Mi Abonyunk - Remek AGROPONT ajánlat!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Agropont - 2011.02.07. 13:24:39

 Hármas kombináció a növényeink védelmében!


                                                                    február 08. és 10-e között 1995 Ft !!!

Hatásmód és hatékonyság:   
 
Az Olajos rézkén gyári kombináció tartalmazza a rézoxikloridot, a ként és az ásványi olajat, - így egy készítménnyel védekezhetünk nyugalmi állapotban a baktériumos és gombás eredetű betegségek és rovarkártevők ellen. A réz a lebontó folyamatokat gátolja, hatása abban rejlik, hogy a spórában felhalmozódik a CU2 + i o n. Jellemző rá a széles hatásspektrum: baktériumos betegségek, peronoszpóra, tűzelhalás, monília, levélfodrosodás. A kén a gombába jutva kénhidrogénné alakul, ami gombaölő hatású. Hatékony a lisztharmat ellen és atkagyérítő hatása van. Az olaj bevonatot képez a kártevők felületén, így azok légzését gátolja.
 
Jó a hatékonysága a rovarkártevő ellen: pajzstetvek, atkák, levéltetvek, molyok. Lemosó permetezésnél rendkívül fontos a permetezés időpontjának a megválasztása. A túl korai permetezésnél a károsítók még nem kezdik meg élettevékenységeiket, a késői permetezés perzselést okozhat. A kezelést a rügypattanáshoz közeli időpontban ajánlatos elvégezni, mert ilyenkor a rügypikkely levelek alá könnyebben behatolnak a növényvédő szerek. A gondosan, idejében elvégzett lemosó permetezés jelentősen növeli a tenyészidőszakban végzett kémiai védekezés h a t é k o n y s á g á t . A rezes lemosó kezeléssel lezárjuk a metszés során keletkezett kisebb-nagyobb sebfelületeket.
 
Felhasználási javaslatok:
 
Almatermésűekben jó hatékonyságú a baktériumos és gombás ágelhalás, tűzelhalás, lisztharmat ellen. A pajzstetű elleni védekezés alapja a lemosó szeres védekezés, ilyenkor lehet olyan töménységben használni permetezőszert, amely hatásos ellene. Sodrómolyok, bimbólikasztó bogár áttelelő nemzedéke ellen és a takácsatkák gyérítésére is hatásos. A készítményt rügypattanásig lehet felhasználni 3-4%-os t ö m é n y s é g b e n. Szőlőben elsősorban a fás részeket (törzs, kordonkar) támadó kórokozók (Esca) megelőzésére. A lisztharmat, pajzstetvek, levél-, gubacsatka, molyok ellen hatásos. A készítményt gyapjas állapotig lehet felhasználni 4%-os töménységben. A lemosást olyan nagy lé mennyiséggel, áztatás szerűen kell elvégezni, hogy a törzseken és az ágakon az egyenletes fedés biztosítva legyen.
 
(megjegyzés: 10L víz+ 1dl szer = 1%-os töménység)
 
Felhasználási kultúra:
 
Szőlő,alma,körte,birs,naspolya,csonthéjasok(őszibarack,nektarin,kajszi,mandula,meggy, cseresznye, szilva), bogyósok (málna, szeder,köszméte,ribiszke, josta) díszfák és díszcserjék.
 
Agropont Kertészeti szaküzlet Abony Cserép u.1.
Közélet:
AGROPONT   
Blogok   
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Te 74...

Truckman -

2011.02.08. 09:11:07

...én meg 79! Akkor ezt is megbeszéltük! Király

Truck! A magam 74-es

Alkesz -

2011.02.07. 19:23:21

évjáratával már talán nem számítok azon "ifjak" közé, akiket rugdosni kell a fűnyírásért.:) Sőt, hasonló múltra visszatekintve, mint te gondolom azt, hogy IGEN, VALÓBAN ráköltöm ugyanazt a pénzt a veteményre, amibe a piacon kerül. DE legalább tudom mit eszem és ügyelek rá, hogy kimenjen a vegyszer a megtermelt árúból. Nem is beszélve, hogy nem gazdagítom a multikat. Éppen ezért inkább megtermelem a takarmányt annak az évi két malackának, amit levágok a családomnak, illetve a család asztalára pedig friss gyümölcsöt, zöldséget, fűszerpaprikát teszek. A megoldás a biogazdálkodás lenne, vegyszermentessé téve amennyire csak lehet a környezetet, és az általam annyia imádott Természetet, de ettől és a környezettudatos gondolkozástól még olyan messze vagyunk, hogy ihaj..

Persze én is nyúl vagyok, hiszen bérből és fizetésből élek emellett. Nem merek olyan nagyot gondolni, hogy az isten is osszevonja a szemöldökét..:) Gondolok itt azokra a külföldiekre, akik mernek és bíznak és..igen vérzik a szívem, haszonnal gazdálkodnak a JÓ MAGYAR FÖLDÖN.. Miért van az, hogy az Ipolyság magyar oldalán tönkremennek a tejtermelők, vagy jó esetben stagnálnak, a szlovák oldalon pedig virágzik?..

De sok a kérdés és oly kevés a jó válasz...ehh..

Izé...

Truckman -

2011.02.07. 18:30:01

...kösz a tippet ISMÉTELTEN AGROPONT!

 

Én tudod, kivágtam már szinte minden gyümölcsösfámat! Amit még nem meg ki fogom tavasszal, mert:

 

-Ha én nem eszem meg azt a kis termését, miért küszködök egész nyáron, akkor más ne egye meg!

-Most ha azt nézem, hogy veszem az 1ik almafám, mi még megvan, és elkezdem metszeni, permetezni a kukacok elől, magyarán mire megterem rajta az a 40 kiló alma, addigra 40 kiló alma árát RÁKÖLTÖM! ...és még az almám, férges is lehet, minden ellenére!

 

SZÓVAL KIVÁGOM!

KIVÁGOM, ÉS MEGVESZEM INKÁBB A PIACON! A PIACON!

MIT CSAK MEGMOSOK, ÉS ELFOGYASZTOK!

 

Sajnálom azért a magad fajtád! Azaz mint üzleteket! Sajnálom a gazdaságot! Sajnálom a sok rokont, a sok idős embert, ki még akar valamit!Sír

Sokszor járok a piac melletti "mérges bolt" felé! Olyankor eszembe jutnak a gyermek éveim! Eszembe jutnak, mikor apámmal vettük ott a Horolót,  permetezőt, egyéb mérgeket! Néztem, ahogy a meszet, anyámtól elkunyerált lyukas harsisnyájának jobbik felén át, szűri a lébe!  S lesz fehéres-kékes a levele a szőlősoroknak... Ahogy tanít, hogy hogy kell, mihez kell keverni a DECIS-t, B58-at, stb... (Látod azok a szerek is hol vannak már?!) Ahogy megengedte, hogy a kimosott permetezővel vizet permetezzek, majd férfivá nőve, már permetezzek vele!

Csodás évek voltak! Szerettem a kertet! Elmúltak azok az évek! Csodás kertünk volt, szőlővel, 2 tucat gyümölcsössel, sok krumplival, kukoricással (hektárok), répával, karalábéval, paradicsommal, folytathatnám!

...és most?

 

Semmi sincs már szinte!

Hisz változik a világ AGROPONT! Rossz felé változunk! Kihalnak az apám félék, kiknek még életük része a termesztés, tenyésztés!

A mai fiatalság? Pff! Hisz ők a füvet sem nyírják le, parancs nélkül odahaza! Csak nézd meg mostani "jövő nemzedéket"!

Látsz, vagy csak lesel mond?

 

Én örülök azért hirdetésednek, "reklám"-aidnak! Hiszen ez olyan érzést hoz ki belőlem olvasásuk, mint ha még gyerek lennék! Otthon, a nagy kertünkben! Apámmal, anyámmal!

 

Úgy veszem eféle jó tanácsaid, téged, mint mikor az almafámról leszedem azt a kis jégverte termést, de látom rajta, látom levelein a fának, hogy beteg! És elszomorodok, hogy jövőre már lehet hogy nem rügyez ki!

 

 

Sok vevőt! Sok gazdát! Jobb világot!

 


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok