Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7009, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző491492493494495496497Következő >>Utolsó

miabonyunk - 2010.11.06. 18:25:10

A Karitász abonyi csoportja segít abban, hogy a felesleg találkozzon a szükséglettel.

Sok kinőtt, már megunt, de jó állapotú ruha van a szekrényben, amit a tulajdonosa nem hord? Ha jó szívvel tudja másnak felajánlani, úgy azt behozhatja a Karitász gyűjtőhelyre: Nagykőrösi út 3.sz. - a zöldséges bolt melletti kapunál - vagy a helyi plébániára.

Természetesen nem lomtalanításra gondolunk, hanem olyan ruhákra, cipőkre, amelyiket a kedves adományozó is szívesen hordana. Mosott, tiszta állapotban kérjük a ruhákat a csoporthoz eljuttatni, mert csak a közvetlen kiosztásra van lehetőségünk, mosásra, vasalásra rendszerint nincs megfelelő kapacitás.

Továbbá szívesen fogadunk bútorokat, háztartási eszközöket, ágyneműket, plédeket, játékokat, stb.

A Karitász csoport tagjai szeretettel várják:
• az adományozókat/felajánlókat (telefonos érdeklődés/megbeszélés Ujszászi Lászlóné 53/361-377 vagy a 06/30/5258-168 telefonszámán)
• a rászorulókat pedig minden

Közélet:
Közélet   

miabonyunk - 2010.11.06. 18:23:02

2010. november 5-e. Az őszi szünet utolsó napja. Ezen a délutánon a Karitász játszóházba invitálta a gyermekeket. A mai napon a foltvarró technikával ismerkedhettünk meg, melyben nagy segítségünkre voltak Újszásziné Zsuzsika, Juhászné Évike és Dandárné Katika a tápiószelei foltvarróklub abonyi tagjai.

Élmény volt velük együtt készíteni a szíveket, madarakat, tulipánokat, kiscsizmákat, fenyőfát, szaloncukrot.
Kérjük a Szülőket, engedjék hozzánk gyermekeiket, hiszen minden összejövetelünkre igyekszünk tartalmas elfoglaltságot, programot szervezni részükre!

Karitász abonyi csoportja

Közélet:
Oktatás   

miabonyunk - 2010.11.05. 19:33:28


 

Megkésve bár, de megkaptuk Truckman nevű felhasználónk tökét, az alábbi kommenttel:

Habár kicsi a tököm, de rémisztő, ahogyan ott ijesztgetősen csücsül, fent!

TRUCKMAN

Happy Halloween!

Közélet:
Kultúra   
Közélet   
Programok   

miabonyunk - 2010.11.05. 18:35:34

Pályázati felhívás!
Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet

„Közhasznú számítógépek” címmel.

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak, tehát a non-profit szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére komplett számítógépes szolgáltatási csomagok segítségével – a szokásosnál kedvezőbb feltételekkel –, illetve segíteni a meglévő, elavult gépek korszerűbbre váltását.

Továbbá a WIFI (vezeték nélküli hálózat) csomag választásával lehetővé tehetik a HOTSPOT-ként való működést, mely Internet-hozzáférési lehetőséget teremt a mobil eszközökkel – notebook, netbook, PDA, arra alkalmas mobiltelefon – rendelkezők számára.

Pályázati regisztrációs díj: a pályázat benyújtása díjmentes, NINCS pályázati regisztrációs díj.

A pályázati önerő mértéke: A komplett szolgáltatási csomagok értékének* 46-48%-áért, tehát kevesebb, mint a feléért juthatnak hozzá a n

Közélet:
Oktatás   

Az alábbi, abonyi vonatkozású internetes bejegyzést Markó Ferenc ajánlotta figyelmembe, most megosztom Önökkel:

Dr. Polcz Iván visszaemlékezéseinek részlete:

„ Abonyban egy geofizikai csoport vezetője voltam. Egy idős házaspárnál laktam egy kollegámmal. A szállásadó néni szeretett mesélni a múltból és elmondta, hogy mi történt ott 1944 végén. Az oroszok összeszedték a megszállt község fiatalabb asszonyinak, lányainak nagy részét és a közeli erdőbe hurcolták “krumpli hámozás” ürügyével és csoportosan megerőszakolták valamennyit. 1944 ősze, 45 tavasza időszakban magyar nők, ki tudja hányszor tízezrei estek így áldozatul a vad erőszaknak. De ezek az állati ösztöneikkel nem bíró vadállatok a sajátjaikat sem vették emberszámba.

Hallottam évekkel később egyik munkahelyi gépkocsivezetőnk elbeszélését arról, hogy amikor még valahol a nagy szovjet hazában fiatal lesoványodott hadifogolyként sínylődött, egy teherautóra osztották be dolgozni. Vele együtt u

Közélet:
   

miabonyunk - 2010.11.05. 18:27:29

Ebben az évben november 2-án volt a városi véradás. Véradóink már a Zeneiskola udvarán várták a kórház dolgozóinak érkezését. A megérkezést követően mindenki elfoglalta a helyét. A véradásra érkezőket teával, kávéval, pogácsával kínálták aktivistáink, s ezt követően kezdődhetett a próbavérvétel, laborvizsgálat, főorvosi véleményezés, majd a véradás. Véradóink jöttek, akiket szinte valamennyien már névszerint ismerünk, hiszen nagyon sok a többszörös véradó. Jöttek azonban néhányan, akik először jelentkeztek a hívó szóra, s bízunk benne, hogy a jövőben is találkozunk velük.

A véradás végén összegzésre kerültek az eredmények és legnagyobb meglepetésünkre a megjelentek többmint 10 %-a nem adhatott vért valamilyen oknál fogva, de a legtöbb a kezeletlen magas vérnyomás. Volt, aki tudta, hogy magas a vérnyomása, de nem ment orvoshoz, volt aki nem figyelt oda a magas vérnyomásra utaló jelzésekre, volt aki semmilyen tünetet nem vélt felfedezni. Őket a vizsgálatot k

Közélet:

miabonyunk - 2010.11.05. 10:12:10

miabonyunk - 2010.11.04. 18:44:51

Közélet:
Programok   

 

A második világháborúban 66 évvel ezelőtt, 1944 november 4-én szabadították fel Abony községet a szovjet és a velük szövetséges román csapatok. / Utólagos vélemények szerint ez a nap a megszállás és a szovjet uralom kezdete is településünk életében./

Mindenesetre ezért a felszabadításért nagy árat fizettünk.
A község akkori 3633 lakóházából, 1039 a harci cselekmények közepette megrongálódott vagy megsemmisült. Ipari üzemekből két malom, három daráló és egy olajütő üzem maradt épségben. Ipari és kereskedelmi tevékenység megszűnt. Az elektromos hálózat nagy része tönkre ment. Az oktatási intézményekben a tanítás december közepéig szünetelt. November közepéig nem volt vasúti közlekedés. Az állatállomány majdnem teljes egészében odaveszett. Szinte élelem és gyógyszer nélkül maradt a község.

A felsorolt veszteségek mellett mind eltörpülnek azok a veszteségek, amelyek az emberi élet elvesztésekor keletkeznek A polgári lakosságból sokan a harci cselekmény

Közélet:
   

miabonyunk - 2010.11.04. 18:36:19

Tegnap megkezdték a Vécsey úton a víz belvizes részről történő szivattyúzását, számolt be lapunknak minderről Gáspár Csaba, az ABOKOM Kft. ügyvezetője. Biztatónak tartja az első jeleket, hiszen szépen lassan délelőtt 11 órától délután fél négyig 1 cm-t apadt a vízszint a kritikus területeken. Mint arról beszámoltunk önöknek, mintegy harminc ház van még mindig veszélyben. „ Tíz nap alatt érhető el látványos javulás. Eddig az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, nagyon remélem, hogy ez a továbbiakban is így marad majd.

Szerencsére a Mikes Kelemen utcán is sokat száradt a terület, itt a vízszint 5-10 cm-t apadt már. A Vécsey útról és környékéről valóban a Kodály Zoltán út felé nyomjuk a vizet, majd átemelővel a Semmelweis, reform utcák és a Csiky lapos felé. Nagyon nagy utat tesz meg eddig a víz, lassan szivattyúzunk, éjjel és nappal ellenőrzés mellett. Én azt gondolom, hogy ennél jobb megoldást senki nem tudott kitalálni, hiszen a katasztrófavédelmis

Közélet:
Első<< Előző491492493494495496497Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Mit szól Ön ahhoz, hogy március 7-én lesz nagyszabású Pecsenye Parádé Abonyban?
   
 Hurrá! Nagyon örülök neki! 
 Nekem mindegy, hogy lesz-e vagy nem! 
 Nem örülök neki! Minek? 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok