Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7572, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Pápa"
1

veroniq - 2014.12.26. 14:44

A hitükért diszkriminált, üldözött és legyilkolt keresztényekért imádkozott Ferenc pápa pénteken a Szent Péter téren az egyház első vértanúja, Szent István ünnepnapján.

Ferenc pápa a déli Úrangyala-imádságot (Angelus) kísérő beszédében azt a reményét fejezte ki, hogy a mai mártírok áldozata az egész világon megerősíti a "vallásszabadság elismerését és biztosítását, amely minden ember eltulajdoníthatatlan joga". Az egyházfő hangsúlyozta, hogy ma is nagyon sokan halnak meg hitükért.

Közélet:
Pápa   
 0 Hozzászólás    

tyb - 2013.03.13. 20:44

Ma este hét órakor a Sixtus-kápolna tetejére erősített kéményből fehér füst szállott fel. A 80 év alatti bíborosokból álló 115 fős konklávé megválasztotta Jorge Mario Bergoglio, Buenos Aires 76 éves jezsuita érseke személyében az új egyházfőt.

Külvilág:
Pápa   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.03.13. 13:38

"Az első füst fekete volt, a játszma még nyitott" - írta szerdán az Il Messaggero című római napilap; a bíborosok az első eredménytelen szavazáson még nem fedték fel kártyáikat, az igazi pápaválasztás ezekben az órákban folyik. A la Repubblica értesülése szerint az első fekete füst és a Sixtus-kápolnából való kivonulás után a pápaválasztó bíborosok késő estig tovább tanácskoztak vatikáni szálláshelyükön a Szent Márta-házban. A napilap úgy tudja, a konklávéba legesélyesebb pápai jelöltként belépő Angelo Scola érsek megválasztásával szemben egy európai bíboros fenntartását fejezte ki, azt hangsúlyozva, hogy Scola túl közeli kapcsolatot ápol az olasz politikával, és vele a szintén erős politikai kapcsolatokkal bíró Comunione e Liberazione nevű egyházi mozgalom embere kerülne Szent Péter trónusára.

Közélet:
Pápa   
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2013.02.11. 14:55

Megerősítette az olasz ANSA hírügynökség mai értesülését a Vatikán, miszerint február 28-i hatállyal lemond XVI. Benedek pápa. Néhány perccel később maga a pápa jelentette be döntését. A lemondást a pápa a beszédében egészségügyi okokkal, előrehaladott korával indokolta. Az előrehaladott korom miatt az erőnlétem már nincs összhangban azzal, hogy hivatalban tudjak maradni - indokolta lemondásának okát közleményében XVI. Benedek. 

Közélet:
Pápa   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.05.01. 20:14:34

 II. János Pál inspirálta a tudományos kutatókat is azáltal, hogy témát adott nekik, és odafigyelt arra, hogy melyek a fontos kutatandó területek - mondta Dávid Katalin művészettörténész vasárnap II. János Pál pápa boldoggá avatása alkalmából az MTI megkeresésére.

 A kutató, aki korábban több alkalommal is találkozott a vasárnap Rómában boldoggá avatott  katolikus egyházfővel, kiemelte: II. János Pál pápa tevékenysége során az evangelizációt tartotta a legfontosabbnak, és "soha nem ismerte a társadalmi szembenállást".  A pápa számos alkalommal hirdette, hogy "Isten gyermekei vagyunk, az ő képmásai vagyunk, és Istent kell tisztelni embertársainkban"; Isten számára minden egyes ember egyaránt fontos, a legszegényebbtől a királyig. Ez a most boldoggá avatott egyházfő evangelizációjának lényege - mutatott rá.

Közélet:
Pápa   
 5 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok