Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző489490491492493494495Következő >>Utolsó
Közélet:
Programok   

Több lakos is jelezte Abony város önkormányzata felé azt, hogy kátyúba hajtott és ezért sérülés történt a gépjárművén. Mindezért kártérítést kértek az önkormányzattól.

Közélet:
Utak   
Kátyú   

matek - 2010.12.15. 17:20:45

  A Klíma Klub Január 18-án 

 
„FÖLDMENTŐ AKCIÓ” 
 
felvonulást szervez a Lánchídon 16:30-as kezdettel, melynek célja figyelem felkeltés a klímaváltozás mindenkit érintő hatásaira.
 
 A rendezvény programja: 
2011. Január 18.  16 óra 30 perc: gyülekezés a Lánchíd budai hídfőjénél 
17 óra 30 perc:  a felvonulás vége a Lánchíd pesti hídfőjénél 
a program biztosításáról a rendőrség gondoskodik.
Közélet:

admin - 2010.12.15. 12:15:54

A piac rendkívül fontos hely. Különösen egy tipikus alföldi kisváros esetében, mint amilyen Abony is. Szükség van rá, mert a helyi termelők itt értékesítik portékájukat, így sok száz család jut megélhetéshez, kiegészítő jövedelemhez. Szerepe napjainkban felértékelődött, hiszen a biztonságos helyről, megbízható ismerős kofáinktól megvásárolt termékekre vevők vagyunk. Egyre inkább azok, hiszen az országba érkező élelmiszerek jelentős része bizonyul egészségre károsnak. Az állami minőség-ellenőrzés nem győzi mindegyiküket bevizsgálni. Az erre hivatott szervezetek egy részét ráadásul megszüntették vagy privatizálták. Ilyen körülmények között az őstermelők zöldségei, gyümölcsei is felértékelődnek. Lehet, hogy kevésbé szépek, de kevésbé károsak is, és a zamatuk…

A galéria ITT megtekinthető!

Közélet:
Piac   

Néhány hónap minőségi munkájának eredményeképpen felépült a Római Katolikus Plébánia udvarán a Szent Imre közösségi ház. Lapunk nem hivatalos információja szerint az épület műszaki átadás- átvétele december 14-én, kedden azaz ma lesz. A főpróbára valószínű, hogy idén Szilveszterkor kerül majd sor, hiszen ekkor szervez a Karitász helyi csoportja bált. A színvonalas épületet ugyanaz tervezte, mint az abonyi egészségügyi centrumot, Horváth Zoltán. Viszont ezt az épületet nem a jelenleg felszámolás alatt álló GEN-ÉP építette, hanem a GOM-ÉP. Ez utóbbi építőipari vállalkozásnak Lajosmizsén van a székhelye és kiváló referenciákkal rendelkezik.

Közélet:

admin - 2010.12.14. 11:34:27

Mondta el lapunknak Gáspár Csaba, az ABOKOM Kft. ügyvezető igazgatója, aki sajnálja, hogy ez a foglalkoztatási lehetőség megszűnik jövő év elejétől. „ Nem tudom, hogy ki fogja végezni azokat a munkákat, amiket eddig rájuk bízhattunk. Meg voltam velük elégedve mindenben, rengeteget segítettek nekünk, nagyon sok helyen hasznukat vehettük. Vannak köztük, akik kifejezetten jó munkaerőnek bizonyultak Igaz volt akitől sajnos meg kellett válnunk. Az év nagy részében négy közhasznú dolgozónk volt, télen többen voltak. Ők segítettek például a nádvágásban és a hó eltakarításban is. „- mondta Gáspár Csaba.

Gáspár Csaba lapunknak elmondta még, az önkormányzati vállalkozás tervei között szerepel az, hogy megszervezzék Abonyban a zöld hulladék külön gyűjtését. Viszont ezt egy engedélyeztetési folyamatnak kell megelőznie, valóban jó lenne külön és egyszerűebben gyűjteni a komposztálható zöld hulladékot.

Olvasóink mondták el lapunknak, hogy nem szívesen vesznek szelektív zöld hulladék gyűjtésére való zsákot, mert látták, hogy az ABOKOM dolgozói azt egész egyszerűen beöntik a többi hulladékféleség közé. Úgyhogy, amennyiben ez igaz, akkor valóban nagyon fontos lenne, hogy az ABOKOM tudja külön gyűjteni ezt a szemétfajtát.

LŐVE

Közélet:
ABOKOM   

veroniq - 2010.12.13. 18:22:10

Több olvasónk is megkeresett már azzal a kérdéssel, hogy igaz-e hogy az ABOKOM dolgozóinak szemetét ingyen viszi el az ABOKOM, és hogy nekik nem kell fizetniük. Gáspár Csabát, a legilletékesebbet, az önkormányzati tulajdonú cég ügyvezető igazgatóját kérdeztem arról, hogy mi igaz ebből.

 

Megtudtam, hogy a szemétszállítási díjat minden dolgozónak fizetnie kell. Az ivóvíznél kapnak kedvezményt a dolgozók, nekik havi 10 m3 fogyasztásig nem kell fizetniük, e felett viszont az általános díjszabás szerinti nekik is a térítési díj.

Közélet:
ABOKOM   

December 31-el várhatóan nagyjából 1.000 fő közcélú foglalkoztatott válik munkanélkülivé a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Ceglédi Kirendeltségét érintő területen – jelentette be Madácsyné Somodi Mária, a Munkaügyi Központ Ceglédi Kirendeltségének vezetője a kormány új stratégiáját bemutató „Út a munka világába” című konferencián ma délelőtt.
A közcélú foglalkoztatást lehetővé tevő korábbi törvény az év végével hatályát veszti, az új szabályozás pedig még nem készült el. Annak érdemi alkalmazása csak több hónappal később válik lehetővé. Az átmenet a Munkaügyi Központra az elkövetkező időszakban fokozott terhet ró, és csak itt a térségben több ezer család megélhetését veszélyezteti.

Közélet:
Gazdaság   

veroniq - 2010.12.13. 10:23:57

A MiAbonyunk fotósa sikerrel indult az Együttlét című fotópályázaton. A zsűri díjai mellett egy közönségdíj is gazdára talál, amit a döntőbe jutott képek közül választ ki az oldalra látogató.  Ha tetszik, itt szavazhatsz az "Ima" című képre, értékeld a csilagokkal! Köszönjük!

http://www.egyuttlet.eu/contest/vote/75

Közélet:
Közélet   

veroniq - 2010.12.13. 09:47:52

LUCA NAPJA - December 13

Krisztus után 304-ben szenvedett Siracusaban vértanúságot a szentéletű, jótékonykodó Szent Lucia, akinek emléke előtt tisztelgett a római katolikus egyház már az 5. századtól kezdve. Luca napja a Gergely-féle naptárreformig, 1582-ig a tél legrövidebb napja volt, az évszak közepének tartották, munkaszünetes törvénynapként határozták meg. Nevének etimológiája a latin lux = fény szóval áll összefüggésben.


Ehhez a naphoz számos hiedelem, szokás kapcsolódik. A praktikák, mágikus eljárások, szövegek a tyúkok szaporaságát, tojáshozamának növekedését igyekeztek elősegíteni. Éjfélkor ennek érdekében megpiszkálták a tyúkokat, nagyobb tojáshozamra kívánván őket serkenteni, máshol maguk a gazdaasszonyok mutattak példát „ülésből" a kotlósoknak.

Közélet:
Közélet   
Első<< Előző489490491492493494495Következő >>Utolsó
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok