ásót, kapát, gereblyét végre és termeljen. Fogja magát, és termeljen, legalább saját magának. A kormány segíti a mezőgazdaságot, a piacra jutást.

Külvilág:

veroniq - 2011.01.15. 10:39:48

Balkáni állapotok uralkodnak az abonyi tüdőszűrésen. Egymást lesi félpucéran 20-30 nő és a férfiak is megkukkanthatják időnként a fedetlen női kebleket. Fűtetlen helyiségben állnak sorban a paciensek. Lopnak is az őrizetlen helyiségben.

Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.14. 19:04:56

Beszéljenek a képek! Katt ide és nézd meg az átvágást!

 Pásztor Imre, Kőröstetétlen polgármestere lapunkat arról tájékoztatta, hogy a harmadfokú készültség ellenére a településen urai a kialakult belvízhelyzetnek. Átvágták a gátat. Problémájukkal és eddigi sikereikkel több oszágos médium is foglalkozott.

Kőröstetétlen ura a helyzetnek!

Bajt hozott az enyhe időjárás

Az enyhe időjárás miatt nőttek a belvizes területek a Közép-Tisza-vidékén. Kőröstetétlenen csatornát ásatott az önkormányzat, Kunhegyesnél egy tanyát kell homokzsákokkal védeni. A Tisza középső szakaszán naponta 25 centiméterrel csökken a vízszint, tájékoztatott az illetékes vízügyi hatóság.

A Tisza Tiszabercelig árad, alatta végig apad. Naponta várhatóan 25 centiméterrel csökken a víz szintje a középső folyószakaszon, közölte hétfőn az illetékes vízügyi igazgatóság. Szolnoknál már csak másodfokú a védelmi készültség, mert a folyó 8 méter alatt van a megyeszékhelynél.

:
Belvíz   

veroniq - 2011.01.14. 18:05:19

Kelemen Tibor az elnöke annak a vizsgáló bizottságnak, mely a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet körüli botrányokat vizsgálja. Tegnap üléseztek és az elnök nemes egyszerűséggel fantomintézménynek titulálta a Dr. Kostyán Andor rendelőintézetet.

Citrom-díj:

Sztárvendég: Éjfélkor a Hip Hop Boyz!

 

TUTO-tól már most lehet kérni retro zeneszámokat, melyeket szívesen hallgatnátok a bálon!

 

Kívánságlistát ide kérünk, kommentként!

Programok:
Sportbál   

Az időjárás még nem enged bennünket horgászni ,de a tél derekán járunk már. A remény már felcsillan mindannyiunk szemébe, mert lassan már itt van március a horgászszezon kezdete. Környezetemben alig bírok már a szenvedélybetegek kezelésével,mohó szándékkal mind HORGÁSZNI akar. Küldök néhány képet, mert a jó horgász sohasem pihen még ha halat nem fog akkor sem. Kitartás!!!

Nagyításhoz katt a képre!

Közélet:
Blogok   

veroniq - 2011.01.14. 11:37:36

Az alábbiakban László Ferenc MSZP-s megyei képviselő írását olvashatják:

 

Fideszes úri muri: uram, bátyám, sógor, koma, nászuram...

A nemzeti együttműködés kormánya a jelzőt átírhatná családi együttműködésre, hiszen sorra derülnek ki a rokoni szálak az állami pénzek szétosztásánál. Mindeközben a válság miatt 100 ezer főt érintő leépítésekre, zsarolással kierőszakolt lenyúlásra, minden lakost zsebbe vágóan érintő megszorításokra kényszerül a csodatevő Orbán-kormány.

 

A legutóbbi Navracsics-féle, állami pénzekből finanszírozott családi biznisz csak földre hulló morzsa ahhoz képest, ami a Fidesz-KDNP bűnszövetség zárt ajtói mögött folyik. Apróság ugyan, de most a Nézőpont kapott 10 milliós megbízást pályáztatás nélkül a kormánytól. Hálapénz az állampolgárok zsebéből a kegyenceknek.

:
MSZP   
FIDESZ   

Villanyszerelés felújítása régi lakásokban

Tudja Ön, hogy hány lakás gyullad ki, mert a régi Al MM-falvezetékek (vakolatba elhelyezett kettős szigetelésű alumínium vezeték) elöregedtek, és tűzveszélyesé váltak?

Azt tudta, hogy a mai konyhai terhelés, szobai gépek terheléseit nem bírja el a 70-80-as években készült panellakások villanyszerelése?
Az akkori max 1 robotgép a konyhába és a Tv+porszívót elbírta a hálózat, de a mai igényeket nem szolgálja sokáig.

  • Önnek hány elektromos berendezése volt a 80-as években?
  • Most mennyi van?
  • Látta már szakember a hálózatát?
Reklám:
Robivill   
Reklám   

veroniq - 2011.01.14. 10:48:21

Horribilis végrehajtói díjakra panaszkodnak a bajba jutott hitelesek

 

Indokolatlanul drága és hosszú a végrehajtási eljárás, a végrehajtók által követett gyakorlat miatt pedig minimális tartozásoknál is veszélybe kerülhet az adós lakása - állítják a bajba jutott lakáshiteleseket képviselő szervezetek. A kormány egyelőre csak az eljárások egyszerűsítésében gondolkodik, a végrehajtói kamara szerint hamisak a vádak, milliós bevételekről pedig szó sincs.

"Szervezetünk 2004 óta létezik, már akkor azt követeltük, hogy módosítsák a végrehajtási törvényt. Azóta eltelt 6-7 év, és nem történt semmi" - mondta az [origo]-nak Lénárd Mariann, a Banki Hitelkárosultak Egyesületének vezetője, akinek elsősorban a végrehajtók "horribilis" munkadíjával van baja.

Gazdaság:
Első<< Előző1511151215131514151515161517Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok