Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7970, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Zöld válasz"
123Következő >>

veroniq - 2013.08.13. 12:01

Javában folyik az aratás, épp szedik a dinnyét - baromira ráér a paraszt sokszorosított tucatleveleket olvasgatni! Nosza, küldjünk ki neki egyet izibe, a kötelezően fizetendő agrárkamarai tagdíjról éppen jó lesz őt a nyár közepén értesíteni. Mire észbe kap, lejár a határidő, nincs idő gondolkodni, berzenkedni. Gyorsan megy ez, bevallja július végéig, befizeti augusztus végéig, és mire itt az ősz, már el is felejtette az egészet. Ha jámbor hanyagságból vagy elvetemült makacsságból nem fizet, az sem baj, majd mi behajtjuk, büntetésestől, késedelmi kamatostul, észre sem veszi és már le is emeltük a számlájáról!

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.28. 13:26

Cikkünket az INNOVEN támogatásával olvashatják! - A Center for Science in the Public Interest amerikai egészség-tudatosságot hirdető intézet nemrégen egy érdekes animációval rukkolt elő, a The Real Bears című rövid kisfilmmel. A film egyértelműen a korábban szintén jegesmedvéket reklámozó Coca-Colára utal, de azért tudni kell, hogy általában véve a szénsavas cukros üdítők rendszeres fogyasztása jelenthet egészségügyi kockázatokat, nemcsak a kóláé.

Egészségünk:
INNOVEN   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.05.24. 21:01

Nemzetközi online petíciót kezdeményezett május elején egy német civil csoport az új európai vetőmagszabályozás-tervezet ellen, ami veszélyeztetheti a tájfajtákat és a mezőgazdasági sokféleséget. Tiltakozó levelük szerint a brüsszeli szabályozás az agrokémiai ipar érdekeit szolgálja. Napjainkban tíz nagyvállalat uralja a világ vetőmagpiacának háromnegyedét. 

Gazdaság:
AGROPONT   
Blogok   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.04.08. 13:45

Elég volt a négy mancs nevű külföldi lobbi érdekeket kiszolgáló, magát állatvédő szervezetnek nevezett ámokfutásból. Kormányzati szinten semmi nem történik, ezért a Zöld Válasz kezébe veszi az irányítást és első körben nyílt vitára hívja a képviselőjüket. A magyar baromfi ágazatnak olyan mély és helyrehozhatatlan károkat okoztak az állatvédelem zászlaja alatt, hogy évtizedek kellenek annak rendbe rakására. A magyarországi állatvédelem mélyen hallgat, hisz nagyon kényes témát feszeget a Négy Mancs. 2013-ban sem nyugszanak és kihasználva az állatvédők sokszor indulatoktól fűtőt hozzáállását tovább rombolnak. A világon nagyon sok olyan szervezet van, mely nem valós tevékenységet, hanem egy sokszor egy más országbeli lobbi érdeket képviselnek, pont úgy mint a négy mancs.

Külvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.02. 11:35

Az ENSZ átlagos demográfiai előrejelzései szerint bolygónkon az emberiség létszáma 2050-re eléri a kilencmilliárd főt, akkortól pedig a népesség növekedése megáll. Az előrejelzésektől sokan megijedtek, és az államok rettegnek a túlnépesedéstől. Lesz-e elég nyersanyag, lesz-e elég élelmiszer, ha már most, 2013-ban több mint egymilliárdan rendszeresen nem tudnak jóllakni, éheznek és alultápláltak? Azok az országok, amelyek a hiánytól félnek, néhány éve őrült tempóban kezdték felvásárolni a szegényebb országok megművelhető földjeit. Az élelmiszeripari és zöldüzemanyag-termelő óriáscégek ugyanezt teszik.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.01.24. 21:10

Szaporodnak a farkasok Európában, és olyan területeket hódítanak vissza, ahol már több évtizede nem látták ezt a ragadozót. Magyarországon is fel-felbukkannak, táplálék is bőven jutna nekik, de a szétszabdalt erdők nehezítik a terjedésüket. A környéken azonban több helyen is élnek, néha átcsatangolnak magyar területre is, akár egy tucat is élhet belőlük a magyar erdőkben, de még a farkasspecialisták elől is el tudnak bújni, ha akarnak.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2013.01.04. 17:14

Nem véletlenül mondta az anyukád... Ha a karácsony meg is volt, vannak, akik most indulnak leárazást keresni, élelmiszert meg minden héten veszünk. Nem árt, ha tudjuk, milyen trükkökkel próbálnak rávenni a szupermarketek, hogy minél több pénzt hagyjunk ott. Az áruk elrendezése a trükkök fő tárháza, de a boltok színéig és a zenéig számos más, tudományosan megalapozott módszer létezik.

Gazdaság:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2012.05.14. 15:10

Folytatódik Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciója- A belterületek megtisztítását tűzte ki célul idén a TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalom. Az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját június 2-án reggel 8 és este 6 óra között rendezi meg közösen a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség és az Országos Polgárőr Szövetség.

Közélet:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.02.28. 14:52

Ez a cikk erőteljesen hasonít az aobony kékvércsés témához. Sajnos. Eredeti tervem szerint csak át akartam haladni Tiszabő községén, föl a töltésre, majd tovább Tiszaroffra. Sajnos a korai indulás ellenére, nem én voltam az első ember a gáton, de még csak nem is a legszorgalmasabb! Reggel 7 óra előtt, a faluhoz közel, már egy kerékpárt toló személybe botlottam. A biciklin frissen vágott, vastag fűzfaágak voltak.

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.02.02. 12:17

Az illatok erősebben idéznek fel bennünk érzelememlékeket, mint a hangok, de nem erősebben, mint a fények - állítják holland kutatók. Az Utrechti Egyetem tudóscsapata 70 önkéntes nővel kísérletezve vizsgálta, hogy mennyire van igaza Marcel Proust írónak Az eltűnt idő nyomában című regény híres részletében, amelyben egy sütemény íze, illata idéz fel a feledés lepte emléket.

Egészségünk:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok