Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző492493494495496497498Következő >>Utolsó

veroniq - 2010.12.04. 11:44:54

Az alábbi hírt a Duna TV sajtósai küldték el szerkesztőségünk címére:

Bencsik János: A kormánynak kötelessége megvédeni a lakossági gázfogyasztókat

 

A lakossági fogyasztók közel hatvan százalékának nem emelkedik majd a gáz ára januártól – a kormányzat sávos rendszerben alakította ki a jövő év elejétől érvényes gázárakat. Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában csütörtök este azt mondta: a kormányzat a fogyasztók védelme terén a gázár-képlet átalakításával megtette, ami a hatáskörébe tartozott. Egyben cáfolta a gázszolgáltatók állításait, miszerint a nyár óta folyó tárgyalásokkal ellentétes irányú kormányzati döntés született volna. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közelmúltbeli találkozójáról úgy nyilatkozott: az a hosszú távú együttműködést volt hivatott megalapozni.

Közélet:
Gazdaság   

Főzni jó - 2010.12.04. 11:22:07

Képek a varázstojásról ITT megtekinthetők! Fotó: LŐVE

 

Varázstojás a konyhámban

 

Vannak olyan hagyományos ételek, melyek egy kis érdekes, különleges elkészítési móddal valódi csemegévé varázsolhatók. Ilyen az a „ tükörtojás „ is, melyet Erdélyben kapható, kerámia sütőformában készítettem el. Sajnos tudom, hogy ennek hiányában bajos a sütés, most mégis megmutatom Önöknek, hogy mit is alkottam egy fenséges reggeli alkalmából. Ha Erdélyben járnak tehát, feltétlenül érdemes ezt a kerámia- sütő edényt beszerezniük.

 

Íme az elkészítés:

Közélet:
Blogok   

Az előző rendkívüli testületi ülésen Tóth Ernő nyugdíjas pedagógus boldogan nyújtotta át a helyi KDNP nevében azt a tablót a polgármesternek, melyen az abonyi díszpolgárok nevei szerepelnek.

Közélet:
KDNP   

veroniq - 2010.12.02. 11:59:47

Az AboPOL KFT diszpécser szolgálat ellátására elsősorban női munkaerőt keres. A munkaköri feladat a távfelügyeleti központ számítástechnikai hátterének kezelése, ügyfélszolgálati tájékoztatás.

A diszpécseri tevékenység 24 órás (non-stop) szolgálat, ünnep- és munkaszüneti napokon is. A munkarend 12 órás szolgálatteljesítés, melyet legalább 12 órás pihenő követ.

Feltétel: minimum 22 éves életkor, megfelelő kommunikációs készség, kezelői szintű számítástechnikai ismeret, büntetlen előélet.    

Bérezés: megegyezés szerint.

Az állás azonnal betölthető!

Jelentkezni lehet a +36/70/369-2950 telefonszámon, valamint az abony@abopol.hu elektronikus címre továbbított levélben.

Közélet:

veroniq - 2010.12.02. 11:20:53

Figyelem, VÁM-osok ezekben a percekben is járják Abony területét, vélhetően jövedéki adó köteles termékeket ellenőriznek!

 

Olvasónk elmondása szerint éppen a Kistemetőnél járnak, vélhetően egy pálinkafőzőt vettek célba.

Közélet:

veroniq - 2010.12.02. 09:21:06

FELHÍVÁS: A MiCsillagunk!

 

Kedves Olvasóink!

 

Bizonyára sokuknak feltűnt, hogy Abony városában a karácsonyi „ díszkivilágítás „ enyhén szólva is szegényesnek mondható. Mivel többször elhangzott már a városvezetésnek azon véleménye, hogy a lakosságnak is tennie kell, ha szeretne javítani bizonyos helyzeteken – amivel természetesen egyet is értünk-, úgy gondoltuk, hogy most teszünk. Szeretnénk gyűjtést rendezni annak érdekében, hogy villanyoszlopra szerelhető, maradandó világító díszt, esetleg díszeket adományozhassunk Abony városának, melyben közösen gyönyörködhetünk majd az ünnep alkalmával.

Részletek:

Közélet:

veroniq - 2010.12.02. 08:40:26

December elsején nem csupán a tél reccsentett rá az abonyiakra, hanem egy nem várt áramszünet is. Pontosabban a város egész területén hosszú ideig nem volt áram.

A probléma akkor kezdődött, amikor a lakosok java része hazaért. Délután fél öt tájban már sok helyen nem volt áram, majd visszajött kétszer viszonylag rövidebb idő után. Viszont este fél hét tájt a háztartások jelentős részében megállt az élet- egyesek szerint egész Abony területén- és csupán háromnegyed kilenckor állt helyre a rend. Még ezt követően is voltak rövidebb ideig tartó kimaradások.

Az E.ON hibabejelentő munkatársai azt mondták olvasóinknak, hogy a nagy mennyiségű ónos eső súlyát nem bírták már el a vezetékek, ezért azok több helyen leszakadtak.

Közélet:

Nagyfehér - 2010.12.02. 06:57:28

Ezrek áram nélkül, késnek a vonatok

 

Több helyen okozott áramkimaradást a rendkívüli időjárás. Késnek a vonatok.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 12 ezer, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 4.733 háztartás maradt áram nélkül - közölte éjjel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Az áramkimaradást a jegesedés miatt leszakadt vezetékek okozták.

Az áramszolgáltatás helyreállításáért a katasztrófavédelem és a területen működő szolgáltató, az E.ON Titász Áramszolgáltató közösen dolgozik. Petróczi Tímea elmondta, hogy a szolgáltató a hiba elhárításához szükséges valamennyi információt megkapta.

Közélet:
Blogok   

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Véradók!

Évek óta, így december elején, az Advent időszakában ünnepeljük a Véradókat. Amikor arra készültem, hogy beszédet, köszöntőt írok, mindig a korábbi években elmondott gondolatok jutottak az eszembe. Ez azért van, mert a Véradókat, a véradás fontosságát már oly sokszor elmondtuk, én magam is – de erről beszélni, a Véradókat köszönteni, soha nem elég.

Aki vért ad, életet ad. Aki vért ad, kiemelkedik embertársai közül. A véradás tegnap is, ma is és holnap is,  egy olyan szép, humánus, önzetlen és nemes cselekedet, ami a legnagyobb erkölcsi megbecsülést érdemli meg.

A véradás azon túl, hogy önzetlen adomány a véradó részéről,  bizonyítottan előnyére is válik a véradónak. Sokan  elmondják, hogy  véradás után javul a közérzetük. A véradást követően "hígabbá" válik, gyorsabban áramlik a vér, ezáltal csökken az infarktus és a trombózis kialakulásának veszélye.

Közélet:
   
Véradás   

veroniq - 2010.12.01. 18:41:57

Képek az abonyi polgári iskoláról ITT megtekinthetők!

Játékos kedvű Olvasónk honlapunk történetében már sokszor megörvendeztetett bennünket terveivel, mely Abony jeles épületeit hozta rendbe, alakította át, újította fel, sajnos csak a tervezőasztalon. Most köszönettel ismét közzétesszük ezeket a kincseket, szépen sorjában, minden napra egyet. Íme, az abonyi Polgári iskola, a mai Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola, teljes fényében. Úgy, ahogyan mindannyian nagyon szívesen látnánk! LŐVE

 

Közélet:
Első<< Előző492493494495496497498Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok