Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7001, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző492493494495496497498Következő >>

miabonyunk - 2010.10.23. 20:03:20

Íme a terület, amit mentesíteni kell a belvíztől, még a tél beállta előtt. Írás a megoldásról, vélemények lejjebb.

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.23. 20:01:53

A képen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester és férje, valamint Pintér Gábor alezredes, Abony őrsparancsnoka látható, ahogyan teljes egyetértésben beszélgetnek a FUTABONY városi rendezvényen. Igaz, egyikük sem futott, de a sportolók biztonságáról remekül gondoskodtak.

Közélet:

Nagyon úgy tűnik, hogy a TESCO környékéről a belvizet nagyteljesítményű szivattyúval emelik át zárt rendszerben, a víz természetes folyásával ellentétes irányban, úgy, hogy átfúrják a négyes utat a Nagytemető közelében. Ezek után a vizet 5-6 kilométer hosszan vezetik, majd ráengedik a Csiky laposra és környékére, ahol már most is magas a belvízszint. Sokan attól tartanak, hogy az újonnan elárasztott területeken lesz katasztrófahelyzet. Vagy a belvíz el sem jut odáig, mert nincsenek megfelelően kitisztítva a csatornák és útközben is vannak kritikus szakaszok, amiket fenyeget a víz. A polgármester szakértőkre és mérnökökre hivatkozik.

Az előző testületi ülésen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a negyedik vis major alapot is megnyitották és a Vécsey és Mikes utcákat úgy fogják megvédeni a belvíztől, hogy a volt négyes út alatt zárt rendszerben átemelik a vizet az út másik oldalára. Onnan 5-6 kilométer hosszon vezet

Közélet:

Az előző testületi ülésen Habony István felszólalásában rákérdezett arra, hogy a televíziós kamera kinek a megrendelésére van jelen. Mint a Pénzügyi Bizottság elnöke érdeklődött erről, mivel nem rendelte meg az önkormányzat sem a felvételt, sem az elkészült anyag levetítését. „ Ki fizeti? Levetítésre kerül ez? Archiválják ezt? „ – kérdezte még. Az ülések nyilvánosak, bárki készíthet vagy készíttethet azokról felvételeket, akár saját célra is, hogy később akár otthon nézegesse azt.

Én, mint az üléseken általában jelenlévő, bizton állíthatom Önöknek, hogy gyakran egészséges mazochizmus kell ahhoz, hogy végignézzem és hallgassam a több órás vitákat. Bár többek között a helyi KDNP is megígérte, hogy vége lesz az éjszakába nyúló üléseknek, a jelek szerint nem ez történik. Dr. Magyar Gábor például este fél kilenckor hozzáfogott volna egy vetítéshez, de a technika ördöge ezt nem tette lehetővé számára. Igaz, nagyon fontos témában kért és kapott szót, mert a TESCO-

Közélet:

Temesközy Tamás külsős bizottsági tag is letette az esküt a tegnapi testületi ülésen. Az alakuló ülésen egy, a súlyos betegségének következtében elvégzett műtétje miatt nem tudott jelen lenni. Így most már ő is szavazhat az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság ülésein. Temesközy Tamást két héttel ezelőtt műtötték meg és a jelek szerint jól van, gyorsan gyógyul. Hihetetlen akaraterejéről tesz tanúbizonyságot felépülésével.

Tamáson gyakorlatilag az abonyiak segítettek azzal, hogy első szóra, Pető Istvánné hívó szavára vért adtak. Nagyon sokan vannak, a pontos listát még a megműtött bizottsági tag sem tudja. Temesközy elmondta, hogy olyanok is adtak neki vért, akik életükben először tették ezt, és akikről nem is gondolta volna, hogy ezt megteszik érte.

A véradásra azért volt szükség, mert az országos krónikus vérhiány miatt csaknem el kellett halasztani a komoly műtétet, mely akár a beteg életébe is került volna. Tamás elmondta, hogy eszméletlen állapo

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.22. 20:15:30

A tegnapi testületi ülésen döntött arról a képviselő testület, hogy Dr. Szabó Sándor praxisára Dr. Borbély Éva doktornő kerül. Az országban sajnos krónikus orvoshiány van, Abonynak viszont nagy szerencséje van, hogy a megüresedett helyet sikerült pótolniuk. Az új doktornő Bátonyterenyéről érkezett Abonyba, ahol a „ Város szolgálatáért „ díjat is átvehette még 2004-ben, mintegy húszéves szakmai tapasztalat után. Akkor még úgy gondolta a doktornő, hogy Bátonyterenyén is marad, de váltott.

Mint a Nógrád megyei Hírlap egykori írásából kiderül, a doktornő rendkívül sokoldalú. Dr. Borbély Éva Tiszaroffon született és Tiszaburán járt általános iskolába, Szegeden szerzett orvosi diplomát.

„ A doktornő világosan, határozottan, energikusan, mégis a lelke mélyéről beszél hivatásáról, pályájáról, körzetéről, a betegeiről. Minden rezdülésében látszik, történhet akármi, munkájában a mi napig igaz örömet lel, nyomát sem érzi a fáradtságnak, fásultságnak. Szavai sze

Közélet:

A tegnapi képviselő testületi ülésen Dr. Magyar Gábor KDNP-s képviselő a TESCO felelősségének megvizsgálását kérte a belvízügy kapcsán. Elmondta, hogy: „ Egy város ügyeit felelősséggel kell kezelni. Ez a probléma már öt hónapja fennáll, az emberek eddig tűrtek. Nem látom a tényleg célravezető megoldásokat és azt, hogy ezt a város saját erejéből tényleg meg tudná oldani. Ez már alkotmányban rögzített jogokat sért….

Nem lehet pályázat mögé bújni. Kovács képviselő társam vörös iszappal kapcsolatos felhívása meghatott, de nem lehet, hogy ilyen probléma esetén a lakosság zéró segítséget kapjon! Közszájon forog, hogy a helyzet azóta romlott ennyit, mióta a természetes víznyelőhelyet elvették, megépült a TESCO. Vajon készült-e ezzel kapcsolatban az építést megelőzően hatástanulmány? Van-e geológiai szakvélemény? Ha van, akkor ez megfelel-e a valóságnak? Ha valótlan, akkor kártérítést kell kérni. Hatósági szinten kell intézkedni. Körültekintő volt-e a tervező

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.21. 20:24:49

Nem húzzák már tovább, hamarosan végre átadják Abonyban az egészségügyi centrumot. Mint lapunk arról már beszámolt, elvileg még áprilisban el kellett volna készülnie a létesítménynek. A csütörtöki testületi ülésen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester arról számolt be, hogy november 10-én vagy 11-én átadják az épületet. Pontosan még nem tudják melyik napon, de hamarosan " tisztázni " fogják.

Közélet:

Abonyban nagy múlttal rendelkezik az amatőr színjátszás, napjainkban újjáéled ez a hagyomány. Ennek megfelelően szerencsés helyzetben van a lakosság, hiszen évente több színielőadást is megtekinthet helyben. Ennek apropóján teszünk most közkinccsé három régi fényképet, mely az úgynevezett „ hőskorból származik. Az érintettek biztosan felismerik rajta magukat. Én tudom, hogy Király B. Izabella- aki jelenleg is segíti az amatőr színjátszók munkáját Abonyban- is szerepel két fényképen. Most szeretettel küldjük neki és a többi szereplőnek a „ meglepetés „ képeket.

Képek még itt:

Az itt látható képeket a Bárány Család bocsátotta a MiAbonyunk hírportál rendelkezésére, melyet ezennel hálásan megköszönünk Olvasóink nevében és egyben kérjük Önöket, ha szeretnének a többiekkel megosztani régi képeket, írjanak nekünk e- mailt ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu vagy hívjanak: 30/9-670-313

Lőrinczy Veronika

Közélet:


Mint arról az országos sajtó tegnap beszámolt, jelentős létszámleépítésre készül a kormány a közszférában és ez érinti az önkormányzati dolgozókat is. Jelenleg 680 ezren dolgoznak a közszférában, mely az állami bürokrácia nagyságára is utal. Sajtóhírek szerint a helyi önkormányzatokat a normatívák csökkentésével, azaz kevesebb pénz biztosításával veszik majd rá arra, hogy létszámot csökkentsenek. Abonyban azonban Romhányiné Dr. Balogh Edit szerint kevesen vannak bizonyos osztályokon a munkatársak.

Így például a településfejlesztésen nem bírják a munkát a rengeteg pályázat miatt. Ide két főt venne fel a város első asszonya. Ezen kívül szeretne egy sajtóreferenst is. Hogy a csökkenő támogatással ezt majd hogyan lehet gazdaságosan kivitelezni, nem tudható előre. Pető Istvánnénak is markáns véleménye van az abonyi polgármesteri hivatalban dolgozó egyes osztályokról.

Petőné Erzsike, korábban a Műszaki Osztály munkatársa volt évtizedeken keresztül, majd a

Közélet:
Első<< Előző492493494495496497498Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Szeretné Ön, hogy legyen idén előszilveszteri ingyenes buli a Főtéren?
   
 IGEN!  
 NEM! 
 Nem is tudom, lehet, hogy jó lenne! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok