Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7308, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Környezetvédelem"
1

veroniq - 2013.09.16. 14:41

A Vidékfejlesztési Minisztérium számításai szerint a betétdíjrendszer bevezetése tízmilliárd forintos beruházást igényel és évi 90 milliárd forintos forgalmat eredményezne - írta a Magyar Hírlap. A jelentős környezetvédelmi haszon mellett a rendszer fenntartása a költségvetést sem terhelné, a vissza nem vitt palackokból származó bevétel évi tizenötmilliárd forintra tehető. A harminc forintos betétdíjjal érintett termékek közé az üveg- és PET palackok mellett a műanyag joghurtos poharak is bekerülhetnek.

Gazdaság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2012.10.08. 15:32

Mi történik, ha valaki begyújtja a kerti „füstgyárat”- Hazánkban széles körben elterjedt „népbetegség” a kerti hulladékok és az avar égetése. Kevesen tudják, hogy ez a tevékenység mennyire káros a környezetre és az emberi egészségre. Az értékes szervesanyagból az égetés során hamu keletkezik, mely csak korlátozottan alkalmas talajerő-utánpótlásra, nagyobb mennyiségben egyenesen rombolja a talaj humuszkészletét. 

Közbiztonság:
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.17. 13:01:03

 Bemérik a „ sugarakat „

 

Lapunkat, a Jobbik Magyarországért Mozgalom környezetvédelmi szakembere, Zábrácki László arról tájékoztatta, hogy a volt folyékony műtrágya gyár területén bemérik a közeljövőben a káros anyag kibocsátás szintjét. Első sorban arra a kérdésre keresnek választ, hogy sugároz-e a terület radioaktív anyagot. Ennek érdekében a Magyar Országgyűlés hivatalában dolgozó szakember már megtette a kellő lépéseket és megrendelték a mérőeszközt, az úgynevezett Geiger- Müller számlálót.

Közélet:
 1 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.15. 15:15:17

Mint lapunk arról már beszámolt, a közeljövő környezetvédelmi botránya van kipattanóban, Abonyban. Ugyanis a volt folyékony műtrágya gyár területén illegális hulladéklerakót fedezett fel a JOBBIK környezetvédelmi szakembere!

Közélet:
 15 Hozzászólás    

matek - 2011.02.12. 09:27:28

 

"2011 az erdő éve! Erdeink értékeiről, környezetünk, földünk klímáját meghatározó hasznosságáról már az általános iskolában is tanulhatunk. Ezért is elképesztő az a gondatlanság, amellyel értékeinket kezeljük.

Rousseau híres mondását Vissza a természet(be)hez, néhányan szó szerint értelmezték, félre. Az abonyi öreg erdő közéleti színhellyé változott az utóbbi időben, illegális hulladéklerakók mellett állandó „munkások” is benépesítették a területet, kábeltolvajok és fakitermelők, használt elektromos készülékek feldolgozói rendszeresen látogatják az erdőt. A kemény fizikai munka mellett szórakozásra is nyílik lehetőség, legalábbis erre utal számtalan mennyiségű használt óvszer.

A helyi Jobbik szervezet ezért gyámsága alá veszi a területet és az erdészet szakembereivel összefogva kitakarítja a területet! A Zöld Válasz Mozgalom is felajánlja segítségét az erdő eredeti állapotának visszaállításához."

A cikk és a kép forrása: www.zoldv

Közélet:
Szemét   
JOBBIK   
 7 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.09. 17:09:41

Már nem élnek! - ezzel a címmel jelent meg a Zöldválasz című internetes hírportálon egy tudósítás Abonyról, melyben azt írja a szerző, hogy a folyékony műtrágya gyár munkásai már nem élnek és mindannyian meghaltak, rákban. Az alábbi cikkben alapvetően igaz információk vannak a veszélyes anyagokról, de cáfolom azt a hírt, mely szerint a dolgozók már nem elérhetők. Egyikük ugyanis megkeresett és a holnapi nap folyamán interjút ad nekem és elmeséli, mi is folyt ott, anno, egykoron az üzemben. Addig is itt a Zöldválasz cikke, melyet a JOBBIK környezetvédelmi szakreferensének, Zábrácki László  abonyi látogatása után írtak:

 

http://www.zoldvalasz.hu/node/374

Citrom-díj:
 4 Hozzászólás    

veroniq - 2011.02.07. 11:09:33

Az évtized környezetvédelmi botránya van kipattanóban Abonyban. Az elmúlt hét végén a korábbi folyékony műtrágya telepet szemlézte meg a JOBBIK helyi szervezetének vezetése egy környezetvédelmi szakemberrel, aki a Parlamentben szakasszisztensként dolgozik tavaly április óta. 

Citrom-díj:
 8 Hozzászólás    
1
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok