Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7009, belépett felhasználók: 0.

Híreink: Közélet
Első<< Előző493494495496497498499Következő >>

Aki szeretne az abonyi Zenésztalálkozóra két darab tiszteletjegyet nyerni, annak a figyelmébe ajánljuk mostani játékunkat.

Kérem, válaszoljanak az alábbi kérdésre:

Ki volt a tavalyi zenésztalálkozó műsorvezetője?

A megfejtéseket ide várjuk, október 26-ig: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

Részletek és a megfejtés is megtalálható: www.bertazenekar.hu

Közélet:

Ez nem végleges megoldás, de segít a lakosságon

Mondta el lapunk kérdésére Gáspár Csaba, az ABOKOM Kft. ügyvezető igazgatója. Mint arról már beszámoltunk Önöknek, a TESCO körüli területen lévő házakat úgy próbálják megvédeni a belvíztől, hogy zárt rendszerben átvezetik a volt négyes alatt a belvizet és azt a Csiky lapos felé, a Kodály Zoltán úthoz viszik. Erről a megoldásról kérdeztem az ABOKOM ügyvezetőjét, aki elmondta, hogy ez nem a végleges megoldás.

„ Folyamatosan magas a vízszint a Vécsey úton és környékén, nem kell aggódni, nem arról van szó, hogy hirtelen elárasztunk egy másik lakott területet. 50 m3-t szivattyúzunk csak óránként, ez nem sok, mintegy 1000 m3/nap, többet mi sem merünk! Megtörtént a kotrás és tisztítás a Semmelweis úton és a Csiky laposnál is. A víznek szabad áramlása van, ez csak ideiglenes megoldás, amíg ki nem derül, hogy nyer-e a pályázat vagy sem, amit a belvízzel kapcsolatban nyújtott be a város.

Két hét kell hozzá, hogy l

Közélet:

Egy újabb fejezet, mely a kötelező biztosítással kapcsolatos legfontosabb változásokat tartalmazza. Példák segítik a szabályok helyes értelmezését.

Megszűnik az egységes év végi biztosítási évforduló.

Helyette a szerződéskötés tényleges dátuma lesz az évforduló.Ez azt jelenti, hogy míg korábban minden autós, függetlenül attól, hogy mikor vette gépjárművét és kötötte meg kötelező biztosítását, egységesen novemberben volt lehetősége biztosítóváltásra, 2010. január 1-től érvényes új törvény szerint megszűnik a fenti egységes időszak, és a kötelező biztosítás megkötésének dátuma lesz az évforduló. Ha szeretnénk megérteni a fenti, többszörösen összetett mondatot, érdemes példákkal élnünk:

Példa 1: mindazok, akik 2010. január 1. UTÁN lettek üzembentartók.

Kovács József 2010. augusztus 15-én megvette álmai autóját, egy új
Suzuki Swiftet. Augusztus 15-én a kötelező biztosítást meg is kötötte,
mivel e nélkül forgalomban nem közlekedhet vele. Az ú

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.23. 20:05:20

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.23. 20:03:20

Íme a terület, amit mentesíteni kell a belvíztől, még a tél beállta előtt. Írás a megoldásról, vélemények lejjebb.

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.23. 20:01:53

A képen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester és férje, valamint Pintér Gábor alezredes, Abony őrsparancsnoka látható, ahogyan teljes egyetértésben beszélgetnek a FUTABONY városi rendezvényen. Igaz, egyikük sem futott, de a sportolók biztonságáról remekül gondoskodtak.

Közélet:

Nagyon úgy tűnik, hogy a TESCO környékéről a belvizet nagyteljesítményű szivattyúval emelik át zárt rendszerben, a víz természetes folyásával ellentétes irányban, úgy, hogy átfúrják a négyes utat a Nagytemető közelében. Ezek után a vizet 5-6 kilométer hosszan vezetik, majd ráengedik a Csiky laposra és környékére, ahol már most is magas a belvízszint. Sokan attól tartanak, hogy az újonnan elárasztott területeken lesz katasztrófahelyzet. Vagy a belvíz el sem jut odáig, mert nincsenek megfelelően kitisztítva a csatornák és útközben is vannak kritikus szakaszok, amiket fenyeget a víz. A polgármester szakértőkre és mérnökökre hivatkozik.

Az előző testületi ülésen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a negyedik vis major alapot is megnyitották és a Vécsey és Mikes utcákat úgy fogják megvédeni a belvíztől, hogy a volt négyes út alatt zárt rendszerben átemelik a vizet az út másik oldalára. Onnan 5-6 kilométer hosszon vezet

Közélet:

Az előző testületi ülésen Habony István felszólalásában rákérdezett arra, hogy a televíziós kamera kinek a megrendelésére van jelen. Mint a Pénzügyi Bizottság elnöke érdeklődött erről, mivel nem rendelte meg az önkormányzat sem a felvételt, sem az elkészült anyag levetítését. „ Ki fizeti? Levetítésre kerül ez? Archiválják ezt? „ – kérdezte még. Az ülések nyilvánosak, bárki készíthet vagy készíttethet azokról felvételeket, akár saját célra is, hogy később akár otthon nézegesse azt.

Én, mint az üléseken általában jelenlévő, bizton állíthatom Önöknek, hogy gyakran egészséges mazochizmus kell ahhoz, hogy végignézzem és hallgassam a több órás vitákat. Bár többek között a helyi KDNP is megígérte, hogy vége lesz az éjszakába nyúló üléseknek, a jelek szerint nem ez történik. Dr. Magyar Gábor például este fél kilenckor hozzáfogott volna egy vetítéshez, de a technika ördöge ezt nem tette lehetővé számára. Igaz, nagyon fontos témában kért és kapott szót, mert a TESCO-

Közélet:

Temesközy Tamás külsős bizottsági tag is letette az esküt a tegnapi testületi ülésen. Az alakuló ülésen egy, a súlyos betegségének következtében elvégzett műtétje miatt nem tudott jelen lenni. Így most már ő is szavazhat az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság ülésein. Temesközy Tamást két héttel ezelőtt műtötték meg és a jelek szerint jól van, gyorsan gyógyul. Hihetetlen akaraterejéről tesz tanúbizonyságot felépülésével.

Tamáson gyakorlatilag az abonyiak segítettek azzal, hogy első szóra, Pető Istvánné hívó szavára vért adtak. Nagyon sokan vannak, a pontos listát még a megműtött bizottsági tag sem tudja. Temesközy elmondta, hogy olyanok is adtak neki vért, akik életükben először tették ezt, és akikről nem is gondolta volna, hogy ezt megteszik érte.

A véradásra azért volt szükség, mert az országos krónikus vérhiány miatt csaknem el kellett halasztani a komoly műtétet, mely akár a beteg életébe is került volna. Tamás elmondta, hogy eszméletlen állapo

Közélet:

miabonyunk - 2010.10.22. 20:15:30

A tegnapi testületi ülésen döntött arról a képviselő testület, hogy Dr. Szabó Sándor praxisára Dr. Borbély Éva doktornő kerül. Az országban sajnos krónikus orvoshiány van, Abonynak viszont nagy szerencséje van, hogy a megüresedett helyet sikerült pótolniuk. Az új doktornő Bátonyterenyéről érkezett Abonyba, ahol a „ Város szolgálatáért „ díjat is átvehette még 2004-ben, mintegy húszéves szakmai tapasztalat után. Akkor még úgy gondolta a doktornő, hogy Bátonyterenyén is marad, de váltott.

Mint a Nógrád megyei Hírlap egykori írásából kiderül, a doktornő rendkívül sokoldalú. Dr. Borbély Éva Tiszaroffon született és Tiszaburán járt általános iskolába, Szegeden szerzett orvosi diplomát.

„ A doktornő világosan, határozottan, energikusan, mégis a lelke mélyéről beszél hivatásáról, pályájáról, körzetéről, a betegeiről. Minden rezdülésében látszik, történhet akármi, munkájában a mi napig igaz örömet lel, nyomát sem érzi a fáradtságnak, fásultságnak. Szavai sze

Közélet:
Első<< Előző493494495496497498499Következő >>
Címke felhő:

Szavazás
Mit szól Ön ahhoz, hogy március 7-én lesz nagyszabású Pecsenye Parádé Abonyban?
   
 Hurrá! Nagyon örülök neki! 
 Nekem mindegy, hogy lesz-e vagy nem! 
 Nem örülök neki! Minek? 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok