Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

Szerző: veroniq
Első<< Előző1512151315141515151615171518Következő >>Utolsó

veroniq - 2011.01.14. 10:34:24

Sokan tanácstalanok az ügyben, hogy érdemes-e beoltatni magunkat influenza ellen. Tavaly kettő oltást kaptak, akik kérték, idén egyet kap mindenki. Vannak oylan ismerőseim, akik nagyon betegek lettek az oltás után és nem egy esetben egy hétig is az ágyat nyomták, vagy még tovább. Azt hiszem tökéletes megoldás sajnos nincs. Íme egy cikk minderről és kezdődjön a vita. Gondolom lesznek érdekes kommentek....

Meghalt egy férfi H1N1-vírus miatt Magyarországon

Egy 38 éves férfi az újinfluenza első áldozata az idén Magyarországon. A férfi az úgynevezett rizikócsoportba tartozott, kórosan elhízott volt. Nem kapott védőoltást és viszonylag későn fordult orvoshoz - közölte az ÁNTSZ osztályvezető főorvosa. Az országos tiszti főorvos szerint pedig nagyon hamar H1N1-járvány lehet Magyarországon.

Ön szerint érdemes-e beoltatni magunkat influenza ellen?
 
 IGEN, mindenképpen 
 Nem is tudom, tanácstalan vagyok! 
 NEM, teljesen felesleges 
 NEM, többet árt mint használ! 
 
Eredmény

Egészségünk:
Influenza   

Sajtóközlemény

 

A Magyar Energia Hivatal (MEH) elmúlt napokban meghozott azon döntését követően, amely szerint felfüggeszti az EMFESZ Kft. földgáz kereskedelmi engedélyét, az ENI S.p.A. többségi tulajdonában lévő TIGÁZ Zrt. részt vett a MEH által elindított ún. végső menedékes kijelölését célzó eljárásban az EMFESZ Kft. fogyasztói részére a folyamatos ellátás biztosítása érdekében.

 

A TIGÁZ Zrt. az eljárásban mindenekelőtt kifejezte azon szándékát, hogy a saját egyetemes szolgáltatási területén vételező EMFESZ fogyasztók számára kész földgázellátást biztosítani a jelenlegi hatósági áron.

 

A MEH által a végső menedékes szolgáltatók kiválasztása érdekében lefolytatott pályáztatási eljárás során az egyik piaci szereplő kezdeményezésére versenyhelyzet alakult ki, melynek következtében a TIGÁZ Zrt. területén vételező, a jogszabályok alapján egyetemes szolgáltatás igénybevételére jogosult EMFESZ fogyasztókat a FŐGÁZ Zrt. láthatja el végső menedékes szolgáltatóként.

Közélet:

veroniq - 2011.01.14. 09:33:52

Beszéljenek a képek! Katt ide!

Az abonyi római katolikus kistemető a helyi történelem egyik fontos és elkápráztató emlékhelye. Őseink nyugszanak itt, sokszor megkapó környezetben és csodálatos művészi alkotások őrzik örök álmukat. Most, „ angyallesen „ voltam.

Abony retro:

veroniq - 2011.01.13. 22:18:31

Kedves Olvasónk a mai napon telefonon felhívott és arról számolt be, hogy kaotikus állapotok uralkodnak a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet környékén. „ Képzeld el, mindenhol kerékpárok vannak, a falnak támasztják őket a betegek mert egyszerűen nincs hová tenni őket. Az a kevés tároló, ami van dugig megtelt. Én próbáltam volna egy ésszerű helyre tenni a biciklimet, de sajnos nem sikerült. Mivel azt betoltam az udvarra és letettem volna a tárolóba, de rám kiabáltak, hogy ez a dolgozók számára fenntartott hely. Igaz, abban a tárolóban összesen volt három bicikli. Én ezt nem értem. Már a falat is leverték a páciensek és összekenték, mert nem tudják hova tenni a bicajokat.

Citrom-díj:

Az őszi választások óta nincs alpolgármesterünk. Holnaptól aljegyzőnk sem lesz. Mivel azonban ez nem politikai szerep, az előzővel ellentétben, bizonyára hamarosan lesz új munkatárs erre a posztra.

Közélet:
Aljegyző   
Testület   

A XI. Városi Sportbálon, február 12-én a Hip- Hop Boyz lép fel, retro showműsorral!

 

Kezdés ÉJFÉL!

 

Ha valaki szeretné a koncertet megtekinteni, és az ezt követő hajnalig tartó rendezvényen részt venni, akkor hívjon. Előzetes megrendelés szerint erre is van lehetőség! A rendezők a beléptetés jogát fenntartják!

 

30/9-670-313

Programok:
Sportbál   

veroniq - 2011.01.13. 11:24:15

Hetente ötezer adóvégrehajtás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszeresen közzéteszi a folyó adóvégrehajtás alatt álló cégek névsorát. A legutóbbi, január 3-i kimutatás szerint jelenleg 114 032 cég ellen folytat végrehajtási eljárást az állami adóhatóság. A statisztikai adatokat elemezve kiderül, hogy az elmúlt egy évben 12,5 százalékkal nőtt az eljárás alá vontak száma, akiktől összesen mintegy 705,2 milliárd forint adó-, járulék- vagy illetéktartozást próbálnak behajtani. A hatóság azzal számol, hogy a követelésből több mint 300 milliárd forint beérkezik a számlájára.

Hamar utolérik

A listán szereplők száma annak ellenére sem csökken, hogy hetente átlagosan több mint ötezer cég ügyét lezárják, és törlik őket a kimutatásból, mert hasonló nagyságrendben újabbak kerülnek fel a helyükre. Az elmúlt esztendők tapasztalata szerint évente 8-10 százalékkal nő az adóvégrehajtás alá vont cégek száma; az adóhatóság informatikai fejlesztéseinek köszönhetően egyre több adóst viszonylag rövid időn belül „utolérnek”.

Gazdaság:
Adó   

veroniq - 2011.01.13. 11:11:11

Hétfőn az az 2011.01.10.-én eltűnt magyar vizsla származású kutyánk és nagyon szeretnénk visszakapni.
 
Főbb ismertetőjegye egy tappancsos nyakörv és Rocky névre hallgat.
 
Elérhetőség +3670/ 466-2801 valamint,
                       +3670/ 466-2802 illetve
 
                        e-mail cím a következő: sir.vikadi@freemail.hu
Állatvilág:
Kutya   

veroniq - 2011.01.13. 10:54:00

Eléggé érdekesen alakul az abonyi képviselő testület munkarendje, tekintettel arra, hogy megint hetente üléseznek a kötelező mintegy havi egy helyett. Ezen a héten, pénteken megint összejönnek a városvezetők, múlt héten, csütörtökön is volt rendkívüli ülés. Ez meglehetősen szokatlan dolog, hiszen más településeken képesek összehangolni a feladatok ellátását úgy, hogy ne kelljen pár témában összejönniük hetente.

Politika:

Mint arról lapunk már beszámolt, az abonyi képviselő testület legnagyobb frakciója, a FIDESZ-é képtelen megegyezni a polgármesterrel, Romhányiné Dr. Balogh Edittel az alpolgármester személyét illetően. A polgármester asszony most újabb lehetséges jelöltekkel rukkolt elő, de Parti Mihály bizottsági elnök, lehetséges alpolgármesterként azt mondta, hogy még nem dönt, megvárja a vizsgálat eredményét. A vizsgálat az abonyi egészségügyi centrum körüli botrányokra vonatkozik, melyben érintett Dr. Balogh Edit is, hiszen őt hatalmazta fel a képviselő testület arra, hogy a város nevében eljárjon.

 

Szóval az egyik jelöltje Abony polgármesterének Parti Mihály volt, a másik kettő elég érdekes javaslat, ha figyelembe vesszük, hogy egyikük Kelemen Tibor már nem is tagja annak a pártnak, amely helyi elnökként beültette a képviselői székbe. A FIDESZ-esek viccesnek tartották az ötletet...

Politika:
Első<< Előző1512151315141515151615171518Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok