Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7009, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző493494495496497498499Következő >>

A tegnapi képviselő testületi ülésen Dr. Magyar Gábor KDNP-s képviselő a TESCO felelősségének megvizsgálását kérte a belvízügy kapcsán. Elmondta, hogy: „ Egy város ügyeit felelősséggel kell kezelni. Ez a probléma már öt hónapja fennáll, az emberek eddig tűrtek. Nem látom a tényleg célravezető megoldásokat és azt, hogy ezt a város saját erejéből tényleg meg tudná oldani. Ez már alkotmányban rögzített jogokat sért….

Nem lehet pályázat mögé bújni. Kovács képviselő társam vörös iszappal kapcsolatos felhívása meghatott, de nem lehet, hogy ilyen probléma esetén a lakosság zéró segítséget kapjon! Közszájon forog, hogy a helyzet azóta romlott ennyit, mióta a természetes víznyelőhelyet elvették, megépült a TESCO. Vajon készült-e ezzel kapcsolatban az építést megelőzően hatástanulmány? Van-e geológiai szakvélemény? Ha van, akkor ez megfelel-e a valóságnak? Ha valótlan, akkor kártérítést kell kérni. Hatósági szinten kell intézkedni. Körültekintő volt-e a tervező

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.21. 20:24:49

Nem húzzák már tovább, hamarosan végre átadják Abonyban az egészségügyi centrumot. Mint lapunk arról már beszámolt, elvileg még áprilisban el kellett volna készülnie a létesítménynek. A csütörtöki testületi ülésen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester arról számolt be, hogy november 10-én vagy 11-én átadják az épületet. Pontosan még nem tudják melyik napon, de hamarosan " tisztázni " fogják.

Közélet:

Abonyban nagy múlttal rendelkezik az amatőr színjátszás, napjainkban újjáéled ez a hagyomány. Ennek megfelelően szerencsés helyzetben van a lakosság, hiszen évente több színielőadást is megtekinthet helyben. Ennek apropóján teszünk most közkinccsé három régi fényképet, mely az úgynevezett „ hőskorból származik. Az érintettek biztosan felismerik rajta magukat. Én tudom, hogy Király B. Izabella- aki jelenleg is segíti az amatőr színjátszók munkáját Abonyban- is szerepel két fényképen. Most szeretettel küldjük neki és a többi szereplőnek a „ meglepetés „ képeket.

Képek még itt:

Az itt látható képeket a Bárány Család bocsátotta a MiAbonyunk hírportál rendelkezésére, melyet ezennel hálásan megköszönünk Olvasóink nevében és egyben kérjük Önöket, ha szeretnének a többiekkel megosztani régi képeket, írjanak nekünk e- mailt ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu vagy hívjanak: 30/9-670-313

Lőrinczy Veronika

Közélet:


Mint arról az országos sajtó tegnap beszámolt, jelentős létszámleépítésre készül a kormány a közszférában és ez érinti az önkormányzati dolgozókat is. Jelenleg 680 ezren dolgoznak a közszférában, mely az állami bürokrácia nagyságára is utal. Sajtóhírek szerint a helyi önkormányzatokat a normatívák csökkentésével, azaz kevesebb pénz biztosításával veszik majd rá arra, hogy létszámot csökkentsenek. Abonyban azonban Romhányiné Dr. Balogh Edit szerint kevesen vannak bizonyos osztályokon a munkatársak.

Így például a településfejlesztésen nem bírják a munkát a rengeteg pályázat miatt. Ide két főt venne fel a város első asszonya. Ezen kívül szeretne egy sajtóreferenst is. Hogy a csökkenő támogatással ezt majd hogyan lehet gazdaságosan kivitelezni, nem tudható előre. Pető Istvánnénak is markáns véleménye van az abonyi polgármesteri hivatalban dolgozó egyes osztályokról.

Petőné Erzsike, korábban a Műszaki Osztály munkatársa volt évtizedeken keresztül, majd a

Közélet:

A képviselő testület alakuló ülésén Romhányiné Dr. Balogh Edit a jogszabályoknak megfelelően ismertette polgármesteri programját és szólt a gazdálkodásról is. Ezt mondta:

„ A többletkiadások fedezetét meg kell teremteni. Takarékosságra van szükség! Javítani kell viszont az állampolgárok fizetési fegyelmét. A működőképesség megmaradása hitelből nem finanszírozható. Az ingatlaneladásból származó többletbevételt minden esetben vagyongyarapításra kell költeni. „

LŐVE

Közélet:

Ezen a héten csütörtökön rendkívüli testületi ülést tartanak a városházán, ahol az új háziorvos személyéről is döntenek, zárt ülésen. Sok településen évek óta lasszóval sem tudnak fogni háziorvost a megüresedett praxisokra. Abonynak a jelek szerint sikerülni fog, hiszen van jelentkező. Többen gondolták azt, hogy az új városi képviselő a KDNP-s Dr. Magyar Gábor lesz az új doki, de nem. Értesüléseink szerint egy messzi településről érkezik hozzánk egy tapasztalt, 50 év körüli hölgy. Íme a testületi ülés napirendjei:

2010. október 21-én (csütörtök) du. 18.00 órakor
tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülés napirendi pontjai:

Zárt ülés:
1. A 7. számú felnőtt háziorvosi körzet betöltésére irányuló pályázatok elbírálása
Nyílt ülés:
1. Remondis Kétpó Kft-vel kötött üzemeltetési szerződés módosítása, valamint a Remondis Kétpó Kft-vel kötött üzemeltetési szerződés és a Remondis Szolnok Zrt-vel kötött együttműködési szerződés megszüntetésérő

Közélet:

Abony lakossága nagy bajban van. A Vécsey utat jelenleg is homokzsákokkal védik a belvíztől. Mintegy 50-60 lakóingatlan van hónapok óta veszélyben. Az elmúlt évtizedek során nem gondoltak arra, hogy aszály után ilyen időjárás is következhet még. Ennek isszák most sokan a levét. A csatornahálózat jelentős része nem használható. Pénz kevés van, de védekeznek, ahol tudnak. Íme a hivatalos magyarázat belvíz ügyben. Részletek még és a terv, műszaki adatok: www.abony.hu

" Az elmúlt évtized rendkívüli időjárása a település jelentős részében – a város földrajzi helyzetéből adódóan - komoly belvízkárokat okozott, amely veszélyezteti a lakosság, az intézmények és a vállalkozások vagyonát. A kertváros háztáji gazdaságai (veteményesek, állatállomány sérülékenysége miatt) részben, vagy teljes egészében kárt szenvedhetnek, amelyek az ott élő embereknek és családoknak komoly szociális és gazdasági kárt okozhatnak.

A belterületi csapadékvíz megfelelő elvezetésével

Közélet:

Somogyi romák jogosítványt szerezhetnek egy integrációs szakképzés keretében. A döntésről szóló értesítést a minap kapta meg a Didaktika Autósiskola.

Kovács Sándor Lóránt ügyvezető igazgató a Sonline.hu-t arról tájékoztatta: a megyei cigány kisebbségi önkormányzat pályázata alapján a kadarkúti kistérségben 54 roma származású személy szerezhet tehergépkocsi-vezetői jogosítványt, míg a csurgói és a barcsi kistérségben 21-21 fő jelentkezhet a C-kategóriás képzésre.

– Ötvenegymillió forintot lehet felhasználni az intenzív képzésre – részletezte az ügyvezető igazgató. – A tanfolyam szeptemberben kezdődik el, s egy évig tart. Az eredményesen vizsgázók már karácsonyra megszerezhetik a jogosítványt, s ezután alapfokú informatikai képzésre járnak.

A végzősök később a honvédségnél helyezkedhetnek el, saját vállalkozást alapíthatnak, vagy fuvarozó cégnél vállalhatnak munkát.Kovács Sándor Lóránt jelezte: a résztvevők a program ideje alatt munkabért kapnak.

Közélet:

Mondta el beiktatásakor Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester, akinek kampányában is ez volt a jelmondata. Ezt most a Főtér II. projekttel kapcsolatban kérte. Mint ismeretes, a program tartalmazza a piac- üzletház építését, a Főtér maradék részének rendbe tételét, valamint új művelődési ház építését is.

„ Éljünk a lehetőséggel! 921 millió forint áll rendelkezésre, ezt nem szabad kihagyni! Azért a belvárost érinti a program, mert a lakosság egésze ezt veszi igénybe és a hozzánk látogatók is. A turista a városnak ezt a benyomását viszi magával. „- mondta a polgármester

Mint már megírtuk, jelentős késésben van Abony a pályázat egyes „ mérföldkövei „ tekintetében, ami az előkészítő munkálatokat illeti. Ugyanis először egy igencsak alultervezett költségvetés szerint dolgoztak, mely szűknek bizonyult az álmok megvalósításához. Romhányiné a tervezőre tolta át a felelősséget. Nagy baj van, mert amennyiben tényleg nem hozható ki az eredeti alultervezett k

Közélet:

A mai naptól újra cserkészek gondozzák a hősi halott katonáink sírjait.
Az abonyi 916. Szent Imre Cserkész Csapat tagjai egy régi cserkészhagyomány újjászületésére tettek ma fogadalmat.
A Katolikus Nagytemetőben lévő I. Világháborús katonasírokat valaha a Polgári Iskola cserkészei gondozták. Az 1950-es évek elején a cserkészmozgalom megszüntetésével a sírok gondozása is feledésbe merült.
A temető első három sorában temették el az Osztrák-Magyar Monarchia abonyi Vöröskeresztes Kórházában elhunyt katonákat /a kórház a mai Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola épülete volt/. Továbbá azokat az abonyi katonákat akiknek a földimaradványait a családjuk a csatamezőkről vagy más hadikórházakból haza tudtak hozatni. Létszámukat illetően 35-40 fő magyar és egy-két osztrák katonát.
Jelenleg ezekből a sírokból négy katona eredeti sírja található meg:

Hegedűs József Élt: 20 év
Abonyi lakos
29. Honvéd gyalogezred béli közkatona /Budapest/
+1916 03 19 Budap

Közélet:
Első<< Előző493494495496497498499Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Mit szól Ön ahhoz, hogy március 7-én lesz nagyszabású Pecsenye Parádé Abonyban?
   
 Hurrá! Nagyon örülök neki! 
 Nekem mindegy, hogy lesz-e vagy nem! 
 Nem örülök neki! Minek? 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok