Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Zöld válasz"
<< Előző123Következő >>

veroniq - 2011.12.22. 11:18

140 millió okostelefonra telepítettek kémszoftvert - - maguk a gyártók- Robbant a hír: számos Android, Nokia, Samsung, Blackberry és iPhone készüléken a szolgáltatók rootkit-et helyeztek el. A rootkit a felhasználó tudta nélkül a beírt szövegek, jelszók, bankkártya-adatok, e-mail-ek, SMS-ek tartalmát továbbítja harmadik félnek.

Közélet:
Telefon   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.20. 10:33

Egy panamai kutatócsoport felfedezte, hogy a különösen apró pókok agyuk egyes részeit más testrészeikbe helyezik át, például az elülső lábakba.A Smithsonian Tropical Research Institute kutatói kilenc hálókészítő pókfajt hasonlítottak össze, amelyek méret tekintetében a négy centiméteres Nephila clavipes-től a Mysmenidae családba tartozó alig pár tizedmilliméteres, előbbieknél 400 000-szer könnyebb fajokig terjedtek - írja a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása.

Állatvilág:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.13. 12:28

A korszerű antibiotikumok és a tömeges oltások ellenére sem szabadultunk meg teljesen a tbc fenyegetésétől. Sőt, a fejlett országokban e súlyos betegség új, rezisztens baktériumtörzsekkel támad. A tbc, azaz a tuberkulózis (más néven a tüdőgümőkór) évezredek óta ismert betegség, nyomait egyiptomi múmiákon is felfedezték.

Egészségünk:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.12.01. 14:53

A New Scientist folyóirat 2011. november 29. számában érdekes cikket olvashatunk arról, hogy a fák – a természeti hatások elleni védekezésük során – olyan geometriai alakzat kialakítására törekszenek, mint amit annak idején Leonardo da Vinci leírt. Da Vinci matematikai modellje szerint ha egy fa ágainak keresztmetszeteit bármilyen magasságban összeadjuk, akkor az jó közelítéssel meg fog egyezni a törzs keresztmetszetével.

Közélet:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.07. 13:05

 Hárommillió eurót áldoz az Európai Unió a rovarevés népélelmezési lehetőségeinek tanulmányozására. Brüsszeli szakértők úgy vélik, hogy a rovarok amellett, hogy megoldanák az élelmiszerhiány problémáját, ezt ráadásul környezetkímélő módon kínálnák. A bogarak, férgek és egyéb csúszómászók húsa koleszterinben és zsírban szegény. Egy tanulmány szerint a "pecsenyeszöcske" fehérjetartalma 20 százalék, miközben zsírhányada csak 6 százalékos. A marhahúsban ugyan 24 százalék a fehérje, de 18 százalék a zsír. A tücsök kalciumban gazdag, a termesz vasban, a selyemhernyó lárvája rézben és B2-vitaminban - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Állatvilág:
Abony   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.09.03. 09:46

 Bekövetkezett, amitől sokan tartottak: kifejlődött egy ellenálló bogár, amely baj nélkül zabálja az elvileg őt elpusztító GMO-kukoricát. Ugyan túlzás lenne azt mondani, hogy a kukoricabogár tönkretette az Egyesült Államok tengeritermését, de nem is a kártétel az óriási gond!.

Nekünk, magyaroknak nem sokat mond az Északnyugat-Iowa elnevezés. A terület az USA középnyugati részén, az úgynevezett kukoricaövben (Corn Belt) helyezkedik el, Iowa pedig a legtöbb tengerit előállító tagállam. Érdemes lesz megjegyezni ezt a földrajzi nevet, mert valószínűleg még fogunk hallani onnan nem túl jó híreket.

Citrom-díj:
Abony   
 5 Hozzászólás    

matek - 2011.08.10. 19:11

Tízből közel hét amerikai hiszi, hogy egyes tudósok meghamisíthatták az éghajlat felmelegedésére utaló adatokat – derül ki egy friss felmérésből. Az Egyesült Államokban sokan vélik úgy, hogy a veszélyeket eltúlozzák, és nem szükséges azonnali választ adni a problémára.

 

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA az elmúlt hónapban tett közzé egy tanulmányt, amelyben 2000 és 2011 közötti műholdas mérések adatait összevetve jutott arra a megállapításra, hogy a földi atmoszféra kevesebb hőt tart benn, és sokkal többet enged ki, mint amit, az éghajlatváltozást modellező számítógépes előrejelzések mutatnak. Mivel ez az állítás ellentmondani látszik annak az állásfoglalásnak, amely szerint a légkörbe kerülő üvegházhatású gázok egyfajta burkot képezve akadályozzák a felesleges hő atmoszférán kívülre távozását, a globális felmelegedéssel szemben szkeptikus szakértők a NASA jelentését az emberi tevékenység okozta felmelegedés cáfolataként értelmezik.

Forrás és részletek: Zöld-Válasz

Külvilág:
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.27. 17:14

Szolnok környékén is bajban vannak a gazdák, mert a a génmódosított vetőmag miatt többen becsődölhetnek. Arról még nem rendelkezünk információval, hogy abonyi gazdálkodókat is érint-e a botrány. Remélejük, nem.  hét végén újabb vetőmag mintákban mutattak ki GMO-tartalmat, ezért a következő napokban akár meg is duplázódhat a kényszerintézkedések alá vont területek nagysága. Azaz, a június végén elrendelt mintegy ezer, tíz napja további 2500, majd a múlt csütörtökön bejelentett újabb kétezer hektárnyi vetés kitárcsázásával az ellenőrzési folyamat még nem ért véget.

Gazdaság:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.06.07. 16:53:37

 Hamburgeradó: sóra, cukorra

Múlt héten jelentette be Szócska Miklós, hogy valószínűleg bevezetik a népegészségügyi termékdíjat. Információink szerint az adót az alapján vetnék ki, hogy egy adott élelmiszernek mennyi a só-, illetve cukortartalma. Többen ellenzik, hogy a népegészségügyi célokat szolgáló adóból befolyt összeget béremelésekre fordítsák.

Múlt héten, a Semmelweis-terv beharangozóján jelentette be az egészségügyért felelős államitkár, hogy 2012-től nagy valószínűséggel bevezetik a hamburgeradót, hivatalos nevén a népegészségügyi termékdíjat. Részleteket ugyan nem árult el, de a Hírszerzőnek adott interjújában azt mondta Szócska Miklós, "most már bátrabban beszélek az egészségügyi termékdíjról, ami egy nagyon reális forrásteremtési lehetőség".

Citrom-díj:
 6 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.03. 17:08:22

 Ez lehetne a humor rovat is akár, de nem az. Részletek: www.zoldvalasz.hu

Kötelező kamarai tagság és tevetenyésztés a tervezetben.


A tevetenyésztés és a tengeri halászat is szerepel abban a szakmakód listában, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) mellékletként csatolt az új agrárkamarai törvény társadalmi vitára bocsátott tervezetéhez. Az agromonitor.hu információi szerint a minisztérium egy uniós statisztikai nomenklatúrát vett át, de a magyar viszonyoknak megfelelő változtatásokat nem vezette át. A kódlista tartalmazza például a trópusi gyümölcstermesztést, illetve az iparcikk jellegű, a csomagküldő vagy az internetes kereskedelmet is. A nyilvánosságra hozott jogszabályi elképzelések lényegében megfelelnek a már megismert terveknek. Az átalakított szervezet – új választások megtartása után - Magyar Vidékfejlesztési, Agrár- és Élelmiszergazdasági Kamara néven jönne létre, a korábbi információk szerint 2012. január elsejétől.

Közélet:
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok