Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7669, belépett felhasználók: 0.

Címke: "Tűzoltó"
Első<< Előző2345678

veroniq - 2011.08.24. 08:42

 Mozgalmas ünnepi hétvégét tudnak maguk mögött a tűzoltók. A több apróbb tűzeset mellett, 20-21-én meg kellett küzdeniük 94 hektárt elpusztító erdőtűzzel is, Törtel és Nagykőrös között. Bár a tűzeset okainak felderítése még folyamatban van, valószínűsíthető, hogy gondatlan tűzgyújtás, favágás, nyesedékégetés következménye lett a sokmilliós kárral járó tűzeset. Zsemlye Gábor ceglédi tűzoltóparancsnok lapunknak elmondta, két napig - éjjel ügyelettel, nappal teljes állománnyal - küzdöttek a helyszínen a tűz megfékezéséért. Az oltási munkálatok végzése közben több tűzoltósági jármű megsérült a járhatatlan, megközelíthetetlen terepen.

Közélet:
Tűzoltó   
Tűzvész   
 0 Hozzászólás    

veroniq - 2011.07.21. 12:48:11

Galéria ITT , fotó SkyT

 Már nagyon sok híradás szólt a tegnap abonyi viharról, ám pár fontos információ azért még ide kívánkozik. Jó ha tudjuk, hogy környékünkön, nem csak Abonyban történtek káresemények, hanem Törtelen, Kecskeméten és Nagykőrösön is, ahol az itteninél is nagyobb pusztítást végzett az orkán. Így a ceglédi tűzoltók maguk nem is tudtak volna megfelelni azoknak az igényeknek, melyek munkájukkal kapcsolatban felmerültek. Jött is az erősítés, Budapestről, a XXI. kerületből, Gödöllőről és Kiskunfélegyházról érkezett Abonyba a „ felmentő sereg „. Nyilván nélkülük nem boldogultunk volna.

 

Az E.ON munkatársai is megfeszített tempóban dolgoztak, de sajnos ők nem tudtak minden igényt kielégíteni. Nagykőrösön volt a legnagyobb gond az áramellátással, de Abonyban is volt olyan utca, például a Szemere Bertalan, ahol este nyolckor még mindig nem volt áram, hiába telefonálgattak kétségbeesetten a lakók, akiknek a mélyhűtőik eddigre leolvadtak.

Közélet:
Vihar   
Tűzoltó   
 9 Hozzászólás    

veroniq - 2011.04.15. 14:09:56

Megdöbbentő, sőt mondhatni, sokkoló hírt kapott a ceglédi önkormányzat, hiszen a kormányzat úgy döntött, hogy nekik, mármint az önkormányzatnak saját költségvetésükből kell kifizetniük a tűzoltók elmaradt túlóráit. Erről ír a www.ctv.hu. Mint mindannyian tudjuk, Abony is ide tartozik és a lánglovagok legutóbb akkor bizonyítottak, amikor lángba borult a MOL kút autómosó berendezése. A belvizi védekezés is elképzelhetetlen a tűzoltók munkája nélkül.

A ceglédi önkormányzatnak több mint 30 millió forintjába kerülhet a tűzoltók elmaradt túlóradíja. A belügyminisztérium döntése értelmében a laktanyák fenntartóinak kellene az elmaradt pénzt kifizetni. A tűzoltóságok a működési költségeket az államtól kapják, de az önkormányzatokon keresztül.

A Legfelsőbb Bíróság után a kormány is úgy döntött az elmaradt juttatást ki kell fizetni, mégpedig ez év végéig. 10 és 60 millió forint között városonként változik, hogy mennyivel tartoznak a tűzoltóknak.

Közélet:
Tűzoltó   
 2 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.25. 16:06:06

Ma délután negyed négy tájékán az abonyi városközponthoz közeli MOL kúton tűzvész pusztított. A benzinkút autómosó berendezése gyulladt ki. A szerkezetet éppen senki nem használta, szerencsére. Egyszercsak mindenféle átmenet nélkül hatalmas füst kezdett el gomolyogni és égett bűz terjengett. Ekkor a kút dolgozói bólyákkal lezárták a területet, poroltót ragadtak és oltani kezdték a tüzet. Ez igen kevésnek bizonyult, mert az időközben kihívott és kiérkező tűzoltók fecskendője kellett ahhoz, hogy megfékezzék a  lángokat. Abonyt megint megmentették a tűzoltók. (További képekért katt "tovább")

Közbiztonság:
Tűzvész   
Tűzoltó   
 13 Hozzászólás    

veroniq - 2011.03.13. 18:29:28

Fél nap alatt harmincegy avartűz

Fél nap alatt harmincegy avar- és bozóttűzhöz riasztották Pest megye településeinek környékére a tűzoltókat - közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője vasárnap az MTI-vel.
 
 A kisebb- nagyobb tüzek zömét a négynapos hosszú hétvégét kirándulásra, vagy kerti munkára felhasználó emberek gondatlansága, illetve az okozta, hogy az erős szélben könnyen továbbterjednek a lángok - mondta Loch Erika.
Közbiztonság:
Tűzoltó   
 0 Hozzászólás    
Címke felhő:

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok