Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7853, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1513151415151516151715181519Következő >>Utolsó

Félmillió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek egy siófoki eset kapcsán, ahol egy 21 millió forint értékű szobrot loptak el ismeretlen tettesek. A felajánlást az önkormányzat tette. Abonyban nem ajánlott fel senki semmit a Somogyi Imre szobor megtalálásához adott információkért. Talán hiábavaló is, hiszen azt már véhetően feldarabolták és értékesítették. Színesfémtolvajok dolgoztak Siófokon. Csütörtök reggelre a Kele utcai temetőből egy bronz szoboralakot loptak el. A Siófoki Rendőrkapitányság csütörtökön büntetőeljárást indított lopás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen, aki a közelmúltban a Kele utcai köztemetőben található önkormányzati tulajdont képező Mártírsirató szoborcsoportból a fekvő férfit ábrázoló alakot ellopta. A 21 millió forint értéket képviselő szobor Bors István Munkácsy-díjas szobrász 1970-es műalkotása. A fekvő helyzetet ábrázoló bronz szobor 300 centiméter hosszú. 

Közbiztonság:
Szobor   

veroniq - 2011.01.31. 10:36:21

Mint lapunk arról beszámolt, a közelmúltban ellopták Somogyi Imre szobrát. A vérlázító esemény az országban nem egyedülálló. Nos, többen kérdezték tőlem, hogy ugye a „ Vasmancit „ nem fogják elcsórelni. Nem vagyok jós, de szerintem nem. Túlságosan nagy, mondhatni monumentális a műalkotás. Talán darabjaiban képesek lennének erre. Sajnos, már kapott a kezébe vadabbnál vadabb dolgokat és férfi nemi szervet is festettek már rá a közelmúltban. De szerencsére Vasmanci állja a sarat. A www.szoborlap.huinternetes hírportálon is megtaláljuk ezt az abonyi szobrot is. Meglepődtem nevén: Galambot röptető nő. Legalább már ezt is tudjuk. A honlap szerkesztői egy tanulságos megjegyzést is fűztek a szoborhoz, íme: 

Szerintem új helyet és új funkciót érdemelne. 

Sajnos a főtér felújításakor megfeledkeztek róla. 


Képek még és egyéb érdekességek a www.szoborlap.hu- n. Íme, amit Vasmanciról tudni kell, szintén innen.

Közélet:
Szobor   

veroniq - 2011.01.29. 14:44

Programok:
Sportbál   

A West Balkán tragédia hullámai Ceglédet is elérték. A helyi szórakozóhelyek törvényes működését és a biztonsági előírások betartását itt is átvizsgálják. Pétervári Gábor, a Slágerclub tulajdonosa máris lemondta X-Faktoros sztárvendégeit, nem vállalja a szórakozóhely befogadóképességét meghaladó rendezvény megszervezését. Ugyanakkor kifogásolja, hogy míg ő próbál minden törvényi előírásnak megfelelni, addig a többi szórakozóhely tulajdonos a hivatal elnéző hozzájárulásával törvényi kiskapukat talál és a befogadóképesség többszörösével terhelt rendezvényeket tart.

 
A 280 fő befogadására alkalmas teremben már előre látható volt, hogy egyszerre gazdaságosan és törvényesen sztárokat meghívni nem lehet, mert a belépőjegyek a költségeket és az egyéb törvényben előírt kiadásokat nem fedezik. A koncertet ugyan meghirdették, de az egy hete történt tragédia hatására megtartását inkább nem vállalták. A Béke téri club tulajdonosa - mint elmondta - csak utólag szerzett tudomást a plakátokon található - a szervezők által meghirdetett - 400 fős limitről.
Közélet:
Diszkó   
Cegléd   

veroniq - 2011.01.29. 08:57:47

 A ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet igazgatója, dr. Pusztai Dezső közleményt  adott ki, melyben tájékoztatja a lakosságot, hogy az országos influenzajárványra miatt, saját hatáskörében eljárva 2011. január 28-ától látogatási tilalmat rendelt el a következő osztályokon: Szülészet-Nőgyógyászati Osztály, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály, Központi Anest- és Intenzív terápiás Osztály, Kardiológiai őrző. A rendelkezés visszavonásig érvényes.

Közélet:

veroniq - 2011.01.29. 08:33:52

Ülnek, mikor ezeket a sorokat olvassák? Ha nem, haladéktalanul tegyék meg. Leírhatatlan az, amit a következő sorokban olvasni fognak. Íme ismét egy igaz történet arról, hogy hogyan vitték el a végrehajtók egy másik Olvasónk autóját. Köszönjük a megtisztelő bizalmat, azt, hogy már második Olvasónk osztotta meg velünk életének egyik legnegatívabb sztoriját. Amennyiben ezt Önök is szeretnék velünk megtenni, küldjék el ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

Íme az olvasói levél, teljes terjedelmében:

 

Tisztelt Veronika!

 

2011.01.28.-án megjelent egy cikk /Rémsztori/ címmel. Nekem is volna egy ehhez kapcsolódó történetem: ha akarod megjelenteted, ha akarod nem,.- de mindenképpen el kell mesélnem!    

 
A történet a következő: Nekem is volt egy banki svájci frankos devizahiteles autóm. Egy munkaügyből eredően,- amely a Munkaügyi Bírósággal levelezve,- sem nyert beigazolódást,tehát nem is volt munkaügyi perem,- egy szép tavaszi napon 7 óra 30 perckor berohant hozzám a Bírósági Végrehajtó ,hogy adjak neki oda azonnal 1.o57.ooo Ft-ot!! A megdöbbenéstől köpni-nyelni nem tudtam,- de nem engedtem be az épületbe. 
Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.28. 18:40:59

 Kedves hölgyolvasónk mesélte el a következő történetet, akinek az autóját elvitték a bank végrehajtói, mert már nem tudta tovább fizetni a részleteket. Alapvetően nem ezzel van a baja, hanem a móddal, az eljárással és azzal, hogy a gépkocsiját jóval magasabb áron látta meg pár nap múlva a bank telephelyén eladásra kínálva, mint amennyit a bank szerint az ér. 

Citrom-díj:

veroniq - 2011.01.28. 17:34:58

Már körbevette a víz a létfontosságú létesítményt

Rendkívüli gondokkal küszködik manapság a kétpói hulladéklerakó. A térségben felgyülemlett belvíz már-már a létesítmény működését veszélyezteti. Romhányiné Dr. Balogh Edit erről a tényről nem tájékoztatta Abony város képviselő testületét annak ellenére sem, hogy ő is tagja a REMONDIS Kétpó Kft. felügyelőbizottságának. A hír szerdai, a képviselő testületi ülést csütörtökön tartották. Napokon belül akár üzemi kényszerleállás is bekövetkezhet a kétpói hulladéklerakóban.

 

Amennyiben a belvíz eléri az elektronikusan működtetett mérlegelő rendszert, illetve az üzemi útrendszert, úgy nem tudni, hová kerül 24 település közel 224 ezer lakosának szemete. Jelenleg a létesítményt üzemeltető Remondis Kétpó Kft. és a Közép-Tisza-Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakemberei igyekeznek a felmerült problémát megoldani.

 

Minderről a www.szoljon.huszámolt be, beküldő: Markó Ferenc

Közélet:
ABOKOM   
Szemét   
Programok:
Galamb   

veroniq - 2011.01.28. 16:32:03

Mint lapunk arról már többször beszámolt, egyáltalán nem felhőtlen Abony város polgármesterének és jegyzőjének a viszonya. A választási kampány során a televízió adásában Romhányiné Dr. Balogh Edit egyenesen kijelentette, hogy lehet, hogy nem is polgármestert, hanem jegyzőt kellene váltani. Nos, mind Balogh Edit, mind a jegyző, Dr. Németh Mónika azóta is a helyén maradt. Az a hír járja, hogy a város első két asszonya szóban már nem kommunikál egymással, csak leveleznek. Ez azért nem teljesen így van, mint azt fényképünk is mutatja. A két hölgy pusmogott egymással a január végi testületi ülésen. Viszont az eredmény nem lehetett túlzottan pozitív, hiszen a disputa után ilyen arcot vágtak:

Nyehehe:
Első<< Előző1513151415151516151715181519Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok