Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6947, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző484485486487488489490Következő >>

Abonyban nagy múlttal rendelkezik az amatőr színjátszás, napjainkban újjáéled ez a hagyomány. Ennek megfelelően szerencsés helyzetben van a lakosság, hiszen évente több színielőadást is megtekinthet helyben. Ennek apropóján teszünk most közkinccsé három régi fényképet, mely az úgynevezett „ hőskorból származik. Az érintettek biztosan felismerik rajta magukat. Én tudom, hogy Király B. Izabella- aki jelenleg is segíti az amatőr színjátszók munkáját Abonyban- is szerepel két fényképen. Most szeretettel küldjük neki és a többi szereplőnek a „ meglepetés „ képeket.

Képek még itt:

Az itt látható képeket a Bárány Család bocsátotta a MiAbonyunk hírportál rendelkezésére, melyet ezennel hálásan megköszönünk Olvasóink nevében és egyben kérjük Önöket, ha szeretnének a többiekkel megosztani régi képeket, írjanak nekünk e- mailt ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu vagy hívjanak: 30/9-670-313

Lőrinczy Veronika

Közélet:


Mint arról az országos sajtó tegnap beszámolt, jelentős létszámleépítésre készül a kormány a közszférában és ez érinti az önkormányzati dolgozókat is. Jelenleg 680 ezren dolgoznak a közszférában, mely az állami bürokrácia nagyságára is utal. Sajtóhírek szerint a helyi önkormányzatokat a normatívák csökkentésével, azaz kevesebb pénz biztosításával veszik majd rá arra, hogy létszámot csökkentsenek. Abonyban azonban Romhányiné Dr. Balogh Edit szerint kevesen vannak bizonyos osztályokon a munkatársak.

Így például a településfejlesztésen nem bírják a munkát a rengeteg pályázat miatt. Ide két főt venne fel a város első asszonya. Ezen kívül szeretne egy sajtóreferenst is. Hogy a csökkenő támogatással ezt majd hogyan lehet gazdaságosan kivitelezni, nem tudható előre. Pető Istvánnénak is markáns véleménye van az abonyi polgármesteri hivatalban dolgozó egyes osztályokról.

Petőné Erzsike, korábban a Műszaki Osztály munkatársa volt évtizedeken keresztül, majd a

Közélet:

A képviselő testület alakuló ülésén Romhányiné Dr. Balogh Edit a jogszabályoknak megfelelően ismertette polgármesteri programját és szólt a gazdálkodásról is. Ezt mondta:

„ A többletkiadások fedezetét meg kell teremteni. Takarékosságra van szükség! Javítani kell viszont az állampolgárok fizetési fegyelmét. A működőképesség megmaradása hitelből nem finanszírozható. Az ingatlaneladásból származó többletbevételt minden esetben vagyongyarapításra kell költeni. „

LŐVE

Közélet:

Ezen a héten csütörtökön rendkívüli testületi ülést tartanak a városházán, ahol az új háziorvos személyéről is döntenek, zárt ülésen. Sok településen évek óta lasszóval sem tudnak fogni háziorvost a megüresedett praxisokra. Abonynak a jelek szerint sikerülni fog, hiszen van jelentkező. Többen gondolták azt, hogy az új városi képviselő a KDNP-s Dr. Magyar Gábor lesz az új doki, de nem. Értesüléseink szerint egy messzi településről érkezik hozzánk egy tapasztalt, 50 év körüli hölgy. Íme a testületi ülés napirendjei:

2010. október 21-én (csütörtök) du. 18.00 órakor
tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülés napirendi pontjai:

Zárt ülés:
1. A 7. számú felnőtt háziorvosi körzet betöltésére irányuló pályázatok elbírálása
Nyílt ülés:
1. Remondis Kétpó Kft-vel kötött üzemeltetési szerződés módosítása, valamint a Remondis Kétpó Kft-vel kötött üzemeltetési szerződés és a Remondis Szolnok Zrt-vel kötött együttműködési szerződés megszüntetésérő

Közélet:

Abony lakossága nagy bajban van. A Vécsey utat jelenleg is homokzsákokkal védik a belvíztől. Mintegy 50-60 lakóingatlan van hónapok óta veszélyben. Az elmúlt évtizedek során nem gondoltak arra, hogy aszály után ilyen időjárás is következhet még. Ennek isszák most sokan a levét. A csatornahálózat jelentős része nem használható. Pénz kevés van, de védekeznek, ahol tudnak. Íme a hivatalos magyarázat belvíz ügyben. Részletek még és a terv, műszaki adatok: www.abony.hu

" Az elmúlt évtized rendkívüli időjárása a település jelentős részében – a város földrajzi helyzetéből adódóan - komoly belvízkárokat okozott, amely veszélyezteti a lakosság, az intézmények és a vállalkozások vagyonát. A kertváros háztáji gazdaságai (veteményesek, állatállomány sérülékenysége miatt) részben, vagy teljes egészében kárt szenvedhetnek, amelyek az ott élő embereknek és családoknak komoly szociális és gazdasági kárt okozhatnak.

A belterületi csapadékvíz megfelelő elvezetésével

Közélet:

Somogyi romák jogosítványt szerezhetnek egy integrációs szakképzés keretében. A döntésről szóló értesítést a minap kapta meg a Didaktika Autósiskola.

Kovács Sándor Lóránt ügyvezető igazgató a Sonline.hu-t arról tájékoztatta: a megyei cigány kisebbségi önkormányzat pályázata alapján a kadarkúti kistérségben 54 roma származású személy szerezhet tehergépkocsi-vezetői jogosítványt, míg a csurgói és a barcsi kistérségben 21-21 fő jelentkezhet a C-kategóriás képzésre.

– Ötvenegymillió forintot lehet felhasználni az intenzív képzésre – részletezte az ügyvezető igazgató. – A tanfolyam szeptemberben kezdődik el, s egy évig tart. Az eredményesen vizsgázók már karácsonyra megszerezhetik a jogosítványt, s ezután alapfokú informatikai képzésre járnak.

A végzősök később a honvédségnél helyezkedhetnek el, saját vállalkozást alapíthatnak, vagy fuvarozó cégnél vállalhatnak munkát.Kovács Sándor Lóránt jelezte: a résztvevők a program ideje alatt munkabért kapnak.

Közélet:

Mondta el beiktatásakor Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester, akinek kampányában is ez volt a jelmondata. Ezt most a Főtér II. projekttel kapcsolatban kérte. Mint ismeretes, a program tartalmazza a piac- üzletház építését, a Főtér maradék részének rendbe tételét, valamint új művelődési ház építését is.

„ Éljünk a lehetőséggel! 921 millió forint áll rendelkezésre, ezt nem szabad kihagyni! Azért a belvárost érinti a program, mert a lakosság egésze ezt veszi igénybe és a hozzánk látogatók is. A turista a városnak ezt a benyomását viszi magával. „- mondta a polgármester

Mint már megírtuk, jelentős késésben van Abony a pályázat egyes „ mérföldkövei „ tekintetében, ami az előkészítő munkálatokat illeti. Ugyanis először egy igencsak alultervezett költségvetés szerint dolgoztak, mely szűknek bizonyult az álmok megvalósításához. Romhányiné a tervezőre tolta át a felelősséget. Nagy baj van, mert amennyiben tényleg nem hozható ki az eredeti alultervezett k

Közélet:

A mai naptól újra cserkészek gondozzák a hősi halott katonáink sírjait.
Az abonyi 916. Szent Imre Cserkész Csapat tagjai egy régi cserkészhagyomány újjászületésére tettek ma fogadalmat.
A Katolikus Nagytemetőben lévő I. Világháborús katonasírokat valaha a Polgári Iskola cserkészei gondozták. Az 1950-es évek elején a cserkészmozgalom megszüntetésével a sírok gondozása is feledésbe merült.
A temető első három sorában temették el az Osztrák-Magyar Monarchia abonyi Vöröskeresztes Kórházában elhunyt katonákat /a kórház a mai Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola épülete volt/. Továbbá azokat az abonyi katonákat akiknek a földimaradványait a családjuk a csatamezőkről vagy más hadikórházakból haza tudtak hozatni. Létszámukat illetően 35-40 fő magyar és egy-két osztrák katonát.
Jelenleg ezekből a sírokból négy katona eredeti sírja található meg:

Hegedűs József Élt: 20 év
Abonyi lakos
29. Honvéd gyalogezred béli közkatona /Budapest/
+1916 03 19 Budap

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.16. 21:31:11

Egy rövid szerelmi történet a vonaton

A férfi és a nő még sosem találkoztak, de mindkettőnek van házastársa
otthon.
Véletlenségből egy hálófülkébe tették őket a Transcontinental vonaton.

A kezdetben kicsit szégyellték, hogy egy fülkében kell aludniuk.
De mivel mindketten nagyon fáradtak voltak farkas szemet néztek blablabla nem igaz de jó nem?, nagyon hamar elaludtak.

A férfi a felső, a nő meg az alsó ágyon.

Éjjel 1 körül a férfi finoman szólongatva felébresztette a nőt a kérdéssel:
"Hölgyem,sajnos zavarnom kell. Tudna rajtam segíteni, mivel nagyon fázom.
Fel tudná adni nekem a szekrényből a másik takarót? Tényleg borzasztóan
fázom!"
"Nekem jobb gondolatom van" mondta a nő - "csak ma éjszakára - úgy
látszatból - tegyünk úgy, mintha házastársak lennénk."
"Hooó!...................... Ez nagyszerű" - válaszolta a férfi.

"Jó"- mondta a nő - "Akkor,hagyj aludni és mássz le magad azért a ki..szott
takaróé

Közélet:

 

 

Kedves Édesanya!

2010. Október 19-én hétfőn 16 órai kezdettel találkozzunk ismét a szokott helyen és beszélgessünk. ajánlott témám: Hogyan változtatja meg életvitelünket az új családtag érkezése, avagy újszülött=új élet!
Azokat is várom szeretettel, akiknek már nem aktuális a téma,mert tapasztalatot cserélhetünk és segíthetjük azokat, akik még előtte állnak.

Várlak benneteket!

Móni

Közélet:
Első<< Előző484485486487488489490Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Kire szavazna Ön a 7. választókerületben?
   
 Antal- Láng Edina 
 Czagány Zsolt 
 Guti Tivadar 
 Retkes Mária 
 Sulyok Istvánné 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok