Mi Abonyunk - Fura demonstráció Abonyon keresztül
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6890, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.02.16. 18:40:35

Börtön után most mopedautó-húzással demonstrál

Százhúsz kilométeren át kézi erővel húzza Törökszentmiklósról Budapestre különleges, három és félmázsás gépjárművét a Mopedautók és Segéd-motorkerékpárok Magyarországi Érdekvédelmi Egyesületének elnöke, Bander Ferenc így demonstrál a mopedautók magyarországi – véleménye szerint az uniós közösségi joggal ellentétes – hatósági megítélése ellen.
 
 

Az érdekvédő az akció előtt az indulás helyszínén, Törökszentmiklóson az MTI-nek elmondta: a menet körülbelül öt napot vesz majd igénybe. Ennyi idő alatt szeretné 350 kilogramm tömegű, a robogókéhoz hasonló teljesítményű, dízel járművét elhúzni Budapestre. A 4-es főúton haladva a lehető legtöbb lakott települést igyekszik útba ejteni, hogy minél többen csatlakozzanak tiltakozásához.
   
Forrás és további részletek: HVG
Kép: MTI
 
Közélet:
 7 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Figyelem! Munkalehetőség!

Az abonyi Gaál Tímea lett a szépségkirálynő első udvarhölgye

Halálos éjszakai gázolás volt Jászkarajenőn?

Jól haladnak a munkák az M 4-esen

Duguláselhárítás

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Figyelem! Durva bírságra számíthatnak azok, akik nem irtják a parlagfüvet

Isten éltesse erőben, egészségben a Varga Házaspárt!

A szám, ami életet menthet

Kedden, május 7-én kinyit végre az abonyi Kormányablak

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
KÖZIGAZGATÁS/segédmotor

TATU -

2011.02.18. 07:54:28

BRFK a különleges járművekről.Összességében a moped-autó jellemzői alapján,még ha súly,teljesítmény,és egyéb paramétereiben a segédmotoros kerékpárokra jellemző előírásokat teljesíti is,egyértelműen személygépkocsiként vesz részt a közlekedésben,ezért a járműfajta meghatáérozásánál a gépkocsikra vonatkozó előírások az irányadók illetőleg érvényesítendők.

 

A teljes rendelet megtekinthető:

http?//www.police.hu/friss/Haj_071001_02.html?query-segedmotor

Részigazságok

optimista -

2011.02.17. 21:38:18

A segédmotorkerékpár(moped) olyan 2, 3 vagy négy kerekű jármű, amelynek 50 köbcentimétert meg nem haladó belsőégésű motorja vagy 4kw-ot meg nem haladó egyéb erőforássa van. Önsúlya nem haladhatja meg a 350 kg-ot és tervezett sebessége a 45 km-órát. Emberünk az 50 köbcentin bukik el, ezt bőven túllépik ezek a masinák. Viszont elektromos járgánnyal 4 kw-ig elvileg nem ütközhet "közegellenálásba".Amit a képen csinál az ön és közveszélyes. A dolog másik része nyilvánvaló: a regisztrációs adó hazájában ez a jogszabály rendszám, atírás és adókötelessé teszi ezeket az egyébként praktikus járműveket. Kell a pénz, nehogy odafönn egy osztályal lentebb keljen kocsit választani. Kölönben meg miért működne itt valami, ami nyugatabbra már évtizedek óta létezik. Ez is egy dolog a hosszú sorban.                                                                             A magam részéről elférnek, de az egy és kétszámjegyű főutakra és belterületi gyorsforgalmi utakra nem engedném őket. 

Ours

Truckman -

2011.02.17. 16:44:42

Emlékszem egy debreceni fuvaromra, mikor 1 hölgy rámtámadt egy forgalmas kereszteződésbe a rakományom miatt!

Aládörgöltem neki az NKH közlekedési szakterület osztálya által kiadott ÚTVONALENGEDÉLYT, és elküldtem a pics@ba!

 

Szóval ennek a szerencsétlennek is hidd el, tuti van efféle papirosa, mi "engedi" tiltakozni!Király

Megint igazad van tatu !

ours -

2011.02.17. 14:55:43

A kocsiszekrény felépítése határozza meg a besorolás tulajdonságát,nem a motor űrtartalma-teljesítménye.ha 3 kerekű tricikli lenne és kerékpár kormányműve azon felül 50ccm a motorja,akkor segédmotor kerékpár,viszont tricikli ként ezzel a motorral mivel nagyobb 50ccm-nél A osztályú jogsi kell.Ebben a kis autóban egy 500ccm-es kéthengeres kistraktor motor van.A segédmotornsk az a lényege csak KRESZ vizsgához kötött,ami soha nem jár le.nem kell hosszabbítgatni,és bármilyen jogsival vezethető még akkor is ha az lejárt.Ez a tüntetés bizony bűncselekménynek minősül,mivel ezen főútvonalon állati és emberi erővel vontatni tilos,minden megtett méterért meglehet büntetni,ill. eljárás alá vonni,ha az illetékesek ezt végignézik,ebben az országban nincs vagy mi a fenének tőrvény.Bizony itt még az őrizetbe vétel is indokolt,ha az intézkedés és felszólítás ellenére folytatja,értelmetlen saját magát becsapó igazságtalan demonstrációját.Javaslom a KRESZ alapos áttanúlmányozását esetleges ój vizsgáját,talán átgondolná ezt a felelőtlenséget

Nem értem!!

TATU -

2011.02.17. 06:03:53

A törvény az törvény ,nembeszélve ez a diesel meghajtású masina bizony 500ccm-es motorral rendelkezik.Ha benzines 50ccm-es moci lenne benne megsem mozdítaná azt a kocsiszekrényt.A másik mivel 4 kerék és áttételes kormányművel rendelkezik bizony a KRESZ értelmében gépjárműnek minösül.Teljesen értelmetlen és haszontalan ez a probálkozás

Engem

Tárgyilagos -

2011.02.16. 21:54:04

Engem nem zavar hogy ki mivel araszol az úton,hiszen közút,de a demonstráció eme módját szánalmasnak tartom,sőt erősen balesetveszélyesnek is.

A miskolci csigák!

Truckman -

2011.02.16. 20:11:06

Jé?!  Remléem ledudálta az útról az a Szemereyes! Mint ahogy azt anno én is tettem a NO DROG kampány résztvevőit a Hatvan Nyugat lehajtónál az M3-mas lehajtón!

 

 

Én bocs, de nem állok a mopedjárgányosok mellett! Isten azaz én, legyen hozzájuk irgalmas, ha hatáskőrzetembe kerül akár egy is az utakon! Lehet az efféle járgány is, vagy akár társa az Elektromos kerékpár hívei is! Remélem összefutok ezzel a csákóval valahol majd, és 1 KV mellett eldumcsizok vele!

 

MAGYARORSZÁG KÖZLEKEDÉSI MORÁLJÁBA NEM ILLETEK BELE!

 

..úgyhogy húzz is ki  a németekhez! Hidd el, talán úgy életben maradsz, mint mopedautós bevándorló!Bleeee

 

 


Szavazás
Ön már várja az önkormányzati választásokat?
   
 IGEN nagyon! 
 Nem érdekel a választás! 
 NEM! Minek lesz az?  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok